Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Ωπ και αλλος ακροδεξιος στην παρεα, καλως μας ηρθες!:smiley:

¶μα σκοτώσουν δικό σας,να πάτε να ψηφίσετε.
Να πείτε “α,δημοκρατία έχουμε,είμαι κατά της βίας”.
Υπάρχουν όρια που έχουν ξεπεραστεί προ πολλού απ’την πλευρά της εξουσίας και μας πείραξαν οι καμμένες βιτρίνες…
Δολοφονία απ’την μία,διάλογος απ’την άλλη ΔΕΝ γίνεται

Respect. Σοφά λόγια Rudolf. Τα βάζω στο προφίλ μου στο facebook.:slight_smile:

Ρε συ, μη βάζεις λόγια στο στόμα του. Υπάρχουν κάποιοι που εκφράστηκαν με ακροδεξιά λογική. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δε νομίζω ότι εννοούσε όποιον διαφωνεί, ακροδεξιό. Ελπίζω τουλάχιστον.

¶μα δολοφονήσουν τον πατέρα σου,ψυχραιμία πάνω απ’όλα αδερφέ!

-Αηδιαζω στην ιδεα της δολοφονιας ενος παιδιου γιατι αντεδρασε.

-Δεν δεχομαι οτι η δημοκρατια που τοσο υποστηριζουμε (ως το πιο κοντινο στο σωστοτερο πολιτευμα που ολοι θελουμε) να δινει εξουσια σε ανικανους ανθρωπους να φερουν την ταξη οπλιζοντας τα χερια τους.

-Εχω σιχαθει τον κομπλεξισμο και τη σαπιλα που αποδεδειγμενα βγαζουν οσοι εχουν-ή νομιζουν οτι εχουν-εξουσια. Τα ΜΑΤ/πολιτικοι/δικαστες στον πολιτη, ο μαλακας διευθυντης στον εργαζομενο, η ηλιθια κολωνακιωτισσα στην αλλοδαπη καθαριστρια, η βαρεμενη καθαριστρια στο παιδι της…

Ναι οκ σκατα η κοινωνια αλλα γιατι να βγαινεις και να καις τα παντα?

Γιατι υπαρχει οργη εκει εξω! Κατι σαπιο υπαρχει στο βασιλειο μας. Παντα ετσι ηταν, ομως δε το βλεπετε οτι τωρα πια με τραγικη αφορμη εναν φονο θα γινονται ολο και περισσοτεροι οι αηδιασμενοι/απελπισμενοι που θα ξεσπανε στις τραπεζες τους, στη βιτρινα σου, στο αυτοκινητο μου?
Φυσικα κακως υπαρχουν οι κατευθυνομενοι/ηλιθιοι που τη βρισκουν με το μπαχαλο και τα πλιατσικα.
Αλλα αληθεια, τωρα, με ενα παιδι νεκρο, ειστε σοβαρροι οσοι συζητατε τα χιλιοσυζητημενα αυτονοητα πραματα που θα ξανακουσουμε με την πρωτη ευκαιρια? Αυτο ειναι το συμπερασμα σας? Αυτο ειναι το θεμα?

Λοιπον εγω μπορω να κατσω στην αποχαυνωση μου και να μην αχοληθω, να μη προσπαθησω καν να καταλαβω τι γινεται εξω απο την πορτα μου.
Ομως γαμωτο, με διαλυει η σκεψη οτι οσο προσωπικα δε μου συμβαινει κατι το ωφειλω καθαρα και μονο στη τυχη, οτι αν κι αυτη κρατησει λιγο τοτε το μονο που εχω να περιμενω απροστατευτη ειναι να ερθει η σειρα μου και να προσευχομαι η αδικια που θα υποστω να ειναι μικροτερη απο του διπλανου μου…

Ποιος θα με προστατεψει αληθεια οταν μεινω ανεργη γιατι δεν εχω μπαρμπα υπουργο κι ας εχω βιογραφικο τουμπανο, οταν χασω το σπιτι μου απο τα χρεη, οταν χασω το παιδι μου απο τον μπατσο που τραβηξε οπλο γιατι τσαντιστηκε?
Οσο υπαρχουν μερες ηρεμιας που ζουμε ευτυχισμενοι απλα ξεχνοντας τοσο εχουμε τη ψευδαισθηση οτι ολα πανε καλα.
Υπαρχουν καποιοι εκει εξω που κατι συμβαινει στο κεφαλι τους, αυτο ειναι γεγονος.
Για μενα ειναι οργη, αγανακτηση,ανασφαλεια και πονος…για σενα μαλλον ειναι η βλακεια που τους δερνει.

Λυπαμαι οσους θα μεινουν ανεργοι απο τα καμενα μαγαζια (αν και τα περισσοτερα ειναι ασφαλισμενα). Λυπαμαι οσους ηδη εχουν αφησει ανεργους τα εργοστασια και οι επιχειρησεις που κλεινουν. Λυπαμαι τη μανα του παιδιου. Λυπαμαι τον εαυτο μου που αυριο θα τρεχω να ζησω την οικογενεια μου μεσα στα χρεη και στην ανασφαλεια αν θα γυρισει το παιδι μου ζωντανο.

Ολοι εχουν ελαφρυντικα…
Ο ξαδερφος μου ειναι αστυνομος με μισθο πεινας και για να ζησει την οικογενεια του δουλευει και ταριφας.
Ενας φιλος μου ειναι αναρχικος ανεργος και τον πατερα του τον συνελαβαν στο καφενειο για χρεη γιατι ειναι υδραυλικος και δε βρισκει δουλεια.
Περιμενω τη μερα που θα βρεθουν αυτοι οι 2 αντιμετωποι στο δρομο.

Α ναι και μη ξεχασουμε να αναλυσουμε με τις ωρες οτι τα κωλοπαιδα που σπανε βιτρινες ειναι το μεγαλο προβλημα της κοινωνιας σημερα, ο πραγματικος κινδυνος εκει εξω και οχι αυτοι που αφηνουν πισω τους και κανα νεκρο παιδι που και που για το τιποτα. Τι να κανεις, συμβαινουν αυτα…Αηδια ρε!

Ρε παλικάρι, αν δολοφονήσουν τον πατέρα σου θα έρθεις να μου κάψεις το σπίτι;

Σωστός. Η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα ποιούς εννοούσε ο Μάνσον. Ίσως να μην εννοούσε εκείνους που απλά τάχτηκαν ενάντια στη βία ως λύση πάντως. Όπως και να χει, καλό είναι να αποφεύγονται οι υπερβολικές γενικεύσεις.

Το σύγχρονο κράτος εμπεριέχει μέσα του τον σπόρο της βίας και της καταστολής - και τον σπόρο της δημοκρατίας (όσο μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία σήμερα). Ας πιαστεί ο κόσμος απο την δεύτερη πλευρά του και ας εκμεταλλευτεί αυτή στο έπακρο. Ας την ωθήσει στα άκρα. Ας είναι η απάντηση του μια απάντηση που δε θα δικαιώσει τους αστυνομικούς που τώρα ξαφνικά παρουσιάζονται πάλι ως “προστάτες της τάξης ενάντια στους βανδάλους”…

Αστεία παρομοίωση

Τι γνώμη να είχε άραγε η κοινή γνώμη στο Πολυτεχνείο,η ίδια κοινή γνώμη που δεχόταν τη Χούντα,τα ίδια πολιτικά κόμματα που καταδίκασαν την κατάληψη τότε…Πάμε με το Νόμο και την Ψυχραιμία.

Με τους βανδαλισμούς δεν είπα ότι συμφωνώ. Βασικά γιατί είναι ανώφελοι. Γνώμη μου τέλος πάντων. Απλά είπα ότι ξερνάω με απόψεις “ο μικρός Τιμ αυτά τα Χριστούγεννα δε θα φάει γαλοπούλα και δε θα πάρει βερνίκι για την πατερίτσα του, γιατί ο Μαρινόπουλος κάηκε κι έτσι έχασε το μισθό του, λυγμ σμπαρακουάκ”. Όπως είπε και ο Λεντ,

Εξαιρετικό ποστ.

Σωστοτατο ποστ απο σκεπτομενο ατομο.
Μακαρι να βλεπαμε κι αλλους με τετοιες αποψεις εδω μεσα και γενικα…

Ακόμη πιο «αστεία» απάντηση.

Δεχτερ, οι βανδαλισμοί δεν είναι απλά ανώφελοι. Είναι επικίνδυνοι. Και αυτό ΟΧΙ γιατί ο μικρός Γιωργάκης δε θα πάρει το δωράκι του τα χριστούγεννα, αλλά για εκείνο που είπα πίσω:

Τα βίαια επεισόδια και οι καταστροφές μόνο να ήξεραν εκείνοι που τις προκαλούν πόσο αντίθετα αποτελέσματα φέρνει στον σκοπό τους… (εκτός αν ξέρουν, χμμ). Αν έλειπαν οι καταστροφές και αντί αυτών είχαμε περιστατικά μαζικής υποστήριξης προς το παιδί που χάθηκε, περιστατικά που θα μπορούσαν να συσπειρώσουν τον κόσμο, εκείνο που θα εγγραφόταν στη συλλογική μνήμη θα ήταν το εξής: το αίσχος της αστυνομίας και του κράτους. Αντίθετα, οι καταστροφές επανεμφανίζουν τους μπάτσους ως “προστάτες”, που θα ενεργήσουν με τρόπο τέτοιο ωστε να διαφυλάξουν την ατομική περιουσία των κοινών ανθρώπων απο τις “συμμορίες”.

Με λίγα λόγια, εκεί που θα στιγματιζόταν ανεπανόρθωτα το αστυνομικό σώμα, με αυτά που γίνονται μετατρέπονται ξανά σε “φύλακες” της τάξης στα μάτια του - απολιτικ - κοινού. Ένας απο τους λόγους που αυτού του είδους η βία δεν οδηγεί πουθενά…

Το ποστ αυτο το πηρε κανεις χαμπαρι? Χμμ παραειναι ωραιο και λεει αληθειες, αρα δεν μας κανει, το προσπερναμε…

Η παρομοίωση ήταν αστεία γιατί η δολοφονία δεν έγινε από πολίτη αλλά από αστυνομικό. Είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να καταλάβετε ότι δεν είναι τόσο μονοδιάστατο και απλό;

Γιάννη… δύο άτομα κάναμε κουοτ το ποστ και είπαμε ότι είναι πολύ καλό. Λέει αλήθειες όντως. Την τελευταία παράγραφο ειδικά, τη βρήκα εξαιρετική.

Let me rephrase. Αν ένας αστυνομικός σκοτώσει τον πατέρα σου, θα έρθεις να μου κάψεις το σπίτι; (θα παίζουμε πολύ ώρα αυτό το παιχνίδι;)

Έχεις δίκιο.

(πού να έγραφα ότι είμαι υπέρ των βανδαλισμών)

Ουφ σας βαρέθηκα, ασχοληθείτε με το Μαρινόπουλο που κάηκε, κρίμα

Το ειδα εκ των υστερων, φαινεται πως το καναμε ταυτοχρονα quote:)

Οι απόψεις σου ταιριάζουν σε ένα αγγελικό και τέλειο κόσμο και κοινωνία που όλα λειτουργούν ομαλά.

Eσεις που το παιζετε επαναστατες…αληθεια γιατι ειστε στο σπιτι σας και οχι στους δρομους?:-k