VPN provider

Σκέφτομαι να βάλω κάποιο VPN, καθαρά για λόγους privacy.
Χρησιμοποιείτε κάποιο;
Εμπιστεύεστε τα τζάμπα;
Αν ναι, το κόστος σε ταχύτητα πόσο υψηλό είναι;
Για πείτε γενικά.

Μιλώ κυρίως για system-wide όχι για τα browser add-on γιατί έχουν και άλλα προγράμματα πρόσβαση στο ίντερνετ, αλλά μιλήσουν οι γνώστ(ρι)ες.

Για όποι_ δεν ξέρει και βαριέται ένα ψάξιμο, ας γράψω πολύ απλοϊκά μια

εξήγηση

το vpn (Virtual Private Network) είναι πρόγραμμα που αντί να αλληλεπιδράσεις απευθείαν με κάποιο server/site/ό,τιδήποτε στο ίντερνετ, “μιλά” πρώα σε έναν δικό του server και μετά αυτό “μιλά” με τον server/site ως “εκπρόσωπος”.
Έτσι ούτε το site/server που μιλάς ξέρει ποιο PC είσαι, ούτε ο internet provider πχ cosmote ξέρει πού μπαίνεις. Την πραγματική σου IP/ το ποιο PC είσαι και το τι βλέπεις, το ξέρει μόνο ο VPN Provider.

Αυτό γίνεται πέρα από λόγους ιδιωτικότητας (να μην συνδέεται η IP σου με τον λογαριασμό σου άρα και το όνομά σου), και για να αποκτήσεις τα προνόμια του να μπαίνεις στο ίντερνετ από τη χώρα που είναι ο server/ εκπρόσωπος. Πιο σύνηθες παράδειγμα βλέπω netflix της ηπα που έχει περισσότερες ταινίες από το netflix ελλάδας.

[κλισε] αν για καποιο προιον δεν πληρωνεις, τοτε εισαι το προιον [/κλισε]

Summary

ποσταρω για να μου εμφανιζονται ταγκς για τη κουβεντα επειδη μενδιαφερει και δεν εχω ιδεα περα απο το Nord VPN που διαφημιζεται σε καθε ποντκαστ που ακουω

το ενσωματωμενο VPN του Opera μονο και μονο για να μπαινω σε καποια site που θελω
Απο εκει και περα τπτ αλλο

1 Like

εχω απορια
οταν χρησιμοποιεις vpn, δεν σου βγαζει προβληματα το να συνδεεσαι σε λογαριασμους google/twitter κ.α. ως “ασυνηθιστη τοποθεσια” και πρεπει να τα επιβεβαιωνεις;

το pcsteps εχει καλους οδηγους

System wide VPN δεν έχω δοκιμάσει, παρά μόνο αυτό το οποίο μας έχει προμηθεύσει η δουλειά. Βέβαια, δεν παίζω μπάλα για χαβαλέ με αυτό, είναι για δουλειά. Έχω επίσης κάποια add ons με τα οποία κάνω τη δουλειά μου όταν χρειάζομαι access, φυσικά δωρεάν.

Δεν μπορώ να ξέρω για ποιον λόγο προσπαθείς να κρύψεις ίχνη, αλλά αν πραγματικά ψάχνεις ιδιωτικότητα στο ιντερνετ, το Tor είναι η λύση σου. Δεν είναι όμως system wide, ωστόσο δεν είναι add on. Δεν ξέρω τι περισσότερο θα σου προσφέρει ένα system wide vpn πάντως, είναι αργά κι ο εγκέφαλός μου δεν λειτουργεί στο 100% τώρα.

Αν βρω χρόνο αύριο, θα επιστρέψω με μερικές προτάσεις (εγκυκλοπαιδικές) για paid vpn, χωρίς όμως να μπορώ να σου εγγυηθώ για τη λειτουργία τους (αφού δεν τα χρησιμοποιώ).

Avast

Με streaming servers αν θες να το χρησιμοποιήσεις για netflix σε άλλες χώρες, reroute του trafic από ελβετία, tor κλπ.

1 Like