Χαίρομαι που αντιλαμβάνεσαι την ανυπαρξία των επιχειρημάτων σου και κάνεις αυτοκριτική.
εγω θα δεχτω αυτα που ειπε ο κρισπ πιο πανω και γενικα ολα.
ποιο ειναι το ιδανικο ζητουμενο ομως, να καταργηθουνε τελειως αυτα τα σωματα καταστολης; γενικοτερα το ερωτημα μου ειναι ποιος θα ορισει ποιο ειναι το αποδεκτο και σωστο οριο παρεμβατισμου των κατασταλτικων σωματων στην κοινωνια…διοτι την απαντηση, ‘‘οχι να μην υπαρχουνε καθολου’’ προσωπικα δεν θα τη δεχομουνα και πιστευω δεν θα ητανε προς το συμφερον της κοινωνιας ετσι κι αλλιως…
αυτο ειναι ενα γενικοτερο ερωτημα που θετω στους επικριτες (δικαιολογημενα βεβαια) της αστυνομιας και των λεγομενων κατασταλτικων μεσων
Μα νομίζω απάντησα.
Στο παρόν σύστημα, είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν τα κατασταλτικά σώματα προκειμένου να διατηρηθεί. Φυσικά θα μπορούσε να γίνει η καλύτερη εκπαίδευση που λέει ο γοζίμπο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα ΜΑΤ πχ δε θα διέλυαν με την πιο άγρια βία μια διαδήλώση που αμφισβητεί (συγκρουσιακά προφανώς δε μιλάω για ειρηνικές πικετοφορίες) τα κεκτημένα του αστικού πολιτεύματος.
Ρε συ Κρισπ…
Τόσο για το κουοταρισμένο όσο και για το από πάνω:
Ο καπιταλισμός δεν στηρίζεται από την καταστολή αλλά από την λαϊκή εντολή όπως διαμορφώνεται από τις εκλογές. Τα κόμματα που αμφισβητούν τον καπιταλισμό σε αυτή τη χώρα δεν συγκεντρώνουν όλα μαζί ούτε 15% της ψήφου, σωστά; Άρα αν γίνει μία προσπάθεια να ανατραπεί βίαια το καπιταλιστικό (περίπου… :roll:) σύστημα που έχουμε σε αυτή τη χώρα, αυτή θα προέρχεται από μία μειοψηφία που λειτουργεί πραξικοπηματικά και η αστυνομία καλώς θα την εμποδίσει, υπερασπιζόμενη την λαϊκή εντολή που ανέφερα πιό πάνω και το σύνταγμα (η νομιμότητα/συνταγματικότητα των μεθόδων καταστολής είναι ένα άλλο θέμα όπου σίγουρα η σημερινή ΕΛΑΣ τα σκατώνει αλλά αυτό δεν αλλάζει την ορθότητα της παρεμπόδισης των μειοψηφιών που πάνε να επιβάλλουν τη βούληση τους).
Αν όσοι θέλετε να καταλύσετε τον καπιταλισμό είχατε το “κρίσιμο μέγεθος” και το λαϊκό έρεισμα για να το κάνετε, οι μηχανισμοί καταστολής που διαθέτει το σύγχρονο Ελλνικό κράτος θα αποδεικνύονταν ανεπαρκείς για να σας σταματήσουν.
Άρα το πρόβλημα σας που δεν μπορείτε να ανατρέψετε τον καπιταλισμό δεν είναι η “καταστολή” αλλά η αδυναμία των επιχειρημάτων και των προτάσεων σας να πείσουν αυτό το “κρίσιμο μέγεθος” ανάμεσα στον πληθυσμό!
:lol: :lol: Ούτε καν όμως!
Βασικά δεν κατάλαβες καν τι γράφω.
Εδιτ:
Και για να μην δίνω μονολεκτικές ασαφείς απαντήσεις:
- Έγραψα κάπου ότι στην Ελλάδα συγκεκριμένα μας σταματάει αυτήν την στιγμή η αστυνομία από την ανατροπή του καπιταλισμού? Ήμαρτον, τόσο χαζός δεν είμαι! :lol: Αυτό που έγραψα είναι ότι η αστυνομία σε ΚΑΘΕ καπιταλιστικό σύστημα είναι ένας μηχανισμός που δρα (μέσω της επιβολής των αστικών νόμων) για την διατήρηση και αναπαραγωγή του και μάλιστα κομμάτια της (αστυνομίας) είναι επιφορτισμένα με τη βίαιη διάλυση καταστάσεων που αμφισβητούν το σύστημα αυτό. So simple.
Φέρνω ως παράδειγμα λοιπόν τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006/2007 όπου συμμετείχε η πλειοψηφία των φοιτητών (όσο και να το αμφισβητούν κάποιοι) και όπου οι διεκδικήσεις τους μπορεί να μην έφταναν στην ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος (προφανώς) αλλά αμφισβητούσαν σημαντικές δομές του -είπαμε η παιδεία είναι από τους κύριους μηχανισμούς αναπαραγωγής των τάξεων. Είδαμε τότε πόσο βίαιη ήταν η καταστολή.
- Λυπάμαι ειλικρινά που εσείς οι [____________] (συμπλήρωσε ότι θες γιατί εγώ όλους δεξιούς σας αποκαλώ! :p) συνεχίζετε να θεωρείτε δημοκρατία μόνο τα ποσοστά που καταγράφει ένα κόμμα κάθε 0<Χ<4 χρόνια. Η μόνιμη απάντηση σε κάθε λαϊκή αντίδραση είναι ότι “αυτό που ψηφίσατε εφαρμόζεται” ανεξάρτητα από το αν τα προεκλογικά προγράμματα ΚΑΘΕ φορά γίνονται στην κωλόχαρτα όπως συμβαίνει τώρα με το ΠΑΣΟΚ. Λες και η ψήφος δίνεται κάθε φορά με πολιτικά κριτήρια και όχι μικροπολιτικά κομματικά συμφέροντα/άγνοια/ημιμάθεια. Ή ότι ο λαός δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο ενδιάμεσο δυο εκλογικών διαδικασιών.
Αν ήθελα να σου απαντήσω λαϊκίστικα (ή και όχι) μπορούσα να πω ότι δεν μας κυβερνά η πλειοψηφία αλλά η μεγαλύτερη απ’ τις μειοψηφίες. Απαντώ όμως με βάση τι βλέπω γύρω μου και έχω, θα έλεγα, 100% τη βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι απογοητευμένη/αγανακτισμένη με μια κατάσταση (και όχι κόμμα) που πλέον μεταφέρει κάθε βάρος στους μισθωτούς (και τις μικροεπιχειρήσεις). ΑΝ η σύγχρονη αριστερά στην Ελλάδα ήταν οργανωμένη, αν το ΚΚΕ ξεσκάλωνε από τη ρητορική περασμένων δεκαετιών και ο ΣΥΡΙΖΑ από το εσωτερικά καραγκιοζιλίκια τότε θα βλέπαμε και χειροπιαστά ποια είναι η πλειοψηφία, τι και πώς θα διεκδικούσε και ποια θα ήταν η αντίδραση των κατασταλτικών μηχανισμών. Επειδή όμως με το ΑΝ δε γάμησε ποτέ κανείς, δε συνεχίζω άλλο προς το παρόν.
Περι ιδεολογικων μηχανισμων και οχι μονο… :
Τρομοκρατική δράση και οι διαδηλώσεις
Εν κρυπτώ, σε τμήμα θερινών διακοπών και χωρίς καμιά ιδιαίτερη εξήγηση η κυβέρνηση κατάργησε πλήρως τις ασφαλιστικές δικλίδες του προηγούμενου «τρομονόμου», που προστάτευαν ακόμη και τη βίαιη πολιτική και συνδικαλιστική δράση από ποινικές κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».
Παράλληλα τιμωρεί αυστηρότερα (10ετή κάθειρξη) όσους δίνουν «ουσιώδεις» πληροφορίες σε τρομοκρατικές οργανώσεις για διευκόλυνση του έργου τους ή τους παρέχουν υλική ή άυλη υποστήριξη, ακόμη και αν δεν τελέστηκαν τελικώς «τρομοκρατικές πράξεις»!
Με τις αλλαγές αυτές λύνονται ουσιαστικά τα χέρια των διωκτικών αρχών. Ετσι ακόμη και η τέλεση πλημμελημάτων (όπως διακεκριμένες φθορές, σωματικές βλάβες, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.ά.) μπορούν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα ως τρομοκρατική δράση από οργανωμένη ομάδα διαδηλωτών!
Αρκεί απλώς, σύμφωνα με τον ορισμό περί τρομοκρατίας, να θεωρηθεί ότι οι κατηγορούμενοι επιθυμούν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό, να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν παρανόμως δημόσια αρχή ή έναν διεθνή οργανισμό σε πράξη ή παράλειψη.
Γιατί όμως η κυβέρνηση προχώρησε τόσο βιαστικά και αθόρυβα στην κατάργηση; Κάθε ομοιότητα ή σύγκριση με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες κοινωνικών συγκρούσεων, που πολλοί αναμένουν, δεν είναι καθόλου συμπτωματική, απαντούν νομικοί. Η κυβέρνηση φαίνεται να παίρνει τα μέτρα της, συμπληρώνουν.
Αντίθετα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως ό,τι καταργήθηκε προβλέπεται στο Σύνταγμα.
Το ανησυχητικό είναι όμως ότι οι σοβαρές αυτές αλλαγές, που άπτονται θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, έγιναν από το θερινό τμήμα και όχι από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η νέα ρύθμιση για το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, που περιλαμβάνεται στον νόμο για την κύρωση συμβάσεων του ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ψηφίστηκε στο τέλος Αυγούστου και δημοσιεύτηκε προχθές.
Η βασική, κρυφή, τροποποίηση καταργεί την παράγραφο 8 του προηγούμενου άρθρου, σύμφωνα με το οποίο δεν συνιστάν «τρομοκρατική πράξη» η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων), εάν αυτά σκόπευαν στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποτελούσαν δράση υπέρ της ελευθερίας ή εάν αποσκοπούσαν στην άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως προβλέπονται στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η ρύθμιση αυτή υπήρχε στο προοίμιο της ευρωπαϊκής απόφασης-πλαίσιο και είχε τεθεί από τον δημιουργό του «τρομονόμου», Μιχ. Σταθόπουλο. Αποτελούσε τη νομοθετική εγγύηση ότι δεν θα διωχθεί το φρόνημα και η ανοιχτή πολιτική και συνδικαλιστική δράση.
Τους φόβους ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί είχαν εκφράσει από τότε όλες οι οργανώσεις ατομικών δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα άλλωσε έχουν διωχθεί διαδηλωτές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παρά την ύπαρξη της παλαιάς προστατευτικής ρύθμισης.
Υπάρχει και μια ευνοϊκή ρύθμιση, που τιμωρεί με ποινή από 1-6 χρόνια όσους μετέχουν σε τρομοκρατική οργάνωση που συστάθηκε για τέλεση πλημμελημάτων. Αρκεί βέβαια να μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο.
Οσον αφορά την απειλή κάθειρξης 10 ετών σε όσους δίνουν ουσιώδεις πληροφορίες σε τρομοκράτες, η επιστημονική επιτροπή της Βουλής διατύπωσε επιφυλάξεις καθώς επισήμανε πρόβλημα αοριστίας και υπερβολικής διεύρυνσης του αξιόποινου.*
ή η αναδημοσιευση που εκανα στο αλλο thread…
http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=971239&postcount=1347
Aληθεια ΤΙ ΦΟΒΙΖΕΙ τοσο πολυ την αρχουσα τάξη, για να παιρνει τετοια μετρα??
Ρωταω εγω ο αφελης…
Mule και yojimbo έχετε κατέβει ποτέ σε πορεία? Αν ναι φάγατε ποτέ δακρυγόνο έτσι στα καλά καθούμενα ή φάγατε καμιά γκλομπιά έτσι γιατί γουστάριζε ο μπάτσος? έχετε κανά φίλο ή γνωστό που τρέχει στα δικαστήρια να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας μετά από ψεύτικες κατηγορίες μπάτσων? Τι στο καλό σε αλλο κόσμο ζείτε σεις?
Οι δυνάμεις καταστολής ( δεν τρέφει κανείς καμία απέχθεια π.χ. για τους τροχόμπατσους, άσχετα αν μερικοί είναι μλκς :p) πληρώνονται για να προστατεύουν τα αφεντικά τους. Εξού και το πολύ γλαφυρό σύνθημα " σκυλιά φυλάτε τα αφεντικά σας". Δεν προστατεύουν ας πούμε την δημοκρατία ή το σύνταγμα έτσι γενικά. Τα αφεντικά τους φυλάνε. π.χ. όταν στις 5 Μάη είχαμε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα , οι ματατζήδες προσπάθησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση. Ειδικά την επόμενη μέρα όποιος κατέβηκε κέντρο είδε ξεκάθαρα πως διέλυσαν και πάλι την συγκέντρωση οι μπάτσοι.
Τα ματ, οι δελτάδες κλπ δεν ενδιαφέρονται για την πάταξη της παραβατικότητας ας πούμε. Τους έχετε δει ποτέ για παράδειγμα να μαζεύουν χρυσαυγίτες? Μπαααα δε νομίζω. Αυτό που ξέρουν να κάνουν και ΜΟΝΟ, είναι να διαλύουν συγκεντρώσεις και να λένε ψέμματα στα δικαστήρια όποτε αποφασίζουν να φορτώσουν διαδηλωτές με κατηγορίες.
Rocking Monster για μένα τα ματ, οι δελτάδες κλπ πρέπει να διαλυθούν. Είναι μηχανισμοί που αποκτηνώνουν τον άνθρωπο. Με μια εντολή τους βάζουν να κάνουν αίσχη για 1200 ευρώ…200-300 ευρώ παραπάνω από τους απλούς αστυνομικούς δλδ είναι το χρηματικό κίνητρο για να δέρνεις συνταξιούχους, φοιτητές , διαδηλωτές.
Σε λίγο καιρό θα διαδηλώνει πολύς κόσμος, καθώς η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο. Θα κατέβει να διαδηλώσει γιατί η κυβέρνηση τον ξεφτιλίζει καθημερινά και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενιών. Θα έχουμε επομένως καλές αφορμές να το ξανασυζητήσουμε το θέμα.
αν δεν υπηρχαν οι μπατσοι-δολοφονοι, τα λαμογια πολιτικοι, οι διεφθαρμενοι δικαστες κλπ θα ειμασταν επαναστατες? αν ναι, θα ειμασταν ελαχιστοι. αυτοι ειναι η αιτια οτι αναρχικοι, αριστεροι, αριστεριστες κατεβαινουν καθε βδομαδα στους δρομους και υπαρχει τοση αντιδραση. αμα ολα λειτουργουσαν σωστα μπορει και να μας αρεσε ο καπιταλισμος!
Ε ντάξει, αν μαζί με τη γκλομπιά εξηγούσαν την ματαιότητα της αντίδρασης στον καπιταλισμό , που εξάλλου είναι και το καλύτερο σύστημα, όντως δεν θα υπήρχε τόση αντίδραση. Θέμα διαχείρισης και ευγένειας είναι
Καλό πόιντ αυτό για κουβέντα.
Χτες στη βουλή πήγαν να τους πηδήξουν όλους οι μεταφορείς/φορτηγατζήδες. Αν προσέξατε στα πλάνα των δελτίων, τα ματ δεν κουνήθηκαν. Ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα στρατιωτάκια. Ούτε καν κινήθηκαν εκφοβιστικά, ούτε μισή κρότου-λάμψης, ούτε ένα σπρωξίδι…
Γιατί?
Γιατί φυσικά απέναντί τους είχαν τη ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, την τάξη των μικρομεσαίων ιδιοκτητών μέσων παραγωγής. Η οποία φυσικά δεν αμφισβητεί κανένα αστικό πολίτευμα βεβαίως βεβαίως. Και η οποία δεν προτάσσει το ταξικό της συμφέρον, αλλά το εθνικό. Γιαυτό διαδήλωναν με ελληνικές σημαίες.
Το κεφάλαιο και η αστική τάξη κρίνει πως στην παρούσα φάση κρίνει αναγκαίο να δίνει την εντύπωση αν όχι πως συμμαχεί μαζί της, πως τουλάχιστον δεν την έχει απέναντι, έτσι ώστε να εμποδίζεται η ριζοσπαστικοποίηση και οι διεργασίες στη συνείδηση τους.
Αυτό συμβαίνει στην παρούσα φάση, είναι ανοιχτό σε αλλαγές στο άμεσο ή μακροπρόθεσμο μέλλον, ανάλογα και με την εξέλιξη της ταξικής πάλης.
Οποιαδήποτε κινητοποίηση από την εργατική τάξη ή τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα χτυπιέται μετά μανίας και λύσσας. (εντιτ: ή και αν δε γίνεται αυτό, προβοκάρεται με άλλους τρόπους,βλέπε 5η μάη)
Έχει ήδη χτυπήσει. Εννοείς την εξαθλίωση μάλλον.
Έχεις δίκιο Red Rum μα έχουμε χάσει και το μέτρο πλέον. Περιμένω να φτάσει η επίσημη ανεργία στο 20 %… Στο μεταξύ ο πραγματικός μισθός μειώνεται συνεχώς τον τελευταίο χρόνο.
Και μια πληροφορία γενικά. Όταν οι μπάτσοι μαζεύουν κόσμο σε πορείες, δεν ενδιαφέρονται ξέρετε να πιάσουν κάποιον που έκανε κάτι. Απλά μαζεύουν κόσμο. Του φορτώνουν κατηγορίες και λένε ψέματα στο δικαστήριο. Κάποιους τους ρωτάνε βέβαια πρώτα αφού τους μαζέψουν και αφού τους έχουν χτυπήσει : ?έπεσες και χτύπησες ε? . αν η απάντηση είναι αρνητική τότε απαγγέλλονται κατηγορίες. Αν όχι μπορεί και να σε αφήσουν.
Έλα ρε de Cesaris, όλα αυτά που αναφέρεις είναι δομικά στοιχεία του καπιταλισμού. Αν βλέπεις ότι όλα αυτά είναι η αιτία και όχι η μήτρα που τα γεννά…κάτι πάει λάθος.
Γενικά πάντως δεν καταλαβαίνω την κουβέντα που γίνεται στα τελευταία ποστς.
Εξαιρώ τον mule, γνωρίζουμε τις απόψεις του ανθρώπου, τις έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές εδώ μέσα, έχουμε διαφωνήσει κτλ. Θέλω να πω, το θέμα δεν προέκυψε με τον Mule. Προέκυψε με ένα ποστ του Γιοτζίμπο, στο οποίο μας είπε πως θέλει την αστυνομία εκπαιδευμένη και κουλτουριάρα.
