Κοίτα όταν είχαν παίξει το crimson idol, σίγουρα κάποια κομμάτια ήταν playback, φαινότανε. Κάποια ηχητικά, π.χ. κιθάρες και κάποια φωνητικά, backing vocals, κτλ. Έπαιζαν και ζωντανά αλλά από πίσω υπήρχε προηχογραφημένο κομμάτι.
Για την περσινή συναυλία δεν ξέρω, δεν είχα πάει.
Στην φετινή δεν μου φάνηκε να υπάρχει playback από πίσω. Ακουγότανε αρκετά φυσικό, ειδικά ο Blackie.
Ίσως σε κανα-δυο κομμάτια, π.χ. στο Chainsaw Charlie να υπήρχε κάτι προηχογραφημένο από πίσω, αλλά δεν το νομίζω…
Αν θέλεις ψάξε στο youtube, κάποιος έχει ανεβάσει σχεδόν ολόκληρη τη συναυλία της Τρίτης,
P.s. και εγώ για την συναυλία της Αθήνας λέω
Edit: νομίζω γενικά ότι έχει βγει και βρώμα ότι οι W.A.S.P. παίζουν playback και γι αυτό πολλοί πάνε προκατηλλειμένοι. Αλλά δεν νομίζω ότι ισχύει. Εξαίρεση τονίζω και πάλι το 2007 που έπαιξαν όλο το Crimson Idol.
αυτο εχει να κανει για τι σε καποια κομματια δεν γινετε να παιζουν και με τα πληκτρα και με synth και με μαντολινα και αλλα οργανα στο live.αυτα τα εχουν προηχογραφημενα.και τα backing vocals γινονται απο mike και douglas.και η φωνη του mike μοιαζει πολυ με του blackie.καταρχην ολο φαλτσα εκανε ο blackie,τι playback.ειναι και η παραγωγη του live καλη.και λες κατι γινετε εδω.
Ρε σεις, εαν οι Wasp επαιζαν playback ολες τους οι συναυλιες θα ηταν τελειες. Σκεφτειτε λιγο για ονομα του θεου. Θελετε να σας πω και που εκαναν λαθη σε αυτη, τη προηγουμενη και την προπροηγουμενη συναυλια; Γιατι θυμαμαι και τα κομματια ακομα.
Στη προηγουμενη ειδικα, δευτερη σειρα ημουν και τον εβλεπα που δε μπορουσε να αναπνευσει. Εκει γιατι δεν το πεταξαν το προηχογραφημενο απο πανω; Που αυτα κατι Queensryche τα εκαναν στη ψυχρα οταν τους ειδα εξω σε φεστιβαλ (και ξενερωσα τη ζωη μου εννοειται).
δεν ξέρω αν διαφωνείς και εμένα…
…αλλά εχω τα audio και dvd της περιοδείας για το idol(όσα υπάρχουν)…απλά μιλάμε για οτι παίζει το cd…και μιλάμε για έναν δίσκο που τον εχω λιώσει…
είναι η φωνή του cd, αγέραστη, δυνατή, και μερικά φωνητικά Live του blackie που προσπαθεί να πατήσει πάνω(με οχι και τόσο επιτυχία τις περισσότερες φορές)…
Στο Crimson Idol (το δισκο) εχει μια και δυο και τρεις φωνες γραμμενες απο πανω σε μερικα κομματια, οπως και το ιδιο ισχυει για τα τυμπανα. Αυτο εκανε σε εκεινη τη περιοδεια και τοτε ελαχιστα παραπονα ακουστηκαν, γιατι αν το δεις λαιβ καταλαβαινεις πως αυτο το πραγμα δε βγαινει πιστα με αλλο τροπο. Σε ολα τα αλλα εχει καποια δευτερα κι απο πανω κανουν και τα δικα τους οι ‘δευτεροι’ του σχηματος. Αν μου φερει κανεις ηχογραφηση που αποδεικνυει το αντιθετο, εγω θα το παραδεχθω.
υπάρχει dvd που δείχνει ότι ο blackie οσο και να προσπαθεί η φωνή δεν βγαίνει, και απλά γρυλίζει από πάνω…και δεν λέμε για στρώση φωνητικών ή οτι άλλο…ειδικά σε κάποια live ήταν πολύ εμφανές καθώς η στούντιο φωνή έθαβε τελείως την φωνή του Live…για αυτό και σε ανταποκρίσεις ή σχόλια για αυτά τα Live , ολοι μίλησαν με κάπως άσχημα λόγια.
και σου το λέω εγώ που είναι ο αγαπημένος μου δίσκος.οπότε δεν το λέω με κακία.
και γενικά δεν με πειράζει…[B][U]το έκανε μόνο μια φορά[/U][/B](μια περιοδεία), για κάποιον συγκεκριμένο λόγο…οκ…απλά τώρα το παίρνει ο καθένας και λέει playback οι wasp>, ε [B]ΔΕΝ[/B] είναι ετσι.!!!
Παιδια σε καμμια 2 στιγμες ο Blackie ηταν 2 μετρα απο το μικροφωνο και ακουγοταν η φωνη του, οποτε υποθετω οτι ειχε καποια προηχογραφημενα για δυσκολες ωρες. Αλλα και ετσι οπως το λεω να ηταν καμια σημασια δεν εχει, η συναυλια ηταν γαματη και ειδαμε WASP, αυτο αρκει.