Ντέιβιντ Λιντς vs Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ

Τους αποκαλούν «οι δύο ψυχάκες Ντέιβιντ του Χόλιγουντ». Στις ταινίες τους επικρατεί μια αρρώστια, μια σαπίλα παρά το γεγονός βέβαια πως είναι άλλου στυλ σκηνοθέτες. Ο λόγος για τους Ντέιβιντ Λιντς και Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ. Από την μία Eraserhead, O άνθρωπος-ελέφαντας, Dune, Blue Velvet, Χαμένη Λεωφόρος, Οδός Μαλχόλαντ, Inland Empire. Από την άλλη: Η μύγα, Οι διχασμένοι, Naked Lunch, Crash, Existenz, Spider, Το τέλος της βίας, Επικίνδυνες υποσχέσεις. Ποιες από τις δυο αρρώστιες προτιμάτε;

ε εδω δεν υπαρχει καν διλημα. λιντς δαγκωτο!

Όντως ναι…Ο Κρόνεμπεργκ για μένα απλά προκαλεί για τη φάση. Κάτι πιάνει από τον κόσμο του περίεργου αλλά δεν το χει. Ειδικά σε σύγκριση με τον Λιντς που είναι απλά ένας μάγος, ο Κρόνεμπεργκ μου κάνει για αμούστακο παιδάκι με ορμόνες

είδα πρόσφατα το crash και ακόμα να ξεπεράσω το σοκ :stuck_out_tongue:

Δεν ειμαι φαν του Ληντς,δεν το εχω δλδ και πολυ μαζι του,πλην εξαιρεσεων,οπωτε ΝΑ,ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΡΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ:p:p

η ταινια παιζει μπαλα μονη της…

Eιχα ταξιδεψει μαζι με τον Irons τα χριστουγεννα,που κατεβηκε ελλαδα για κατι στο μεγαρο,και οταν του ειπα,μετα που τον χαιρετησα,οτι το dead ringers ειναι η αγαπημενη μου ταινια του και absolute psycho,γελασε και μου ειπε ‘‘indeed,creepy’’:p…αρχοντας…οπως και σχεδον ολες οι ταινιες του ψυχακια Κρονεμπεργκ,αγαπαμε8)

Nτειβιντ Φιντσερ!:cold:

Μαζί σου…αλλά και στανταρίδης Ντέιβιντ Λιντς:):!:

Τον τρελό η τον παλαβό; Χμ… :-k

Μάλλον τον τρελό τελικα… :lol::lol::lol:

Καταρχην έχω αρκετά κενά από αυτούς τους 2. Εχω δει περισσότερες ταινίες απο τον Κρόνεμπεργκ πάντως και θα έλεγα πως μάλλον υπαρχει λόγος για αυτό. Ο τύπος είναι μεγαλύτερο κόλλημα απο τον Λιντς όπως και να το κάνουμε. Εδω να πω πως δεν εχω δει το dead ringers. Προσωπικό κολλημα είναι το Scanners αλλα γενικά οι καλτιές του Κρόνεμπεργκ είναι η μια καλυτερη απο την άλλη (dead zone, the fly, videodrome). Πάντως και στις πιο στρωτές τους ταινίες όπως το spider (λεμε τωρα στρωτες για Κρόνεμπεργκ) αλλά και τα eastern promises, history of violence και παλί κερδιζει τις εντυπώσεις.

Απο Λιντς τα κενα μου είναι περισσότερα αλλα ομολογώ πως ο τύπος είναι υπερβολίκα mindfuck για τα γουστα μου ώρες ώρες. Ξέρεις να δημιουργεί υπέροχή ατμοσφαιρα σε ταινίες όπως το Mull. Drive αλλα σεναριακά γίνεται κάπως πιο βαρετός από ότι στις αντίστοιχες mindfuck του Κρόνεμπεργκ.

Εντάξει Λιντς από μένα εύκολα, αν και τον Κρόνενμπεργκ τον πάω κι αυτόν με χίλια.
Από Λίντς έχω δει τα άπαντα, πλην Dune, και τα γουστάρω όλα. Όταν είδα τις προάλλες το Elephant Man που ήταν και η μοναδική εκκρεμότητα που είχα, ένιωσα ένα κενό μετά. Ήθελα κι άλλη Λιντσική παράνοια (κάτι που απ’ όσα έχω διαβάσει, το Dune δεν την προσφέρει). Γι’ αυτό ξαναέβαλα Blue Velvet, Wild At Heart και Mulholland Drive και τα είδα μέσα σε 2 μέρες. Γενικότερα έχω πάθει παράκρουση με Λιντς.

Από την άλλη, τις 2 τελευταίες του Κρόνενμπεργκ τις γουστάρω άπειρα (A History Of Violence, Eastern Promises), το Naked Lunch είναι επικό κάψιμο, τρελό κόλλημα και πιθανότατα και η αγαπημένη μου. Το Existenz ήταν ενδιαφέρον, το Spider δεν μου άρεσε καθόλου και τα υπόλοιπα δεν τα έχω δει (κάποια στιγμή θα το κάνω όμως, μη βαράτε).

Χινάρι αλλά στηρίζω Κρόνεμπεργκ, επέιδη ΤΑΙΝΙΑΡΕΣ όπως τα M. Butterfly, Scanners, eXistenZ, Naked Lunch, Spider έχουν κάτω από 7 στο imdb.
ΕΛΕΟΣ

Ε, και;:stuck_out_tongue:

Καλά προφανώς και δεν έχει σημασία, αλλά να έχουμε να λέμε. Όλοι λίγο πολύ ρίχνουμε μια ματιά στο imdb.

Επίσης στηρίζουμε Κρόνεμπεργκ επειδή είναι Καναδός.

Και ο ο Λιντς κατάγεται από Φινλανδία, άρα στηρίζουμε περισσότερο…:lol:

Ντειβιντ Κρονενμπεργκ

Προκειται για δυο τερατιες μορφες που εχουν γυρισει και οι δυο καποιες απο τις καλυτερες ταινιες που εχω δει ,αλλα και καποιες απο τις χειροτερες (που εχω δει).Αναλυτικα λατρευω απο Lynch:1)’‘Wild At Heart’’,2)’‘Mulholland Drive’’,3)’‘Blue Velvet’‘οπως και το πολυ αδικημενο ‘‘The Straight Story’’,αλλα ειλικρινα τσαντιστηκα κι αηδιασα με αυτο το πραμα που λεγοταν ‘‘Inland Empire’’.Απο την αλλη ‘‘Dead Zone’’,’‘The Brood’’(H αγαπημενη μου Cronenberg ταινια μαζι με το ‘‘Dead Ringers’’),’‘Eastern Promises’’,’‘Existenz’’ και ‘‘Spider’’(θρησκεια!!!)ειναι ταινιες που λατρευω!!!Προσωπικα δεν την παλεψα με το δυσνοητο για μενα ‘‘Naked Lunch’’.Αν διαλεγα καποιον,με δυσκολια θα ελεγα David Cronenberg!!