Και πέσανε ένα σωρό ποστ, του στυλ, ποια είναι η αστυνομία και τι ρόλο παίζει σε ένα αστικό καθεστώς και πώς λειτουργεί σαν μηχανισμός και η “παιδεία” κτλ, πράγματα δλδ χιλιοειπωμένα και γνωστά που δεν νομίζω ότι πρέπει να ξανα-ματα-αναλυθούν.
Το πράγμα είναι απλό. Ο άνθρωπος από αυτό που έγραψε, δηλώνει ότι θέλει την αστυνομία. Αν θέλετε να τον πείσετε για το αντίθετο προσπαθήστε…
Προφανώς είναι μεγαλοαστός και θέλει και τον καπιταλισμό του και ότι αυτός συνεπάγεται. Απλά είναι και υψηλής κουλτούρας και του κάθεται κάπως άσχημα (αισθητικά κυρίως) το όργανο-ζώον. Έτσι, θα τον ήθελε πιο εκλεπτυσμένο, εκπαιδευμένο, να μιλάει ευγενικά πριν να δείρει για να συνάδει κάπως με τα αισθητικά του πρότυπα και κυρίως να μην δίνει εύκολα άλλοθι σε …αχρείους μαλλιάδες αναρχικούς, κομμουνιστές κτλ, οι οποίοι μπορεί να ακούνε και deep purple.
Και εσείς τον ρωτάτε αν έχει κατέβει σε πορεία να φάει δακρυγόνο;;
Ε, προφανώς και δεν έχει κατέβει και δεν τον ενδιαφέρει τον άνθρωπο.
Αν ίσως κατέβαινε κάποια στιγμή, ο μόνος λόγος θα ήταν για να την καταστείλει.
Αλλά επειδή αυτή είναι βρώμικη δουλειά, έχουμε τα όργανα για να την κάνουν.
Έλα όμως που δεν είμαστε και κάφροι. Έχουμε υψηλό αισθητικό κριτήριο και πλούσια πολιτιστική κουλτούρα. Και απλώς ζητάμε να τους κάνουμε λίγο πιο εκλεπτυσμένους βρε αδερφέ…
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεται;;;
Δεν έχω καμιά ειρωνική διάθεση, ειλικρινά. Απλώς - νομίζω πως - αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό του και αν και δεν το συμμερίζομαι καθόλου, το θεωρώ και εντελώς ανούσιο να προσπαθήσω να μπω σε διάλογο με στόχο να του αλλάξω τις απόψεις του. Δεν είναι και κανένα παιδάκι άλλωστε…
Όλα αυτά τα κατάλαβες από μια άποψη που έχω για μια πλευρά των πραγμάτων;; Είσαι ωραίος, μήπως μπορείς -αν δεν σου είναι κόπος- να μου πεις 10 αριθμούς για να παίξω λόττο αφού έχεις τέτοιες μαντικές δυνατότητες;;
Και μετά μερικοί λένε τους ακρο-δεξιούς φασίστες, εδώ αν κάποιος εκφράσει μια διαφορετική άποψη τον βγάζουν απευθείας ψευτοκουλτουριάρη, μεγαλοαστό καπιταλιστή, που δεν έχει κατέβει ποτέ του σε πορεία, και ούτε τον ενδιαφέρει και ποτέ να πάει, και που όνειρο του είναι να γίνει όργανο καταστολής. Μάθε καημενάκο να σέβεσαι την άποψη και την προσωπικότητα των άλλων και μετά έλα γράψε στο φόρουμ την δικιά σου άποψη.
Πραγματικά με αυτά που γράφεις για’μενα με κάνεις να αναρωτιέμαι αν κάποιος έμπαινε εδώ και έγραφε “Καλά σας κάνουν κολο-αναρχικοί” τι θα του απαντούσες.
εμετος
Αν σε θεωρούσα χαζό δεν θα κουβέντιαζα μαζί σου.
Αλλά αν ξαναδιαβάσεις τα ποστς σου, ακόμα και αυτό το τελευταίο που γράφεις για “ΚΑΘΕ καπιταλιστικό σύστημα” δίνει μία οικουμενική και διαχρονική διάσταση στον ισχυρισμό σου, άρα μάλλον περιλαμβάνει και την σημερινή Ελλάδα.
Και τελικά για να καταλάβω τι λες, η αστυνομία πέρα από την “υπεράσπιση του συστήματος” που λες δεν έχει άλλη αποστολή; Ποινικό έγκλημα δεν υπάρχει;
Για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις τα γράφεις και μόνος σου, δεν ζητούσαν την ανατροπή του καπιταλισμού, κάθε άλλο μάλιστα, αν δεί κανείς καλύτερα τα αιτήματα θα διαπιστώσει πως πολλοί από τους συμμετέχοντες αυτό που διεκδικούσαν ήταν να διασφαλίσουν “επαγγελματικά δικαιώματα” στα πλαίσια του υπάρχοντος Ελληνικού (περίπου) καπιταλιστικού συστήματος.
- Δεν θα σου αρέσει μάλλον αν αρχίσω και εγώ να “σας” αποκαλώ όλουσ κνίτες, σωστά;
- Δεν είναι λάθος αυτό που λες πως κυβερνά η μεγαλύτερη από τις μειοψηφίες (που είναι όμως η σχετική πλειοψηφία!). Αν όμως (για να πάω και εγώ στα υποθετικά :p) γινόταν στην Ελλάδα ένα δημοψήφισμα για την κατάργηση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας π.χ. θα είχες σίγουρα μία μεγάλη πλειοψηφία που θα καταψήφιζε την πρόταση, όχι μόνο από τους ψηφοφόρους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, αλλά και από ψηφοφόρους των κομμάτων της αριστεράς. Τι λες να ψήφιζε ο Χελάκης; :roll:
Aκόμα και για τον λαλίστατο εδώ στο φόρουμ Rotten να μην βάλεις το χέρι σου στη φωτιά…
Ρε συ κατάλαβες τι έγραψα εγώ ή έτσι απαντάς για να μου την πεις;
Πέρα από το αφελές του επιχειρήματος “έχεις κατέβει ποτέ σε πορεία;” που το έχει ξαναπαντήσει ο Vic Vega γράφοντας πως δεν είναι απαραίτητο να δοκιμάσεις τα πάντα για να έχεις άποψη για αυτά (και για τα δικαιώματα των gay έχω άποψη αλλά δεν… άλλαξα γούστα για να την αποκτήσω! :lol:), για την ιστορία έχω βρεθεί αντιμέτωπος με ΜΑΤ δακρυγόνα κλπ. ως οπαδός του Ολυμπιακού (λογικά γνωρίζεις την επιλεκτική μας μεταχείριση στη βόρεια Ελλάδα) και μάλιστα και σε παλιότερες άγριες γηπεδικές εποχές που ίσως εσύ δεν πρόλαβες. Αλλά και πιό πρόσφατα επί Βουλγαράκη που σίγουρα θα τα θυμάσαι, είχαμε την τιμητική μας, με δακρυγόνα μέσα στην κερκίδα στον τελικό κυπέλλου της Πάτρας το 2005 και στο κλειστό ΣΕΦ 8O σε ματς Ευρωλίγκας με τη Λεμάν. Μην έχεις καμία αμφιβολία πως δεν ζώ σε άλλη χώρα.
-
Το ξέρω ρε.
-
Όντως ο ισχυρισμός μου περιλαμβάνει κάθε καπιταλιστικό σύστημα οικουμενικά και διαχρονικά (άρα και την Ελλάδα), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως την δεδομένη στιγμή στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν λαϊκές δυνάμεις ανεπτυγμένες αρκετά ώστε να αμφισβητήσουν σημαντικά το υπάρχον σύστημα. Όταν υπήρχαν, ήρθαν οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι και λίγο πιο μετά ήρθε η Χούντα. Ας μην τη συνεχίσουμε όμως άλλο αυτήν την κουβέντα, ξεφεύγουμε.
-
Σαφώς και δεν διεκδικούσαν συνολικά ανατροπή του καπιταλισμού, αλλά τα περισσότερα αν όχι όλα τα αιτήματα (ακόμα και τα “επαγγελματικά δικαιώματα”) αφορούσαν σε μικρές μάχες ενάντια στα συμφέροντα της αστικής τάξης. Εγώ προσωπικά είμαι της γνώμη ότι κάθε μικρή νίκη είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του τελικού στόχου. Και εδώ ξεφεύγουμε όμως.
-
Εντάξει, ούτε εγώ σε αποκάλεσα οννεδίτη όμως! :lol:
-
Πιθανότατα έχεις δίκιο, αν γινόταν ένα τέτοιο δημοψήφισμα αυτή τη στιγμή. Είναι αυτό που λέμε αλλοτρίωση της εργατικής τάξης από την αστική, αλλά όλα αυτά ειναι δυναμικά, οι συσχετισμοί αλλάζουν αρκεί φυσικά ποτέ να μην ξεχνάμε την ταξική πάλη.
Πέρα από αυτά, έρχομαι να συμφωνήσω ότι το ερώτημα “έχεις κατέβει ποτέ σε πορεία?” είναι ανούσιο. Όχι τόσο λόγω της απάντησης του Βικ Βέγκα, διότι μπορείς όντως να έχει άποψη για κάποια πράγματα χωρίς να τα έχεις δοκίμασει αλλά αν τα δοκιμάσεις η άποψή σου αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητά -btw λίγο άστοχο το παράδειγμα με τα δικαιώματα των gay. Πιο πολύ είναι ανούσιο ερώτημα γιατί είμαστε σε ένα φόρουμ, όπου αν εγώ γράψω ότι έχω κατέβει σε 212 πορείες είναι πρακτικά αδύνατο να με αμφισβητήσει κανείς. Απόψεις γράφουμε εδώ και πάνω σε αυτές γίνεται κουβέντα, το τι κάνει ο καθένας μας το ξέρει μόνο ίδιος.
Ρε Mule, ειλικρινά έχω βαρεθεί αυτή την κουτοπονηριά σου του στυλ “αν γινόταν δημοψήφισμα για την κατάργηση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία…” Ε, ΚΑΙ; Κανένας κομμουνιστής δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να θέλει κάτι τέτοιο. Όταν μιλάμε για κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας μιλάμε για την ατομική ιδιοκτησία στα ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, δηλαδή στα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, τα καράβια και πάει λέγοντας. Το καταλαβαίνεις, ναι ή όχι; Αυτό είναι που θέλουμε και ούτως ή άλλως θα γίνει μόνο όταν το αποφασίσει ο ίδιος ο λαός. Γιατί εξακολουθείς να θέτεις ζήτημα ιδιοκτησίας ΓΕΝΙΚΑ, ότι δηλαδή μιλάμε για το σπιτάκι, το μαγαζάκι ή το αμάξι του κάθε φουκαρά; Αυτό είναι για το πολύ απώτερο μέλλον, όταν οι άνθρωποι θα έχουν συνηθίσει στο συλλογικό τρόπο ζωής. Μέχρι τότε ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ. ΔΕ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΕΝΤΑΞΕΙ;
Σε ποιον απαντάς??? :-s Φαντάζομαι όχι σε μένα, καθώς εγώ έγραψα για συγκεκριμένα πράγματα.
Σε εμένα απαντάει zouglau, μην αγχώνεσαι. Αλλά με απογοήτευσε με την απάντηση του. Και δεν προτίθεμαι να συνεχίσω καμιά τέτοια κουβέντα.