Δηλαδή από τη μία λες ότι τους αφορούν τα θέματα αυτά και θα έπρεπε να εκφράζονται ενώ από την άλλη λες ότι δεν εμπιστεύεσαι την κρίση τους. Άρα; Αδιέξοδο;
Για το σημειωμένο κάνεις λάθος. Θα διαφωνούσα, ναι. Αλλά όχι και δε θα έδινα σημασία στη γνώμη τους. Αντίθετα θα με προβλημάτιζε το γιατί το πιστεύουν.
Εχμ οχι. Γι αυτο και σου ζητησα να απαντησεις λακωνικα. Τι θα ‘‘ζητουσες’’. Ειναι πολυ απλη ερωτηση.
Φιλε μου, θα ζητουσες δικαιοσυνη κι ισως αιμα. Το αν θα εκανες κατι γι αυτο, ειναι ενα εντελως αλλο θεμα.
Το περιστατικο αυτο αποτελεσε την αρχη για επεισοδια. Κι η σωρεια αυτων, κοινωνικη οργη. Δες το σαν ενα chain reaction. Το θεμα ομως ειναι οτι το πραγμα ελαβε πολιτικες προεκτασεις. Κι εδω συμφωνω πιο πολυ απο ποτε με το προαφερθεν ποστ του Μανου, επειδη ολα αυτα που βλεπουμε ειναι εκμεταλλευσιμα.
Μη βιαζεστε ομως να αφορισετε την κριση ορισμενων. Δεν αντιλεγω πως οι σκοπιμοτητες που παιζουν απο πισω ειναι οντως αποτροπαιες. Για να βλεπετε ομως ακομα και σε αυτο το φορουμ, απο ατομα που δεν εχουν να βαλουν τιποτα στη τσεπη τους τετοιες καυστηρες δηλωσεις, αυτο σημαινει πως περα απο την πολιτικη, υπαρχει και κοινωνικη οργη. Και να μη ξεχναμε πως ο αδικημενος ανθρωπος ειναι ο πιο εκδικητικος στον κοσμο.
Προσωπικα πιστευω πως το ολο σκηνικο πρεπει να σταματησει μαχαιρι. Δε νομιμοποιειται, ουτε δικαιολογειται. Ισα ισα, αν συνεχιστει, σε μικρο βαθος χρονου θα εχει μονο αρνητικα αποτελεσματα και πιθανοτατα, θα αμαυρωσει παντελως τη μνημη του παιδιου, επειδη στο κατω κατω, τον ρωτησε κανεις αν θελει να γινει μαρτυρας; Μακαρι οι αστυνομικοι να πηγαιναν να πιουν μια μπυρα και να μην ειχε συμβει τιποτα απ ολα αυτα. Οποιος δε συμφωνει, σορυ αλλα του αξιζει κατι αναλογο του μπερν ιν χελλ.
Ολοι φταινε. Ολοι ομως, κι εμεις εδω δηλαδη. Πρεπει να το αντιληφθουν, να αφησουν κατω τα οπλα και να κανουν τον απολογισμο τους. Ο κοσμος δεν αλλαζει, ο ανθρωπος ομως ναι.
Μιας και αναφέρεσαι σε μένα προφανώς, το πέταξα το φιλοσοφικοψαγμένο μπας και σε πείσω να σκεφτείς λίγο πιο ανοιχτόμυαλα, μιας και κατάλαβα ότι είσαι και συ φιλοσοφικοψαγμένη (από το “all he wished for was death” που είχες ποστάρει αντλώ αυτό το συμπέρασμα). Αλλά… τώρα που το σκέφτομαι… γιατί κάνω τον κόπο; Αφού το πιτσιρίκι ευχόταν να πεθάνει. Ε;
Ναι, πρώτα μέσα σου κάνεις την επανάσταση, όντως.
Δε δείχνεις πολλή ευαισθησία με αυτά που λες. Συγγνώμη για το έντονο ύφος. Δε θα το συνεχίσω γιατί δεν αξίζει.
Διαβάζω τι γράφεται εδω μέσα και καταλαβαίνω γιατί δεν θα αλλάξει ποτέ η Ελλάδα. Είναι αδιανόητο σε ένα φόρουμ ενός site που λέγεται Rocking να υπάρχουν τόσα ακροδεξιά στοιχεία. Αν σε ένα φόρουμ ροκάδων είναι τόση πολλή η στενομυαλιά τότε φαντάσου πόση είναι σε υπόλοιπες ομάδες. Δεν παίζω το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού για να ανοίξω διάλογο με ακροδεξιούς την στιγμή που η ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ είναι ακόμα νωπή. Απλά λυπάμαι. Περαστικά σας…
μανο μαλον τα μπερδεψες. μερικα ποστ που εγιναν δεν εγιναν για να κατακρινουν τα επεισοδια αλλα για να απξιωσουν οποιαδηποτε μορφη αντιδρασης και οποιαδηποτε πορεια. τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα. και ολα αυτα που εγραψες δεν με νοιαζουν. τα πραγματα ειναι απλα. εχουμε μια αστυνομια η οποια δεν κανει την δουλεια της οπως θα πρεπε. εγινε ενα περιστατικο το οποιο δεν ειναι μεμονωμενο απλα με αυτο εγινε το μπαμ. ειναι καταλληλη χρονικη στιγμη για μια μαζικη αντιδραση που ΙΣΩΣ αλλαξει καποια πραγματα προς το λιγο καλυτερο? ναι η οχι και γιατι? και αν δεν μπορουν να αλλαξουν τα πραγματα με αυτο τον τροπο (και δεν εννοω την καταστροφη ιδιωτικης περιουσιας) με ποιον τροπο μπορουν? και ποτε? ποστ του στυλ “θελω να σας δω μετα απο μερικα χρονια” κτλ δεν καταλαβαινω με τη λογικη γινονται και για ποιο λογο. εχεις κατι να προτεινεις? πεστο.
Μανσον, να 'σαι καλά, με βοηθάς απλά να γράψω “+1”.
Περαστικά, καληνύχτα. Αν το παιδί σας πέσει θύμα βίας ποτέ, εσείς καντε σαματά γιατί κάποιο ανεγκέφαλοι και ουγκ κάψανε τη στάση του λεωφορείου. Ω τι απώλεια.
Παιδιά, επειδή αναφέρεστε πολύ σε “επαναστάσεις” να πω πως την όποια “επανάσταση” την κάνει κάποιος και μέσα του, και έξω απο αυτόν. Είναι απλό. Το ένα δρα παράλληλα και διαλεκτικά με το άλλο. Αλλάζω τον εαυτό μου - και αλλάζω το έξω απο μένα παράλληλα. Και ενώ αλλάζει το έξω μου, αλλάζω και γω.
Και ο Τσε είχε πει πως οι ΣΥΝΘΗΚΕΣ είναι εκείνες που κάνουν κάποιον επαναστάτη στην τελική.
Καθόλου αδιέξοδο. Το παιδί μου θέλω να έχει άποψη για το τι συμβαίνει γύρω του. Αυτό όμως δε σημαίνει πως εμπιστεύομαι την κρίση του τυφλά και τη θεωρώ ανεπηρέαστη και 100% διαμορφωμένη. Αν ήταν έτσι, ας τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου. Όπως π.χ. αν έχω για ένα νομικό θέμα 2 γνώμεις π.χ. τη δικιά σου και του Vega, θα εμπιστευτώ τη δικιά σου (:p), έτσι και εδώ δεν εμπιστεύομαι την κρίση τους και ούτε τη θεωρώ τόσο σημαντική για να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη για την “κακιά αστυνομία”…
Για το σημειωμένο το ίδιο λες. Εμένα με προβλημάτισε γιατί το πιστεύουν και συμπεριφέρονται έτσι και κατέληξα στο μιμητισμό. Εσύ καταλήγεις σε κάτι άλλο. Δεν έγινε τίποτα…
Αυτό το απολιτιίκ κοινό οφείλει να ξυπνήσει τώρα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άραγμα. Εξαιτίας αυτού του κοινού καίγονται μαγαζιά ή κυκλοφορούν κλιντ ιστγουντ μπάτσοι. Εξαιτίας αυτού του βολεμένου απαθούς και απολιτιίκ κοινού έχουμε τα χάλια μας σαν χώρα. Ας αναλάβει ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί γιΑ την σημερινή κατάσταση της χώρας. Δεν μπορεί πάντα να μας φτάίνε οι άλλοι.
Όπως είπε κι ένα ΤΕΛΕΙΟ σύνθημα στην Πανεπιστημίου, “Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου”. Δεν μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι όταν άλλοι (και μάλιστα μικρά παιδιά) πεθαίνουν χωρίς λόγο.
Απο τη στιγμη που αρχισα να διαβαζω αυτο το τοπικ σκεφτομουν ακριβως το ιδιο πραγμα. Χαιρομαι που το ειπες εσυ αντι για μενα.
Σημερα με το που πατησα στο σχολειο, ειδα ενα καρο χαρτια στους πινακες ανακοινωσεων που λεγανε ‘‘ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΕΞΗ!’’. Ή κατι αλλα, ‘‘ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ’’.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, η ΑΝΙΔΕΟΤΗΤΑ, σε ολο της το μεγαλειο.
Τον ξερεις κι απο χτες εσυ τον Αλεξη. Κλαψε, γραψε ποιηματα, θρηνησε το παιδι που σκοτωθηκε. Στην πραγματικοτητα δεν νιωθεις τιποτα. Πας με τα νερα. Αποχη? Χανουμε μαθημα! Ωραια! Ας κανουμε αποχη! Αλλα να μην κλαψουμε? Πρεπει να κλαψουμε. Να μαζευτουμε ολοι στη μεση του προαυλιου και να κλαψουμε για το παιδι λοιπον!
Αηδια. Πραγματικα αηδια.
Αυριο δεν εχουμε σχολειο λογω πενθους, και μολις μας το ανακοινωσαν ειδα 100-200 παιδια να πηδανε ταυτοχρονα απο τη χαρα τους. ‘‘ΝΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ!’’.
Κι αυτα τα λεω για να δειτε τι παιζει και στον μαθητοκοσμο.
Πολυ που χεστηκατε, αλλα τα λεω.
Γιατι δεν ειναι ολοι επαναστατες. Γιατι δεν θελουν ολοι να αλλαξουν τον κοσμο. Γιατι δεν θελουν ολοι να αποδοθει για μια φορα δικαιοσυνη, για μια γαμημενη φορα που πραγματικα κατι πρεπει να γινει…
Το ίδιο ακριβώς ένιωσα και γω. Χαρούμενα πρόσωπα, γέλια παντού, κοροϊδεύανε περαστικούς. Μου κάνει ένας που χε λιώσει “μαλάκα έχει τρελό γέλιο”. Ζώα ζώα. Εγώ την έκανα την αποχή μου πάντως αλλά δεν ακολούθησα την “πορεία” τους. Δύο χιπ χοπ - αδες ψευτοαναρχικοί μπροστά και άλλοι να φωνάζουν μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, και να ακολουθούν διάφορα κορίτσια πωρωμένα με την κατάσταση και γελώντας.
Η πλειοψηφία ποτέ δεν πήρε την πρωτοβουλία να αλλάξει κάτι. Απλά επιβεβαίωσε την ώθηση των λίγων όταν πλέον δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αυτό δεν αναιρεί την προσπάθεια των λίγων. Μη το ξεχνάς. Το υπουργείο παιδείας κύρηξε πένθος γιατί δεν ήθελε να έχει επεισόδια. Σίγουρα πολλοί μαθητές ψάχνουν ευκαιρία να χάσουν μάθημα. Στην συνέχεια μπορεί κάποιοι να καταλάβουν τι συμβαίνει τώρα. κάποιοι άλλοι όχι.
ολοσωστος…ας μην ξεχναμε πως βγηκε ο σαρκοζι στη γαλλια…ξυπνηστε ρεεεεεεεεεεε…αλλα ποιος να το καταλαβει ο αλαβανος;;;αφου κι αυτος μερος του συστηματος ειναι…