W.E.T. - s/t

Gia lete re pozeria pos sas fanike? Den ginotan na min ekana thread gia ena J-boy esto kai short term relationship, einai tis oikogeneias o Sotos mas.

Melodikoi, siropiastoi kai loipoi agapoulides mazeyteite :stuck_out_tongue:

Marcel elpizo na pernas kalytera ekei…

Μην το ψάχνεις…Αλμπουμάρα! Ο δίσκος που θα πρεπε να χουν κυκλοφορήσει οι Journey. Ο Σώτος ήπιε το αγαπημένο του Perry-ier και τραγούδησε αριστουργηματικά όμορφες και εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις με μια κορυφαία παραγωγή.Μάλλον είναι η άτυπη εκδίκηση του στον εγωιστή και ιδιότροπο Schon Το καλύτερο της χρονιάς μαζί με το εκπληκτικό ‘House of dreams’ των Sunstrom. Αλλά αλήθεια…Που το βρήκαμε εμείς και το ακούσαμε; 6 Νοέμβρη δεν κυκλοφορεί; :stuck_out_tongue:

το ακουσες τελικα daz ε?

ο αποπανω κυριος προκαλει με τα σχολια του περι journey…

μονο το βιντεο εχω δει το οποιο μου αρεσε πολυ

προβαινω σε κινησεις να το ακουσω ολοκληρο

:slight_smile:

Ta katafera kai to akousa :smiley:

O George prokalei alla agapaei ta 80’s ti na tou po, episis einai kai melodikos opos fainetai opote einai dikos mas. Apo to sxolio tou akougetai 35aris opote einai logiko na ta leei, an itan tis dikias mou genias den tha ta elege 8)

Thelo na to akouso parapano apo mia fora gia sxolia.

Btw o Neal den einai katholou idiotropos, ama tou exeis money, fast cars and chicks einai mia xara normal.

Να και ο δίσκος που τελευταία όλοι μου τον εκθειάζουν αλλα δεν έχω καταφέρει ακόμα ν ακούσω…Θα το κάνω παρ αυτα όταν σταματήσω να ποστάρω πριν τις 9 το χάραμα…!

δεν το έχω ακούσει, πάντως το melodick rock του δίνει 100%…

αρκετα καλο ,ευχαριστο ,οχι αριστουργημα ομως (αντε βρες την σημερον ημερα αριστουργημα)

δεν νομιζω οτι το συγκεκριμενο ειναι journey-style ,πλην ενος κομματιου(if i fall ) το οποιο οντως θυμιζει journey σε μελλωδιες -ερμηνεια φωνης-εφε φωνης-πιανιστικων φρασεων .Ολα τα υπολοιπα δεν εχουν σχεση πλην ασφαλως οτι κατατασεται στην ιδια μουσικη κατηγορια .

Hey! I remember you. Cheers 8)

To if I fall thymizei nai alla leipoun kapoia pragmata pou den ksero pia poso diakrita einai ston kosmo. Den einai pia nomizo, allakse o tropos pou akougetai ayti i mousiki…

Me liga logia, pesta agori mou alla poios se akouei kai mena kai sena…

__Ρε παιδιά… Ρε παιδιά!!

__Οκ, ήθελα να γράψω πολλά, αλλά θα γράψω λιγότερα… φαίνεται πως όταν αρχίζουν οι αγάπες χάνουμε την αντικειμενικότητα και δε θέλω να είμαι εγώ που θα σας στεναχωρήσω… Πολύ επιγραμματικά…:

__Το “100%” ως βαθμολογία, είναι τουλάχιστον ΑΣΤΕΙΟ, πέραν του αστείου… Οπως και ο χαρακτηρισμός αριστούργημα. “Πολύ καλός”, “πάρα πολύ καλός”, “δισκάρα” αλλά ΜΕΧΡΙ εκεί και μάλιστα “αντικειμενικότατα” και χωρίς να κρίνουμε αυστηρά (πολύ pop με την κακή έννοια κάποια, λίγα ευτυχώς, σημεία).

__Και ύστερα ο Soto… εγώ προβληματίστηκα… σχεδόν στεναχωρέθηκα (“τι έπαθε η φωνάρα μας, λες να είναι απλά κουρασμένο το παιδί, να ήταν αρρωστούλης εκείνο το διάστημα και να μην μπορούσαν να ακυρώσουν τις ηχογραφήσεις, ή λες να είναι πιο άρρωστος ρε γαμώτο…! τέλος πάντων, μακάρι να μας διαψεύσει πολύ σύντομα, είναι πολύ νέος ακόμα και πολύ καλός ρε γαμώτο”)…

__Αλλά αν οι πολλοί πλέον λένε φωνάρα ή αν έχει κάποιος περάσει στη συνείδηση των πολλών ως απίστευτη φωνάρα ή αν έρχεται από underground χώρους (έστω παλιά) και νιώθουμε πως είναι δική μας ανακάλυψη ξερωγώ, και πρέπει να τον εκθιάζουμε no matter what… τι να πω; Κάτι σαν τον Bruce Dickinson τα τελευταία χρόνια…

__Βάλτε το δίσκο των W.E.T., μετά στα καπάκια βάλτε Talisman. Αν δεν ακούσετε διαφορά, ΜΗΝ ξαναπείτε /γράψετε την άποψή σας για φωνητικά (τουλάχιστον όχι αν δε το ψάξετε, εξασκηθήτε, κάνετε μαθήματα κλπ). ΔΕΝ δικαιούνται όλοι να έχουν άποψη για όλα… δεν είναι δημοκρατία αυτό, είναι κατάχρησή της από μη γνωρίζοντες ώστε να έχουν ΑΠΟΨΗ και να ΚΡΙΝΟΥΝ. Εχω βαρεθεί ν’ ακούω για την απίστευτη φωνή του Dickinson (ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ)… έλεος ρε παιδιά.

__Σα να λες για την απίστευτη απόδωση του Jordan στους Washington Wizards… :? :roll:

__Ρε παίδες λατρεύουμε Bruce και φωνάρα ο Soto, αλλά όχι απλά μπαίνει στο γήπεδο να τον βγάζουμε mvp, καθήστε να παίξει πρώτα και μετά μιλάμε… και να κρίνουμε (όσο γίνεται) με βάση το τι έπαιξε σήμερα, όχι χθες…

__Με λίγα λόγια, ΠΟΛΥ καλός ο Soto στους W.E.T. αλλά όχι όσο περιμέναμε… Οχι τόσο όσο μας έχει καλομάθει… :wink: Ελπίζω να είχε καμιά χαζοαρρωστιούλα όσο ηχογραφούσε ή να ήταν απλά κουρασμένος (η φωνή του) εκείνες τις μέρες (όπως σε κάποια live των Journey).

__Η φωνή ως φωνή είναι που έχει μιά θαμπάδα, όχι ότι τεχνικά ή στις μελωδικές γραμμές δεν έχει κάνει καλή δουλειά…

__Τέλος, το video clip είναι απαράδεκτο, ΤΕΛΕΙΑ. Μετριότατο για τέτοια κλάσης μυοσικούς (δεν γίνεται οι συνεργάτες σου να μην είναι ούτε κοντά στο επίπεδό σου, αν όχι το ίδιο καλοί ή καλύτεροι όταν είσαι σε τέτοιο επίπεδο -world class players, δεν γίνεται να πάρουν εμένα για κόουτς οι Λέικερς κι ας είναι αυτοί που θα κάνουν εμένα να φαίνομαι οκ στους πολλούς επειδή είναι αυτοί τόσο καλοί).

__Κατά τα άλλα… Δεν ξέρω αν είναι μία must buy αγορά (τουλάχιστον όχι για τους μη φανατικούς του μελωδικού / κομέρσιαλ ροκ). Ξέρω πως είναι μία πολύ καλή δουλειά, με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ συνθετικά και αρκετά πραγματικά ωραία τραγούδια έως και τραγουδάρες… 8)

εμένα μου φάνηκε αρκετά καλό. ίσως όχι κάτι το τόσο εξαιρετικό, αλλά με ικανοποίησε το songwriting (παρόλο που βρήκα μελωδίες που έχουν παιχτεί αρκετά). για τον χώρο του είναι από τις καλές κυκλοφορίες και ακόμα και αν δεχτώ πως ο Soto δεν είναι στα επίπεδα του παρελθόντος, ακόμα μπορεί να κάνει μια σύνθεση να ξεχωρίσει.

ρε συ, πραγματικα δεν καταλαβαίνω τα point περί Soto και Bruce αλλά και για τους 2 πιστεύω ότι σε μερικούς τομείς οι φωνές τους μπορεί να έχουν χάσει σε δύναμη, αλλά έχουν κερδίσει σε ωριμότητα (π.χ. χαμηλά).

και εγώ το βρήκα πολύ καλό το δισκάκι, σίγουρα είναι ότι καλύτερο έχει παρουσιάσει ο Σοτος εδώ και χρόνια. οι συνθέσεις είναι καλές, έχει πολλά κολλητικά σημεία και σίγουρα θα το βάζω να παίζει που και που

…τελικά το αγόρασα και δεν μετάνοιωσα καθόλου. Μια από τις καλύτερες δουλειές του 2009 στο AOR. Πολύ καλές μελωδίες, πιασάρικες συνθέσεις και ο JSS στα πολύ καλά του… Εύγε στα παιδιά!

__Μα συμφωνούμε σε όλα και ειδικά στο τελευταίο. Είπα ότι είναι πολύ καλό δισκάκι για το είδος του. Αλλά να πεις 100 στα 100 ή αριστούργημα… Ε… έλεος πια με το internet και τα κάθε καρυδιάς καρύδια…

__Πιο πολύ μάλλον με “ενόχλησε” το γεγονός πως, όταν έχεις μία τόσο υπερβολική γνώμη δε μπορείς να μιλήσεις πάνω σε αντικειμενικά πλαίσια και χαλάει η κουβέντα -σαν να πουλάς κάτι 100 ευρώ και να λες “οκ, δέχομαι και παζάρια” και να έρχεται και να σου λέει ο άλλος “100? εγώ σου δίνω 5 ευρώ”, ε, παράτα μας, σήκω φύγε δε το πουλάω, δε μπορώ να κάνω κουβέντα έτσι… Ασε που παραπληροφορούμε τον κόσμο… Τέλος πάντων, ανεμομυλοκαταδιώξεις -πού 'σαι Θερβάντες να με καμαρώσεις…! #-o

__Το “ωριμότητα” είναι φυσικό επακόλουθο, βελτίωση με τα χρόνια στις ίσως πιο δύσκολες νότες που είναι οι χαμηλές, και “ωριμότητα” = κυρίως “βόλεμα” μιας και η φωνή κατεβαίνει /μπασάρει και γεμίζουν πλέον καλύτερα οι χαμηλές…

__Κοίτα, όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος η φωνή αλλάζει διαρκώς. Ενα απ’ τα πιό εμφανή στάδια αυτής της αλλαγής είναι η μεταφώνηση -ιδίως στα αγόρια… Από παιδική, η φωνή στην εφηβεία (πολλές φορές και πολύ απότομα μάλιστα, ο Μπάρυ Γουάιτ λέει πως ξαφνικά ξύπνησε μια μέρα απ’ τον βραδυνό του ύπνο και η φωνή του είχε αλλάξει από παιδική/εβηβική σε αυτή που όλοι ξέρουμε, τέρμα βαρύτονη), αλλάζει, γίνεται πιο “αντρική”, πιό μπάσα…

__Μετά αυτή η αλλαγή γίνεται πολύ-πολύ πιο αργά και έχει να κάνει και με το πως της φέρεσαι /την προσέχεις… Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Billy Joel (ειδικά αν δει κάποιος live του κάποιο απ’ τα πρώτα και κάποιο απ’ τα τελευταία -σε ένα απ’ αυτά το λέει κιόλας “παλιά μου άρεσε να πηγαίνω ψηλά, τώρα μου προτιμώ πηγαίνω χαμηλά”). Για πιο rock /metal παράδειγμα πάρτε τον Dio… Η τεχνική του είναι τόσο μα τόσο καλή που δεν φαίνεται η κόπωση στις φωνητικές χορδές, άλλωστε λόγω της τεχνικής του και της καλής ζωής που κάνει, τις έχει διατηρήσει σε εξαιρετική φορμα για την τόσο μεγάλη -τραγουδιστική- ηλικία του, γι’ αυτό και ακόμα αποδίδει έτσι.

__Αλλο παράδειγμα ο Bruce που πλέον η φωνή του είναι σαν να “πνίγεται” στις πολύ ψηλές νότες… Νομίζω πως μέχρι και το Chemichal Wedding δεν φαινόταν αυτό γιατί η απόδωσή του στις ψηλές ήταν ακόμα εξαιρετική (συν τις έξυπνες/σωστές μελωδικές επιλογές)… και παρόλο που άρχισε να φαίνεται τότε -εξού και τα πολλά δεύτερα που χρειάστηκαν τότε και προσέλαβαν και τον πιτσιρικά και υψίφωνο τραγουδιστή των Seventh Sign- δεν ενοχλούσε /μείωνε το καλλιεχνικό αποτέλεσμα… Μετά όμως, ειδικά με τον Χάρρις να τον πιέζει να τραγουδά ψηλά, άρχισε να φαίνεται πολύ… ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΡΙΝ ΒΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, να βάλει πρώτα να ακούσει τον πρώτο(/ους) του δίσκο(/ους) με τους Maiden και μετά τους τελευταίους, ή να ψάξει βιντεάκια στο youtube του ίδιου τραγουδιού με εκτελέσεις του “τότε” με το “τώρα”.

__Ολοι πέφτουν… απλά στο ροκ, βάζεις και το γρέζι σου και είναι ‘πιο ροκ" και κρύβεις πράματα, ή σου φτιαχνουν ήχο “μούρλια” απ’ την κονσόλα, ή δε σε νοιάζει ρε αδερφέ είτε γιατί έχεις φωνή γυαλόχαρτο αλλά Μπομπ Ντύλαν και η ουσία σου δεν είναι “στις ψηλές” αλλά στον στοίχο, είτε γιατί το ροκ ως φιλοσοφία, ηλικίες και “αθλητικές ικανότητες” δεν κοιτά… ΒΕΒΑΙΑ, στο μελωδικό AOR ροκ που όλοι προσπαθούν να τραγουδήσουν έξω απ’ το πιάνο, ε, εκεί ή κατεβάζεις τόνο όταν πιά δε μπορείς να πεις τα τραγούδια σου, ή δε τα λες καθόλου… Δεν είναι τυχαίο που η Κάλλας ή ο Παβαρόττι αποσύρθηκαν τόσο νέοι απ’ το τραγούδι… Οκ, στην πρώτη είχαν αρχίσει να φαίνονται στις τελευταίες εμφανίσεις οι μεταπτώσεις, αλλά ήταν και ψυχολογικά /υγείας τα αίτια, ενω ο Λουτσιάνο έφυγε πριν αρχίσει να φαίνεται η φυσική πτώση του… Οχι πως θα τραγουδούσαν χάλια, δεν νοείται κάτι τέτοιο, π.χ. ο Τζόρνταν πάω στοίχημα όλες μου τις οικονομίες πως άνετα με ξεσκίζει ακόμα και τώρα στο μπάσκετ, αλλά… είναι για NBA? Είναι για να αντιμετωπίζει ακόμα αντιπάλους όπως τον Koby? Και εν’ τέλη, ο Gillan, γιατί δεν τραγουδάει πλέον το Child In Time…; Χαζός είναι, ή σταμάτησε να του αρέσει ως κομμάτι…; :wink:

__Ο Jeff, είναι πολύ νέος για κάτι τέτοιο ακόμα (παιδιά, ο Bruce και μόνο που τραγουδάει έτσι μέχρι και τώρα είναι θαύμα, τα έχει περάσει τα 50 προ πολλού! χίλια μπράβο του). Και πάλι μην ξεχάσετε πως δεν έκανα κάποια σύγκριση με Bruce ή άλλους ή είπα πως είναι χάλια… Είναι πολύ καλός, αλλά είναι ξεκάθαρα ντεφορμέ και σίγουρα όχι στα καλύτερά του… (π.χ. ΟΠΟΙΟΣ έχει ακούσει /δει συναυλίες από Journey, θα δει άλλες μερές να σκίζει τα -πανδύσκολα- κομμάτια και άλλες να είναι “κουρασμένος”… μάλλον σε μέρες που το ένα live ήταν πίσω απ’ το άλλο και δεν ξεκουραζόταν σωστά). Ή θα πρέπει να προσέξει λίγο για να μας δώσει αυτό που του αξίζει και μας αξίζει (αν την έχει κουράσει τη φωνή), ή κακώς ηχογράφισε αρρωστούλης…

__Τέλος πάντων, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ “ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ” και πιο πολύ για “κολλημένους” φίλους, οπαδούς ή μουσικούς -μια χαρά τραγουδάει και μας αρέσει και γουστάρουμε και έκανε καλή δουλειά (αλλά μας έχει δείξει πως μπορεί και πολύ καλύτερα), ΑΛΛΑ σταματούν να είναι ψιλά γράμματα όταν κάποιος μας αναγκάζει να “υπερβάλλουμε” τονίζοντας τόσο το γεγονός έτσι ώστε να απαντήσουμε στην δική του υπερβολή “100 στα 100 ο δίσκος, η φωνή του Sotoυ καλύτερη από ποτέ”…

__Παράλληλα όμως, μάλλον ισχύει και το παραπάνω, ότι συνολικά ως δουλειά, είναι μάλλον ό,τι καλύτερο εδώ και πολύ καιρό… 8) Δε το έχω λιώσει ακόμα, αλλά όπως και στο πρόσφατο των Europe (όπου εκεί στον μεγαλύτερο Tempest είναι μόνιμη η πτώση σε χαμηλότερο ρετζίστρο, αλλά ως άλλος Dio το “κρύβει” και αποδίδει υπέροχα ή προστατεύει τον εαυτό του από νότες που δεν έχει πιά -τραγουδάει το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα, απλά τραγουδάει πιο χαμηλά κι ας είναι λιγότερο “εντυπωσιακό”), που ήταν κι αυτό ό,τι καλύτερο μας έχουν δώσει εδώ και πολύ καιρό, έχει μερικά τραγούδια που είναι άκρως κολλητικά και υπέροχα.

__Ακούστε πριν αγοράσετε, αν σας αρέσει στηρίξτε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες και αγοράστε αν μπορείτε, και… απολαύστε ΑΝυπεύθυνα -τσίτα λέμε ο ενισχυτής και άστε τους γείτονες να κουρεύονται!! :stuck_out_tongue: :lol: :smiley: