Voivod- Target Earth

Απο εχθές είναι streaming εδώ:

http://music.cbc.ca/#/play/Dave-Shumka/playlist/Voivod---Target-Earth

Εντυπώσεις;

…τό’χω πάρει, και σε δύο πρώτες ακροάσεις, εχω να γράψω ότι είναι ένας πολύ καλός δίσκος, μάρεσε δηλαδή, χωρίς νά’χω κάποιο κομμάτι ξεχωρίσει…θέλει ακροάσεις τώρα το σκ, αν και κάτι μου λέει ότι έχουμε να κάνουμε μένα δίσκο που πλησιάζει πολύ στα κλασικά τους:):!:

Μόλις ολοκληρωσα την πρώτη ακρόαση απο το στρημινγ. Εχει αρκετά καλά κομμάτια από την μία. Από την άλλη, για πρώτη φορά σε δίσκο των Voivod ανιχνεύω μια επιτηδευμένη προσπάθεια προσέγγισης του παλιού ήχου. Θα προτιμούσα να συνέχιζαν πάνω στον ήχο των τελευταίων άλμπουμ, και να το πήγαιναν λίγο παραπέρα. Λείπουν τελείως αυτές οι ροκ ν ρολλ στιγμές που τόσο πολύ λάτρεψα στα τελευταία τους, ενώ οι διάρκειες αυξήθηκαν κατά το διπλάσιο (όπως στα παλιά τους δλδ). Βεβαια, ο δίσκος έχει να βγάλει πολύ ζουμί με τις ακροάσεις. Αλλά οι πρώτες εντυπώσεις μου ήταν αυτές.

Κατι παρομοιο ελεγα σ ενα φιλο προσφατα, συγκεκριμενα πως μια μπαντα σαν τους Voivod δεν εχει κανενα απολυτως λογο να επιστρεψει 73467386328 χρονια στο παρελθον. Ειναι λιγο σα να σβηνουν οτι εχουν κανει μεχρι τωρα, για μενα οι Voivod δεν ειναι μονο τα κατσαρολοθρας και οι DieKreuzenιες, αλλα ολη η δισκογραφια τους. Ε και ξερωγω. Late 80s με μοντερνιλα παραγωγη, κατι τρεχει στα γυφτικα.

Τον άκουσα προχθές τυχαία. Δεν έχω καμία σχέση με progressive και με δίσκους Voivod (εκτός από Rrröööaaarrr, Angel Rat, The Outer Limits).
Μου άρεσε πολύ. Περίμενα να τον κλείσω στο δεύτερο κομμάτι. Αντιθέτως, άκουσα πολύ καλές συνθέσεις, ωραία φωνητικά συνδυασμένα σωστά με progressive στυλ, κυλούσε νεράκι ο δίσκος. Καθόλου κουραστικά κομμάτια. Αντιθέτως αξιομνημόνευτα.

Μπορεί να μην έχω ιδέα από τέτοιο στυλ αλλά σαν ακροατής μπορώ να κρίνω αν αυτό που ακούω είναι καλό και έχει να δώσει κάτι.