Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

τραγικες καταστασεις…ευτυχια το οτι επιτελους χτυπησαν αυτους που πρεπει.ξεκινωντας απτον χατζηδακη πρεπει να παρουν σειρα κ αλλοι…δεν ειμαι υπερ της βιας…αλλα οταν “λιγοι και καλοι” ειναι υπευθηνοι για την παθητικη βια και οχι μονο που δεχομαστε και θα μεγιστοποιηθει στα επομενα χρονια τοτε τους δαγκωνω τον λαιμο τους πουστηδες…να τρομοκρατηθει καθε πολιτικο στοιχειο…ειτε αριστερο ειτε δεξι ειτε ντουγρου ευθεια…

Πλέον και σε [U][B]φωτογραφία[/B][/U]

Ο ίδιος που στο βίντεο τον γυρνάνε στο μπλοκ, έχει φάει τα χημικά (ίσως και για ξεκάρφωμα, ποιος ξέρει?) και έχει το παπούτσι στο χέρι, όπως και στο βίντεο.

Γελάω δυνατά με αυτούς που κλαίνε για τους ασφαλίτες και αύριο-μεθαύριο θα τους έχουν δίπλα στο απεριφρούρητο μπλοκ τους.

Για αυτο ολοι στα καλα περιφρουρημενα μπλοκ.Με την id στο στoμα !

Μην το τραβάς. Για ποιο λόγο κάνεις αυτό το σχόλιο? Για να πικάρεις ανθρώπους που θέλουν να αγωνιστούν για τις ζωές τους? Φάουλ φίλε μου…

εντιτ: η κοντρίτσα κκε με τους υπόλοιπους αλλά και των υπολοίπων αναμεταξύ τους έχει πλακίτσα δε λέω. Αλλά μέχρι στιγμής[B] το αυθεντικό το γέλιο[/B] το ρίχνουν οι καπιτάλες εναντίον ΚΚΕ, ΣΥΡΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ,αναρχίας κλπ.

Ρε redrum ασε τις εξυπναδες και αν μπορεις ελα εσυ να περιφρουρησεις μπλοκ με τοσους τονους χημικα…

Και εντελως ασχετο.
Και μια αφιερωση στον Vic Vega

Απο τη μια πολιτης απο τη Κερατεα.Απο την αλλη ο γνωστος.
Δεν νομιζω να ειπαν τιποτα τα ΜΜΕ για τον πρωτο

[B]Vic Vega[/B] με κατάλαβες ?

Στο ζούγκλα δεν απαντώ γιατί θα τσακωθούμε και άστο καλύτερα.

Κιράτζο η λογική σου είναι τελείως ανάποδη. Όπου το μπλοκ είναι απεριφρούρητο, εκεί ακριβώς θα πέσουν τα χημικά.

Γιατί να τσακωθούμε ρε συ κλέαρχε? Αν θεωρείς ότι γράφω μαλακίες ε πες το μου δεν θα παρεξηγηθώ . Εμένα οι μπηχτές μεταξύ αναρχίας-αριστεράς-κκε μου φαίνονται αστείες γιατί η πραγματικότητα δείχνει ότι οι καπιτάλες γελούν μαζί μας. Αυτό είναι δεδομένο.

Ναι και συμφωνώ ότι προφανώς δεν υπάρχει πιθανότητα να του επιτέθηκαν φανατικοί προασπιστές του παρόντος μνημονίου. Από την άλλη, η επίθεση στρέφεται είτε κατά των γενικότερων προσωπικών πολιτικών του επιλογών, είτε κατά του κόμματος στο οποίο ανήκει, είτε κατά της κυβέρνησης στην οποία άνηκε, είτε απλά και αόριστα κατά του βουλευτικού αξιώματος. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, η αλλαγή πλεύσης με αφορμή και αιτία μια βίαιη επίθεση θα ήταν κατακριτέα. Η Ν.Δ. ούτως ή άλλως θα κερδίσει εντυπώσεις από το γεγονός, εκτός βέβαια αν συνεχίζει τον παραλογισμό των κουφών ανακοινώσεων.

Δεν πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος αξίζει τον χαρακτηρισμό του «καθάρματος». Επιπλέον, δεν πιστεύω ότι οι δικές του πολιτικές επιλογές έχουν σχέση με την εξαθλίωση (το αντίθετο μάλιστα). Στέκομαι στην έκφρασή σου «αυτός και πολλοί άλλοι» και υποστηρίζω την άποψη ότι ίσως πίσω από αυτό κρύβεται το πρόβλημα του αόριστου «αυτοί φταίνε», που φέρνει την απλή γενικότερη απέχθεια στους πολιτικούς (που «όλοι φταίνε μόνο και μόνο επειδή είναι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί» κλπ.), και τελικά αντί ο λαός να ξεκαθαρίσει τα χλωρά από τα ξερά, παραδίδεται στη νοοτροπία που διαιωνίσει την πολιτική ατιμία και τη διαφθορά.

Φαντάζομαι ότι ήθελες να βάλεις ερωτηματικό στο τέλος. Αυτός εξέφρασε μια πολιτική θέση, ο λαός τον ψήφισε βάσει αυτής, εκείνος την πραγματοποίησε και στη συνέχεια ο λαός τον αντάμειψε επανεκλέγοντάς τον και μάλιστα με σημαντική πλειοψηφία σε σχέση με την (σοφή) πανωλεθρία του κόμματός του. Τώρα το ποια αποτελέσματα έχουμε σήμερα είναι μεγάλη συζήτηση, γιατί κατά μία άποψη αν με τα δάνεια έπρεπε να συντηρήσουμε και την Ολυμπιακή, δεν θα ξεμπερδεύανε ούτε τα δισέγγονά μας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν ίσχυε αυτό που λες, στην εξίσωση «προτείνω Α, με ψηφίζετε, κάνω Α, με ξαναψηφίζετε», δεν βλέπω την ατιμία και τη «νομιμοποίηση» της βίαιης επίθεσης.

Η μεγάλη διαφορά των δύο παραδειγμάτων είναι πιθανότατα ότι με το ένα εσύ συμφωνείς και με το άλλο εσύ διαφωνείς. Δεν νομίζω ότι αρκεί ως κριτήριο.

Αποκλείεται να έχω δώσει ποτέ αφορμή για να πιστεύεις ότι δεν καταδικάζω αυτή τη βία. Τώρα, ως προς τη συγκρισιμότητα, θα επιμένω ότι δεν πρόκειται για ανταγωνιστικές πράξεις βίας ? είναι αμφότερες καταδικαστέες και πιστεύω ότι όποιος επιλέγει να δικαιολογεί τη μία ή την άλλη είναι τουλάχιστον ανήθικος. Ο παραλογισμός «εσείς μας ρίχνετε δηλητήριο, εμείς θα δέρνουμε όποιον μας καπνίσει» είναι αδιέξοδος, χωρίς καν να χρειαστεί να αναλύσουμε το γεγονός ότι το «εμείς» και το «εσείς» είναι αοριστίες που βολεύουν μόνο όποιον απλοποιεί για να αυτονομιμοποιείται.

Οχι οχι οχι και αυτο το καταλαβα φετος που αρχισαν να περιφρουρουνται και τα φοιτητικα μπλοκ καπως καλυτερα…Τα δακρυγονα πεφτουν μεσα στα ποδια μας υπαρχουν δεν υπαρχουν αλυσιδες.Επισης οι ‘‘φυσουνιερηδες’’ ριχνουν πανω στις αλυσιδες…Σε τετοιες περιπτωσεις περιπτωσεις πρεπει να εισαι εξοπλισμενος σαν αστακος για να μην αφησεις τις αλυσιδες(νομιζω οτι ουτε οι δικοι σου συντροφοι ειναι ετσι) αφου εχει παθει τον απαραιτητο πανικο…
Μαλλον πρεπει να ερθεις σε μια απο τις ‘‘αλλες’’ πορειες να δεις οτι τα πραγματα ειναι πολυ πιο αγρια απο οσο νομιζετε…

Ρε Κιρατζο τα παιδια δεν ξερουν από τετοιες καταστάσεις, όταν ξεκινάνε οι πορείες αυτοί ειναι ήδη σπίτια τους…

Το βασικό πρόβλημα που βρίσκω στην επιχειρηματολογία σου είναι ότι εσύ καταλήγεις στο καταδικάζουμε την βία . Και συ αυτονομιμοποιείς την θέση σου έτσι. :wink:

Επίσης δεν είμαι άνθρωπος της βίας. Το να την αξιολογώ όμως, το να συγκρίνω περιστατικά βίας, να τα αναλύω, να βρίσκω τα κοινωνικά αίτια για να προσπαθήσω να την καταλάβω είναι μέρος της ηθικής μου. Αν το βρίσκεις ανήθικο πάω πάσο, ο καθένας έχει την δικιά του ηθική.

το ποιο προκλητικο απ ολα ειναι οτι αυτο το καθηκι ειχε το θρασος να περασει με τα ποδια μεσα απο τις διαδηλωσεις με τοση λιγη ασφαλεια…

και μονο απ αυτο καταλαβαινεις οτι αυτα τα ατομα ειναι τελειως στον κοσμο τους και δεν εχουν καταλαβει σε τι κατασταση βρισκεται ο κοσμος και ποσο πολυ θελει να τους πηδηξει…

Και βεβαια εχεις δωσει τετοιες αφορμες. Ειδικά στο ποντιουμ έχεις πει υπερβολικά βίαια πραγματα.

εγω μιλάω για αλλαγή πλεύσης(για τον ίδιο) εξαιτίας της εκμετάλλευσης του γεγονότος απο το ιδιο το κόμμα του…
και οχι φυσικά αν πήγε κάποιος και τον χτύπησε…τότε θα έλεγα μια μαλάκια και μίση…(αν ήταν έτσι θα παίζαμε όλοι ξύλο και οποίος έμενε όρθιος θα πέρναγε το δικό του…)

καλα οποιος αισθανεται εστω και λιγο λυπηση για αυτο που εγινε,μαλλον δεν εξαρταται απο τον ιδιο η συντηρηση του σπιτιου που μενει το φαι,θερμανση κ.λ.π…δεν το συνεχιζω αν εχει παιδια να θρεψει κ.λ.π…

γιατι αν συνεβενε ενα απο τα παραπανω μαλλον θα επιθυμουσε να του ριξουν οξυ…ειτε αυτου ειτε οποιοδηποτε αλλου χατζηδακη…

@ Crimson: νομίσω πως δεν διαφωνούμε πλέον.

Χρειάζομαι αναλυτικότερη εξήγηση για να καταλάβω.

Φυσικά και η ανάλυση των περιστατικών είναι θεμιτή. Αυτό που βρίσκω ανήθικο είναι ακριβώς η εξιδανίκευση της ψευδαίσθησης ότι, βάζοντας δύο περιστατικά το ένα δίπλα στο άλλο, κάποιοι τα συνδέουν για να τα δικαιολογήσουν με μια ασύλληπτη αντίληψη ότι «μια μπούφλα από ?δω, τρεις μπούφλες από εκεί, είμαστε πάτσι».

[SPOILER][/SPOILER]

αυτο το δε κανεις?δε ξερω κατα ποσο ισχυει …μου πεταχτηκε σαν Pop-up στο εμεσεν σχετικα με τα χθεσινα επεισοδια.λογικα φεηκ ειναι

εντιτ: τωρα ειδα οτι το κραταει καποιος απο πισω

Βλέπω η κουβέντα έχει προχωρήσει, σόρυ που θα διακόψω λίγο γιατί ήθελα να απαντήσω στα παρακάτω.

Αδυνατώ να καταλάβω πως προκύπτει το καλογυαλισμένο, αλλά το προσπερνώ.
Σχετικά με το “απεργείες διαρκείας” το έχω υποστηρίξει προσθέτωντας το “μαζικές” στην αρχή.

Στην τελευταία πρόταση κάνεις λάθος επί 2. Κατά πρώτον γενικεύσες μια κατάσταση με το “όλοι” και το “κάποιος” (ας μη δημιουργούμε εντυπώσεις εκ του μη όντος), κατά δεύτερον γιατί, επαναλαμβάνω, αναφέρθηκα συγκεκριμένα, σε περιστατικό που είδα, μπροστά μου, όχι στο γιουτιούμπ και που δε βλέπω για πρώτη φορά.

Το έθιξα διότι συμβαίνει κατά κόρον, αυτό που ανέφερε ο Kiratzos δηλαδή:

“μπάχαλoι που τριγυρνανε μεσα εξω σε ασχετα μπλοκ και κανουν χαζοβρωμικη δουλεια”.

Βάσει του παραπάνω, αλλά και του ποστ του Zouglaou

δράττομαι της ευκαιρίας και λέω, αν απομονώνονταν τέτοιες καταστάσεις, αν υπήρχε μεγαλύτερη οργάνωση και κατά συνέπεια μεγαλύτερη συνοχή και συντονισμός σε [B]όλα[/B] μπλοκ αλλά και στα κινήματα γενικότερα, δε θα προσελκύονταν περισσότερος κόσμος?
Ποιος δε θέλει να παλέψει για όσα πιστεύει όντας μέσα σε ένα κίνημα, όταν το δεύτερο εκφράζει τα πιστεύω του?
Το χυμαδιό και το οτιναναι ποιους εκφράζει και τι μπορεί να επιτύχει στην παρούσα φάση?
Ας το πάω ένα βήμα παραπέρα όμως, μιας και αυτό είναι που με ενοχλεί περισσότερο.
Έχουμε αναλογιστεί ποιοι επωφελούνται από την ύπαρξή του? Για ποιους γίνεται ακόμα ευκολότερη η δημιουργία “αφορμών”?

Κάποτε μια πορεία μπορεί να θύμιζε λιγάκι βόλτα, αλλά πλέον είσαι τυχερός αν καταφέρεις να γυρίσεις σπίτι σου έχοντας φάει μόνο χημείες.

Για να καταλήξω, παραθέτω μέρος από το αρχικό μου ποστ:

Το τόνισα γιατί είδα και εδώ αλλά και αλλού να δίνεται τόσο μεγάλη έμφαση και αξία λες και πρόκειται για νίκη, επιτυχία ή δεν ξερω γω τι άλλο. Ε, δεν είναι νίκη αυτό, πως να το κάνουμε. Απαιτείται άλλου είδους αντιμετώπιση. Μαζικότερη και συντονισμένη.
Φαντάζει ουτοπικό, αλλά αυτό πιστεύω.

Νομίζω πλέον από πλευράς μου εξαντλήθηκε το θέμα, μην επαναλαμβάνω τα ίδια. Συνεχίστε

Δεν τα βάζω δίπλα δίπλα για να καταλήξω στην εξίσωση 3 μπούφλες από δω-3 απο κεί , ήρθαμε , ενάμισι κιλό βγήκε να ταφήσω? :stuck_out_tongue:

Αλλά γιατί να καταδικάσω την επίθεση στον υπουργό? Πρώτον δεν είμαι δικαστής, δεύτερον καλά να πάθει γιατί άμα κοροιδεύεις συνέχεια τον κόσμο ε κάποια στιγμή θα την φας, τρίτον ο υπουργός έχει τρόπους να προστατευτεί. Για αυτό λοιπόν επιλέγω να εστιάζω στη βία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση. Η βία των διαδηλωτών είναι αντίδραση στη βία του κράτους. Όχι μόνο μας υποθήκευσαν το μέλλον , μας βαράνε και επειδή διαδηλώνουμε. Ε κάτσε ρε φίλε…

Τώρα όσον αφορά την αυτονομιμοποίηση που σου έγραψα πριν. Βάζεις δίπλα δίπλα δύο ανόμοια σε μέγεθος περιστατικά. Από δω 3-4 μπουνιές στον υπουργό και απο κει όλα τα υπόλοιπα. Και δεν εξετάζεις τα μεγέθη , ούτε εξετάζεις πως προκλήθηκε αυτή η βία. Απλά λες βία η μία, βία και η άλλη, τα καταδικάζω και τα 2 και είμαι καθαρός με την ηθική μου και τη συνείδηση μου.

Η λύση προφανώς δεν είναι να σαπίσουμε στο ξύλο τους βουλευτές νδ-πασόκ. Αλλά αν κάποια στιγμή ο Πάγκαλος βρεθεί χωρίς μπράβους στα εξάρχεια δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο. Και αυτό θα το έχει προκαλέσει ο ίδιος. Αυτός γέννησε τις συνθήκες για την γέννηση της βίας. Και θα του ξαναγυρίσει στο κεφάλι του κάποια στιγμή. Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις.

Και μην ξεχνάς το εξής. Άλλη ηρεμία έχει κάποιος που είναι χαλαρός στο σπίτι του με καλό μισθό και καλη ζωή ( δεν αναφέρομαι σε σένα, γενικά το λέω) και άλλη ηρεμία κάποιος που είναι 1 χρόνο άνεργος ή κάποιος που βλέπει να τον κοροιδεύουν συστηματικά και δεν έχει στον ήλιο μοίρα.

Αν δεν δίνεις το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής σε κάποιον διαμορφώνοντας ανάλογα τις συνθήκες, δεν μπορείς να παραπονιέσαι μετά πως είναι έρμαιο της λογικής της αέναης δράσης-αντίδρασης.