Voltaire (όχι ο φιλόσοφος)

Ακούει κανείς από 'δω Voltaire? Αν ναι, ας πει τη γνώμη του για να γίνει κουβεντούλα. Εγώ έχω λίγο καιρό που έχω ανακαλύψει τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη και πραγματικά έχω ενθουσιαστεί τόσο για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό!

Αν όχι, εδώ είναι μια καλή ευκαιρία για να τον μάθετε και ενδεχομένως να πωρωθείτε κι εσείς!

Ο Aurelio Voltaire Hernandez, Κουβανο-Αμερικανός μουσικός, κινείται στα είδη dark cabaret, darkwave, folk /country -σύμφωνα με τις γουικιπεντιακές πηγές μου-. Χώνει βιολί και ακορντεόν με μεγάλη επιτυχία, ο βιολιστής του μάλιστα είναι συνθέτης πολλών γαμάτων κομματιών του. Επιπλέον, εκτός από μουσικός είναι και επιτυχημένος σκηνοθέτης και σχεδιαστής κόμικς. Διδάσκει στο School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη stop motion animation, animating, directing, singing.
[U[/U]](http://en.wikipedia.org/wiki/Voltaire_(musician))

Το ότι είναι ομορφούλης το ανακάλυψα ΜΕΤΑ που λάτρεψα τη μουσική του, για να μη λέτε ^^

Ενδεικτικά μερικά κομμάτια για μια πρώτη επαφή:
Τον πρωτοέμαθα με αυτό το κομμάτι το οποίο και είναι θεϊκό, μου θυμίζει Τιμ Μπάρτον.

For those who fancy Hellsing… (ίσως το δεύτερο αγαπημένο)

God Thinks ωραίοι στίχοι που δείχνουν αρκετά σκεπτόμενο καλλιτέχνη.

Μια αυτοσχέδια, μικρή σάτιρα σχετικά με τους Rammstein

Κι ένα μπόνους

Πείτε γνώμες! :slight_smile:

Ααα, domino. Ωραίο θρεντ για έναν καλλιτέχνη που φοβάμαι πως ελάχιστοι γνωρίζουν εδώ μέσα (όπως γενικά το darkwave και dark cabaret στυλ, πόσο μάλλον τα φολκ με τις κουβανέζικες επιρροές νομίζω πως ενδιαφέρουν λίγο απο τον υπάρχοντα κόσμο στο φόρουμ)…

Τον ανακάλυψα πριν ενάμιση χρόνο, όταν ετοίμαζα ένα τεράστιο αφιέρωμα στο gothic στο blog μου (το οποίο αφιέρωμα ολοκλήρωσα τελικά κατά το ήμισυ). Πραγματικά πολύ ιδιαίτερος δημιουργός, έχει όντως αυτό το Tim Burton στυλάκι και γενικά αν και έχει συνδεθεί με τον darkwave χώρο (και το goth κοινό), η μουσική και το όλο στυλάκι του είναι πάρα πολύ ανεβαστικά! Φαντάζομαι γότθους πιασμένους αγκαζέ στα λάιβ του να χορεύουν σε φολκ ρυθμούς και έτσι. :stuck_out_tongue:

Απο τα άλμπουμ του που έχω ακούσει, το [I]To The Bottom of the Sea[/I] είναι το αγαπημένο μου θα λεγα, και ειδικά με [U][B]αυτό [/B][/U]το τραγούδι είχα φάει τρελό σκάλωμα…

Tο [B][U]Day of the Dead[/U][/B] είναι επίσης ένα απο τα πλέον χαρακτηριστικά του… Φαντάζομαι θα παίζουν τρελοί χοροί εδώ στα λάιβ…

Aκόμα και αν δεν ασχοληθεί κανένας άλλος στο θρεντ αυτό, μπράβο σου πάντως που το άνοιξες. (ξεσηκώθηκα τώρα με τη μουσική του!)

Είπα να ενισχύσω το θρεντάκι!! Μιας κι έχω στο mp3 μου ένα ολόκληρο κομμάτι του κυρίου ‘‘Φιλοσόφου’’…!

Δεν είναι γενικά και τόσο μέσα στα γούστα μου, αλλά είναι καλός. Ίσως και πολύ καλός. Γενικά θέλει μεγάλο ταλέντο να μπορέσεις να συνδυάσεις τόσο διαφορετικά είδη χωρίς το αποτέλεσμα να σου βγει τελείως σκ@τωμένο ή ποζέρικο. Και μόνο για το δικό του, αξίζει respect 8)
Εγώ ως τυπική άμουση, στους στίχους σκαλώνω περισσότερο - και εκεί, δε με χάλασε καθόλου. Και ισχύει - είναι αρκετά θεατρικός για να φέρνει σε Tim Burton, χωρίς να φτάνει όμως τις συνθέσεις του Elfman!

Προσωπικά απο Cabaret προτιμώ τους Tiger Lillies…δεν αφήνουν τίποτα όρθιο!!!

Domino, θύμησέ μου να σου γνωρίσω το φίλο που μου τους γνώρισε! Για εκείνον πρέπει να ήταν το style που έψαχνε σε όλη του τη ζωή: Goth, Folk n Cabaret, together forever :smiley:

Συγκίνηση…! Ευχαριστούμε για την ενίσχυση Φιστίκι! Δώσε και σώσε:p

Ναι, ασφαλώς και πρέπει να το γνωρίσω αυτό το άτομο!! Μη σου πω πρέπει και να κάνει λογαριασμό στο ρόκινγκ να χώσει ποστ κι αυτός! Μια -εκλεκτή- παρέα είμαστε έτσι κι αλλιώς8)

Άκυρο επίσης το τραγούδι που ήξερες εσύ! Δεν είναι καθόλου απ’ τα γνωστά του νομίζω! Αν θες, τσέκαρε [U][I]αυτό[/I][/U] που είναι η “συνέχεια” του Robber Baron!
Γενικά θα συμφωνήσω με ellanor ότι το To The Bottom of The Sea είναι απ’ τα καλύτερά του άλμπουμ -και κάπως πιο ώριμο μάλιστα σε σχέση με παλιότερα- και θα προτείνω ένα ακόμα από αυτό έτσι επειδή γουστάρω τώρα!!
[U]The Beast of Pirate Bay[/U]
Επίσης, σε στυλ ντουέτο σαν αυτό που πόσταρε ο ellanor αλλά άλλη, σαδομαζοχιστική, φάση είναι το Stuck With You (love it)

… Έχω κι άλλα να βάλω, και θα τα ΒΑΛΩ ακόμα κι αν χρειαστεί να μονολογώ. Δικό μου είναι το θρεντ, ό,τι θέλω κάνω :stuck_out_tongue:

Ι should have seen this thread coming! :stuck_out_tongue: (προάγγελοι κάτι pm… γκουχ!)

Αν και δεν έχω πολλά να πω, θα συνεισφέρω ό,τι μπορώ στο θρεντ μιας και το άνοιξε η αγαπημένη μας domino! Λοιπόν, για αρχή οι τυπικές κλισεδιές: όσα τραγούδια του κυρίου (τον οποίο δεν τον λες και ομορφούλη, απλά συμπαθητικό) έχω ακούσει, ομολογώ ότι ήταν πολύ καλά και όπως και να το κάνουμε, είναι σχετικά πρωτότυπη η συγκεκριμένη μουσική και θεματολογική σύζευξη (και τονίζω το “σχετικά”). Συνεχίζοντας με μια πιο ειδική παρατήρηση: μόνο εμένα μερικές φορές μου θυμίζει τον Tankian- πχ. στον τρόπο που ο πρώτος τραγουδάει το Brains με αντίστοιχα τον τρόπο που προφέρει τις λέξεις και δίνει σε κάποια σημεία έμφαση ο Tankian στο Lie, Lie, Lie; Για να μη σχολιάσω κάτι φωτογραφίσεις του πρώτου με το κλασικό, ψηλό καπέλο! Τι να πω, ίσως και να πρόκειται για έναν πολύ άκυρο συνειρμό, αλλά όλος ο αέρας που αποπνέει μερικές φορές μου φαίνεται πολύ γνώριμος…
Και κάτι άσχετο, αλλά σχετικό: http://www.youtube.com/watch?v=8UlMsTfJkL4
How to spot the “ταλέντα”! :stuck_out_tongue:

Thanks for posting Ρενί ^.^
Καλή η κοπελιά, αλλά χάνει λίγο απο ακουστική (το βιολί ακουγότανε ενοχλητικό ενώ έπαιζε καλά) και από φωνή (κορμάρα xP) κατά τη γνώμη μου.
Αυτά με τα καπέλα ρε είναι τελείως το δικό του στυλ, gothic-steampunk και δε συμμαζεύεται! Τι να μας πει κι ο Τάνκιαν… :roll:
Εγώ πάντως τον Βολταίρο είδα στον ύπνο μου τις προάλλες:D

Πάρτε κι αυτό που ανακάλυψα χτες με μεγάλη μου χαρά

[B][U]Το κανάλι με τα animation του στο youtube[/U][/B]
Είναι καλός ο άτιμος… Έχει και συνεργασία με Danny Elfman! Subbed already :stuck_out_tongue:

μόλις σήμερα ανακάλυψα αυτό το θρεντάκι και είπα να το τιμήσω
φοβερός καλλιτέχνης,αντιπροσωπευτικός του είδους dark cabaret, darkwave
εγώ έμαθα τον κύριο από το cover του Lovesong των Cure (http://www.youtube.com/watch?v=qV42V-Rvnsg)
αγαπημένος δίσκος το To The Bottom of the Sea και για εμένα