Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Καταλαβαίνω τι θέλει να πεί ο Yojimbo και πέσατε όλοι αμέσως να τον φάτε…
Πράγματι στη Βρεταννία η αστυνομία αντιμετωπίζει γενικά τους πολίτες με μεγαλύτερο σεβασμό. Θυμάμαι στο Anfield το 2004 πως ένας μπροστά μου άναψε μπάφο. Έρχεται ο μπάτσος και του λέει “σβήστο”. Ο δικός μας να κάνει τον κινέζο. Και ο απίστευτος Άγγλομπάτσος βγάζει από την τσέπη βιβλιαράκι με τον νόμο να του δείξει πως αν δε το σβήσει είναι υποχρεωμένος να τον συλλάβει, πως θα πρέπει να πάει δικαστήριο την επόμενη μέρα και θα χάσει την επιστροφή του στην Ελλάδα κλπ. :lol::lol:

Βέβαι και εκεί υπάρχουν καταχρήσεις και βία κατά καιρούς από την αστυνομία παρά την καλύτερη εκπαίδευση κλπ. Θυμάμαι το περιστατικό με τον Βραζιλιάνο που εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο underground το 2005 μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις επειδή κουβαλούσε ένα backpack και τον πέρασαν για τρομοκράτη!

Εγώ αυτό που εννοούσα Mule είναι πως είναι πολύ εύκολο απλά να κράζουμε, δυστυχώς και εγώ το ίδιο έκανα όταν ήμουν μικρότερος. Αλλά η ουσία για’μενα είναι να κάνουμε κάτι για το θέμα, και για να γίνει κάποιο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση χρειάζεται γνώση, χρειάζεται να καταλάβει ο κόσμος πως μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση.

Μην ανησυχείς, εγώ κατάλαβα τι θέλεις να πεις, με άλλους εδώ θα έχεις πρόβλημα να τους πείσεις πως η αιτία όλων των προβλημάτων αυτής της χώρας γενικότερα και της ζωής τους ειδικότερα δεν είναι οι “μπάτσοι”. :stuck_out_tongue:

Στην Ελλαδα φιλε μου οι αστυνομικοι εκπαιδευοντε να δρουν απεναντι σε πολιτες,κ οχι σε κακοποιους.Τι νομιζεις οτι κανουν τα ματ κ ολοι αυτοι?Καμια πορεια βαραν, κανα συνταξηουχο κ τα σχετικα.Επισης ειναι επιλογη των περισσοτερων να γινουν μπατσοι!Δεν τους βλεπω να κανουν κατι κ απο μονοι τους να γινουν καλυτεροι.

off topic:mule θα κανεις καμια συλλογη στο αναλογο thread?

δεν νομιζω εδω μεσα καποιος να θεωρει πως η αιτία όλων των προβλημάτων αυτής της χώρας γενικότερα και της ζωής ειδικότερα είναι οι μπάτσοι…
http://www.youtube.com/watch?v=VknFWvYZbfw :lol::lol:

Ποιό εννοείς; :-s

Δλδ αν οι μπάτσοι είναι λίγο πιο ευγενικοί με τον πολίτη λίγο πριν φλομώσουν το σύμπαν με δακρυγόνα θα είμαστε οκ?
-καθίστε κύριε σας παρακαλώ να σας ανοίξω το κεφάλι με το γκλομπ

• Ω ναι βεβαίως καλέ κύριε, αφού το ζητάτε ευγενικά :stuck_out_tongue:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1207899

στο “ανα ειδος,χρονια κλπ”:smiley:

Oυτε το μειζον προβλημα ειναι οι ‘‘ουγκανοι’’ αστυνομικοι που δεν μας ‘‘φερονται σωστα’’ ουτε η κατασταση(ποια απο ολες?) θα αλλαξει ξεκινωντας απο εκει.Συγνωμη αλλα αγρια καταστολη εχουμε δει και σε ολες τις αλλες πολιτισμενες δυτικες χωρες με σωστα εκπαιδευμενους μπατσους(η διαφορα ειναι οτι ηταν στρατηγικα καλυτερη η καταστολη).Η διαφορα ισως ειναι οτι οταν σε σταματησουν για ελεγχο στο δρομο δεν θα εχουν το βλαχο-κομπλεξικο υφος που εχουν εδω.Ισως.

