Warp Records

Ηλεκτρονικη ξεκινησα με Plaid,1μιση χρονο πριν.Ο user cirkus μου ειχε προτεινει τοτε 5-6 αλμπουμς για να συνεχισω…δε μπορω να πω οτι ακουω σταθερα(ουτε καν)ουτε οτι εχω ψαξει και τοσο πολυ απλα που και που με αναζογωνει αυτη η μουσικη,με κανει και ξελαμπικαρω καπως.Σ’αυτην εδω την εταιρεια ειναι μαζεμενες μερικες προτζεκταρες,πολλα απο αυτα που εχω ακουσει μου κανουν,οποτε την αγαπω και της φτιαχνω poll.Οι ειδικοτεροι μου λετε αν εχω ξεχασει στις βασικες επιλογες κατι σημαντικο…ψηφιζετε αγαπημενο σχημα.

ώπα pumpkin? τι έξαλλα είναι αυτά?!

αγαπημένη εταιρεία η warp records. πολύ, πολύ σημαντική για την ηλεκτρονική μουσική που αγαπάμε. μαζί με ninja tune και hyperdub η αγία τριάδα του σύγχρονου ηλεκτρονικού ήχου.

[B]aphex twin[/B] και [B]autechre[/B] είναι από τα πιο σημαντικά ονόματα των 90’s στο drum & bass/breakbeat/idm. το “richard d. james album” του aphex twin είναι μια ιστορία από μόνο του. όπως επίσης και το βίντεο του [U]‘come to daddy’[/U] δε θα ψηφίσω όμως αυτά τα ονόματα, γιατί όλοι τους ξέρετε και θα πάρουν ψήφους.

οι [B]boards of canada[/B] έχουν κυκλοφορήσει έναν από τους αγαπημένους ηλεκτρονικούς μου δίσκους των 00’s, το “geogaddi”. το έχω συνδυάσει με ανοιξιάτικα βράδια. είναι τόσο εμγάλος δίσκος, που ξεπερνά ακόμη και τους ίδιους.
νιώστε με το [U]1969[/U].

ο [B]clark[/B] είναι μάλλον ο amon tobin των 00’s, και το “body riddle” είναι ίσως το καλύτερα κρυμμένο διαμάντι των ηλεκτρονικών 00’s. [U]free jazz[/U].

ο [B]flying lotus[/B] είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στον ηλεκτρονικό χώρο από τα late 00’s και έπειτα αμζί με τον burial. ιδιοφυία διάολε. απλά άκου το περσινό “cosmogramma”, και μετά το φετινό άλμπουμ των radiohead.

οι [B]lfo[/B] αξίζουν αιώνια σεβασμό μόνο και μόνο για το ντεμπούτο τους. από που νομίζεις ότι επηρεάστηκαν οι daft punk?~ [U]κλικ[/U]

οι [B]plaid[/B] είναι τέρμα αδικημένοι, μιας και το 1999 έκαναν πράγματα που άλλοι τα έκαναν αργότερα bonobo λόγου χάρη) με μεγαλύτερη επιτυχία. μου αρέσει και η [U]βιντεογκεημάδικη ατμόσφαιρα[/U] που βγάζουν.

ο [B]prefuse 73[/B] είναι ο προφήτης της witch house. αγαπώ το χάος του. πολύ ωραία και η πρόσφατη [U]συνεργασία[/U] του με τη zola jesus.

ο [B]squarepusher[/B] είναι σίγουρα ο παραγωγός με τη μεγαλύτερη συνέπεια και συνέχεια από όλους στο poll, αν και δεν έχω ακούσει ολόκληρη τη δισκογραφία του. αγαπημένος μου δίσκος του το “music is rotted to one note”. δύστροπο άκουσμα. [U]σα να περπατάς σε σκοτεινά σοκάκια του bristol[/U]. παίζει με το μυαλό σου. αποδεικνύει ότι η jazz είναι ίσως το πιο ακραίο είδος μουσικής. υποκλίνομαι.-

μεταξύ boards of canada, flying lotus και squarepusher παίζεται η ψήφος μου, θα τη ρίξω σε fly lo γιατί ό,τι και αν κάνει, είτε βγάζει δίσκο, είτε συνεργασία, είτε παραγωγή, είναι έργο τέχνης.

