Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Είμαι τόσο ηλίθιος που μπήκα να γράψω διαγώνισμα ενώ όλοι οι άλλοι πήγανε μέχρι το αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου. Μακάρι να μουν εκεί να το καιγα. Και ναι, εκεί είναι όλοι οι μπάτσοι ίδιοι, οπότε κανείς δεν χρειάζεται να χει τύψεις. Όταν πήγα και μου παν με θράσος να περιμένω στο πεζοδρόμιο, όταν είπαν στο πατέρα μου με τσαμπουκά ότι νταξει με έκλεψαν, συμβαίνουν αυτά, ή όταν η μάνα μου δεν έκανε καταγγελία κλοπής τσάντας επειδή δεν είχε 13 ευρώ (!) πάνω της για να συμπληρώσει την καταγγελία δείξανε τον χαρακτήρα τους. Φωτιά στα μπατσικά, όχι στις περιουσίες των ανθρώπων.

Επίσης Lunatic, κόψε τις αστειότητες. Έχεις πει 100 φορές “δεν δείχνεις έτσι τον επαναστατικό σου χαρακτήρα”, εσύ πώς τον δείχνεις δηλαδή? Συζητώντας σε φορουμ?

Αύριο η κηδεία τι ώρα είναι?

ε λοιπόν αντί να μιλάμε εδώ στα φόρουμ καθίστε και σκεφτείτε λιγάκι αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες. πόσες σελίδες με απολογισμους, συμπεράσματα και γω δεν ξέρω τι. και μιλάμε για ένα διήμερο ουσιαστικά.

ακούω τις λέξεις οργή, δολοφόνοι από την μία, υποκινούμενοι, χειραγώγηση, ψευτοανάρχες, μπάχαλοι από την άλλη.

σαν τα πουλιά πάνω στον νεκρό.

ουστ

Κάρβου παρατηρώ κάτι, και νομίζω ότι το κάνεις γενικά. Διασπάς την κοινωνία σε μικρές ομάδες που η καθε μία ζει στο δικό της κόσμο και δεν πρέπει να έχει λόγο για κάτι γενικότερο. Δηλαδή οι μαθητές δε θα μεγαλώσουν στον ίδιο κόσμο; Δεν τους αφορά αν αύριο σε μία πορεία δείρουν τον αδερφό τους, τον πατέρα τους ή τον γείτονα; Δεν τους αφορά ότι οι τράπεζες κλέβουν τους πολίτες ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν έχουν πάρει δάνειο ποτέ; Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική.

Πληροφορία (μη εξακριβωμένη): Καίγεται η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Εγώ πάλι έχω την αίσθηση πως το υπερτιμάτε επειδή σας βολεύει…

βασικα καλυτερα να στο σταματησουμε εδω
νοημα δεν εχει
οπως ειπε και καποιος στα αρχικα ποστ
κανενας δεν προκειται να αλλαξει γνωμη για αυτα που πιστευει

πανω κατω τα χουμε ξαναπει και αλλες (τοσες) φορες
και καταληγουμε στα ιδια και στα ιδια
δεν βαρεθηκατε??
συγκρουσεις με τα αναλωσιμα πιονια του κρατους
γιατι αυτοι φταινε για ολα.αυτοι ειναι η ουσια του κακου

ειδαμε και περσυ με τις πυρκαγιες…

βγαλτε το αχτι σας στους δρομους
αυτο θελουν και αυτοι
παιχτε το παιχνιδι τους

ουτε καν βεντερ…αλλα δατς οκ…εφοσον αφορισμος και αστειοτητα ειναι το"λιγη συνεση σημερα"…Ειμαι και αστεια και αφοριστική…Δεν εχω προβλημα…Μεινετε σοβαροι και πρωτοποροι…Θα χαρω να σας δω να αλλαζετε τον κοσμο σημερα…

Ρε συ, πρωτος εγω ειμαι που λεω, οτι πολιτικα αυτος ο αυθορμητισμος, δεν οδηγει πουθενα. Προφανως υπαρχει και θεμα μιμητισμου. Αλλα θεωρω οτι υπαρχει κ κατι αλλο. Τι ειναι το θεμα. Οπως επισης κ καθε νοημων ανθρωπος ειναι κατα των καταστροφων. Αλλα καλως η κακως, παντα μια κοινωνικη αναταραχη συνοδευεται απο πραξεις βιας. Ιστορικος νομος αυτο. Ακομη και αν το συνολο των “εξεγερμενων” υποκινειται.