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%88%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1
Το πραγμα παιρνει νεες διαστασεις ε…Με την ανοχη ολων απο οτι φαινεται…(η αριστερα ετοιμαζεται για εκλογες δεν εχει χρονο…οι αλλοι?)

Δεν το έγραψα θεωρητικά, δεν πρόκειται για κάτι που απλά φαντάζομαι πως θα μπορούσε να γίνει, έχει γίνει στην Αγγλία. Αλλά ακόμα και αν ήταν μόνο στην φαντασία μου, εγώ πιστεύω πολύ στην δύναμη του λαού, αλλά αυτό που εμποδίζει τον λαό να πάρει τα πράγματα στα χέρια του είναι η αδιαφορία. Αδιαφορία σαν και αυτή που εκφράζουν οι περισσότεροι που έχουν ως δεδομένο πως δεν αλλάζουν οι αστυνομικοί με εκπαίδευση, πως σε όλες τις χώρες είναι ίδιοι κλπ. Καλό θα ήταν όμως να μην αερολογούμε, η ημιμάθεια είναι κακό πράγμα.

Δεν σου ειπα οτι δεν εχει γινει στην Αγγλια
http://www.youtube.com/watch?v=ArWppRtdTTQ&feature=related

Eγω συμφωνω στο οτι οι μπατσοι θα επρεπε να εκπαιδευονται καλυτερα.Πχ ΜΠΟΡΕΙ και να μην ειχαμε τη δολοφονια Γρηγοροπουλου και καποια παρομοια περιστατικα και γενικως θα υπηρχε μια καλυτερη εικονα προς τα εξω(πχ δεν θα δερναν μεταναστες και πρεζακια μπροστα στον υπολοιπο κοσμο και σε καμερες).

Αλλα περα απο την ημιμαθεια που μου προσαπτεις ξερω το θεσμικο ρολο του αστυνομικου και αυτος ειτε καποιος εχει εκπαιδευτει ειτε οχι ειναι ο ιδιος.Αν νομιζεις οτι ο λαος δεν μπορει να ασκησει τη δυναμη του επειδη πιστευει οτι στην ουσια μπατσος εκπαιδευμενος η οχι ειναι τελικα το ιδιο πραγμα τοτε μαλλον γελιεσαι.

Δεν ξέρω ποιος ακριβώς γελιέται, εγώ βλέπω τι γράφει ο κόσμος στα φόρουμ (και σ’αυτό), έχω συμετάσχει σε συζητήσεις με γνωστούς μου και έτσι έχω βγει στο συμπέρασμα πως ο κόσμος ουσιαστικά αδιαφορεί, αφού το μόνο που ξέρει είναι πως να κράζει, πολύ λίγοι έχουν φτάσει την συλλογιστική τους για το θέμα μέχρι το σημείο του να σκεφτούν τις λύσεις στο πρόβλημα, λύσεις όπως αυτή που ανέφερα που είναι σχετικά απλή. Οπότε ναι, επιμένω πως η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου δεν έχει σκεφτεί πως οι αστυνομικοί χρειάζονται επιπλέον η καλύτερη εκπαίδευση, οι περισσότεροι αναλώνονται σε ανεγκέφαλα οπαδικής φύσης ανούσια σχόλια.

Αλλά η ουσία της απάντησης σου είναι εδώ:

Eγω συμφωνω στο οτι οι μπατσοι θα επρεπε να εκπαιδευονται καλυτερα.

Yozimbo πέρα από τους απλούς αστυνομικούς, υπάρχουν και τα πιο core σώματα ασφαλείας. Ματ, δελτάδες, διας , ειδικοί φρουροί κλπ. Δεν είναι θέμα εκπαίδευσης ,το ότι ο Ματατζής πληρώνεται για να δέρνει κόσμο και να διαλύει συγκεντρώσεις με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Αυτή είναι η δουλειά του, έχει και χαμηλό iq, ανοίγουν κεφάλια , πετάνε χημικά και τέλος. Αυτά τα έχεις υπόψη σου ή δεν σε ενδιαφέρουν?

Eπομένως φίλε yojimbo η λύση που προτείνεις είναι να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο λαός και να βγει στους δρόμους απαιτώντας καλύτερη εκπαίδευση για τους αστυνομικούς?

Zouglau ποτέ δεν αμφέβαλλα πως υπάρχουν <μπιπ> στο σώμα της αστυνομίας, ούτε έγραψα πως η τωρινή δουλειά αυτών που αναφέρεις δεν έχει μετατραπεί μέσες-άκρες σ’αυτό που περιγράφεις. Βέβαια κάνεις λάθος ταυτόχρονα, γιατί κανονικά δεν είναι η δεν πρέπει να είναι αυτή η δουλειά τους, οπότε με τις σωστές αλλαγές στην εκπαίδευση τους, στα εγχειρίδια της αστυνομίας κλπ σίγουρα θα άλλαζαν αρκετά πράγματα.

Όχι απαραίτητα ο λαός γενικά και αόριστα, και η επιστημονική κοινότητα μπορεί (πρέπει) να κάνει κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να αποδείξει στο κράτος πως χρειάζεται να έχουν καλύτερη εκπαίδευση οι αστυνομικοί.

Ναι, κοίταξε όμως, εσύ ζεις σε μια άλλη πραγματικότητα.

Η εδώ πραγματικότητα λέει ότι έχουμε καπιταλισμό, ο οποίος έχει ως βασικές αρχές του την ατομική ιδιοκτησία και την αναπαραγωγή των ταξικών φραγμών. Η διασφάλιση των αρχών αυτών επιτυγχάνεται είτε με ιδεολογικούς μηχανισμούς όπως το σχολείο είτε με κατασταλτικούς μηχανισμούς όπως η αστυνομία.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι μερικοί μαλάκες που υπάρχουν στην αστυνομία, αλλά η ίδια η αποστολή της που είναι -μεταξύ άλλων- να διαλύει οποιαδήποτε λαϊκή απόπειρα να αμφισβητηθούν οι αρχές του καπιταλιστικού συστήματος.

Η βίαιη διάλυση μιας πορείας δεν είναι αποτέλεσμα κακής εκπαίδευσης αλλά μέσο για την αποτροπή του λαού από τη συμμετοχή σε επόμενες.

Αχ, σταματάω την συζήτηση εδώ, έχω γράψει ότι ήθελα να γράψω έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνομαι.

Όπως λένε οι φίλοι μου οι γιαπωνέζοι, 馬の耳に念仏 η αλλιώς ‘’ Mια προσευχή (για να ακριβολογώ sutra) στο αυτί ενώς αλόγου ‘’.

Όχι, δεν ήθελα να γράψω το ελληνικό: “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα” που σημαίνει το ίδιο.

H λυση που αναφερεις ειναι απλη και θα επρεπε να γινει αλλα ειναι ελλασωνος σημασιας ειδικα στις παρουσες συνθηκες.Πας στο κατω κατω σκαλι και το αναγεις σε βασιλια των προβληματων!

Αλλωστε ηδη ξοδευονται εκατομμυρια στην καλυτερη εκπαιδευση της αστυνομιας συμφωνα με τα δυτικα προτυπα.Ισως οχι στο τομεα της αβροτητας απο μερους τους αλλα σιγουρα στη καλυτερη καταστολη σε περιοδους εντονους οπως αυτη που διανυουμε.

Σαν να λες οτι αν παψει η φοροδιαφυγη η Ελλαδα θα γινει μια καπιταλιστικη ανεπτυγμενη χωρα:p