Vox Ac-15 C2 ή Hughes & Kettner Statesman Dual 6L6

Καλησπέρα guys,

Έχω budget 500-700 ? για λαμπάτο ενισχυτή και είμαι ανάμεσα στους Vox Ac-15 C2 και Hughes & Kettner Statesman Dual 6L6.

Θέλω μεγάλη ευκρίνεια ήχου και δυναμικών κυρίως, και σπάνια ανεβάζω το drive πάνω από την μέση…

Αμα έχετε να σχολιάσετε για αυτούς τους ενισχυτές ή να μου προτείνετε τίποτα feel free! :wink: κάθε γνώμη δεκτή!

Γενικά, ρίξε και μια ματιά στους Blackheart… Λιγότερο γνωστοί αλλά τζαμάτοι και σε καλές τιμές!

τι κιθαρα εχεις και τι μουσικη θελεις να παιξεις?

Vox γενικά δε συμπαθώ, δεν ξέρω κάτι στο voicing με χαλάει πολύ, δύο μοντέλα που’χω ακούσει.

Για τον Statesman έχω ακούσει τα καλύτερα, και τον έψηνα κι εγώ παααααρα πολύ όταν έψαχνα ενισχυτή.

Τελικά κατέληξα στον ENGL Thunder στα 750? και δεν το’χω μετανιώσει. Πρώτον γιατί είναι ENGL. Δεύτερον γιατί ταίριαξε γάντι σε μένα, όταν τον συνήθισα. Στα λεφτά του νομίζω είναι ό,τι καλύτερο. Αν θες παραπάνω info, πες μου.:slight_smile:

@Madsroom τους ξέρω τους Βleackheart, αλλά με χαλάνε πολύ! Δεν ξέρω ακριβώς τι, δεν μπορώ να τους συμπαθήσω με τίποτα… πόσο μάλλον να δώσω τόσα λεφτά! Thanks όμως :slight_smile:

@bluezlick έχω μια jackson, EMG φοράει, αλλά μετά τον ενισχυτή θα ακολουθήσει και κιθάρα κατά πάσα πιθανότητα η Gibson Midtown Custom (ή κάτι παρόμοιο). Παίζω από jazz, blues, μέχρι και το στυλάκι μου που είναι indie, alternative rock n’ roll, brit rock κ.α. Θέλω ένα πάντρεμα vintage με modern ήχου!

@Stoupeace Και εγώ για τον Kettner έχω ακούσει τα καλύτερα! Και πάω προς αυτόν κατά 90% έχει ότι χρειάζομαι νομίζω. Όσο για τους ENGL είναι κ αυτοί και γαμώ, αλλά όχι για την φάση μου νομίζω…θα ήθελα να μάθω περισσότερα όμως :wink:

Νομίζω ότι ο Statesman σου δίνει περισσότερα στην ίδια τιμή. Ο μόνος λόγος που δεν τον προτίμησα, είναι ότι έχω μια αρρώστια με ENGL εδώ και λίγο καιρό.

Στο budget αυτό, o μόνος full λαμπάτος από ENGL είναι ο Thunder. Και ενώ έχει τον signature ήχο της ENGL, και μπορεί να βγάλει μεγάλο εύρος ήχων, είναι πολύ minimal. Εχεις 1 EQ + 1 Gain για 3 κανάλια. Δηλαδή είναι δύσκολο να πετύχεις ωραία βρώμα και ωραία καθαρά ταυτόχρονα.

Ο statesman αν θυμάμαι καλά σου δίνει 2 EQ, αρά περισσότερο versatile ήχος. Διάβασε και στο UG reviews: http://www.ultimate-guitar.com/reviews/guitar_amplifiers/hughes_and_kettner/statesman_dual_el34_50w_head/index.html

Αν δεν είσαι αρρωστάκι με ENGL, ο Statesman πρέπει να σου κάνει:)

Δικός μου είσαι εσύ! :smiley:

  1. http://www.thomann.de/gr/fender_super_champ_xd.htm
    και με μια αλλαγή του ηχείου (αν γουστάρεις) ο ενισχυτής θα γαμάει…:slight_smile:

