WATAIN Αθήνα 4/5/2019

Eastern Eclipse Tour 2019
WATAIN (Sweden)
Σάββατο 4 Μαΐου 2019 - Gagarin 205

Ώρα έναρξης: 21:00 - Τιμή εισιτηρίου: 22 Ευρώ (Προπώληση) - 25 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων

Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα / Τηλ: 210-3830981)
Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ: 210 3846783)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)
Cinema Libre (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Uncle Chronis Tattoo (Φανερωμένης 7, Χολαργός / Τηλ: 211-4007736)
Hunter Agency (Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), Αθήνα / Τηλ: 210-3608366)
Dazzled (Αγίου Βασιλείου 7, Περιστέρι / Τηλ: 210-5789892)
ON-LINE: www.123tickets.gr

2 Likes

2 Likes

ΤΡΕΛΑ…απ’οτι ολα δειχνουν, θα ειναι πολυ καλο και δυνατο live

1 Like

Όντως, δίνουν ωραία σόου οι Watain και οι ελληνικες μπάντες είναι πολύ καλές.

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 19:00
Thy Darkened Shade: 20:00 - 20:40 (40 λεπτά)
Dead Congregation: 21:00 - 21:50 (50 λεπτά)
Watain: 22:20

4 Likes

Συναυλιαρα. Καταρχήν στα 30 χρόνια που παω σε συναυλίες σε κλαμπς ήταν από τις καλύτερα οργανωμένες συναυλίες. Έφτασα 19:30 και έπαθα σοκ όταν είδα ότι…οι πόρτες είχαν ανοίξει. Συνήθως το «οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00» σημαίνει «οι πόρτες ανοίγουν στις 20:15 και η πρώτη μπάντα ξεκινάει στις 20:20 και οποίος προλάβει» . Οι μπάντες όλες στην ώρα τους με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Ο ήχος άψογος . Ο κόσμος, χαμός, ως μεγάλος σε ηλικία δεν έχω και ιδιαίτερη επαφή με το Metal κοινό και δεν ήξερα ότι οι Watain είναι τόσο δημοφιλείς. