Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

¶χου :-s Με τρομάζει λίγο.

Μαλλον στο location σου,ειναι πιο ταιριαστο:)

Αυτοί που εξεγέρθηκαν με αφορμή τη δολοφονία του παιδιού τα σπάνε και γύρω από το νεκροταφείο. Makes sense.

Τι να πω, είμαι σοκαρισμένη με όλο αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι συλληπητήρια στη μητέρα και στην οικογένεια του παιδιού… Κουράγιο…

Νομιζω το κυριο προβλημα ειναι το συστημα εισαγωγης τους…Επειδη οταν εδωσα πανελληνιες ειχα ως στοχο μου και την σχολη αστυφυλακων και τα ειχα ψαξει, ξερω οτι για την εισαγωγη περαν των αθληματων και των τυπικων(υψος, καλη υγεια), η ψυχιατρικη εξεταση ηταν καθαρα τυπικη. Ισως κανω και λαθος, δεν θυμαμαι καλα, αν καποιος ξερει, ας μας διαφωτισει. Πιστευω εκει θα επρεπε να δινεται το βαρος κι οχι στο αν ο/η εν δυναμη αστυνομικος/αστυνομικινα μπορει να πηδηξει εμποδιο ενος μετρου. Δεν νοειται ατομα οξυθυμα, με κομπλεξ και συμπλεγματα, που βγαζουν τις οποιες ακραιες πολιτικες πεποιθησεις τους με βια εν ωρα εργασιας, να αποκτουν τετοια εξουσια απεναντι σε πολιτες.

Και σε δευτερη φαση, η εκπαιδευση μεσα στην σχολη, η οποια απο οτι εχω ακουσει ειναι καπως ανωτερη απο ενος απλου φανταρου. Θα πρεπε να δινεται βαρος στην αντιμετωπιση κρισιμων καταστασεων και διατηρησης ψυχραιμιας, ωριμης σκεψης, καλων αντανακλαστικων κ.λ.π.

Κυλησε ο τετζερης και βρηκε το καπακι…Ουστ καθικια.

Εκτός από τον τρόπο που εισάγονται, εκτός από τα ψυχολογικά τεστς κτλ, το πρόβλημα είναι η εξουσία που σε κάνει να σκέφτεσαι κάπως “περίεργα” όταν την έχεις. Αυτό σε συνδυασμό με την περιρέουσα ατμόσφαιρα στο τμήμα και ανάμεσα στους αστυνομικούς (δλδ όταν βλέπεις και τους άλλους να την καταχρήζονται έτσι απλά, χωρίς ούτε καν τον φόβο των επιπτώσεων) μας οδηγεί σε αυτά που βλέπουμε σήμερα. Με άλλα λόγια η ατιμωρισία, το ανεξέλεγκτο.

Περί εισαγωγής δεν ξέρω ακριβώς, σίγουρα έχουν πολλά τεστ περί ψυχολογίας, απλά θα πρέπει να υπάρχει ανελέητη τιμωρία και όχι κάλυψη, πχ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αυτο που λεω ειναι οτι αν υπηρχαν οσα προανεφερα, αυστηροτητα δηλαδη στο “προπαρασκευαστικο” τμημα, δεν θα φταναμε σε τετοια τραγικα γεγονοτα σχεδον ποτε.

Τα οποια προφανως ειναι για τα πανυγηρια αφου ο 1 στους 3 που μπαινει στο Σωμα ειναι κομπλεξας με απωθημενα…

Πέρα από το ότι στην εισαγωγή δεν γίνεται κάποιες σοβαρές ψυχολογικές εξετάσεις ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα είναι η εκπαίδευσή τους. Τους βρίζουν, τους ταπεινώνουν κτλ καθόλη τη διάρκειά της και μετά τους δίνουν ξαφνικά εξουσία…

Βγήκαν στο δρόμο οι προβοκάτορες!
Κλούβα στην Ομόνοια κατέβασε κουκουλοφόρους…
Μπάτσοι στην Πάτρα καίνε μαγαζιά…

