Τελικά πιστεύω πως όχι. Απλά δίνει μια πολύ καλή αφορμή σε αυτούς που αράζουν για να νομιμοποιήσουν τη στάση τους. Εγώ βρίσκω πράγματα που δεν μου αρέσουν σε όλους τους σχηματισμούς της αριστεράς. Βρίσκω πανχαζους κάτι μπάχαλους που κρύβονται πίσω από μπλοκ άλλων. Βρίσκω τραγικούς κάποιους φετιχιστές της βίας.
[B]
Μέσα στο κίνημα[/B] όμως θα κοιτάξω να δω τι γίνεται. Κριτική εκ των έσω επομένως δέχομαι ως καλοπροαίρετη. Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ. Και προφανώς το ζήτημα πλέον είναι να δούμε πως μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και πιο μαζικοί.
Διαφωνώ εν μέρει. Σίγουρα για κάποιους είναι αφορμή νομιμοποίησης του αράγματος και του ωχαδελφισμού, για κάποιους άλλους όμως το μπάχαλο που επικρατεί λειτουργεί απλά απωθητικά.
Για να το θέσω αλλιώς όμως. Πως μπορούμε να γίνουμε πιο μαζικοί και πιο αποτελεσματικοί όταν εκκλείπουν στοιχειώδη συστατικά (οργάνωση, σωστή δομή, συνοχή, συντονισμός -ονομάστε τα όπως θέλετε-) από τις επιμέρους ομάδες οι οποίες υποτίθεται ότι αποτελούν το βασικό κορμό της μαζικότητας και των κινητοποιήσεων?
Δεν νομίζω ότι προκύπτει από πουθενά ότι ο συγκεκριμένος κορόιδεψε τον κόσμο - το αντίθετο, μάλιστα, από τα γεγονότα προκύπτει ότι είναι από τους λίγους που δεν κοροϊδεύουν. Ασχέτως αυτού όμως, έστω για αυτούς που κοροϊδεύουν τον κόσμο, δεν είναι λύση η βίαια αντιμετώπιση. Όσες καρπαζιές και να φάει ο τάδε, τα μέτρα που πήρε είναι εκεί. Τώρα, αν πάλι μπαίνουμε στον καφενεδοσυλλογισμό «δεν πειράζει, θα θυμάται ο επόμενος τι ξύλο έφαγε ο προηγούμενος και θα κωλώσει», μιλάμε για σύλληψη οκτάχρονου ακροδεξιού.
Ειλικρινά, το να μην χρειάζεται να πληρώνει ο φορολογούμενος υπέρμετρη προστασία σε πολιτικά πρόσωπα είναι άλλη μια κατάντια, αλλά μέσα σε όλα ποιός να νοιαστεί και για αυτό…
Με το μπαρντόν, εγώ δεν βάζω δίπλα-δίπλα τίποτα! Ακριβώς εδώ εστιάζεται η διαφωνία. Εσύ βλέπεις μια αντιλαϊκή βία και ορθώς την καταδικάζεις (παρότι δεν είσαι δικαστής και πάλι, ε;). Από την άλλη βλέπεις ένα άλλο περιστατικό και, επειδή δεν βολεύει ιδεολογικά να το κρίνεις, το κοτσάρεις στο πρώτο. Δεν μπορώ να συμφωνήσω. Ποιό είναι το επόμενο σκαλί της λογικής; Να αρχίσεις να δικαιολογείς τον ξυλοδαρμό ψηφοφόρου;
Δεν με βολεύει ιδεολογικά να κρίνω τις μπούφλες στον υπουργό? Αφού βρε έγραψα την άποψη μου για αυτό, διάβασε πιο πάνω. Απλα δεν μπορώ να εξετάζω τα 2 γεγονότα ξεχωριστά. Από την ανάλυση μου προκύπτει ότι είναι άμεσα συνεδεμένα γιατί να τα ξεχωρίσω?
Ο καφεδενεσυλλογισμός δεν είναι εντελώς άκυρος πάντως. Ο κάθε βουλευτής θα κάτσει να αναρωτηθεί τι παίζει. Θα μετρήσει το πόσο τον παίρνει να ψηφίζει μείωση μισθών και μετά να κυκλοφορεί χαλαρός. Και μαζί με τον απλό κόσμο και εναντίον του δεν γίνεται.
Συμφωνώ και υποστηρίζω ότι καλώς λειτουργεί απωθητικά. Το μπάχαλο είναι μίασμα του αγώνα, άλλοθι της εξουσίας, δυσφήμιση στα μάτια του λαού και προπάντων απομάκρυνση από οποιαδήποτε λύση.
Δυστυχώς, οι επί μέρους ομάδες έχουν γίνει τσιφλικάδες. Ο καθένας διαμαρτύρεται για τα δικά του και πάντα εις βάρος του δίπλα (ακριβώς επειδή, λόγω απανταχού παρόντος κράτους, όλοι από την ίδια πίτα θέλουν να φάνε).
Κατά τη γνώμη μου, για την επίτευξη μαζικότητας και αποτελεσματικότητας, χρειάζεται ορθότερη δράση σε δύο άξονες:
-
Οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι λιγότερο επίπονες για τον πολίτη:
α) με εξυπνότερη πολιτική: πχ. εξυπηρετώντας καλύτερα τον πολίτη και δημιουργώντας κόστος μόνο για το κράτος
β) χωρίς σπασίματα και μπουνιές -
Οι κατά μέρους συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάψουν να λειτουργούν εσωτερικά σαν ομοιόμορφη μάζα. Δεν είναι όλοι στην ίδια μοίρα και ακριβώς επειδή συμπαρατάσσονται με τους πιο προνομιούχους, ματαιώνουν το δίκιο τους. Πρέπει να απομονώσουν αυτούς που πραγματικά φταίνε. Να βάλουν οι ίδιοι τάξη στο «σοβιέτ». Π.χ. εγώ δεν ξέρω ποιοί παίρνανε μούφες επιδόματα, εκείνοι ξέρουν.
εδιτ: @ Ζουγκλάου-λάου: Μεγάλη γίνεται η κουβέντα και καλύτερα να ήταν προφορική.
Θα συζητάμε για πολύ ακόμα τις 2 φάπες που έφαγε ο Χατζηδάκης?
Όχι, τίποτ’ άλλο αλλά παίζει όντως να είναι προβοκάτσια, ακόμα και εσωκομματική της ΝΔ.
Γενικώς χέστηκε η φοράδα σταλόνε.
Το νόημα απ’ όλο αυτό είναι η οργή του κόσμου που μεταφράζεται σε άσκηση/αποδοχή της βίας κατά αυτών που τον εξαθλιώνουν και απαξίωση του πολιτικού συστήματος εν γένει. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, όποιος νομίζει κάτι τέτοιο είναι αδαής.
Επίσης αυτή η βία είναι αστείο να ισχυριστεί κανείς ότι είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας των ΜΜΕ (όταν όλα τα ΜΜΕ εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική) ή κατευθυνόμενης ρητορείας της αριστεράς (όταν το ΚΚΕ πχ σε καμία περίπτωση δεν την υποδεικνύει).
Το να εξισώνουμε όμως αυτήν την πηγαία βία που προκαλείται όταν από τον μισθωτό παίρνεις ακόμα και τα λίγα που έδινες μέχρι πρότινος, με την βία τους κράτους που ακείται για να επιβάλλει ακριβώς αυτά τα μέτρα, ε όχι αστείο δεν είναι, όχι αφελές, αλλά είναι τουλάχιστον εξωφρενικό. Και προκαλεί μεγαλύτερη οργή και περισσότερη βία.
To b) όμως να έχεις υπόψη σου ότι δεν είναι στα χέρια των διαδηλωτών. Αν δοθεί πολιτική εντολή για ξύλο θα πέσει ξύλο. Αν δοθεί πολιτική εντολή ώστε οι ασφαλίτες να κάνουν μπάχαλα θα τα κάνουν . Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τρου μπάχαλοι( παιδιά του νετσάγιεφ ή ξέρω γω τι ) αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
άντε πάμε για καμιά μπύρα να τα πούμε
Εχω την εντυπωση οτι καποιοι εδω περα ,αν ηταν στην Αργεντινη το 2001-2 θα εβλεπαν μονο μπαχαλα και μπαχαλεους.