αν εντοπίζω απώλειες, αυτές είναι ο gonjasufi και oi battles, αλλά κλάιν…

Ρε πούστη τρόμε,όλη μέρα μουσική ακούς? κι εσύ κι άλλοι 20-30 εδω μέσα,ασταδιάλα πια πως διάολο προλαβαίνετε

το δημοψήφισμα είναι άκυρο. πρέπει να ψηφιστούν σχεδόν όλοι,κ η warp είναι απλά ΚΟΡΥΦΗ

φήμες που λένε ότι γεννήθηκα με ακουστικά στα αυτιά μου κρίνονται αναληθείς. αλλά τελικά δεν είναι.

Ωχ,κι ο Γκωνιασουφρας Warp ειναι?:stuck_out_tongue:

Waves τεμπελαρε ψησου να πεις καμια προτιμηση ομως κι ας μη ψηφισεις,ποιοι ειναι οι υπολοιποι των σχεδον ολων και τετοια

Παρόλο που ο προσανατολισμός της εταιρίας είναι κατά βάση ‘‘ηλεκτρονικός’’, το αγαπημένο μου συγκρότημα από την Warp είναι ένα μη ηλεκτρονικό σχήμα, οι αμερικανοί Grizzly Bear. Από τα πολύ σημαντικά ονόματα της indie σκηνής την προηγούμενη δεκαετία που μάλιστα κατόρθωσαν πέραν της κριτικής αποδοχής, να αποκτήσουν και μία υπολογίσιμη εμπορική απήχηση. Κορυφαία τους κυκλοφορία το Veckatimest του 2009, αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους indie δίσκους των 00’s.

[SPOILER]Τρόμε ας ήμουν κι εγώ φοιτητής κ θα σου έλεγα εγώ, επίσης δεν νομίζω ότι αμα ακούμε 35000 δίσκους το χρόνο μπορούμε να τους χωνέψουμε. παλιά που ακουγαμε 2 νέους δίσκους το μήνα τα ζούσαμε όλα στο πετσί μας, οπότε κλαϊν[/SPOILER]

Εαν αφήσω το συναίσθημα να μιλήσει θα πω μάλλον [B]Aphex Twin[/B], ή [B]Squarepusher[/B]. E είναι Θεόθεοι,τι να λέμε τώρα.

[B]Autechre [/B]επίσης Θεόθεοι.Πολύ. Τι να λέμε τώρα.

[B]Flying Lotus [/B]απο τα βασικά χαρτιά του παρόντος, κ άμα συνεχίσει έτσι κ του μέλλοντος. Ε τι να λέμε τώρα,αμα είσαι μουσικός κ συγγενής με τον [B][SIZE=“3”]Άγιο Coltrane[/SIZE] (ενας είναι)[/B] μάλλον δε γίνεται να μη γαμάς.

[B]Plaid[/B] επίσης τι να λέμε τώρα,το Νοτ for threes ,για το οποίο δεν υπήρξα τόσο τεμπέλης όταν έγραψα στο 90’ς ηλεκτρονοθρεντ, είναι αγάπη παντοτινή

prefuse 73 κ clark δεν έχω υπόψιν, lfo νομίζω τρελά πρωτοπόροι αν κ δεν έχω ακούσει παρα μόνο σκόπρια πράγματα κ όχι ολοκληρωμένα άρα πάλι επι της ουσίας δεν εχω υποψιν, boards of canada γαμω αλλά brian eno εε

Ουφ κουράστικα. Warp ρε γκιαούρηδες!

Κλαψιάρη δεν ξέρω αν έχεις υπάρξει φοιτητής, αλλά αν ναι μάλλον δεν έχεις ακούσει τους 13453454 δίσκους που έχει ακούσει ο χορορ. Ε, πρόβλημα σου :lol:

Επίσης, αν θέλει κανείς αναφέρει τον κόκκινο ξιφία ε.