  2. http://www.thomann.de/gr/bugera_v22.htm

  3. http://www.thomann.de/gr/fender_blues_junior_iii.htm

  4. http://www.thomann.de/gr/kustom_defender_v15.htm

Μπά, κόλλημα δεν έχω με ENGL… Ναι ο Statesman έχει 3-band EQ για κάθε κανάλι και έχει clean+twang και drive+boost… Και ξεχωριστό gain για clean κ drive… Οπότε πιστεύω με υπερκαλύπτει! :smiley: απλά δεν τον έχω ακούσει live…

Ωραίος ρε Vanchor :wink: αλλά θέλω κάτι μεγαλύτερο απο αυτούς! Chekare αυτόν που λέω: http://www.thomann.de/gr/hugheskettner_statesman_dual_6l6_bk.htm

Σε καταλαβαίνω για το μεγαλύτερο… :wink:
Και εγώ αυτόν έχω http://www.thomann.de/gr/fender_65_super_reverb.htm
:smiley:

Καλά εσύ το ξεφτίλησες! :lol:

πρωτα απο ολα πετα την Jackson :lol::lol:(πλακα κανω)
θα κολησω με το υπογραμισμενο μια που και εγω με το ενα group παιζουμε αυτο το στυλ. απο τις δυο επιλογες ο VOX για τα δικα μου γουστα θα ταιριαζε πολυ καλυτερα εχει αυτο που ψαχνεις! εγω ομως οταν πηγα να παρω ενισχυτη ημουν μεταξη του VOX AC 15 και του Fender Blues Junior και με κερδισε ο δευτερος!

http://www.thomann.de/gr/fender_blues_junior_iii.htm

εαν παρεις Vox πρεπει οπως και διποτε να εχει τo Greenback μεγαφωνο!
Vox χωρις Greenback σκορδαλια χωρις σκορδο! :wink:

Δε μπορώ να πω οτι με ενθουσίασε ο junior! Ο deluxe όμως ναι αλλά πολλά τα λεφτά… Για τα Greenback εννοείται αυτό ρε συ! :wink: Εξάλλου και ο AC-15 που ανέφερα Greenback φοράει… Ο Fender αυτός είναι αρκετά δυνατός για live σε μαγαζί?

πολυ δυνατος!

εχω κανει περιοδια με αυτον και εχω βγει σε μαγαζια χωρις μικροφωνο και πανω απο το 7 δεν τον επαιξα :wink:

Γενικά, για πιο clean ήχους, και 5w valve combo κάνει μια χαρά τη δουλειά του :slight_smile:

Μην κοιτάς υπερβολές Bugera τύπου 120watt ενισχυτής.

Καλά ρε 120w είναι για συναυλία στο διάστημα! Έτσι κ αλλιώς, το μόνο αρνητικό με τον Hughes & Kettner σκεφτόμουν οτι είναι ΠΟΛΥ δυνατός, ειδικά άμα παίζω στο σπίτι… 60w με το ζόρι να το πάω στο 3 :confused: και λαμπάτοι ενισχυτές όπως όλοι ξέρουμε θέλουν λίγο γκάζι παραπάνω για να παίξουν καλά…

Όλοι αυτοί ενισχυτές για να βγάλουν τον “χαρακτήρα” για τον οποίο είναι σχεδιασμένοι και για τον οποίο τον έχεις αγοράσει πρέπει να ανεβάσεις το volume…:wink:
Εαν χρησιμοποιείς τον ενισχυτή μόνο σαν practise amp δεν αξίζει να πάρεις τόσο μεγάλο γιατί δεν θα τον χαρείς στην τελική…
Με τόσα watt είναι σαν να έχεις μια Ferrari και να την χρησιμοποιείς για να πας μέχρι το περίπτερο…:smiley:
Γιαυτό σου πρότεινα αυτούς τους ενισχυτές πιο πριν…
Και στην τελική σε ότι live και να παίξεις και 5watt ενισχυτή να έχεις με την κατάλληλη χρήση μικροφώνου είσαι καλυμένος…:slight_smile: