Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Mule δεν γράφω για να στην πω, δεν έχω τέτοιο κόλλημα μαζί σου ( όχι πως δεν είσαι ωραίο και φρέσκο αγόρι :p). . Απλά θέτουμε το ζήτημα σε εντελώς διαφορετική βάση.

Η κατασταση σοβαρευει παρα πολυ…

Μετα λοιπον τις νομοθετικες τροποποιησεις, που καθιστουν ακομα και ριζικες μορφες συνδικαλιστικης δρασης και διαμαρτυριας, κατηγοριοποιησιμες ως τρομοκρατικες πραξεις (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=205592) έρχεται αλλη μια νομοθετικη μεταρρυθμιση, στο ιδιο μηκος κυματος, να επιβεβαιωσει την ποινικοποιηση ακριβως των κοινωνικων αγωνων.

Μάρτυρες με κουκούλα!

Μάρτυρες με «κουκούλα», στις δίκες για την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, επιβάλλει η κυβέρνηση της… διαφάνειας. Με τον ίδιο κρυφό-συνωμοτικό τρόπο, με τον οποίον άφησε εκτεθειμένες σε ποινική δίωξη για τρομοκρατία, κάθε πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, «νομιμοποιεί» τώρα και τις καταθέσεις ανώνυμων μαρτύρων στα δικαστήρια!

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις του κρυφού «τρομονόμου», η αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μάρτυρα στο ακροατήριο δεν είναι πλέον υποχρεωτική, ακόμη και αν το ζητήσει ο άμεσα θιγόμενος, δηλαδή ο κατηγορούμενος!

Η προηγούμενη διάταξη, που καταργήθηκε, υποχρέωνε το δικαστήριο να διατάξει την αποκάλυψη της ταυτότητας του ανώνυμου μάρτυρα, εάν το ζητούσαν είτε ο εισαγγελέας είτε κάποιος διάδικος. Με τον κρυφό «τρομονόμο», το δικαστήριο στο οποίο υποβάλλεται αίτημα αποκάλυψης των στοιχείων ταυτότητας μάρτυρα, αποφαίνεται αιτιολογημένα για την αποκάλυψη ή μη!

Με άλλα λόγια, είναι στη διακριτική ευχέρεια των δικαστών να επιβάλουν την κατάθεση ανώνυμων μαρτύρων κατηγορίας, εάν το κρίνουν επιβεβλημένο, αρκεί απλά να αιτιολογήσουν με κάποιον τρόπο την απόφασή τους αυτή.

Βέβαια, παραμένει σε ισχύ η διάταξη που απαγορεύει την καταδίκη κατηγορουμένου μόνο με την κατάθεση ενός ανώνυμου μάρτυρα. Ωστόσο, αυτό δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, οι οποίοι εκτίθενται σε «κατηγορίες» ανθρώπων που δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να αντικρούσουν ολοκληρωμένα τους ισχυρισμούς τους. Αλλωστε, η μέχρι σήμερα δικαστική εμπειρία έδειξε πως, ακόμη και η υποψία άλλου στοιχείου, μπορεί να συνδυασθεί με καταθέσεις μαρτύρων-φάντασμα και να οδηγήσει σε πολυετείς καθείρξεις.

Η δικαστική χρήση των καταθέσεων των ανώνυμων μαρτύρων ήταν πάγιο αίτημα των αμερικανικών αρχών ασφαλείας, αλλά και των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, οι οποίοι πίεζαν για την αποδεικτική αξιοποίηση των μαρτυρικών καταθέσεων που προέρχονται από «ανώνυμους πληροφοριοδότες», δηλαδή πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών!

Με τις ίδιες διατάξεις αλλάζει και το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων, καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα μπορούν να φυγαδεύονται πλέον και στο εξωτερικό! Επίσης στις επιλογές προστασίας (αλλαγή ταυτότητας, μετάθεση, αλλαγή κατοικίας) προστίθεται και η «μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες».

Επιπλέον, ορίζεται ειδικός φορέας που αναλαμβάνει την υλοποίηση των μέτρων προστασίας, ο οποίος καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

Το όργιο των κρυφών αλλαγών στον «τρομονόμο», σε τμήμα διακοπών, με τις οποίες «ψαλιδίζονται» θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, έγιναν με τροποποιήσεις, χωρίς οι βουλευτές να γνωρίζουν το πραγματικό εύρος τους. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, οι αλλαγές δεν αναφέρονταν στην αιτιολογική έκθεση.

Η κατάργηση της διάταξης που διασφάλιζε πως δεν συνιστά τρομοκρατική πράξη η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων, όταν σκοπεύουν στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος ή στην άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, έγινε χωρίς κανέναν προφανή λόγο και αιτιολογία.

Ακόμη και τα επιχειρήματα διάψευσης, που προσπάθησε να αρθρώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμα» όσα γράφτηκαν για τον συνδικαλισμό, επιβεβαιώνουν εν τέλει την αδήριτη πραγματικότητα. Σε άλλο μήκος κύματος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει βλάβη του συνδικαλισμού», ότι «η κυβέρνηση σέβεται τον ελληνικό λαό, τον Ελληνα πολίτη και όλες τις μορφές με τις οποίες εκφράζεται, δεν φοβάται τον συνδικαλισμό, αλλά επιζητεί τον διάλογο, ανάγοντας το θέμα της διαβούλευσης σε μείζον ζήτημα δημοκρατίας».

Γιατί, όμως, η τόσο «διάφανη» κυβέρνηση δεν διαβουλεύθηκε σε ανοικτό διάλογο με τους πολίτες τις συγκεκριμένες αλλαγές στον «τρομονόμο», όπως έκανε για τα άλλα νομοσχέδιά της, αλλά τις πέρασε κρυφά και συνοπτικά, κατακαλόκαιρο, από τη Βουλή; *

Και μη μου πει κανενας οτι αυτα ειναι υπερβολες και “ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ”. Εδω ολοκληρη παρεα μαθητων στη Λαρισα, ειχαν οδηγησει σε δικη με τη κατηγορια της συστασης τρομοκρατικης ομαδας το 2008, μετα τη δολοφονια Γρηγοροπουλου.

Επισης μη ξεχναμε οτι και ο ελληνικος στρατος, ναι αυτος που διασφαλιζει την αμυνα της χωρας μπλα μπλα μπλα, εκπαιδευεται στη καταστολη πληθους.

Ελληνικός Στρατός Κατά ?Εχθρού Λαού?

Σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων επιδίδονται τις τελευταίες μέρες οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο, όπως αποκάλυψε το εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Επίκαιρα’.

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/09/21/ελληνικός-στρατός-κατά-εχθρού-λαού/

θλίψη :frowning:

Δηλαδή τώρα μας το παίζεις και υπεράνω αφού έγραψες όλα αυτά χαρακτηρίζοντας με ένα κάρο πράγματα χωρίς να με ξέρεις, θα μας πεις φαντάζομαι πως σε πείραξε ότι σε είπα “καημενάκο” η που σε έκραξα για όλα αυτά που έγραψες πως είμαι. OOOOOoooookkkkk… :!:

Yozimbo έγραψες μεταξύ άλλων…“Οπότε ναι, επιμένω πως η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου δεν έχει σκεφτεί πως οι αστυνομικοί χρειάζονται επιπλέον η καλύτερη εκπαίδευση, οι περισσότεροι αναλώνονται σε ανεγκέφαλα οπαδικής φύσης ανούσια σχόλια.”

Πιστεύεις πως τα ΜΑΤ βαράνε κόσμο και φέρνονται σαν ΟΥΚ επειδή έχουν κακή εκπαίδευση?

Όχι αγαπητέ μου φίλε, δεν με πείραξε που με είπες “καημενάκο”.
Επίσης δεν σε χαρακτήρισα ένα κάρο πράγματα.
Με βάση την άποψη που κατέθεσες μίλησα.
Επίσης, ούτε το παίζω, ούτε είμαι υπεράνω κανενός.
Αλλά δεν καταλαβαίνω, θέλεις να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση; Έχεις την άποψη σου και την τοποθέτηση σου και εγώ έχω την δική μου.

Yojimbo Sorry γιατί δε σε ξέρω αλλά λες μαλακίες. Γενικά η κυβέρνηση και η αστυνομία εντός των πλαισίων που έχουν οριοθετηθεί στο Ελληνικό κράτος μια χαρά δουλειά κάνουν γιατί ο ρόλος τους είναι να γαμάνε τον πολίτη όχι να τον υπηρετούν. Η άλλη άποψη σου δεν είναι άποψη από τη στιγμή που δεν έχει και κάπου να πατήσει αλλά παπαγάλισμένα ψευτοκουλτουριάρικα(ναι) μοτό

Zouglau απλά ξαναμπήκα στο thread για να σχολιάσω το μήνυμα κάποιου που διάλεξε να σχολιάσει εμένα προσωπικά αντί για εκθέσει την άποψη του πάνω στο θέμα.

Παρ’ολα αυτά ας σου απαντήσω, δεν πιστεύω πως αυτός είναι ο λόγος, ούτε πως αυτή είναι η φοβερή λύση που θα τους κάνει ξαφνικά από ζώα ανθρώπους, όμως γνώμη μου είναι πως είναι μια λύση, κάτι που μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε. Τέλος, δεν νομίζω πως το παραπάνω ακυρώνεται απ’το γεγονός πως έτσι είναι η φύση του καπιταλιστικού συστήματος, δηλαδή να χρειάζεται μέσα καταστολής κλπ. Βέβαια δεν ήθελα να το πάω εκεί, γιατί δεν θεώρησα πως υπάρχει λόγος, και γιατί κάπου εκεί είναι που αρχίζουν τα οπαδικής φύσεως σχόλια (σε στυλ “άντε ρε καπιτάλα μεγαλοαστέ απο’κει πέρα” (deja vu?) - “αι στα διάλα ρε κουμμούνι” κλπ) στα οποία αναφέρθηκα.

Yozimbo αντιφάσκεις. Αν δεν πρόκειται η εκπαίδευση να αλλάξει τα ματ, γιατί να την διεκδικήσουμε??? :-s

Δεν αντιφάσκω, δεν είναι μονοδιάστατα τα πράγματα όπως τα βλέπουν μερικοί, μαύρα η άσπρα. Ούτε θα γίνουν άγγελοι η θα παραμείνουν εντελώς ζώα οι αστυνομικοί (και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ) μετά από μια καλύτερη εκπαίδευση, υπάρχουν και πράγματα στο ενδιάμεσο. Και δεν υπάρχουν μόνο τα ΜΑΤ στην ΕΛ.ΑΣ. Tο topic δεν είναι για την ΕΛ.ΑΣ. γενικότερα;; Εγώ στην ΕΛ.ΑΣ. γενικότερα αναφερόμουν πάντως.

EDIT: Τελευταία απάντηση είναι, γιατί πάλι άρχισε η επανάληψη.

το τόπικ αφορά την αστυνομική βία. Επικεντρώνεται κυρίως στα ματ, διας κλπ. Αν έχεις άσχημη εμπειρία από αστυνομικό του γραφείου γράψτην βέβαια :stuck_out_tongue: Η ερώτηση μου ήταν συγκεκριμένη και αφορούσε τα Ματ. Δεν μπορώ να φανταστώ το ενδιάμεσο αυτό στάδιο που λες. Θες να μου το περιγράψεις?

Ρε παιδι μου μην γινομαστε ουγκανοι και εμεις.Οκ σε αυτο δικιο εχει.Ο μπατσος γραφειου και ο μπατσος του δρομου χρειαζεονται καλυτερη εκπαιδευση.Αυτο νομιζω ειναι γνωστο.Απο την αλλη εκπαιδευση ενος μπατσου στην ουσια δεν θα μειωσει την αστυνομικη βια σε καμια περιπτωση γιατι η πηγη της δεν προερχεται απο την ‘‘αμορφωσια’’ τους(με την εννοια της εκπαιδευσης ε) αλλα απο τον στοχο της αστυνομιας ως θεσμο.Οι μπατσοι και παλι θα δερνουν διαδηλωτες,θα ριχνουν πολλα δακρυγονα και θα μαζευουν κοσμο χωρις λογο γιατι ετσι πρεπει.Ολα αυτα δεν τα κανουν επειδη δεν ξερουν.Αλλα μπορει ρε παιδι μου οταν ο αλλος θα σε σταματησει για ταυτοποιηση να μην εχει το υφακι ‘‘σε γαμαω βρωμιαρη’’ η οταν πιανει μεταναστες να μην τους δερνει πριν καν κοιταξει τα χαρτια τους(το μετα διαφερει).

Η μονη προσωπικη εμπειρια που εχω απεξω ηταν στο Αερδρομιο του Μοναχου οπου μας σταματησαν(με ενα φιλο) 2 μπατσοι και μας εκαναν μινι ανακριση(που ημασταν τι πηγαμε να κανουμε αν εχουμε ναρκωτικα πανω μας(!!!) κλπ) και ο λογος ηταν οτι περπατσουσαμε με αρκετα βιαστικο βημα(για να δουμε τη πτηση μας) και περασαμε απο μπροστα τους καπως βιαστικα.(ισως και λογω μουσιων βεβαια8))

Συμφωνώ με όσα γράφεις έδώ.

Σχετικά με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα που αφορούσαν σε “επαγγελματικά δικαιώματα”: Γιατί εμένα μου φάινεται πως ένας που πάει να γίνει πολιτικός μηχανικός από πολυτεχνείο, ή ορκωτός λογιστής προερχόμενος από την ΑΣΟΕΕ και προσπαθεί να κόψει τον δρόμο για το ΤΕΕ ή το ΣΟΛ αντίστοιχα σε κάποιον προερχόμενο από “ιδιωτικό πανεπιστήμιο” έχει στο μυαλό του και το πως μία καριέρα σε συνθήκες καπιταλισμού θα είναι πιό επικερδής για τον ίδιο; :wink:

1. Eίμαι γνωστός κουτοπόνηρος! :har:
  2. Και δημοψήφισμα για τα μέσα παραγωγής να γινόταν μόνο και πάλι θα το χάνατε. Γιατί:
    α) Παρά την αγάπη μίας σημαντικότατης μερίδας του Ελληνικού λαού για το δημόσιο ως εργοδότη, έχω την εντύπωση πως η πλειοψηφία θα φοβόταν να εμπιστευτεί σε αυτό τη διαχείριση του συνόλου των μέσων παραγωγής, με δεδομένο πως η εμπειρία δείχνει πως όπου το δημόσιο διαχειρίζεται ο δρόμος για τη χρεοκοπία είναι σχεδόν νομοτέλεια
    β) Που θα βάζατε το όριο για το τι είναι “επιχείρηση” και τι “το μαγαζάκι ενός φουκαρά”; Eπειδή δε και ο πιό φουκαράς μάλλον θα μπορούσε να διαβλέψει τις προθέσεις σας -που παραδέχεσαι- για το απώτερο μέλλον, εκτιμώ με αρκετή βεβαιότητα πως θα σας “μαύριζε”!

:lol: Από πολτική κουβέντα το κάναμε… βίντεο Lady Gaga! #-o

Τώρα σχετικά με αυτά που απαντάς στον Yojimbo:
Στα γήπεδα που μάλλον θα συμφωνείς πως δεν διακυβέβεται τίποτα πολιτικό, η καλύτερη εκπαίδευση δεν πιστεύεις πως θα μπορούσε να βοηθά να αποφεύγονται επεισόδια που τώρα γίνονται λόγω μαλακιών της αστυνομίας; Το παράδειγμα της Αγγλίας σε αυτή την περίπτωση ισχύει.

Ισις αυτά που ποστάρεις είναι άκρως ανησυχητικά αν ισχύουν αλλά έχω για κάποιο λόγο την αίσθηση πως προέρχονται φιλτραρισμένα από συντάκτες που δραματοποιούν λίγο τα πράγματα. Υπόσχομαι να τα μεταφέρω σε φίλο νομικό με πολλές γνώσεις σε θέματα ατομικών δικαιομάτων, συνταγματικότητας κλπ. και να μεταφέρω την απάντηση του.

Ρε παίδες για τα αυτονόητα δεν τίθεται κάποιο θέμα. Υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσω σε θέματα εκπαίδευσης που αφορούν βασικές συμπεριφορές των απλών αστυνομικών?