λοιπον παιδια,δεν ξερω τι εχετε πει στα τελευταια ποστ αλλα θα ηθελα να πω,αυτο που μας συνεβει σημερα…λοιπον ο συλογος μας ειχε σκοπο να κατεβασει κοινο πανο με το βιολογικο(εκπα)…επειδη ομως ειχαν αποκλειστει πανω ζωγραφου λογο της συγκοινωνιας ,εφγαν και κατεβηκαν μαζι με τα παιδια του εμπ απο το νεκροταφειο μεχρι κατω συναγμα μαζι τους…οταν εφτασαν εγω ημουν με 2 συντροφους μου εκει με 4 καδρονια…(τα 2 ηταν για να κρεμασουμε πανω το πανο)…οταν εφτασαν στο κεντρο η πορεια ηταν στο συνταγμα…εγω …ολα ηρεμα,εξ αλλου ελαχιστη ωρα ηταν που εφτασαν…εκεινη την ωρα παω με τα καδρονια προς το πανο να το καρφωσουμε…ε,ξαφνηκα οι κωλοφαστιστες ορμανε και μας πετανε δακρυγωνα και ασφυξιογωνα…εσκασαν ακριβως διπλα μου…πραγματικα εγω και τα γυρω παιδια,κονταψαμε να πεθανουμε…2 ωρες ειχαν περασει και ακομα δεν ειχα συνελθει…
πραγματικα αισχος…και τα γαμωκαναλα μεσα στην παραπληροφοριση…
(μεσα στην ταραχη ,αφησα και τα καδρονια καθως ηταν αδυνατο να τα κρατησω#-o)…

Ξέρεις, τα καδρόνια έχουν άλλη μία χρήση, που στη συγκεκριμένη φάση προτεινόταν.

λολ…μιλαμε για 3 μετρα καρδονια…χαχα…σε καμια περιπτωση δε πηγε το μυαλο καποιου εκει…τι να κανεις με αυτα…?

[-X[-X[-X

Λοιπόν μεγάλε κατ αρχάς δεν κατάλαβα που κόλλησες στου ζωγράφου και τι λες με την συγκοινωνία. Επίσης μεγάλο λάθος που πήγες από σύνταγμα μόνο με δύο άτομα και καδρόνια στα χέρια. Να αυτοκτωνήσεις ήθελες? 3ον κλασικοί μαλάκες μπάτσοι.

Ανασκολοπισμο.

Iσως ο ορος καδρονι να ακουγεται καπως,ουσιαστικα στο πεζοδρομια τα ειχαμε…σε κανενα δε πηγε το μυαλο οτι μπορει να τα ειχαμε για αλλο λογο…φαινοταν οτι ηταν για πανο…
με τη ζωγραφου ηθελα να πω,οτι ουσιαστικα δεν καταφεραμε να ειμαστε απο την αρχη της πορεια γιατι τα παιδια ηρθαν με τα ποδια,και γι αυτο τρεχαμε να τα καρφωσουμε στο συνταγμα…σορρυ για την χαλια συνταξη του προηγουμενου ποστ,αλλα το εγραψα πολυ στα γρηγορα…
επισης εκεινη την ωρα στο συνταγμα δεν ειχαν αρχησει ακομα οι φασαριες…ηταν ακομα εκει ο κοσμος απο την πρωινη πορεια…

Να τα πατηματα για την “μπατσοκρατια”. Και μετα καποιοι κρετινοι μιλανε για κεραυνο εν αιθρια… Ραμπο της ΕΛ.ΑΣ., ΞΑΜΟΛΥΘΗΤΕ!

Μάιστα.

Και η Τρίτη πέρασε, και τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών άφαντα.

Ο Κούγιας είπε πως δε θα ξεκινήσει η απολογία αν δεν προσκομιστούν τα στοιχεία ΚΑΙ της βαλλιστικής έρευνας… (έχει το δικαίωμα γι αυτό και σωστά κάνει)

κι ερωτώ:
Πάμε για αναβολή ολοταχώς?
Και αν ναι, αυτός ο τύπος θα αποφυλακιστεί και θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας?

μπα μαλλον θα κριθει προφυλακιστεος…εδω αλλοι κ αλλοι προφυλακιζονται για ψυλλου πηδημα…δεν νομιζω να το ξεφτιλισουν τοσο…