Οι μονοι που μπορουν να το κανουν ειναι οι μπλακμεταλαδες,ο χορρορ κι ο ριπνουβ:p

αυτουνο αυτουνο

http://www.youtube.com/watch?v=SlGhG20BkWw

Not for Threes ανωτερο του Double Figure θαρρεις?

έχω, ήμανε νιος κ γερνάω

[SIZE=“6”]8O8O[/SIZE] [B]ΠΩΣ Κ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ.[/B]

Making bones forevah ρε ! ! !

πολύ σωστός.
δεν έχω ακούσει άλλη τους κυκλοφορία πέρα από το “veckatimest”, αλλά αυτός είναι ένας υπέροχος δίσκος, τον οποίο εκτίμησα ακόμη περισσότερο μετά και το blue valentine.
το [U]i live with you[/U] μεγάλο κομμάτι.-

[SPOILER]αν ήσουν φοιτητής στα εμμε θες να πεις! :country:
καλά, μη φανταστείς ότι έχω ακούσει και τους άπειρους δίσκους. απλά με τα ηλεκτρονικά έχω ασχοληθεί μάλλον τα περισσότερα χρόνια που ακούω μουσική.

ωραία τα λες πάντως γενικά. ωραίος και για τη σχέση fly lo με τον coltrane. την είχα ξεχάσει. πρέπει να ασχοληθώ κάποια στιγμή και με τον άγιο…[/SPOILER]

θα πάρει χαρτάκι λοιπόν,στην αναμονή μαζί με τα άλλα 150 άλμπουμ που προσπαθώ να ακούσω

Δεν είμαι αντικειμενικός όταν πρόκειται για το το Νοτ for threes :slight_smile: . Αλλά όχι ,δεν υποστηρίζω κάτι, έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα-ανώτερο,κατώτερο,καλύτερο χειρότερο- δεν ισχύουν τις πιο πολλές φορές,κ είναι απλά μια κατάσταση αντίληψης του ακορατή, το πως ερμηνεύει τα διάφορα ακουσματα. ¨Ομως δεν είναι ο ακροατής στο κεφάλι του συνθέτη/μουσικού για να ξέρει πως αντιλαμβάνεται τη δημιουργία, κ κάτι που σε όλους φαίνεται πιο γαμώ μπορεί ο δημιουργός να το έχει εντελώς αλλιώς μέσα στο μυαλό του,ως εκ τούτου όλα είναι υποκειμενικοί χρακτηρισμοί κ δεν υπάρχει τίποτα το κακό με αυτό (είδες για αυτό βαριέμαι να μιλάω,γιατί αρχίζω κ λέω ότι να’ναι κ με παίρνει η μπάλα κ θα βγω οφφτόπι)

και τώρα γρήγορα χώστε τους red snapper ,μες το πολλ :slight_smile:

τι “not for threes” και τι “double figure”?
η αλήθεια βρίσκεται στο rest proof chemistry. το κλείσιμο με το air locked με συμμετοχή goldfrapp τα άλλα το βλέπουν με το κυάλι!

κοίτα, γενικά ακούς τον κώλο σου,όπως κ χρήστες σαν τον rip noob, κ αυτό είναι άψογο κ σωστότατο κ άξιο επαίνου, αλλά ρε σεις δεν γίνεται το μυαλό να αφομοιώνει σε βάθος τόση πληροφορία. μάλλον κάποια που ακούτε εαν τα ακούγατε πιο πολύ αγνοώντας άλλα θα σας σημάδευαν πιο πολύ σαν ανθρώπους, τώρα εχετε αβανταζ ότι ξέρετε τι τρέχει στην επικαιρότητα αλλα ίσως κάποιες τρίχες μένουν στη θέση τους περισόττερη ώρα απ’όσο θα γινόταν εαν αποκλείατε συνειδητά κάποια ακουσματα προς χάριν αφομοίωσης των υπολοίπων,τεσπα έχετε τους λόγους σας πoιος είμαι εγώ να κρίνω το Μυαλό του καθε ανθρωπου.αντε παλι οφφτοπι

