Πάντα την παλεύω, έστω κι αν δεν παρευρίσκομαι.
Πες ντε πως έχει κερδίσει περισσότερους ΑΓΩΝΕΣ, γιατί διστάζεις!
Πάντα την παλεύω, έστω κι αν δεν παρευρίσκομαι.
Πες ντε πως έχει κερδίσει περισσότερους ΑΓΩΝΕΣ, γιατί διστάζεις!
:lol:
Γνωστοί καπηλευτες… Δεν μπαίνω σε γηπεδικη κουβεντα με κκεδες. Και δεν έχει νοημα και βαριεμαι… Πάω στα αθλητικα να τσακωθω με τον Κιμι.
Xωρις να παιρνω θεση…Ειναι απο μονο του προκλητικο να κατεβαινει μπλοκ του κυβερνοντος κομματος που κατα μια εννοια μας εφερε εδω που ειμαστε να διαδηλωσει(αυτων δηλαδη που θελουν να καταστειλουν τις διαδηλωσεις) και μαλιστα να το κανει προκλητικα με κρανη παλουκια και μονο αντρικο πληθυσμο(γυναικες γιοκ).
Η φωτογραφια με το μπλοκ τους 100 μετρα πισω απο τα υπολοιπα θα μεινει στην ιστορια.
Πολυς κοσμος χτες,αστεια σκηνικα( σπριντ ΚΚΕ,Πασπ),στο μπλοκ πολυτεχνειου που ετυχε να ειμαι καθολου παλμος(ισως εφταιγε το μεγεθος) αλλα στα υπολοιπα πολυ ενταση,μπατσοι να κλεινουν το μετρο χωρις να ειναι κλειστο και αν τρωνε γιουχες και να το ανοιγουν κλπ κλπ Παει η γιορτουλα…
Μονο για το αστειο του θεματος βαζω τη φωτογραφια
που είναι το κακό στο να θέλουν να τιμήσουν την μνήμη του πολυτεχνείου?
Επειδή υπάρχουν παρανοήσεις:
Το πέσιμο των Α/Α στο μπλοκ της ΠΑΣΠ είναι παράδοση σε κάθε πορεία για το Πολυτεχνείο. Δεν έγινε φέτος πρώτη φορά. Είναι σχεδόν φολκλόρ το ζήτημα.
Το Πολυτεχνείο ΔΕΝ είναι γιορτή να τιμήσουμε τα θύματα, ΔΕΝ είναι επέτειος για την ελευθερία και τη δημοκρατία, ΔΕΝ έχει ήρωες που πρέπει να εξυμνήσουμε. Το Πολυτεχνείο είναι πάνω απ’ όλα η ΜΝΗΜΗ του ότι η αστική τάξη θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ώστε να παραμείνει στην εξουσία είτε μέσω της βίας είτε μέσω της συντηρηρικοποίησης της κοινωνίας όπως και έγινε στην Επταετία. Αυτοί που έστησαν την Χούντα δεν εμφανίστικαν ξαφνικά ένα όμορφο πρωινό του Απριλίο και δεν χάθηκαν όταν ήρθε ο Καραμανλής.
Γι΄αυτό λοιπόν, λυπάμαι πολύ, αλλά άτομα που στηρίζουν την αστική τάξη (την υπεύθυνη δηλαδή για την δικτατορία) δεν έχουν θέση στην πορεία του Πολυτεχνείου.
Εχει καταντήσει αηδία να σχολιάζει κανείς τα πεσίματα των μπάτσων στους φοιτητές και στα μπλόκ κάθε χρόνο στο πολυτεχνείο…
Αρκετοί μπάτσοι καθε χρονιά…μια εορτή που την κάνουν τα κόμματα και η ΕΛ.ΑΣ
Δεν κατέβηκα φέτος γιατί γνωρίζω το σκηνικό!!!
το πολυτεχνείο σαφώς και γίνεται για να τιμηθούν όσοι έχασαν τις ζωές τους για να πέσει η χούντα και επίσης μας υπενθυμίζει τί γίνεται όταν έχουν την εξουσία ολοκληρωτικά καθεστώτα.το να αποκλείεις κρίσπ άτομα που θέλουν να πάνε στην πορεία λόγω του οτι είναι πασόκοι είναι τουλάχιστον μπούρδα για να μην πω κάτι πιο βαρύ.
Και το σημερινό ολοκληρωτικό καθεστώς είναι
παίζουν πολλές μαλακίες και στο σήμερα αλλά ολοκληρωτικό καθεστώς δε το λες πιστεύω.
Και ποιοι έχουν θέση δηλαδή;; Η αστική και η λαϊκή τάξη δεν ορίζεται από το τι ψηφίζεις… μπορεί κάποιος να μενει σε βίλα στην εκάλη και να ψηφίζει ΚΚΕ…
και πολλά παίδια από την αστική τάξη είναι γραμμένοι στην ΚΝΕ… το κομμα δεν έχει να κάνει…
Για να δούμε
Κάτι άλλο?
Αυτό που έγραψα είναι σαφές νομίζω.
Καλά σας το λέει ο ΚρισΠ. Γι’ αυτό είναι σωστό το κλισέ “το Πολυτεχνείο δεν είναι μια μουσειακή εκδήλωση”, γιατί απ’ ότι φαίνεται πάρα πολλοί δεν έχετε ιδέα τί συμβολίζει και ποιό είναι το περιεχόμενό του σήμερα. Όσο για τους ΠΑΣΠΙΤΕΣ που τους παίρνουν στο κυνήγι κάθε χρόνο (και όχι μόνο φέτος ρε, ήμαρτον), χωρίς να συμφωνώ απόλυτα με την τακτική (γιατί συμφωνώ απόλυτα με το κίνητρο, την αιτία των πεσιμάτων αν θέλετε), δεν είναι τυχαίο το σύνθημα “Πασόκοι, ρουφιάνοι, Αμερικάνοι” που ακούγεται σε πορείες για το Πολυτεχνείο ήδη από τη δεκαετία του '80.
Ναι…μπορεί να έχει δίκιο ο Κρισπ (αν και το “δεν έχουν θέση στην πορεία” είναι απόλυτο)… αυτό που έγω δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να τους την πέσουν;; έχεις πρόβλημα;; γράφτον στα παπάρια σου, απόκλεισε τον από το μπλοκ σου και τελειώνει εκεί η ιστορία…
Α, εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι συμφωνώ με το πέσιμο, γελοιότητα το θεωρώ.
Απλώς σημείωσα ότι δεν είναι κάτι που έγινε φέτος πρώτη φορά, είναι κάτι σαν “έθιμο”.
Ότι έγραψες εδώ είναι απαράδεκτο (κυρίως οι δυο τελευταίες σειρές). Παω στοίχημα πως θα ήσουν στην πρώτη γραμμή σε νέο εμφύλιο με τέτοιες περιχαρακωμένες απόψεις…Η νίκη του Πολυτεχνείου ανήκει σε όλους τους Ελληνες. Γιαυτό η Αριστερά κατάντησε ξένο σώμα στην κοινωνία μου φαίνεται…
Ποιός δηλαδή έχει γίνει ξένο σώμα στην κοινωνία και από πού προκύπτει αυτό;
Απίστευτη γελοιότητα ότι “η νίκη του Πολυτεχνείου ανήκει σε όλους τους Έλληνες”.
Έλληνες δεν ήταν που σκότωσαν άλλους Έλληνες μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο πριν από 37 χρόνια;
Προπάντων το Πολυτεχνείο ανήκει στο Λαμπράκη, το Μπομπολα, το Λατση, το Βαρδινογιαννη κλπ κλπ.
Ό,τι έγραψα εδώ έχει της βάσεις του στην ιστορία που πολλοί αγνοείτε ηθελημένα ή άθελα.
Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε όλους τους Έλληνες, ανήκει στους αγωνιστές.
Αλήθεια, στην πρώτη παράγραφο πού διαφωνείς? Έχεις πχ ιδέα ότι ο Παπαδόπουλος δρούσε και πριν το 1967 και ήταν αναμεμειγμένος στην δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη? Και πώς στο διάολο ανέβηκε αυτή η χούντα στην εξουσία, αρκούσαν 5 μισότρελοι αξιωματικοί του Ε.Σ. για να καταλύσουν ένα ολόκληρο πολίτευμα?
Παρολαυτά, θέλω να κάνω μια αναδιατύπωση στο αρχικό ποστ μου:
Στην πορεία δεν έχουν θέση οργανώσεις και φορείς σαν την νεολαία ΠΑΣΟΚ πχ ή την ΟΝΝΕΔ που αφήνει στεφάνι. Με τα άτομα δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
Για το 1) δεν σε αδικώ. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι εξωτερικός παρατηρητής όταν είσαι πολύ μέσα. Για το 2) ναι Έλληνες ήταν…απλά μάλλον το ξεχάσανε. Για το 3) ναι τι να σου πω…μπορεί να βλέπεις στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα μια ηρωιική εποποιία. Εγώ βλέπω έναν εμετό, σόρρυ κιόλας.