α) Εξακολουθείς να συνδιαλέγεσαι μαζί μου σα να είμαι κάνας ΠΑΣΟΚος δεκαετίας ‘80 τύπου “όλα κρατικά” κι έτσι. Επιμένεις να μου τρίβεις στη μούρη το κλασσικό απλοϊκό δίπολο “δημόσιο/ιδιωτικό”, όταν έχει πιαστεί το χέρι μου να γράφω ότι χέζω σκατά και στη διαχείριση του κοινωνικού πλούτου απ’ ευθείας από τους καπιταλιστές, και σ’ αυτήν από το κράτος τους. Καμιά φορά έχω την αίσθηση ότι δε με συμπαθείς καθόλου και με αντιμετωπίζεις σα να είμαι εντελώς ηλίθιος. Το λέω γιατί ξέρω ότι εσύ δεν είσαι (ηλίθιος). Ειλικρινά ρε μαν, σταμάτα να μου απαντάς “Τετάρτη” όταν σε ρωτάω “τί ώρα είναι”.
β) Αυτό είναι βάσιμη ερώτηση, αλλά με τον τρόπο της κι αυτή (κλασσικά για σένα) κουτοπόνηρη =Ρ. Προφανώς και δεν περιμένεις να βγούμε από σήμερα και να πούμε “όσοι έχουν επιχειρήσεις “>Χ” είναι καπιταλιστές και θα πεθάνουνε, και όσοι έχουν επιχειρήσεις “<Χ” είναι δικοί μας και να μην αγχώνονται”, και να προσδιορίσουμε την τιμή του “Χ”. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Ούτως ή άλλως η διαδικασία της ανάπτυξης του καπιταλισμού προϋποθέτει νομοτελειακά την καταστροφή των μικρομεσαίων και το όλο και μεγαλύτερο γιγάντωμα των μονοπωλίων. Οπότε μη φοβάσαι, όταν θα ρθει η ώρα θα είναι αρκετά εύκολος ο ταξικός διαχωρισμός του μπακάλη της γειτονιάς (π.χ.) και του ιδιοκτήτη των Τζάμπο (π.χ.). Και, λυπάμαι, ο πρώτος ναι, θα είναι με την επαναστατική εργατική τάξη, γιατί θα ξέρει ότι η εναλλακτική στο σοσιαλισμό (όπου κι εκεί δε θα μπορεί να κρατήσει για πάντα το μαγαζάκι του) είναι το να τον καταπιούν οι πολυεθνικές. Ταφ λάιφ.

Tι ψαρώνεις κι εσύ και πέφτεις στην παγίδα κι απαντάς και πάτε και οφτόπικ κιόλας? Εδώ η ερώτηση που σου κάνει παίρνει σα δεδομένο πως το ζήτημα της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής και η πλευρά που θα επιλέξουν οι μικροιδιοκτήτες μ.π. θα απαντηθεί με δημοψήφισμα! Ήμαρτον δηλαδή.

Δεν προλαβαίνω να απαντήσω συνολικά οπότε ξεκαθαρίζω απλά το συγκεκριμένο, πως κάθε άλλο παρά ηλίθιο σε θεωρώ και μου είσαι και από τους συμπαθέστερους χρήστες όσο και ανδιαφωνοιύμε. Αν σε πετύχω Όζζυ, θα πιούμε και μία μπύρα παρέα! :slight_smile:
Η διαφωνία μας θα συνεχιστεί μόλις βρω χρόνο να απαντήσω (και μάλλον θα πρέπει να γίνει και σε άλλο θρεντ γιατί όντως ξεφεύγουμε οφφ τόπικ!

χρυσαυγιτες κανουν διαδηλωση, μπαινουν στο “πουλμανακι” τους μαζι με κατι φιλους, και τους παει λιγο παρακατω για να συνεχισουν!:lol:
http://www.youtube.com/watch?v=qpdHNnJeuX8&feature=player_embedded

Μονο για γελια δεν ειναι το βιντεο αυτο…

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΟΥΒΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ???

πλεον η συνεργασια Χρυσης Αυγης - Ελληνικης Αστυνομιας ειναι ξεκαθαρη. Το φασιστικο παρακρατος στην υπηρεσια της Δημοκρατιας.

Περίεργο είναι? Αφού όλη η μπατσαρία φασίστες είναι.