Autechre κ χάος Παιδιά ,αυτό το κομματι είναι απο άλλο Κοσμο. Καληνύχτα

βασικά ακόμη και αν ακούς αρκετούς δίσκους, ίσως και παραπάνω από όσους δύναται να χωνέψεις, και πάλι θα μείνεις σε κάποιους που θα αξίζουν. θα βρίσκουν το δρόμο προς το play περισσότερο από άλλους, ακόμη και αν δεν τους ακούς όλη μέρα κι όλη νύχτα. πάντα υπήρχαν άλμπουμ με τα οποία κόλλαγα αρκετά για κάποιο διάστημα, και που δε θα φύγουν από το ipod, το mp3, την playlist του winamp, whatevs… όπως επίσης και περίοδοι που τίποτα δε μου κινεί το ενδιαφέρον και δεν καταφέρνω να ακούσω ένα δίσκο για δεύτερη με τρίτη συνεχή ημέρα. χρόνο άλλωστε είχα αυτά τα 4 χρόνια στη σχολή, δεν έχω παράπονο. :stuck_out_tongue:

καληνυχτώ με τη σειρά μου με vibes από το υπερπέραν.

[U]http://www.youtube.com/watch?v=sr7QHFK-ZAw[/U]

Δεν συμφωνώ με το boldαρισμένο, δεν νομίζω οτι υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να ακούς μουσική. Όλα είναι στο χαρακτήρα του καθένα.

Προσωπικά μ’αρέσει να ανακαλύπτω καινούρια συγκροτήματα/είδη μουσικής κτλ. προσπαθώ δηλαδή να ακούω διαφορετικά πράγματα και να μην μένω στα ίδια.

Το post rock και το post metal για παράδειγμα πιστεύω οτι, ότι ήταν να παιχτεί, παίχτηκε τη δεκαετία που μας πέρασε. Σαφώς και περιμένω με αγωνία το καινούριο album των cult of luna που θα βγει φέτος και το καινούριο neurosis του χρόνου αλλά από κει και πέρα οι koloss που αναφέρθηκαν στο post rock topic δεν νομίζω οτι έχουν να προσφέρουν τίποτα καινοτόμο, εξάλλου άμα πρόκειται για μπάντα που θα αρέσει στους φαν των cult of luna γιατί να μην ακούσω cult of luna εξ’αρχής?
Το οτι (οι cult of luna) είναι μεγάλη μπάντα έγκειται στο οτι η μουσική τους έχει τεράστιο replay value.

BTW θα ήθελα να μάθω πως έχει βγει αυτή η φήμη για μένα οτι ακούω 35007 δίσκους τον χρόνο :stuck_out_tongue:

Ontopic: όσον αφορά την warp δεν μπορώ να ψηφίσω μόνο έναν.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με την warp, την raster-noton, την planet mu, τον aphex twin, τους coil τους dead can dance και πολλά άλλα μακροπρόθεσμα.

Και η αλήθεια βρίσκεται στο Windwind των Autechre.
Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να ακούς αυτό το τραγούδι βράδυ, στα ακουστικά περπατώντας μόνος στην πόλη.

Δε χρειαζεται καν να αλλαξω αλμπουμ για να βρω κατι καλυτερο8)

Αυτοί οι LFO που έχετε στο πολλ έχουν καμία σχέση με το breakcore-ά LFO Demon ή ούτε καν?

Ούτε καν… :stuck_out_tongue:
Οι LFO είναι από το Sheffield, ενώ ο LFO Demon από το Βερολίνο και ανήκει στη Sprengstoff (ή κάπως έτσι) Records.

επρεπε να το καταλάβω για να τους θεωρείς κορυφαίους… :stuck_out_tongue:
ε από το πολλ άφεξ τουίν.