Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Μα αυτο ειναι το θεμα. Οτι οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν τι συμβαινει, δεν καταλαβαινουν για ποιο λογο κανουν αποχη, για ποιο λογο διαμαρτυρονται.

-Για ποιο λογο κανετε αποχη?
-Διαμαρτυρομαστε.

Αμα ελεγες μετα ‘‘γιατι?’’ θα σου λεγε ‘‘ξερω γω?’’.

Και την αποχη ΓΑΜΩ δεν την καναμε για να παιζουμε μπαλα μεχρι το σχολασμα, ουτε για να κανονιζουμε ποτε θα παμε για καφε και σε ποιανου το σπιτι θα μαζευτουμε για να δουμε ταινια. Ουτε για να κλειστουμε στην ταξη, να βαλουμε μουσικη απο κινητα και να χορευουμε, ουτε για να νομιζουμε οι ιδιοι οτι κατι καναμε. Μια τρυπα στο νερο ειμαστε.

Και μια τρυπα στο νερο θα συνεχιζουμε να ειμαστε ετσι οπως παει το πραγμα.

Στον Πειραιά τα πράγματα αγρίεψαν λίγο, αναποδογύρισαν αρκετά αυτοκίνητα αλλά και πάλι οι φασαρίες περιορίστηκαν σε επίπεδο γυμνασιόπαιδων… Γκομενάκια με την κοιλιά έξω σκαρφάλωναν στα αυτοκίνητα και πόζαραν για φωτογραφίες, και αγόρια με τα καλβιν κλαιν μποξεράκια τους έσπαγαν τζάμια κάνοντας χαβαλέ. 'Ολα αυτά διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του παιδιού ε.

Επαναquotαρω την αρχική σου δήλωση.

1ο φάουλ, η άποψη με εισαγωγικά. Είναι άποψη είτε συμφωνείς/ω είτε διαφωνείς/ω. Οφείλουμε να τη σεβαστούμε.
2ο φάουλ, για να έχει άποψη πρέπει να έχεις υποστεί εσύ προσωπικά και άμεσα τις συνέπειες του “κακού”
3ο φάουλ, στη συγκεκριμένη περίπτωση φταίει η αστυνομία. Δικαίως η οργή κατευθύνεται προς τα εκεί. Ακόμα κι αν δεν ήταν έτσι όμως, το γεγονός ότι αυτό πιστεύουν μπορεί και να οφείλεται και σε κάτι πιο πολύπλοκο από “πλύση εγκεφάλου”. Πολύ βολική εξήγηση η αλήθεια είναι, αλλά όχι και απόλυτη.
4ο φάουλ, δεν το χρησιμοποίησε κανείς σαν απόδειξη ή επιχείρημα. Υπάρχουν καλύτερα παραδείγματα για αυτό. Απλά διαπιστώνουμε και προβληματιζόμαστε. Είναι όπως όταν οι “Ρομπέν των Σούπερ Μάρκετ” δέχονται τέτοιας αποδοχής από τον κόσμο. Το παρατηρείς και το εξηγείς αναλύοντάς το κοινωνικά.
5ο φάουλ και εκτός γηπέδου: δε σου ζήτησε κανείς να εμπιστευτείς την άποψή τους. Αλίμονο αν δεν έχεις δικιά σου. Άκουσε όμως τα παιδιά αυτά. Κάτι εκφράζουν. Ο αφορισμός “είναι μικρά και δεν ξέρουν” πιο πολύ εσένα “εκθέτει” παρά αυτά.

και είσαι σωστότατη,κανείς δεν αντιλέγει τα όσα λες πιστεύω,αυτά είναι τα παιδιά της επερχόμενης γενιάς,που δεν θα τους ενδιαφέρει τίποτα μέχρι να έρθουν αυτά σε μια δύσκολη κατάσταση.όπως τώρα…και τους κατακρίνω γιατί είναι και αυτοί εκμεταλευτές των γεγονότων…

Now playing: Sepultura - Slave New World
via FoxyTunes

Παιδιά συνειδητοποιεί κανείς, παρά την παραφιλολογία, ότι σκοτώθηκε από αστυνομικό, από θεσμοθετημένο όργανο που έχει ως αποστολή να προστατεύει, απρόκλητα και εν ψυχρώ ένα 15χρονο παιδί που έκανε βόλτα με την παρέα του; Αν το αναλογιστείτε στο μέγεθός του, νομίζω δε θα συνεχιστεί σε χαζομονοπάτια η κουβέντα. Έγινε έγκλημα. Βλέπω το πρόσωπο του παιδιού και μου σηκώνεται η τρίχα.

Και μια και δυο μέρες πένθους δε μου λένε πολλά. Και μια και δυο πορείες δε μου λένε πολλά. Θα γίνουν ούτως ή άλλως. Και μια και δυο παραιτήσεις υπουργών ή οργάνων της αστυνομίας δε μου λένε πολλά - ή μάλλον, δε μου λένε ΤΙΠΟΤΑ. Το θέμα είναι να κοιτάξουμε πίσω απο το παραπέτασμα, πίσω απο τη κουρτίνα των υποτιθέμενων μέτρων “αλλαγής” που δεν είναι παρά μια μορφή συλλογικού ξεσπάσματος και τίποτα περισσότερο. Να κοιτάξουμε πίσω απο αυτή την κουρτίνα ύστερα απο καιρό. Να δούμε τότε τι θα έχει μείνει απο αυτό το γεγονός, πόσοι θα το θυμούνται, και πόσοι θα δρουν έχοντας τη μνήμη τους ως οδηγό με τις πράξεις τους…

+1 στην dexter

να αναφερω οτι εγινε επιθεση απο μαθητες στο αστυνομικο τμημα της Ν.Ερυθραιας…

Το θέμα είναι ότι αυτό έγινε από ένα όργανο του κράτους, του οποίου η υποχρέωση και καθήκον είναι να προστατεύει και να υπηρετεί τους πολίτες.
Το λέω αυτό, διότι η δολοφονία από μόνη της σοκάρει, αλλά δεν είναι ικανή να ξεσηκώσει τον κόσμο. Το βασικό σημείο της υπόθεσης είναι αυτό που προανέφερα.

ellanor την απάντηση την ξέρουμε. Ελάχιστοι θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης και δράσης τους. Αλλά πίστεψε με έχει σημασία έστω και αυτοί οι λίγοι να συνειδητοποιηθούν.

Μάλιστα,δολοφονία.Δολοφονία ενός παιδιού που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς.Που πάμε για ένα καφέ εκεί,στην περιοχή όπου ΚΑΝΕΙΣ δε σε πειράζει.Μόνο από αστυνομικούς αντιμετώπισα πρόβλημα εκεί,όταν δεν είχα ταυτότητα πάνω μου μια βραδιά.Εκεί δίπλα,ο καθένας έχει το δικαιώμα να βρίσει όπου κι αν βρίσκεται,να βρίσει τον άλλον.Είναι δικαίωμα και ελευθερία να βριστείς στο δρόμο με τον οποιοδήποτε.Εκεί,πηγμένος από όλα,απ’την ανεργία,απ’τη γαμωσχολή που παρακολουθείς για να γίνεις επαγγελματίας άνεργος,απ’το κράτος που βάζει χέρι στα λεφτά της σύνταξης του πατέρα σου,απ’όλα αυτά,έχεις το δικαίωμα να πεις “αστοδιάλο κωλόμπατσε” και αυτός να σε ΣΥΛΛΑΒΕΙ και να σε πάει στο τμήμα για εξύβριση κατά της αρχής.
Όμως,οι ραμπόμπατσοι που καλλιέργησε ο Πολύδωρας,οι φασίστες που έτρωγαν ξύλο και τώρα θέλουν να δέρνουν αυτοί,δεν ακολουθούν το νόμο που υπηρετούν οι ίδιοι.Βγάζουν το πιστόλι απ’τη θήκη (ούτε θήκη ούτε πιστόλι πρέπει να υπάρχει πάνω τους) και το στρέφουν στο παιδί.Σε εμένα,σε εσένα.Στο φίλο μας ρε πούστη μου,σε έναν που έχεις πιει μια μπύρα μαζί του.Και πυροβολούν.
Και καίγεται όλη η Αθήνα.
Αν είχαν σκοτώσει το δικό σας παιδί/αδελφό φίλο,να αφήνατε την δικαιοσύνη να δράσει.Να μην κατεβαίνατε στους δρόμους.Να μην καίγατε τίποτα.Να καθόσασταν στον καναπέ και να περιμενάτε την εξουσία να δικάσει την εξουσία.
Ο κόσμος μπούχτησε,αγανάκτησε.Και ξεσηκώνεται.Φωτιά με όποιον τρόπο μπορεί και θέλει ο καθένας.
Καλημέρα σας

Προφανώς και το θέμα είναι από ποιον έγινε η δολοφονία, μαλακία μου που δεν το έγραψα, ήταν τελείως εκ παραδρομής.

Συμφωνώ. Και 5 άνθρωποι μόνο να καταλάβουν κάτι απο αυτή την ιστορία καλά θα είναι. Και όπου “συνειδητοποιώ” δεν αναφέρομαι σε “πάω και τα διαλύω όλα”…

Για πες ρε μεγαλε… ποια ειναι τα ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ στοιχεια? Αριστερος καργα εισαι για να το λες αυτο. Και μην μου πεις οτι εννοεις ακροδεξιο στοιχειο τον Kostis013 που πεταξε μια ωραιοτατη ανεγκεφαλη κοτσανα χθες με την οποια ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ ολοι…

Εγω ειμαι ακροδεξιο στοιχειο, ο karvou, o ellanor, o manos87 που προσπαθουμε να εκφερουμε λογικες και ψυχραιμες γνωμες? Η Lunatic η οποια εχοντας διαπιστωσει τα λαθη στα οποια υπεπεσε χθες ειχε τα ΑΡΧΙΔΙΑ να ζητησει συγνωμη…? Και εσεις δεν εχετε καταδικασει ουτε ενα καμμενο αυτοκινητο?

Την ακροδεξια την σιχαινομαι οσο οτιδηποτε και δυστυχως δεν υπαρχει κατι αριστερο σε αυτην την χωρα που να με συγκινησει και να εκμεταλλευτει το παθολογικο μου μισος για την ακροδεξια… χρυσαυγιτες και στρατοκαβλοι ειναι μια απο τις καταρες του εθνους… αλλα βεβαια συμφωνα με την αριστερη λογικη “πας μη αριστερος, φασιστας” (και αντιστροφως)

Και μια και μιλας για ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ να προσθεσω πως απο την στιγμη που ειναι νωπη η δολοφονια δεν μπορω να παιξω και εγω την λογικη του αποπροσανατολισμου και να δικαιωσω βανδαλισμους που δεν καταφερνουν τιποτα, αλλα χειροτερευουν την κατασταση

Σε ευχαριστω για τα περαστικα:)

Καμαρώστε το Νόμο

Για όποιον ξέρει τι σημαίνει ανθρώπινος πόνος γαμώ το κερατό μου

Aγαπητη δεχτερ…Το οτι δεν σκεφτομαι οπως εσυ μαλλον με κανει κολλημενο και μη ανοιχτο μυαλό…Δε νομιζω οτι μεχρι τωρα χαρακτηρισα καποιον για το μυαλό του(ποσο μαλλον αυτους που δε ξερω)αλλα για τα γραφομενα του…Αν ετσι λές ,ετσι θα ναι…Ναι οντως σε σενα πηγαινε αυτό, όσο για τη φραση που επαναλαμβανεται με τρομερή συνεπεια εδω και 2 μερες,ειπωθηκε τις πρωτες ωρες απο εμενα οταν η μονη πληροφορηση που ειχα ηταν για μια αυτοαμυνα των αστυνομικών…αναθεωρησα και το πηρα πίσω χθες βράδυ που ειχα μια πληρη ενημερωση…και παραδεχτηκα οτι ηταν βεβιασμενη και ακυρη kρίση…Εχω το δικαιωμα να το κανω αυτο?
Δεν διακρινω πιο εντονο υφος απο το δικό μου οποτε δε χρειαζεται να μου ζητας συγνωμη…Και πάλι εχεις δίκιο οτι μαλλον θα ειμαι αναισθητη, και αρνουμαι να επικροτήσω τη μαζα που συρρεει απο παντου γιατί πρεπει…Και αυτο το χαλι με τους μυριους οσους να εκμεταλλονται πολιτικά εναν ΘΑΝΑΤΟ και να πιστευιουν οτι η ωρα της επναστασης ηρθε…δεν μου παει…
Εχω εναν λογο παραπάνω να ειμαι πιο ευαισθητοποιημενη γιατι χθες αργα το βραδυ πληροφορηθηκα οτι ο πατερας του παιδιου ηταν συναδελφος και προισταμενος μου στην προηγουμενη εταιρεια και τον ηξερα…
Αν το οτι λέω οχι βια ,και οχι αλλοι νεκροι ,αχι αναρχία οχικαταστροφες στις περιουσιες ανθρωπων που πεινανε σε μια χωρα που που πσαλευει να ορθοποδήσει οικονομικά,κοινωνικά ,πολιτικα με κανει αναιασθητη θα το δεχτω…Στην πορεια θα παω παρολαυτα…Ετσι μηπως και νιωσω αυτο που νιωθετε και αποκτησω αισθηματα αγαπητοί ποπολάροι των καναπέδων !!!

Την περιουσία των πολιτών την καίει 365 μέρες κάθε χρόνο το κράτος.
Το 2008 περίμενα να μπορούμε να δούμε όλες τις “φωτιές”,όχι αυτές απ’τις μολότοφ μόνο.

Σωστα…ο,τι εμεινε λοιπον…εμεις…μπραβο ρε ρουντολφ…Φτιαξε κ εσυ ενα γκαζακι…Μπορεις:wink:

Λούνατικ, θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις χαρακτηρισμούς όπως “ποπολάροι των καναπέδων”, ακούγονται κάπως μειωτικοί. Σίγουρα δε περιμένει κανείς να ξεσπάσει η παρισινή Κομμούνα στις μέρες μας. Ο καθένας κάνει εκείνα που μπορεί - και θέλει - με βάση το πόσο πολιτικοποιημένος είναι και κυρίως, με βάση του πόσο του το επιτρέπουν οι συνθήκες της εποχής. Μια εποχή το πρόβλημα της οποίας δεν είναι αυτοί που γράφουν τις απόψεις τους σε ένα φόρουμ, αλλά η συντριπτική απολιτίκ και αδιάφορη πλειοψηφία.

Κατα τ’ άλλα συμφωνώ πως είναι καλό να βλέπουμε ψύχραιμα το θέμα και να μη παρασυρόμαστε, απο όλους εκείνους που θέλουν απλά να αντλήσουν κέρδος απο όλη την ιστορία.

Λυπάμαι που οι σιγουριές όλων σας σας οδηγούν σε οργή που εκφράζεται με τόσο στόμφο. Προφανώς, είναι τραγωδία ο θάνατος του παιδιού. Οι βανδαλισμοί όμως δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. «Τσακώθηκα με τον Κώστα, πάω να δείρω το Δημήτρη». Λαμπρά και εύγε!

Η Δημοκρατία μας δέχεται σήμερα επιθέσεις από δύο πλευρές και αντί να τη στηρίζουμε, θεωρούμε ότι η πόλωση είναι η λύση. Κοροϊδεύετε τους γέρους, που με αυτά που βλέπουν τα έχουν κάνει πάνω τους; Λαμπρά και εύγε! Κοροϊδεύετε αυτούς που ενημερώνονται άκριτα από τα ΜΜΕ και εσείς ενημερώνεστε από φήμες και χαλασμένα τηλέφωνα; Λαμπρά και εύγε! Μιλάτε για μειονότητες που θα αλλάξουν τα πάντα με φωτιά και στάχτη, όταν οι καταστροφές δεν εξυπηρετούν κανέναν, παρά μόνο τους πλιατσικολόγους; Λαμπρά και εύγε!

Μια δημοκρατική κοινωνία δεν αλλάζει με τη βία, αλλάζει με την ψήφο! Να σας δω στις εκλογές. Εκεί μιλάμε πειστικά. Αυτό λέγεται δημοκρατία. Οι μειοψηφίες που αλλάζουν τα πάντα με αίμα και στάχτη, λέγονται χούντες.

Kαι οι χαρακτηρισμοι “Δεν κανω διαλογο με ακροδεξιους” του manson21, εννοοντας ακομα και εσενα ellanor επειδη δεν στηριζεις το θρηνο για το παιδι με βανδαλισμους και μιλας με ψυχραιμια και λογικη, ειναι μειωτικοι…