Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Σε αυτο συμφωνω απλα εγω δεν ειπα οτι ολοι ειναι σκατα γιατι δεν μπορω να κανω αυτη τη γενικευση, αλλα φυσικα και εχεις δικιο εδω αφου το επαγγελμα του αστυνομικου ειναι ιδιαιτερη περιπτωση και ριδικης σημασιας γιατι υποτιθεταο οτι επιβαλει την ταξη και προστατευει τους πολιτες. Και οσον αφορα για τις βρωμιες τις στυνομιας εχω αναφερει και εγω μερικα πραγματα σε αλλο ποστ μου εδω.

@ Karvou: Αλλο το επαγγελμα του αστυνομικου και αλλο ο υπαλληλος οποιασδηποτε υπηρεσιας που μπορει να ειναι αγενης μετα απο λιγο το ξεχνας και στην τελικη τον γραφεις στα @@ σου αυτον , η αστυνομια ομως ειναι τελειως διαφορετικη περιπτωση υποτιθεται οτι σε προστατευει.

@ Unholy: Κλασσικα παραδειγματα τα περιστατικα που αναφερεις, τετοια υπαρχουν χιλιαδες, εδω πριν χρονια ο αδερφος μου στο δρομο ενα βραδυ περασε και κοιταζωντας γυρω-γυρω πηρε το ματι του κατι ΜΑΤατζηδες και τον φωναξανε αμεσως και τον απειλουσανε μονο και επειδη τους τους κοιταξε!!!:? :? #-o
Τι αλλο θα δουμε ?? Ευτυχως το χειριστηκε ψυχραιμα με ενα φιλο του το θεμα και δεν εγινε τιποτα, αλλιως δεν ξερω τι μπορει να ειχε γινει, ετσι χωρις λογο. Εδω ενας φιλος μου ηταν πριν 2 χρονια ηταν στην Στουρναρη και πηγε να παρει το Τρολει και τον σταματανε για εξακριβωση δεν ειχε ταυτοτητα αλλο βιβλιοαριο υγειας αφου ηταν σε ενα γιατο για εξετασεις και τον πηγανσε στο τμημα, ετσι επειδη τους καυλωσε.

Οχι… Να εισαι σιγουρος γι’ αυτο…

Θα με αγριοκοιτάξουν. Έχω ακούσει πολλά περιστατικά.

Ρε παιδια, μην λετε ο,τι θελετε.Μπορει καποιος να εχει μισο μετρο μαλλι και να ειναι καθαρμα και καποιος αλλος να μην εχει τριχα και να ειναι γαμω τα ατομα. Πρεπει να ειναι πολυ ηλιθιος καποιος ειτε μπατσος, ειτε “αναρχικος” για να σε κρινει αποκλειστικα απο αυτο. Και θελω να πιστευω πως οι περισσοτεροι δεν ειναι, ασχετα αν πολλοι εχουν τεραστια κολληματα. Και γω καθε φορα που περναω απο κλουβα αντιλαμβανομαι διαφορα ομορφα βλεμματα πανω μου αλλα δεν τους κοιταω καν…

Karvou, θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε κατι. Ειπες πως οι περισσοτεροι στυνομικοι δεν καταγγελουν αυτα που γινονται μεσα στο σωμα απο συναδελφικη αλληλεγγυη και εδωσες μαλιστα καποια παραδειγματα. Συγγνωμη αλλα τα θεωρω λιγακι ακυρα. Πχ δεν νομιζω οτι ειναι το ιδιο πραγμα να “δωσει” ενας φοιτητης τον συμφοιτητη του σε καποιον καθηγητη επειδη αντεγραψε με το να αποκρυψεις καταφορη παραβιαση ανθρωπινων δικαιωματων με τη χρηση αλλογιστης βιας… Στην πρωτη περιπτωση μιλαμε για “σπασιμο” ενος (ισως) κωδικα ηθικης (και μαλιστα πολλοι το κανουν και δεν μπορεις να τους πεις πως δεν εχουν δικαιωμα να το κανουν). Στη δευτερη ομως περιπτωση μιλαμε για παρανομη, αντισυνταγματικη πραξη που οδηγει στην καταπατηση βασικων ανθρωπινων ελευθεριων… Το ιδιο ειναι?:-k Φιλικα παντα:wink:

Οσο για την “ευγενεια” στην αστυνομια και σε αλλους τομεις της ζωης μου σιγουρα δεν θα παρεξηγηθω αν ο περιπτερας δεν μου πει “παρακαλω τι θα θελατε” και “σας ευχαριστω πολυ, η Παναγια μαζι σας”:stuck_out_tongue: αλλα σιγουρα θα μου φανει καπως αν με σταματησει αστυνομικος για ελεχγο λεγοντας “τσακισου ρε αλητη γαμω την κοινωνια σου” ή ξερω γω τι…

Το θεμα αναρχικων-αστυνομικων νομιζω εχει αναλυθει και αλλου. Και γω ειμαι καθετα αντιθετος με τα επεισοδια οπως πολλοι εδω μεσα. Απλως θα θυμησω κατι: ποσοι εχετε παρατηρησει οτι τετοια επεισοδια γινονται μονο οταν υπαρχει κοντα αστυνομια?Γιατι αραγε?:-k :-s

Αυτο κι εγω το εχω παρατηρησει… Αλλα η απαντηση ειναι αυτονοητη πιστευω…

ελα μωρε πεσανε και 2 χαστουκια και κατι εγινε

Απλά σε ενημερώνω ότι τέτοιες πρακτικές του στυλ “πες είμαι μαλάκας” και “βάρα πιό δυνατά” και “'αρπα μια γκλομπιά γιατί δεν βαράς καλά” χρησιμοποιούνταν επί χούντας και επί δεξιάς 50-60 στα νησιά που εξόριζαν τους αντιφρονούντες…

ναι στην αστυνομία και όχι στη αστυνομοκρατία…τέτοιες πρακτικές καταργούν το νόημα της δικαιοσύνης…ναι έκλεψαν αυτοί και καλά θα κάνουν να τιμωρηθούν αλλά άλλοι είναι υπεύθυνοι για να τους τιμωρήσουν…φανταστείτε ο καθένας μας να έπερνε τον νόμο στα χέρια του…τι θα γινόταν???

Παντρεψου με.

:lol3: :lol3: :lol3: :lol3:

[COLOR=“Indigo”]Τους «υπονoμεύει» και η Ευρωπαϊκή Ενωση; (SportDay / Διονύσης Ελευθεράτος)

Aν για κάτι κομπορρημονεί αδιαλείπτως η Νέα Δημοκρατία, αυτό είναι ο «ευρωπαϊκός προσανατολισμός» της χώρας, με αφετηρία την ένταξη στην ΕΟΚ. Είναι, λοιπόν, κάπως αδόκιμο να προσπερνά η κυβέρνηση την έκθεση της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) ελαφρά τη καρδία…

Καλά, με όλους τους άλλους -κόμματα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων- το πράγμα «βολεύεται»: υπονομεύουν την κυβέρνηση και το κύρος της Αστυνομίας! Αλλά το Συμβούλιο της Ευρώπης; Πότε στην ευχή αλώθηκε από… αριστεριστές, αναρχοαυτόνομους ή «παραδοσιακούς» αριστερούς, δίχως να υποπέσουν στην αντίληψή μας τέτοιες κοσμογονικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό πολιτικό στερέωμα;

Η άνθρωποι της CPT έφριξαν, όταν -κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους- διαπίστωσαν ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. τους ενέπαιζαν «χάνοντας» ονόματα των καταγγελλόντων και ιατρικές γνωματεύσεις! Τι καταγράφουν οι εκθέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ για τα εν Ελλάδι πεπραγμένα; Βιασμούς, ξυλοδαρμούς, ηλεκτροσόκ. Μία έγκυος έχασε το παιδί της. Ο λόγος: οι κλοτσιές ενός αστυνομικού.

Τα χθεσινά «ΝΕΑ» έκαναν ανατριχιαστική σταχυολόγηση περιπτώσεων, απ’ αυτές που ασφυκτιούν όταν στριμώχνονται σε ψυχρούς αριθμούς. Εχουν όμως και οι στατιστικές τη σημασία τους, ειδικά όταν κραυγάζουν - σαν μετανάστης που γεύεται τις «περιποιήσεις» του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας: καταμετρήθηκαν 120 περιπτώσεις σοβαρών κακοποιήσεων. Ο πραγματικός αριθμός είναι, ασφαλώς, πολύ μεγαλύτερος: σκεφθείτε πόσα θύματα αποφεύγουν τις καταγγελίες, φοβούμενα πως θα μπλέξουν χειρότερα, αν δώσουν συνέχεια.

Στη διετία 2004-06 διενεργήθηκαν 66 ένορκες διοικητικές εξετάσεις για υποθέσεις κακοποίησης πολιτών από αστυνομικούς. Από αυτές, 24 μπήκαν στο αρχείο, 31 ακόμη εκκρεμούν (κοινώς, κωλυσιεργία), 6 κατέληξαν σε αστεία πρόστιμα, 3 σε πρόσκαιρες παύσεις και μόνο 2 σε απολύσεις αστυνομικών…

Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε τι συνέβαινε κάτω από τη μύτη της, το άλλοθι της άγνοιας εξέπνευσε τον Δεκέμβριο του 2006 - όταν «μίλησε» η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τι έκανε; Τίποτε. Πώς αντιδρά τώρα; Δίνοντας άτυπη εντολή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να «μαζέψει» όσα βίντεο κυκλοφορούν στις τάξεις των «νταήδων». Α, ναι, πρόκειται για συνεπή στάση: συγκάλυψη πριν «βγει στον αέρα» το γνωστό βίντεο, απεγνωσμένη απόπειρα συγκάλυψης και ύστερα από αυτό. Θέμα αρχής, βρε αδελφέ…

Δηλώνει και… εξοργισμένος ο Β. Πολύδωρας που -ω του θαύματος- παραμένει στη θέση του! Τι περίμενε, δηλαδή, ο υπουργός των πραιτόρων; Εκείνος δεν υπεραμυνόταν του «δικαιώματος» των αστυνομικών να κτυπούν διαδηλωτές με σιδηρογροθιές, επειδή αυτές -άκουσον άκουσον- είναι αθώοι «ορειβατικοί κρίκοι»; Ε, με αυτήν τη «λογική» γιατί να μην κλοτσάει, αδίστακτα, ένας «λεβέντης» αστυνομικός την κοιλιά μιας εγκύου; Αφού το αθώο παπούτσι χρησιμεύει στο περπάτημα…[/COLOR]

Αυτα για τα περι αστοχης γενικευσης που υποστηριζουν καποιοι…

Αυτά όλα επί Πολύδωρα. Ότι επί Πολύδωρα έχουν αυξηθεί κατ’ ακόρυφα τέτοιου είδους κρούσματα το έχω πει πρώτο πρώτο… Το ότι τώρα δίνονται οι πλάτες στους ηλίθιους να πράττουν ηλιθιωδώς είναι προφανές. Και πάλι όμως δε σημαίνει ότι εγώ θα κάθομαι να γενικεύω τα συμπεράσματα μου για όλους τους αστυνομικούς… Διαφορετική νοοτροπία. Δεχθείτε το πια…

Αν είναι έτσι και όλοι οι Έλληνες πίνουν μόνο καφέ και δε δουλεύουν γιατί αυτό το πράγμα το κάνουν πάρα πολλοί Έλληνες…

Θα το ξαναπω… Το θεμα ΔΕΝ ειναι να γενικευσεις για ολους τους αστυνομικους ΩΣ ΑΤΟΜΑ… Σε καμια περιπτωση δεν το υποστηριζω αυτο αφου ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ προσωπικα ολους τους αστυνομικους…

Γενικευω για την νοοτροπια της αστυνομιας ΩΣ ΣΩΜΑ…

Αν σε 2 χρονια εχουν διαταχθει 66 ΕΔΕ:

• Ή η στυνομια ειναι ανικανη αφου δεν μπορει να αποβαλλει τετοια περιστατικα απο τους κολπους της…

• 'Η ειναι επικινδυνη διοτι οντως εκτρεφει απολυταρχικη νοοτροπια γενικοτερα στο σωμα της…

Για μενα βεβαια το δευτερο συμβαινει…

ή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη που ενθαρρύνει το δεύτερο… Εγώ πιστεύω το τρίτο…

Φυσικά και ο Πολύδωρας φέρει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη από τη τιγμή που χαρακτηρίζει τους ματατζηδες praetores urbanis, δηλαδή άρχοντες της πόλης ή κάτι τέτοιο. Όσο για την ΕΕ και αυτή δεν πάει πίσω στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τους τρομονόμους της, καθώς και την μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι ευρωπαίοι ματατζήδες σε διαδηλωτές (βλέπε Γαλλία, G8, δολοφονία Τζουλιάνι). Ίσα ίσα που οι εδώ μπάτσοι είναι όχι τόσο καλά εξοπλισμένοι αν και ο Πολύδειρας τώρα θέλει να τους εξευρωπαίσει εξοπλίζοντας τους
με paintball, πλαστικές σφαίρες και άλλα τέτοια παιχνιδάκια…

Και επισης καμια σχεση οι μπατσοι εδω με τους αντιστοιχους του εξωτερικου…

ακομα και πλακα να κανεις εισαι τραγικος

Με αφορμή το ποστ του kyrosol, θα ήθελα να μη γίνουν άλλοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί… Ας μη χαλάσουμε το κλίμα:wink:

Ο μπάτσος του Α.Τ. Ομονοίας δήλωσε οτι διέπραξε αυτές τις ενέργειες κατα των 2 αυτών νεαρών κλεφτών επειδή προηγουμένος τον βρίζανε και τον προσβάλανε πολύ άσχημα. Κι έτσι θόλωσε. Δήλωσε οτι οι ενέργειες αυτές δεν ήταν προσχεδιασμένες.