Καρβου, θελω να σου κανω μια πολυ ειλικρινη ερωτηση. Εαν αυτο το παιδι ηταν δικος σου ανθρωπος, τι πιστευεις πως θα ζητουσες τωρα; Θελω μια πολυ λακωνικη απαντηση, οσο μπορεις δηλαδη.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι με τετοιο attitude δεν αλλαζει (και χιλια συγγνωμη αν κανω λαθος αλλα εχω την εντυπωση οτι το’γραψες με μια δοση ειρωνειας). Απο’κει και περα, καλο ειναι ν’αφησουμε τον καθενα να αντιδρα με τον τροπο του. Καλως ή κακως, δεν ειναι ολοι κουλ και ψυχραιμοι με τα τελευταια γεγονοτα, καποιοι αντιδρουν υπερβολικα και αλλοι απλα τα εκμεταλλευονται ξεδιαντροπα. Και για το μιμητισμο που ανεφερε ο karvou, ε κι αυτο απο καπου πρεπει να ξεκινησει - υπαρχει κατι απτο που μπορει να το ξεκινησε ή εχουμε φτασει σε τετοια επιπεδα σηψης που τα παιδακια μιμουνται τους δειλους κουκουλοφορους; Αυτο θα’χε περισσοτερο νοημα να το συζηταμε αντι να τη λεμε ο ενας στον αλλον…

Πολύ απλά δεν νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις τον κόσμο. Μια μέρα όμως ίσως και να την νιώσεις, αμα σκοτωθεί το δικό σου παιδί ίσως. Αλλά σορρυ, τι δουλειά θα χει το παιδί σου στα εξάρχεια.

Το πιο σιχαμερό όλων βέβαια είναι ότι πολύς κόσμος κινητοποιείται τόσο πολύ μόνο και μόνο επειδή ήταν το παιδί του Ψυχικού που πήγαινε στου Μωραϊτη και ήταν καλός μαθητής. Άμα ήταν κανας νεαρός αναρχικός θα τον θάβανε. Τεσπα, απ’ τη στιγμή που υπάρχει αντίδραση καλό είναι.

Λυπάμαι πολύ αν θεωρείς οτι εκφράζω απόψεις επειδή με βολεύει (και μιλάω για τον εαυτό μου γιατί δεν ξέρω σε ποιά ομάδα με κατατάσσεις με το πληθυντικό). Δεν έχω να αποδείξω κάτι όπως κανείς εδω μέσα πιστεύω. Απλά προσπαθώ να κατανοήσω τα αίτια και τα κίνητρα της μαζικότητας των κινητοποιήσεων πιστεύοντας οτι όσοι δρούν έχουν κάποιο κίνητρο και το κάνουν. Προσπαθώ να κατανοήσω και τις ακρότητες όσο σοκαριστικές και αν είναι όσο το δυνατόν χωρίς προκατάληψη

Σαφώς και τους ενδιαφέρουν και πρέπει να τους ενδιαφέρουν Μάνδρακα και ουδέποτε είπα αυτό το πράγμα που μου προσάπτεις. Το πόση αξία δίνω στην κρίση τους και στην πολιτική σημασία που κρύβουν οι ενέργεειες τους σχολιάζω. Διαφορετικό πράγμα.

Για τις τράπεζες δε θέλω να το σχολιάσω παραπέρα, ειδικά εκεί δε δίνω καμία αξία στη γνώμη τους. Αν πίστευαν πως η αριστερά π.χ. σπέρνει διχόνοια στην Ελλάδα, θα λέγατε ακριβώς τα αντίθετα και θα συμφωνούσατε (συμφωνούσαμε) με τα δικά μου λεγόμενα. Επίσης αυτό πιστεύω…

Δε νομίζω ότι πρέπει να έχει να προτείνει κανείς κάτι όταν βλέπει ένα σκηνικό παράνοιας: “Πάμε να βγούμε στους δρόμους της Αθήνας, να τα κάνουμε όλα γυαλιά καρφιά, να σπάσουμε τα μαγαζιά του κοσμάκη για να εκδικηθούμε τα γουρούνια τους μπάτσους που όλοι θέλουν θάνατο.”

Και εντέλει σοβαρά, έβλεπα κάτι ποστ πίσω του τύπου οι αστυνομικοί έρχονται στο ανεξάρτητο κράτος των εξαρχείων και μας ενοχλούν και γέλαγα. Εγώ γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους αστυνομικούς; Ίσα-ίσα που όταν περνάω από τα εξάρχεια και είναι καμια εικοσαριά πρεζάκια στην πλατεία, όταν ξέρεις ότι στις 10 φορές που θα περάσεις βράδυ στάνταρ τη μία θα στην πέσουν, ε θα ήθελα να υπήρχε ένας αστυνομικός εκεί κοντά.

Αυτή η καραμέλα με τον καναπέ ειδικά έχει γίνει πανάκεια.

Ναι πέθανε ένα παιδί, είναι τραγικότατο γεγονός, είναι σαφές νομίζω. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το θάνατο ενός παιδιού λόγω της μαλάκυνσης ενός ανθρώπου. Μια μαλάκυνση που τροφοδοτείται από το ίδιο το κράτος που πληρώνουμε.

Αλλά έλεος που λυπάστε τόσο πολύ. Θα σας κοπεί η όρεξη και έιναι κρίμα. Βάλτε κι ένα λουλουδάκι στο μσν, γράψτε κι ένα δακρύβρεχτο μήνυμα στο facebook για να αναπαυθεί εν ειρήνη. Μην ξεράσω. Λυπάστε τόσο όσο λυπάτε και ο Καρανλής όταν λέει τεθλιμένος ότι δεν υπάρχει τίποτα για να απαλύνει τον πόνο (sic). Βρε ουστ.

Ναι καταπληκτική αφορμή ήταν τούτη εδώ. Κάθε μέρα γίνεται ένας πόλεμος στα εξάρχεια. Ένας πόλεμος που δε με αφορά και χαίρομαι γι’ αυτό. Το μόνο που έχει να πει κανείς είναι η δικαιολογία 5χρονου: “Αυτοί φταίνε” “Αυτοί το ξεκίνησαν”. Δε νομίζω ότι τους χάλασε η αφορμή να δόσουν ένα χεράκι ξύλο στους μπάτσους. Όπως και δε χαλάει τους μπάτσους όταν τους κάνουν επίθεση τα αναρχικά στοιχεία να τους βάζουν κάτω και να τους δέρνουν.

Ούτε την Παπαρήγα χάλασε, ούτε τον Τσίπρα. Μα πάνω απ’ όλα δε χάλασε το Γιωργάκη (πάρε άνθρωπο που θα έχουμε για πρωθυπουργό).

Ε τέρμα λοιπόν με την καραμέλα του καναπέ και με την καραμέλα του δώσε εσύ μια καλύτερη λύση. Φρίττω όταν βλέπω όλους τους διαδηλωτές με το προσωπείο της βαθύτατης θλίψης να κάνουν δηλώσεις μπροστά στην κάμερα για το πόσο τους σόκαρε ο θάνατος του 15χρονου. Φρίττω από αυτά που κάνουν οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις. Φρίττω και από τα ηχητικά ντοκουμέντα που πόσταρε ο Isis (αυτά απο τον Alpha989), που ανατρίχιασα ακούγοντάς τα. Φρίττω και από την οργή για εκδίκηση.

Έλεος με την υποκρισία. Αυτοί που πετάνε τις πέτρες και τις μολότωφ (πετυχαίνοντας και πολίτες) στα μάτια μου είναι ακριβώς το ίδιο χαμηλά με τους μπάτσους που γουστάρουν τις πορείες τόσο όσο και οι προηγούμενοι. Δηλαδή τις βλέπουν ως αφορμή για ξύλο και μανούρα.

