Virgin Black

Οι Virgin Black είναι μια μπάντα από την Αυστραλία που συνδυάζει gothic-doom και συμφωνικό metal αλλά έχει κ επιρροές από κλασική μουσική. Έχουν κυκλοφορήσει ένα ep που ονομάζεται “Trance” το 1998 και τέσσερα albums:

“Sombre Romantic” (2000)
“Elegant…and Dying” (2003)
“Requiem-Mezzo Forte” (2007)
“Requiem-Fortissimo” (2008 )

Τα δύο τελευταία albums αποτελούν μέρος μιας τριλογίας που η μπάντα είχε ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει. Βέβαια, τα κυκλοφόρησαν λίγο ανάποδα γιατί πρώτο υποτίθεται ότι θα ήταν αυτό που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη και το οποίο θα ονομάζεται “Requiem-Pianissimo” . Το album αυτό θα είναι φανερά επηρεασμένο απ’τη κλασική μουσική καθώς, για τη δημιουργία του, η μπάντα συνεργάστηκε με τη συμφωνική ορχήστρα της Αδελαϊδας.

Προσωπικοί αγαπημένοι μου δίσκοι είναι το “Sombre Romantic” και το “Requiem-Mezzo Forte”. Περιμένω τις γνώμες σας :wink:

το πρωτο αλμπουμ ειναι μπομπα
ειχε ψαρωσει πολυ κοσμο

γενικα τους γουσταρω

γιατι βγαζουν ενα πολυ προσωπικο χαρακτηρα
και μπλεκουν μουσικες με πολυ ενδιαφερον

ιδιαιτερα τα θρηνητικα φωνητικα τους ειναι πολυ χαρακτηριστικα

o δευτερος δισκος δεν καταφερε να τους κανει ενα ευρυτερο breakthrough
αν και εχει μια καταπληκτικη κομματαρα το And The Kiss from God’s Mouth

το soundtrack-ικο αλμπουμ ειναι καλο αλλα οχι των γουστων μου

ενω το τελευταιο με την old school αισθητικη του τα ισοπεδωσε ολα!!!

αναμενουμε τη νεα κυκλοφορια με ενδιαφερον

Δηλαδή για κάποιον που δεν έχει ακούσει (όπως εγώ για παράδειγμα :p) ποιό cd θα προτείνατε για αρχή? Υπάρχει κάποιο αντιπροσωπευτικό?

Αυστραλοι ειπε μη ψαρωνεις

Aχαχαχαχαχαχαχα!
Είπα να επεκταθώ λίγο μουσικά!:stuck_out_tongue:

πιαστε κανα Virgin Steele μωρε

Βασικά να τα ακούσεις όλα :D, αλλά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με το Requiem-Mezzo Forte ή με το πρώτο, το Sombre Romantic…ελπίζω να σου αρέσουν :wink:

Απο τις καλυτερες μπαντες στο ειδος τους,παρ’ολο το χριστιανικο περιεχομενο τους…

χαχαχαχ όντως…:lol::lol::lol:
πάντως ότι έχω ακούσει-ελάχιστα κομμάτια-μου άρεσαν αρκετά και Κάποτε θα τους ακούσω περισσότερο…

Now playing: Biffy Clyro - Living Is A Problem Because Everything Dies
via FoxyTunes

:-- έλα μη λές ψέματα, ποτέ δε θα τους ακούσεις, ακόμα κ αν σου κάνω πλύση εγκεφάλου :stuck_out_tongue:
εσύ χάνεις [-X

Εγώ πάντως άκουσα ένα από τα τελευταία τους (δε θυμάμαι τίτλο όμως) και μου άρεσε πολύ, οπότε θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα cd!:slight_smile:
Ξεκίνα κι εσύ κλώνε και παράτα αυτό το power πια!:stuck_out_tongue:

Μπααα σιγά μη το παρατήσει :stuck_out_tongue:
εσύ όμως που έχεις καλό γούστο :smiley: άκου και τα υπόλοιπα κ πές ποιό σου άρεσε περισσότερο :wink:

Aκουσα σημερα πρωτη φορα και καποια κομματια μου αρεσαν πολυ. :slight_smile: Ειδικα αυτη η ατμοσφαιρα που δημιουργουν ειναι τελεια!

παρτε μια γευση απο το αγαπημενο μου ως τωρα: http://www.youtube.com/watch?v=4bf8R7HtP00

Έτσι :smiley: πρέπει να μυήσουμε κ άλλους 8)

απο την στιγμη που πρωτοακουσα το ντεμπουτο των virgin black το sombre romantic καταλαβα οτι αυτη η μπαντα ειναι πολυ ξεχωριστη και οφειλω να ομολογησω πως ο ερωτας ηταν ακαριαιος αν ανολογιστεις και το γεγονος πως σε μια εξορμηση μου στα γνωστα κεντρικα δισκαδικα των αθηνων απεκτησα ολοκληρη την δισκογραφια τους, την οποια απολαμβανω ανα τακτα χρονικα διαστηματα! κατ’εμε το κυριαρχο χαρακτηριστικο που τους κανει τοσο ξεχωριστους ειναι οι ατμοσφαιρες που δημιουργουν και θα τολμουσα να τους χρακτηρισω σαν ενα εκκλησιαστικο doom-gothic μεταλ συγκροτημα με σωρεια στοιχειων και επιρροων απο την κλασσικη μουσικη! απο τα αλμπουμ που εχουν κυκλοφορησει δυσκολα μπορω να επιλεξω καποιο ως το αγαπημενω μου καθως ολα τα θεωρω εξαισια δημιουργηματα! κριμα παντως που μια τοσο σπουδαια μπαντα δεν τυγχανει ευρειας αναγνωρισης! μαγκες επειδη ποτε δεν ειναι αργα τσεκαρετε τους και ισως με θυμηθειτε!

Φιλε καλως ηρθες.
Χωρις κομματα και τελειες κανενας δεν προκειται να διαβασει τι γραφεις.

μαγκα deathster θελω να σε ευχαριστησω για το καλωσορισμα και να σε ρωτησω μηπως εχει υποπεσει στην αντιληψη σου ποτε περιπου το καινουγιο δημιουργημα των virgin black θα λαβει θεση στα ραφια των δισκοπωλειων ?

λοιποοον…υποτίθεται ότι το Requiem- Pianissimo θα έπρεπε να κυκλοφορήσει το 2009…δε ξέρω τι συνέβη γιατί σε κάποια φάση η μπάντα χάθηκε από προσώπου γης…έμαθα όμως ότι τελικά θα κυκλοφορήσει…τον Δεκέμβριο του 2010…(http://www.metalstorm.net/bands/album.php?album_id=22522) τι να πώ…υπομονή!

…και τώρα πες μου πού βρήκες τους δίσκους…θέλω κ εγωω :smiley:

αγαπητη helena καταρχην να σε ευχαριστησω για τις πληροφοριες σου ! επισης, περνα μια βολτα απο το δισκαδικο nuclear blast στο κεντρο της αθηνας και ειμαι σιγουρος πως θα βρεις αν οχι ολη την δισκογραφια τους, τα περισσοτερα απο αυτα :slight_smile: