Θα ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές. Κόβω φλέβες ήδη για Winter Tears
Με ανάμεικτα συναισθήματα σας προτείνω το βιντεάκι μου του 70,000 Sorrows, ανάμεικτα γιατί η ποιότητα είναι αρκετά καλή, η στιγμή είναι ιστορική (στην πραγματικότητα πρόκειται για την παγκόσμια πρώτη λάιβ εκτέλεση της κομματάρας) ΑΛΛΑ λόγω μ@λ@κιας έχω μόνο τα πρώτα 2 λεπτά.
ξεχώρισε αναμφισβήτητα ο Νικόλας Λεπτός, και σαν frontman, και σαν ερμηνευτής
Χθες, όσο αφορά τη σκηνική του παρουσία, ο Λεπτός ήταν ΜΗΔΕΝ και λίγο πιο κάτω. Εκτός βέβαια αν κάποιος βλέπει λάιβ πρώτη φορά στη ζωή του και έχει τόσο χαμηλά τον πήχη, προσωπικά τον βάζω στην κορυφή των χειρότερων frontmen που έχω δει ποτέ μαζί με τον τύπο των Rex Mundi.
Ο Wehrkamp πάλι ήταν ένας μικρός θεός, και για τον Zonder βέβαια δεν υπάρχουν λόγια.
στην Αθηνα ο Λεπτος ηταν ολα τα λεφτα
Πουτάνα Αθήνα
Συμφωνώ με bastard για Λεπτό. Φωνάρα μεν αλλά τη σκηνική παρουσία δεν την είχε. Ο περσυνός μπασίστας επίσης ήταν άλλη φάση. Πολύ καλή πάντως και η φετινή συναυλία. Πολύ καλός ήχος και ρεσιτάλ Zonder.
σκηνική του παρουσία σας λέει. μην μπερδεύεστε.
Χθες, όσο αφορά τη σκηνική του παρουσία, ο Λεπτός ήταν ΜΗΔΕΝ και λίγο πιο κάτω. Εκτός βέβαια αν κάποιος βλέπει λάιβ πρώτη φορά στη ζωή του και έχει τόσο χαμηλά τον πήχη, προσωπικά τον βάζω στην κορυφή των χειρότερων frontmen που έχω δει ποτέ μαζί με τον τύπο των Rex Mundi.
Έχοντας στο μυαλό μου τον Giles, που εκτός από τις ερμηνείες ήταν γενικότερα κρύος και κρυβόταν, αλλά και την μουσική των Warlord, o Λεπτός ήταν στα μάτια μου ιδανικός και ως frontman.
Ξεκάθαρα πρωταγωνιστικό ρόλο δεν μπορεί να έχει ελέω Τσάμη και Zonder, δεν περιμένεις ούτε να πηδάει σαν κατσίκι ούτε να κανει headnabging με το μαλλι που δεν έχει.
Μου είναι υπεραρκετό ότι αναμεσα στα κομμάτια απευθυνόταν στον κόσμο χωρίς υπερβολές, ότι δεν ήταν καθόλου ποζεράς, ότι γούσταρε και το έδειχνε, και ότι αντιλαμβανόταν σωστά πως μπορούσε να παιξει με το sing along (δες για παράδειγμα το deliver us, στο prepare και το φινάλε του κομματιου).
Όπως και να χει, ο τραγουδιστής των Warlord είναι πρώτα ερμηνευτής και μετά performer, και ο ρόλος του πάνω στη σκηνή πρέπει να ναι μετρημένος για να ταριάζει με τη μουσική.
Προφανώς καταλαβαινόμαστε όταν μιλάμε για frontman σε συναυλία,
και προφανώς και δεν ήταν το πρώτο live που βλέπω.
(αν και δεν είδαμε βέβαια την ίδια συναυλία)
Εδώ έχεις δίκιο και ίσως έκανα λάθος που χρησιμοποίησα το quote από το δικό σου live report, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ πόσο διαφορετική θα ήταν η παρουσία του μία μέρα πριν.
Δεν περίμενα πάντως ούτε να κατσικοχοροπηδάει ούτε να κάνει χεντμπάνγκινγκ, κι εγώ θα ήθελα μετρημένο τον ρόλο του και να στηρίζεται στη φωνή και όχι στις ποζεριές, αλλά αυτό που είδα χθες ήταν απλά τραγικό. Για τα δικά μου στανταρντς τεσπα.
Ας πει και κανένας άλλος που ήταν στο λάιβ της Θεσσαλονίκης, μπορεί εγώ να είμαι το στραβόξυλο της υπόθεσης που γκρινιάζει για όλα, όπως πχ για τον ήχο που σε όλο το σετ των Sarissa ήταν όσο τέρμα πήγαινε και στα τελευταία 4-5 κομμάτια Warlord μια από τα ίδια με τη φωνή του Λεπτού να σκεπάζει τα πάντα.
δεν ξέρω για φέτος αλλα στις περσινές εμφανίσεις ολο το συγκρότημα είχε ερασιτεχνική σκηνική παρουσία πράγμα λογικό και αναμενόμενο.
για την μουσική πήγαμε
Συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά.
Από την άλλη όμως σας θυμίζω το performing του τραγουδιστή των Rhapsody στο Wacken και στο warm up αυτού, που είχε κριθεί από πολλούς υπερβολικό και ότι δεν κόλλαγε με το γενικότερο ύφος της μπάντας
MONO Rhapsody
Παναγία μου, αν υπάρχει κάτι που θεωρείται υπερβολικό για Ράψοντυ, που δεν τους λες και άρχοντες της μετριοπάθειας, μάλλον δε θέλω ποτέ μου να το δω. Έχει πάντως ξαναγίνει η συζήτηση περί απαιτήσεων σκηνικής παρουσίας σε μέταλ συναυλίες, και διαπιστώνω ότι υπάρχουν διαφορετικά γούστα. Προσωπικά, αν ο τραγουδιστής πει σωστά και με πάθος τα τραγούδια, δε με νοιάζει ακόμα κι αν είναι καθισμένος σε μια πολυθρόνα πίσω από μια κουρτίνα. Δε χρειάζομαι κανέναν περφόρμερ να μου δείξει πώς να φερθώ και τι να αισθανθώ. Συχνά κλείνω τα μάτια για να νιώσω ακόμα καλύτερα αυτό που ακούω. Κι αντί να με νοιάζει αν ο τάδε καλλιτέχνης κοπανιέται ή όχι στη σκηνή, με νοιάζει να δείχνουμε εμείς από κάτω ότι έχουμε πάθος για αυτή τη μουσική και για αυτά που εκφράζει. Άλλωστε εμείς υποτίθεται ότι είμαστε οι τρελλαμένοι φανς.
Sorry! Εννοούσα τον τραγουδιστή των Hammerfall να τραγουδά στους Warlord
Ε; Αα.
ελα μωρε με την αλικη
Στο επιβλητικό και επικό ύφος των Warlord δεν ταιριάζουν ποζεριές.
Γενικά είναι υπερτιμημένη η σκηνική παρουσία στη μουσική… αλλά όχι ασήμαντη φυσικά.
Πρώτα απ’όλα με ενδιαφέρει να είναι επαγγελματίες οι μουσικοί και να παίζουν σωστά και όχι πορωτικά απλά για να καλύψουν ατέλειες μέσα από παραμόρφωση, εφέ και κολακείες με το κοινό.
μιας κ βρεθηκα τελικα αθηνα πηγα κ εγω στο λαιβ, battleroar δεν ειχα ακουσει ουτε νοτα αλλα με κερδισαν και ειδικα το τελευταιο κομματι (battleroar) γαμησε.
κατα τις 22.15 βγηκαν οι warlord και επαιξαν για σχεδον 2 ωρες χωρις πολλα λογια κ σολο.
πολυ δυνατη εμφανιση,το καταχαρηκα ακομα κ αν δεν ειμαι φαν. σχεδον γεματο το μαγαζι το οποιο δεν πρεπει να χωραει 1000 ατομα και ειναι απ’τα χειροτερα που εχω παει.
ο ηχος στους battleroar και στα πρωτα των warlord ηταν κακος (συνηθες φαινομενο), μετα εστρωσε
edit: το μονο που με ξενερωσε ειναι που δεν παιξαν το penny for a poor man.
απο τα βόρεια κανεις να μας πει τι έγινε???