Αφήστε λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα. Έχουμε μια ομάδα που στα πρόσωπα των “μπάτσων” έχουν τον εχθρό τους και από την άλλη τους μπάτσους που ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στο ρόλο αυτό του σιχαμερού εχθρού. Ουσία μηδέν. Μόνο ντροπή. Ένας νεκρός, κάμποσοι τραυματίες, πάμπολλα αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, οργή και μίσος. Πάρτε τον πόλεμό σας και βάλτε τον εκεί που ξέρετε λοιπόν, γιατί εμένα δε με αφορά. Ναι από τον καναπέ τα λέω όλα αυτά.

Ο μόνος που πονάει πραγματικά, η μητέρα αυτού του παιδιού, πιστέψτε με δεν είναι τώρα στο πολυτεχνείο πετόντας μολότωφ. Δεν πονάτε περισσότερο εσείς.

Υποθετικό σενάριο, δε μπορώ να γνωρίζω. Αφού τελείωνα το πένθος μου, πιθανόν να παρατούσα ό,τι κάνω για να προσπαθήσω να πιέσω να μη γίνει ξανά κάτι τέτοιο. Αλλά δεν είναι πιστεύω μου να τα κάνω λαμπόγυαλο και να σκοτώσω όποιον φοράει ίδια ρούχα με το δολοφόνο του παιδιού μου. Και σίγουρα δε θα έκανα κάτι ενάντια στις αρχές με τις οποίες θα μεγάλωνα το παιδί μου.

Δεν είναι όμως ερώτηση αυτό. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει συμπεριφορά σε κάτι τέτοιο.

Mano εγώ προσωπικά ούτε υποκριτής είμαι, ούτε έχω φάεει ξύλο από μπάτσο, ούτε γραμμένος σε κόμμα, ούτε έχω καταστρέψει περιουσία άλλου. Με προσβάλλει λοιπόν όταν λες για κροκοδείλια δάκρυα, υποκρισία κλπ. Γενικά όλη αυτή η ιστορία με έχει συγκλονίσει…απλά γιατί ένας συνάνθρωπος μου που κανονικά θα έπρεπε να μας προστατεύει σκότωσε εν ψυχρώ ένα 15χρονο παιδί.

Σημερα τιμησαμε με τους συμμαθητες μου στον μεγαλυτερο βαθμο που μπορουσαμε τον αδικο χαμο του Αλεξανδρου.Ως συνηδειτοποιημενοι και αποτροπιασμενοι απο αυτη την ελλειινη και ανυποστατη ενεργεια απλα ελπιζουμε ολοι μαζι για το καλυτερο. Μακαρι να μην ξανασυμβει. Μονο αυτο. ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Περα απο τα αυτονόητα ενοχλούμαι και εξοργίζομαι απο αρκετα πράγματα που βλέπω. Ετσι σκόρπια λοιπον:

Εστω ότι ο μπατσος πυροβόλησε για εκφοβισμό και η σφαιρα εξοστρακίστηκε (αθλια υπερασπιστική δικαιολογία κατα τη γνώμη μου). Επιτρέπεται ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ενος ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ απο ΕΝΟΠΛΟΥΣ αστυνομικους? Αυτο δεν είναι τρομοκρατία, νταηλικι, τσαμπουκας?
Εφοσον τράβηξε το όπλο του δεν υπάρχει δικαιολογία.
Με οργιζει το γεγονος οτι αυτοί κυκλοφορούν οπλισμενοι και μπορόυν να κάνουν ότι γουστάρουν και ότι δεν μου προσφερουν καμια απολύτως υπηρεσία στην καθημερινή μου ζωή παρα το ότι τους πληρώνω.

Με αηδιάζει το γεγονός ότι τελευταία προβάλεται εντονότατα από τα τραγικα Ελληνικά ΜΜΕ η “οικονομίκή κρίση” ως δικαιολογία για τις αντιδράσεις των “περιθωριακών” “ταραξιών” “αντιεξουσιαστών” και ότι αλλο τους αποκαλούν. Αυτο με τη σειρά του αποτελεί ιδανική δικαιολογία προετοιμάζοντας μας για επιβολή αυστηρότερης αστυνόμευσης, και χρήση βίας για την καταστολή αυτών των φαινομένων με την αποδοχή της κοινωνίας που βλέπει τους κόπους της ζωής και της δουλειάς της να καταστρέφονται.
Δεν δέχομαι ότι η λέξη “ταραξίας” που τόσο είχε ενοχλήσει τους καναλανθρώπους όταν την είχε αναφερεί ο Κωστάκης σε προεκλογικό ντιμπέιτ τώρα χρησιμοποίειται απο τα ίδια πρόσωπα ως καραμέλα.

Λυπάμαι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι περισσότεροι βρισκόμαστε στην ίδια μοιρά, άλλος λίγο καλύτερα, άλλος λίγο χειρότερα, και δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κονωνικό ρευμα ανθρώπων με στόχους αυτά που οι περισσότεροι σκέφτονται αλλά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν γιατι το σύστημα έχει κάνει καλά τη δουλειά του απο παλία.(που ας μην κοροιδευόμαστε πάντα ολιγαρχικό ήταν, ας πούμε ότι τώρα βρίσκεται στη φάση της δημοκρατικής μιντιοκρατίας των ολίγων). Μας έχει χωρίσει σε ομάδες που παρόλο που έχουν περισσότερα κοινά σημεία μεταξύ τους πάρα με τους ηγέτες που “εκπροσωπούν τα συμφέροντα τους”, δεν μπορούν να ταυτιστούν ποτέ.

Δεν ξέρω αν βγάζουν νόημα αυτά που θέλω να πώ, είναι τόσα πολλά που δεν μπορώ να τα συμμάζεψω.

Κριμα για το παιδί που έφυγε και ντροπή σε όσους προσπαθούν να αποκομίσουν όφελος απο αυτό το τραγικό γεγονός…

Toν ήξερε κάποιος από σας?

Στη Σύρο έγινε ίσως το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχω δει να γίνεται εδώ. 1500+

Όπως και να σας ακούγεται, έχω σοκαριστεί απίστευτα από αυτό το γεγονός, κι από τη συμπεριφορά του μπατσονιού.

ΖΗΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΑΡΧΙΔΙ!!!

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος να μην έχει συγκλονιστεί από την ιστορία.
Βέβαια το να το γράφουμε σε ένα φόρουμ και να το λέμε, οκ, δεν είναι τίποτα, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι
δεν υπάρχει άτομο που να νοιώθει έστω και λίγο, να αναρωτιέται τι σκατά γίνεται γύρω.

Λυπάμαι που σκέφτομαι ότι αυτή την φορά πρέπει να γίνουν όλα π…τάνα για να αλλάξουν.

Τα βίαια επεισόδια και οι καταστροφές μόνο να ήξεραν εκείνοι που τις προκαλούν πόσο αντίθετα αποτελέσματα φέρνει στον σκοπό τους… (εκτός αν ξέρουν, χμμ). Αν έλειπαν οι καταστροφές και αντί αυτών είχαμε περιστατικά μαζικής υποστήριξης προς το παιδί που χάθηκε, περιστατικά που θα μπορούσαν να συσπειρώσουν τον κόσμο, εκείνο που θα εγγραφόταν στη συλλογική μνήμη θα ήταν το εξής: το αίσχος της αστυνομίας και του κράτους. Αντίθετα, οι καταστροφές επανεμφανίζουν τους μπάτσους ως “προστάτες”, που θα ενεργήσουν με τρόπο τέτοιο ωστε να διαφυλάξουν την ατομική περιουσία των κοινών ανθρώπων απο τις “συμμορίες”.

Με λίγα λόγια, εκεί που θα στιγματιζόταν ανεπανόρθωτα το αστυνομικό σώμα, με αυτά που γίνονται μετατρέπονται ξανά σε “φύλακες” της τάξης στα μάτια του - απολιτικ - κοινού. Ένας απο τους λόγους που αυτού του είδους η βία δεν οδηγεί πουθενά…