VYGR - Hypersleep

Γιατί δεν έχει πει κανείς γι αυτό??? Λοιπόν, εδώ έχουμε τους Αμερικανούς VYGR (ex-VOYAGER που άλλαξαν όνομα για να μη συγχέονται με τους Αυστραλούς symphonic/progsters), ένα κουιντέτο από τη Μασσαχουσέτη,που δημιουγήθηκε το 2007, με σκοπό να συνδυάσει τις επιρροές των μελών από τις πρώην συνεργασίες τους. Οι ίδιοι λένε ότι ακούγονται σα μίξη Cult of Luna/Neurosis/Old Man Gloom/Crowbar/post hardcore/doom/sludge,που ισχύει αλλά εμένα μου φέρνουν επίσης στο μυαλό Fall of Efrafa, Long Distance Calling, Light Bearer, σε μια ακόμα πιο heavy, ατμοσφαιρική έκδοσή τους. 'Η μπορεί να είναι που εδώ και 2-3 βδομάδες τα ακούω όλα αυτά κυκλικά και έχει γίνει το μυαλό μου γιαούρτι. Π.χ. μερικά φωνητικά μου έφεραν στο μυαλό μέχρι και Saturnus (εποχής Martyre minus κλαψομουνίασης) δλδ έλεος.
Τέσπα, τις τελευταίες 5 μέρες δεν ακούω σχεδόν τίποτα άλλο από VYGR, και δε ξέρω κάτι έχω πάθει. Εκεί που πάω ν’αποφασίσω ότι αυτό είναι το αγαπημένο μου τραγούδι, μου σκάει το επόμενο.

Για να πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή, αυτό (Hypersleep) είναι το ντεμπούτο album τους. Το 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο EP(τότε λέγονταν VOYAGER), με το οποίο είχα πάθεi σχεδόν καταπληξία από το πρώτο άκουσμα. Αρκετά αργοί, με βαριές, βρώμικες κιθάρες, growling vox ala Florida’s finest death metal φάση, ρυθμικοί, ατμοσφαιρικοί. Με το πρώτο τραγούδι, Crushing Winds, νιώθεις κανονικά τη χιονοθύελλα στα μούτρα σου κλπ. Το Static Pulse, έχει το κλασσικό post metal πέρασμα, addictive, dreamy, relaxing. Το κλείσιμο, μάλλον είναι, για μένα, το highlight με συνεχείς εξάρσεις και υφέσεις. Η μπάντα έχει σίγουρα προοπτική.

Πέρσι, βγήκε το split με τους Μonolith μόνο σε βινύλιο (SO not my cup of tea), αλλά δεν έχει να λέει, είναι εξαιρετικό. Tα Shipwreck (Monolith) και Backbreaker(VOYAGER, σολάρα στο 8:11 ΧΥΝΩ) είναι υπερτέλεια. Κολλητικά riffs, omg. Ένα βήμα μπροστά εδώ στην ατμόσφαιρα, χωρίς να χάνουμε σε όγκο.

Καιιιιιι πάμε στο φετεινό Hypersleep. Ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά νομίζω ότι μπορεί να έχω βρει το αγαπημένο μου δισκάκι για φέτος. Δυστυχώς, δεν έχω πάρει ακόμα το physical copy στα χέρια μου, από αγαπημένο συμφορουμίτη που μπήκε στον κόπο να πάρει και για μένα ένα, αλλά επειδή είμαι και πολύ ανυπόμονη το κατέβασα κι έχω πάθει κοκομπλόκο.Λίιιιγο πιο γυαλισμένη παραγωγή, downtuned κιθάρες, απίστευτα heavy, μελωδικό, ακόμα και groovy σε σημεία. Δεν έχω τους στίχους, αλλά μου βγάζει αυτό το εξωγήινο vibe. Ξανά και ξανά ακούγοντάς το my ass gets kicked to the moon. Ίσως είναι οι τίτλοι, αλλά πραγματικά it feels like floating into deep space. Δεν έχω λόγια να περιγράψω, το Galactic Garbage έχει αυτά τα 5’’ στο τέλος, σίγουρη καταστροφή. Απίστευτο σολο στο Shapeshifters, το Unmoved Movers κάνει τα γόνατά μου να τρέμουν με το αρχικό ριφφ. Δε ξέρω για πόσο θα το πιστεύω αυτό (ίσως μόνο για τα επόμενα 8’ που κρατάει το τραγούδι) αλλά νομίζω ότι το Event Horizon, είναι το αγαπημένο μου, τέλεια κοψίματα και ανεβάσματα. Τα δυο τελευταία τραγούδια λέγονται We drift και Α distant Beacon και είναι προφανές ότι αυτό γίνεται. We drift (towards) A Distant Beacon.

Τhis album is STELLAR.-

Καλά είναι γνωστό πόσο sci-fi junkie είμαι, οπότε το να νιώθω ότι είμαι σε μια κάψουλα στο διάστημα, είναι περίπου η απόλυτη τελειότητα. Hypersleep, here I come.

ε λολ που δεν έχει απαντήσει κανείς.

ακούστε το, γαμάει

για το demo τους θα σπάμμαρα μέχρι θανάτου, θα έστελνα 3 πμ σε κάθε μέλος να το ακούσει, αν δεν ήμουνα ελιτιστής εγωίσταρος.

αλλά σε αυτό θα μείνω στο “γαμάει”. νομίζω η παραγωγή είναι αυτή που το κρατάει μακριά απ’τη λέξη αριστούργημα (το demo ήτανε!). αλλά και πάλι, ως τώρα δίσκος της χρονιάς εύκολα.

The Hidden. \m/

θα κάνω ένα bump την ημέρα.

Ωπ, σωστός ο shaman με το bump! (καλώς ήρθες btw)

Το είχα βάλει στο μάτι το thread όταν ποσταρίστηκε.
Αρχικά ψήθηκα με το πολύ ωραίο εξώφυλλο, μετά συνέχισα διαβάζοντας την ενθουσιώδη περιγραφή της corpsette και αποφάσισα να το κατεβάσω να δω τί γίνεται.

Δεν τους ήξερα τους τύπους.
Προσεγμένη δουλειά που αξίζει πραγματικά να τσεκάρετε.
Βαριές κιθάρες, αργά tempo και space θέματα που δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Προσωπικά με μερικές αλλαγές θα μου άρεσε ακόμη περισσότερο αλλά that’s ok.
Θα ψάξω και το EP να ακούσω τα “Φλοριδιανά” φωνητικά όπως αναφέρθηκε, που ίσως μου ταιριάζουν καλύτερα…

μη δίνεις σημασία, ότι θέλει ακούει

το demo/ep είναι το καλύτερο demo/ep που έχει κυκλοφορήσει ποτέ :slight_smile:

^ Α κατάλαβα, τόσο αντικειμενικά! :stuck_out_tongue:

…πάω για search λοιπόν επιτόπου.

Μπήκα με όρεξη να κοροιδέψω, αλλά το event horizon από το tube με σταμάτησε. Είναι άραγε το ζοζόμπρα του '11 σάμαν, για πες.

Mακιντοσικά ντεζαβού…

χμ, όχι.

όχι γιατί περίμενα 10 φορές καλύτερο δίσκο απ’αυτή τη μπάντα.

αλλά και πάλι σοδομίζει ότι έχει βγει φέτος 8)

GO Corpsette GO!!

με εψησε ασχημα με ενα κομματι που ποσταρε στο fb
οπωτε το κατεβαζω για να ενισχυσω τα ενθουσιαστικα σχολια της corpsettas!!!

Mα δεν είναι ντεθ μέταλ τα φωνητικά???

Κατά τ άλλα συμφωνώ με σαμαν, το ΕΡ μας στοιχειώνει 3 χρόνια μετά, παραμιλάμε, είναι the best ever και τέτοια.
Επίσης συμφωνώ για το σχόλιο όσον αφορά την παραγωγή, αυτό είναι που κρατάει κι εμένα πίσω από το να το αποθεώσω όπως το ΕΡ.

Τέλος, for the record, τους έταξα hot chicks και σπανακόπιτα για να έρθουν. Αγόρια μαζέψτε τις όμορφες φορουμίτισσες και όλες τις υπολοίπες, θυσία στον διαστημικό βωμό. Και τα ρέστα.

γαμώ τις μπάντες. όπως αναφέρθηκε το ΕΡ τους ως voyager γκώνει μπαναγίτσες. είχα κολλήσει άσκημα πριν αρκετό καιρό μαζί τους και δεν είχα ιδέα ότι μετονομάστηκαν vygr. το hypersleep λοιπόν το άκουσα και συμφωνώ πως πρόκειται για δισκάρα. χωρίς να ξεπερνά το ΕΡ βέβαια, αλλά και πάλι εκπέμπει μια πολύ πορωτική ατμόσφαιρα.
τα φωνητικά λίγο με ψιλοχάλασαν αλλά γοτέβερ, galactic garbage \μ/.

Με 2 ακροάσεις ψήθηκα, το demo/ep πού το ακούμε να ξεροψηθώ;

καινούριο κομματάκι (κομματάρα δηλαδή) από την επερχόμενη επανηχογράφηση του ειπή.
ψαρώστε άφοβα με το πρώτο λεπτό, μετά πείτε πόσο μοιάζει το ριφ στο 2.30 με το Galactic Garbage.