Viking Metal

Λοιπόν έχω να ρωτήσω τη γνώμη σας για 2 θέματα, γιατι έχει προκύψει διαμάχη απόψεων.

Πρώτον: Κατά την άποψή μου το viking metal χαρακτηρίζει κυριως τη θεματολογία των διάφορων συγκροτημάτων και όχι το ‘‘στυλ’’ της μουσικής. Γιατί χωρίς norse mythology κάτι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ‘‘viking’’ και αφού η norse mythology μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα από τους στοίχους πως γίνεται μια μουσική να χαρακτηριστεί viking???


Δεύτερον:
Υπάρχει άνθρωπος που έχει ΑΚΟΥΣΕΙ Ensiferum και πιστεύει ότι παίζουν black (:lol:) και όχι μελωδικό ντεθ??? Κατά την άποψή μου οι Ensiferum παίζουν φολκ με μελωδικό ντεθ και χαρακτηρίζονται και ως viking λόγω των στοίχων τους.

Όσοι έχετε πραγματικά άποψη και γνώση πάνω στο θέμα θα ήθελα να μας παραθέσετε και τη δική σας άποψη…

Για το πρωτο συμφωνω ! E πιο πολυ χρησιμοποιειται για να ορισεις πιο συγκεκριμενα
τι παιζει μια μπαντα αλλα ναι δεν εχει σχεση με την μουσικη.

Οι Ensiferum black ? Ουτε απ’εξω.Ε ουτε και folk metal υπαρχει κατα την γνωμη μου.
Metal με αντιστοιχες για καθε χωρα folk (παραδοσιακες δηλαδη) πινελιες υπαρχει.
Οι Skyclad ας πουμε δεν μπορει να πει καποιος οτι παιζανε folk metal…

Οι Εnsiferum παίζουν μελωδικό ντεθ με πολλές πινελιές φολκ. Υπάρχει άτομο που πιστεύει ότι οι Εnsiferum δεν παίζουν μπερδεγουέι [B][U]μελωδικό ντεθ[/U][/B]? Αυτό είναι το ζητούμενο! Γιατί άκουσα ότι δεν είναι μελωδικό ντεθ αλλά μπλακ υπόβαθρο και μου 'ρθε κόλπος!

Το φολκ έχει τεράστιες μουσικές διαστάσεις καθώς αποτελεί σαν γενικός όρος την παραδοσιακή μουσική κάθε χώρας όπως είπες. Και το μπουζούκι φολκ είναι και τα κλαρίνα και τα θρακιώτικα κλπ το ίδιο. Αλλά όταν υπάρχει μέσα σε ένα στυλ μουσικής όπως το μεταλ πιστεύω ότι το ξεχωρίζεις και το χαρακτηρίζεις γενικά φολκ, αλλιώς χάνεται η μπάλα! Αν παρατηρήσει κάποιος τις σκανδιναβικές folk bands και τις συγκρίνει με τις λατινοαμερικάνικες πχ ή με το το aealo κοκ σαφώς υπάρχει μεγάλη διαφορά στον ήχο, αλλά άμα καθόμασταν να εφευρίσκουμε ξεχωριστούς όρους για το είδος φολκ που περιλαμβάνει η καθεμία δεν θα τελειώναμε ποτέ! Από αυτή την άποψη αποκάλεσα τους ensiferum folk και μελωδικό ντεθ.

Οι skyclad σίγουρα έπαιζαν φολκ, ήταν οι ιδρυτές του όρου αλλά με πάρα πολλά άλλα στοιχεία από θρας μέχρι πιο progressive. H μουσική τους έχει μεγάλο εύρος.

ε να σου ρθει κόλπος για την ταμπέλα ενός συγκροτήματος, υπερβολή.

Μererfin, οπως τα λες ειναι, μην τρελενεσαι απο τον οποιονδηποτε που πεταει την ακυροτητα του. :wink:

Αντιγραφω υπογραφη Deathster:

“Έτσι! Θέλουμε το μπλακ/ντεθ μας καθαρό και ανόθευτο τώρα! Ban σε οτιδήποτε κοτσάρει melodic/atmospheric ή ξέρω γω τι μπροστά”

Αυτα :razz:

Ο κόλπος είχε προηγηθεί λόγο φουντώματος σε μία συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν με απασχολεί τι ταμπέλα βάζει ο καθένας στο κάθε συγκρότημα.

Tα φωνητικα του Jari black-ιζουν λιγο στο πρωτο, αυτο να το πουμε…

[I]I am the one who has fallen into the path of shadows
I am the one who has drowned into the river of tears…[/I]

Αχχαχαχαχαχαχχαχαχα είστε πολύ τρουήλιδες εσείς δεν μας κάνετε…:lol: