ο εμφύλιος ήταν μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελλάδας.ελληνες σκοτώναν έλληνες για πολιτικούς λόγους.το ενδεχόμενο εμφυλίου δεν θα πρέπει να υπάρχει κάν στο μυαλό μας.
Όχι ξέρεις, δικαίωμα του καθενός να βάζει την ιδεολογία πάνω από την πατρίδα. Εγώ το βλέπω the other way around.
Θλιβερό το αποπάνω, μια πατρίδα γτπκ αξίζει μόνο για να έχεις κάτι για το οποίο ντρέπεσαι
Eνώ μια ιδεολογία της πολεμικής αξίζει γιατί…
Δεν είπα πουθενά τίποτα για πολεμική εγώ. Άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει αλλά άμα πέφτει από μόνο του δε θα σε πολυνιάσει πόσο θα το παινέυεις.
Εγώ θα προτεινα να ψάξουμε γιατί η πατρίδα είναι γτπκ όπως γράφεις. Μπορεί να εκπλαγούμε από τα αίτια.
Τέλος πάντων, τι λέτε να τραβήξουμε για κανένα νησάκι του Ειρηνικού να κάνουμε μια νέα Ελλάδα. Όσοι θέλουν ας μείνουν στην παλιά δεν κρατάμε κακία.
Τώρα δηλαδή εσύ υποτίθεται ότι απάντησες; Και με αρίθμηση κιόλας; Αφού σε τίποτα δεν απαντάς! Δε γαμιέται, ας κάνουμε άλλη μια προσπάθεια.
-
Εσύ λοιπόν που είσαι εξωτερικός παρατηρητής, τί ακριβώς βλέπεις, για να έχουμε και καλό ρώτημα;
-
Λολ, τί πάει να πει “μάλλον το ξεχάσανε”; Ποιοί, οι χουντικοί; Αυτοί που σκότωναν κόσμο στο όνομα της πατρίδας και μάλιστα δεν τους θεωρούσαν Έλληνες; Και εν πάσει περιπτώσει εσένα το συμπέρασμά σου από την εγκαθίδρυση της χούντας και τα όλα όσα έκανε είναι το “η πατρίδα πάνω από την ιδεολογία”, όπως γράφεις παρακάτω;
-
Κι εγώ μπορώ να πω ότι θεωρώ εμετό το να γίνονται όλοι ίσα κι όμοια, να λέγεται ότι “το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλους” (πόσο βολικό όμως) κτλ. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Στο δια ταύτα, μπορείς να επιχειρηματολογήσεις ενάντια στο ότι στην κοινωνία υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα που στέλνουν κάθε λογική “εθνικής ενότητας υπεράνω ιδεολογιών” για τσάι;
Τελικά το πολυτεχνείο τι κατάφερε?Ολοι το μεταπολιτευτικό σύστημα αναθεματίζουν κάθε μέρα.Αύτο ειναι το ερώτημα.Πέτυχε η δεν πέτυχε?
Σκάσε εσύ ρε ναζί.
Ωπ! Καλώς τον. Βγηκες από την τρύπα σου;
την Ελλαδα την εχω γραμμενη στα @@ μου!! οταν αυτοι που μου λενε να τιμω την πατριδα και τη σημαια ξεσκιζουν σε καθε στιγμη το λαο και τα δικαιωματα του! ναι ειμαστα ολοι Ελληνες(και καλα…) αλλα δεν ειμαστε ολοι το ιδιο! δεν ειναι ολων των Ελληνων το Πολυτεχνειο! γιατι πολλοι απλα καποιοι και κυριως αυτοι που αποτελουν τη σημερινη αστικη ταξη εστηνα πλατες για τη χουντα και αλλοι αγωνιζονταν και εδωσαν αιμα για να πεσει αυτο το ολοκληρωτικο καθεστως! σε αυτους ανηκει το πολυτεχνειο! σε αυτους που αγωνιστηκαν με αντιιμπεριαλιστικα συνθηματα! που φωναζαν να φυγει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοι! που αγωνιστηκαν για ελευθερια και λαοκρατια! το Πολυτεχνειο ηταν η κορυφωση του αντιφασιστικου κινηματος! και επαιξε σημαντικο ρολο στο να πεσει η χουντα! βεβαια στη συνεχεια ηρθε η αστικη δημοκρατια του Καραμανλη και οι εκλογες στις 17 Νοεμβρη του 1974! γενικοτερα με καλυψε ο ChrisP νομιζω στην πρωτη του τοποθετηση!
τους πασοκους και τους οννεδιτες δεν τους θελω στην πορεια! ειναι ταξικοι μου εχθροι! στηνουν των κωλο τους για να περασουν ολα αυτα τα αντιλαικα μετρα που μου γαμαν εμενα (και στον καθε αλλο) τη ζωη! διαφωνω με τα πεσιματα! μπορεις να τους ξεμπροστιασεις με συνθηματα κλπ! αλλα σκατα στα μουτρα τους! που μου φωναζουν και το “ζει, ζει, ο Τεμπονερας ζει!” !
@mixalis_purple
πιστεύω δεν πρέπει να ταυτίζεται η ελλάδα, με τους πολιτικούς-λαμόγια που κυβερνάνε και όπως σωστά λές ξεσκίζουν τον κόσμο.
Γενικεύεις και έτσι επιπόλαια χαρακτηρίζεις ταξικό εχθρό και κάποιον που έχει καταβολές από την ίδια τάξη με εσένα, πουλά την εργατική του δύναμη, βγάζει πανωκάτω τον ίδιο μισθό και γενικά βράζει στο ίδιο καζάνι μαζί σου. Μερικοί από αυτούς σίγουρα είναι, πολλοί όμως όχι. Υπηρέτες του ταξικού σου εχθρού είναι πιο σωστό.
οι πολιτικοι εχουν απο πισω τους μια αστικη ταξη και τους Αμερικανους και Ευρωπαιους Ιμπεριαλιστες! αν ηταν μονο τα 300 λαμογια ξερωγω θα ηταν πολυ πιο ευκολη η συκροτηση επαναστατικου κινηματος
Μιχάλη μ’ αρέσεις γενικά, αλλά προσπάθησε αν μπορείς να μην τελειώνεις την κάθε φράση σου με θαυμαστικό. Είναι λίγο κουραστικό ρε παιδί μου. =Ρ
διπλοποσταρω…ναι ισως εχεις δικιο…ημουν υπερβολικος…αλλα σε καμια περιπτωση δεν εννοω τον απλο κοσμο που ψηφιζει πασοκ-νδ αυτος ο κοσμος πληττεται! αλλα τα κεφαλια της νεολαιας αυτων των κομματων που καταθετουν στεφανια και κανουν τετοια καραγκιοζιλικια
εδιτ: γρακχε ετσι γραφω αλλα δεκτη η παρατηρηση!
Nα σου πω…
Σε συμπαθώ πολύ, για να εξηγούμεθα.
Αλλά επειδή έχω κάτι που δεν είναι χάρισμα ακριβώς…απλά βλέπω το μέλλον ρε παιδί μου:p πως θα εξελιχθεί ο διάλογος δλδ, τις απαντήσεις σου τις απαντήσεις μου κτλ…δεν το σταματάμε καπου εδω:)? Άσε που παμε προς τις ιδεολογικές συζητήσεις και φεύγουμε οφ τόπι. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω και πολυτέλεια χρόνου μεταξύ άλλων…
Χαχ, θενξ για τη συμπάθεια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα ξέρεις! Όποτε έχεις χρόνο απάντα στις ιδεολογικές συζητήσεις.
[SPOILER]Αν μπορείς δηλαδή. :)[/SPOILER]
[SPOILER]θα σου πετάξω το γάντι, όπως θα έκανε ο γράκχος μπαμπέφ:p[/SPOILER]
Μπράβο στον κόσμο που κατέβηκε χτες . Οι πασπίτες δεν ντράπηκαν καθόλου προφανώς που κατέβηκαν στην πορεία…αν είχαν εξάλλου λίγο τσίπα θα είχαν αυτοδιαλυθεί… Εδώ βέβαια κατέθεσε στεφάνι ο ΓΑΠ ( #-o) και οι οννεδίτες. Εντελώς οργουελιανό σκηνικό. Στο σημείο που δολοφονήθηκαν εξεγερμένοι φοιτητές από την χούντα , έφτασε ο ΓΑΠ. Ο ίδιος που αφήνει κάτι ζώα με στολές να δολοφονούν, να τραμπουκίζουν, να κυνηγούν και να διαλύουν πορείες με το έτσι θέλω. Η χούντα τουλάχιστον ήταν ξεκάθαρη…