μη λες τετοια!!! κοντεψα να πνιγω! :lol:
Για τα σπασιματα τα εχω ξαναπει, πολιτικα δεν προσφερουν τιποτα, αντιθετως ειναι βουτυρο στο ψωμι των ΜΜΕ/κυβερνησης για κηλιδωση του αγωνα. Αλλα στο θεμα της βιας μια ερωτηση… Κατεβαινω σε πορεια, και μου την πεφτουν οι μπατσοι πως θα αντιδρασω?? Να τη δω Μαχατμα Γκαντι ή να επιστρεψω τις μπουφλες?? Καλα σχετικο ειναι αυτο, γιατι εγω δε κατεβαινω σαν αστακος…η να τους αφησω να με σαπισουν στο ξυλο και να με συλλαβουν καπακι γιατι (πρεπει) εχω εμπιστοσυνη στην ελληνικη δικαιοσυνη…
Και με αφορμη το τελευταιο σκηνικο που επαιξε χθες στη Νικαια, ασχετο με τη απεργια. Επαιζε Ιωνικος-Παναιτωλικος για το πρωταθλημα της Β. Εθνικης. Στο ματς πηγε και ο αδερφος του κολλητου μου. Εγιναν καποια επεισοδια και τσακωσαν καποιος φιλαθλους του Παναιτωλικου και τους πηγαν στην Ασφαλεια. Ο αδερφος του κολλητου μαζι με καποιους αλλους πηγαν καπακι στην Ασφαλεια να δουν τι παιζει με τους υπολοιπους. Αποτελεσμα, αμεση συλληψη για 24ωρες δεν τους αφησαν να επικοινωνησουν με δικηγορο και γονεις, και τωρα τον εχουν στον εισαγγελέα, με τις κατηγοριες της αντιστασης κατα της αρχης, επεισοδιων κλπ. Το παλικαρι επειδη το γνωριζω, ουδεποτε εχει δωσει δικαιωμα για τιποτα και ξαφνικα 24ωρες προφυλακισμενος χωρις επικοινωνια με δικηγορο και σπιτι και τελικα κατηγορουμενος για κατι που δεν εκανε.
Δε ξέρω τι κατάλαβες γιατί δεν το εξήγησα και πολύ. Γιατί κόντεψες να πνιγείς?
Isis έχω την αίσθηση ότι βιώνουμε το παραμύθι με τον βοσκό και το λύκο…
απότι κατάλαβα σχολιάστηκε η επίθεση στον χατζηδάκη.
έχω πεί πολλές φορές οτι γενικά είμαι εναντίον της βίας απο οπουδήποτε και αν εφαρμόζεται.αλλά ο κόσμος έχει εξαγριωθεί και ο άλλος ο μ…ς πάει και κατεβαίνει μέσα στην πορεία.ε καλά να πάθει.πλέον ο κόσμος αντιπαθεί τους πολιτικούς πιο πολυ από ποτέ. σύν οτι με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί για τα οποία φταίνε κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πιστεύω οτι υπάρχει περίπτωση να δούμε και άλλες επιθέσεις ειδικά σε βουλευτές των 2 κομμάτων εξουσίας.
Παντως ισχυει γενικα αυτο…’‘Ολοι’’ κραζουν οταν γινεται μπαχαλο μμε μπατσους κλπ και λενε τα σπιτια των πολιτικων πρεπει να καψετε,αυτους να δειρετε και τετοια επαναστατικα αλλα οταν συμβαινει αυτο το παιρνουν πισω…Κλασικο παραδειγμα η μανα μου που ειναι στη θεωρια υπερ τετοιων πρακτικων σημερα ελεγε τι πραγματα ειναι αυτα και καταδικαζουμε τη βια απο οπου και αν προερχεται αν και του αξιζε…
Και ντοματες να του ριχναν παλι τα ιδια θα λεγαν…:!:
παπακωνσταντινου στο μεγκα αυτη τη στιγμη…πρετεντερης να οριεται οτι 10 τραμπουκοι κακοποιοι ηταν αυτοι που χτυπησαν τον χατζηδακη,οι ιδιοι που καψαν λεει την αθηνα…και οτι δεν σηκωνουν τετοια αντιδραση γιατι τα οικονομικα μετρα αποδιδουν λεει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.για να του απαντησει η Τρεμη “πως μιλατε για μεμονωμενα επεισοδια οταν ολη η μαζα του κοσμου φωναζε να καει να καει η μπιπ η βουλη?”
Ακου εδω τι λεει ο ανθρωπας.Θεε μου ,μας κοροιδευουν μπροστα στα ματια μας.
Ποιος καταδικάζει ένα ωραίο μπουκέτο με σιδερογροθιά που θα αφήσει φυτό τον Πρετεντέρη?
Για να δώ χεράκια…
Eγω!!
Και εγώ, αγαπάμε ρόπαλα.
Γενικά είμαι κατά της βίας δεν πιστεύω ότι πρέπει να χτυπάμε τους πολιτικούς αλλά να τους γιαουρτώνουμε
Για τον Πρετεντέρη εγώ προσφέρομαι για ένα φτύσιμο στην ΜΆΠΑ