λες να γίνει κάτι ή θα είναι ότι να ναι κόσμος ???
Lunatic αν και πιστεύεις στη δημοκρατία και μπράβο σου τι σε κάνει να απαισιοδοξείς τόσο πολύ ωστε να πιστεύεις οτι τίποτε δεν αλλάζει; Οι κοινωνικές ανατροπές πάντα γίνονται μέσα απο ζυμώσεις αλλά και μετά απο συγκρούσεις.
οποιος εχει να προτεινει κατι καλυτερο ας το κανει, αλλιως ας σταματησει να γραφει απλα για να γραφει
καναπές όμως πάω στοίχημα πως υπάρχει
σορυ θεωρεις νηφαλια αποψη"το σπαω τα παντα…" και οχι το “γιατί τα κανεις ολα λίμπα?”
dude ναι υπαρχει ο ιδιος που αραζεις και εσυ και πληκτρολογεις¨:)
Ο Μάρτιν Νιμέλερ έγραψε:
Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και δεν ύψωσα τη φωνή μου,
γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους σοσιαλιστές, και δεν ύψωσα τη φωνή μου,
γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και δεν ύψωσα τη φωνή μου,
γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και δεν ύψωσα τη φωνή μου,
γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για μένα,
και δεν είχε μείνει κανείς να υψώσει τη φωνή του για μένα.
λολ.
Ανοιξε τα ματια και δες γυρω σου. Πως φερομαστε καθημερινα στον συνανθρωπο μας. Πως εκμεταλλευομαστε τον αλλο με τη πρωτη ευκαιρια. Πως κλεινουμε τα ματια οταν κατι δε μας βολευει, ακομα και στα πιο απλα περιστατικα.
Τι σε κανει να πιστευεις πως ΔΕΝ ειμαστε μια κοινωνια ζωων;
Τα ζωα δηλαδη δε φταινε σε τιποτα. Ο ανθρωπος ειναι πολυ πολυ χειροτερος, ειδικα ο σημερινος.
Συγνωμη, αλλα κυνισμος μοδε ον.
φαίνεται πως τα χεις διαβάσει προσεκτικά όλα τα ποστς του isis.
ω, μου την είπε τώρα.
Ίσως να είμαι λίγο Off-Topic αλλά το πέτυχα και έφριξα
http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence
Λογικά όλο και κάποιος θα το έχει ανεβάσει αλλά επειδή βαριέμαι να κοιτάω 150 σελίδες…
Πραγματική Κτηνωδία:?
Χρειαζεται να το αποδειξουμε ετσι μου λες??
Ενα βημα μπροστα ειναι το διελυσε τη χωρα…?
Αυτο διδασκει το γεγονός?Αρνούμαι να φερομαι σαν ζωο…και αρνουμαι να πεταω φιλοσοφικοψαγμένα αποσπάσματα για να πώ τί?Επανασταση?Καταλυση?
Ειμαι κοτα ρε φιλε γιατι την επανασταση την κανεις πρωτα μεσα σου και μετα βγαινεις στους δρομους…
Δεν ειστε μονο εσεις ευασισθητοι ή ευαισθητοποιημένοι…
dude…εσυ ξεκινησες…
οσο για τα ποστ του Isis απλα τα θεωρω trivial…
Ίσις, τώρα εγώ να ρωτήσω γιατί η μνήμη του μικρού Αλέξη σπιλωνόταν όταν εμείς ασχολιόμασταν με τα επεισόδια και όχι τώρα που ασχολείστε εσείς?
Επειδή εγώ πιστεύω πως η μνήμη του παιδιού σπιλώνεται περισσότερο, όταν το θάνατο του τον χρησιμοποιούμε για να “νομιμοποιήσουμε” στη συνείδηση μας λάθος τακτικές και επιλογές, θα ασχοληθώ ξανά με αυτά τα επεισόδια.
Τα παιδιά του Γυμνασίου που ρίχνουν τα νεράτζια, καίνε τη μηχανή, κάνουν ζημιά σε αστυνομικό τμήμα και αυτό σε ΟΛΗ την Ελλάδα, τι έχουν υποστεί από την ΕΛ.ΑΣ.?
Ειλικρινά, αυτά τα παιδιά που έχουν “άποψη”, τι έχουν ζήσει και ενεργούν έτσι? Έχουν πάει σε πορείες? Αμφιβάλλω. Έχουν φάει ξύλο από μπάτσους? Επίσης αμφιβάλλω. Έχουν μίσος για τις τράπεζες γιατί δουλεύουν για τρεις και εξήντα? Αποκλείεται. Έχουν υποστεί παρενόχληση από αστυνομικό? Να μου επιτρέψετε να πιστεύω πως όχι. Τίποτα από όλα αυτά. Έχουν ακούσει τα λόγια κάμποσων πως “καλός μπάτσος, ο νεκρός μπάτσος” και πως η αστυνομία φταίει για όλα και με την παιδική ανωριμότητα που τα διακρίνει, και με βάση το φυσιολογικό μίσος κάθε έφηβου για ό,τι συνέβη σε ένα συνομίληκο τους, κάνουν ό,τι κάνουν. Καθοδηγούμενα είναι τα πιτσιρίκια και αποπροσανατολισμένα, φυσικό επακόλουθο της μικρής τους ηλικίας (ναι, το ξέρω τώρα μερικοί χρήστες του φόρουμ θα μου θυμώσουν) και του πλυσίματος μυαλού που έχουν υποστεί. Για αυτό ας μη τα χρησιμοποιούμε ως αποδεικτικό στοιχείο της αγανάκτησης του κόσμου, πως μέχρι και οι μαθητές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.
Είναι σαν να πω εγώ στο σκύλο μου “δάγκωσε το Κώστα” και μετά να λέω “ορίστε, ο Κώστας είναι κακός, γιατί ούτε το σκυλί μου δε τον συμπαθεί”. Και γονείς των παιδιών δεν είδα στους δρόμους ακόμα. Ενδοσχολική είναι περισσότερο η όποια επιρροή έχουν δεχθεί…
δεν προσεχεις τι γραφω, οποτε συγνωμη δεν μπορω να σου απαντησω…
Δεν εχουν υποστει τπτ απο την ΕΛ.ΑΣ. προσωπικα κανενα απο τα παιδια. Σιγουρα. Μηπως ομως στο παιδι που δολοφονηθηκε βλεπουν τον εαυτο τους? Μηπως νιωθουν οτι θα μπορουσαν να ειναι στην ιδια θεση? Σιγουρα εν μερει θα υπαρξει κ χειραγωγηση και κινητοποιηση απο τριτους. Εν μερει ομως. Πολλες αντιδρασεις ειναι αυθορμητες τελειως. Ε αυτον τον αυθορμητισμο ας προσπαθησουμε να καταλαβουμε.
εντιτ: σορρυ για διπλοποσταρισμα…
εντιτ 2 : μπορει να καταλαβα λαθος, αλλα θεωρεις οτι καπου παω να “νομομοποιησω” τα επεισοδια??
Προσπαθω φιλε Isis αλλα πεφτω σε μια μονοτονη επαναληψη σε καθε ποστ σου που διαβαζω…κια συγνωμη που στο λεω…
Ωπα μισο. Ειπα πουθενα οτι ειναι σωστα ολα αυτα που γινονται; Κι ολα αυτα που βλεπεις δε μπορει να γινονται μονο απο αναρχικους κτλ. Ειναι η συσσωρευμενη οργη της κοινωνιας. Παραδειγμα αποτελει αυτο με τους μαθητες. Οταν ολα τα σκατα της κοινωνιας μαζευονται, αρκει μια αφορμη για να ξεσπασουν.
Αυτο το πραγμα ναι, δεν ειναι λυση. Ειναι ομως φυσικο επακολουθο της οργης ορισμενων κοινωνικων ταξεων. Και πραγματικα, κριμα που ορισμενοι δινουν πολιτικες προεκτασεις. Πως να το πουμε, ειναι ακυρο.
ρε, έχει γραφτεί στο φόρουμ ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Βασίλης Λυπηρίδης?
καλό σας μεσημέρι. καλημέρα δεν τολμώ να πω γιατί κάποιοι δεν έχουν ξυπνήσει.
Η κατάσταση θα αλλάξει ριζικά μόνο όταν όλοι μας ατομικά καταφέρουμε να ανεβούμε επίπεδο. Αυτό είναι ένα είδος ατομικής επανάστασης και συμφωνώ με λουνάτικ για την αναγκαιότητα της. Παράλληλα όμως υπάρχει ανάγκη για άμεση αλλαγή. Τώρα. Σήμερα. Αυτές οι αλλαγές δεν γίνεται να είναι αναίμακτες. Είναι ταξικές ανακατανομές. Ο καθένας κοιτάει να διαφυλάξει τα κεκτημένα του. Δυστυχώς ζούμε σε άγριες μέρες. Δεν νοείται σύγκρουση χωρίς βία. Παρθενογένεση δεν υπάρχει πουθενά. Είναι μεταφυσική έννοια…
δε τρεχει τπτ…την ιδια επαναληψη βλεπω κ γω στα δικα σου ποστ, αφορισμους κ μονο…
α) μη σε νοιάζει το διπλοποστάρισμα, όλοι απαντάμε ταυτόχρονα, είναι φυσιολογικό και για αυτό το αφήνω. Σε τέτοια τόπικ καλύτερα νέο ποστ να το δει αυτός στον οποίο μιλάς, παρά έντιτ και να μη το δει.
β) Ωραία, πολιτικά όμως, αυτός ο αυθορμητισμός δεν έχει καμία ουσιαστική αξία. Είναι έφηβος και βράζει το αίμα του. Και εμείς στις εκλογές 15μελους πετάγαμε αυγά στους υποψηφίους. Μπορείς να βγάλεις κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα από αυτή μας την ανωριμότητα για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα? Όχι. Περισσότερο αποτέλεσμα μιμητισμού είναι η συμπεριφορά των πιτσιρικάδων και λιγότερο πολιτικη δήλωση.
γ) Νομίζω όλοι μας (σχεδόν) συμφωνούν πως η καταστροφή ξένης περιουσίας πρέπει να σταματήσσει. Αν κάποιος διαφωνεί, του προτείνω να ξεκινήσει από τη δικιά του περιουσία πρώτα και μετά να συνεχίσει στις ξένες. Έτσι θα είναι και πιστός στις αρχές του…
Έχω την αίσθηση Καρβού οτι υποτιμάς λιγάκι το κριτήριο των παιδιών.