Δυναμικό μικρόφωνο vs Μαγνήτη ακουστικής κιθάρας

Χθες κάναμε με 3 φίλους ένα blind test σε 2 εξαρτήματα:

Το test έγινε χρησιμοποιώντας τον ίδιο ενισχυτή κιθάρας με το setup των διαφόρων ρυθμιστικών του στην ίδια θέση και με την ίδια κιθάρα.

Δείτε το 1ο test που έκανα εγώ εδώ:

Η αρχή λειτουργίας αμφοτέρων η ίδια, το ακουστικό απέδωσε (σύμφωνα με τα αυτιά των ακροατών) καλύτερα!!! . Όσον αφορά τη ένταση είναι άμεσα συγκρίσιμο (αφού εκτός από τη μεταβολή της μαγνητικής ροής που προκαλείται απ’ τη δόνηση των χορδών συλλαμβάνει και τη δόνηση του καπακιού της κιθάρας αφού το έχω εφαπτόμενο με το καπάκι).
Όσον αφορά την ποιότητα δεν διαθέτω πλέον όργανα για τη σύγκριση , όμως λόγω του ότι το διάφραγμα του είναι μεγάλο θα πρέπει να είναι εφάμιλλη του μαγνήτη (αν και στα δικά μου αυτιά – ακούω μέχρι 13KHz περίπου – ακούγεται τέλεια)
Λεπτομέρειες κατασκευής του εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=UUorkyx1Mu8

Θα μου πείτε να μη δώσω 327 ευρώ ή έστω λιγότερα για κάποιον εφάμιλλο της αγοράς; Δεν λέω αυτό λέω ότι μπορείτε να το δοκομάσετε αφού δεν κοστίζει τίποτα και όλοι μας ίσως έχουμε κάποιο τέτοιο ακουστικό τηλεφώνου.
Γιατί όμως οι εταιρείες αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν τέτοιες διαφημίσεις ;
Είναι εύκολο να κατασκευαστούν καλοσχεδιασμένα καλώδια, μαγνήτες κιθάρας και άλλα παθητικά εξαρτήματα …. που να ξεχωρίζουν από κάποια άλλα (για ενεργητικά εξαρτήματα-πχ active guitar pickup , ενισχυτές….το ζήτημα αλλάζει…).
Όμως είναι δύσκολη η πώληση τους , εκτός αν ο πωλητής και η διαφήμιση τους, διηγηθούν κάποια καλή ιστορία . Η δύναμη της υποβολής είναι υπέρτατη.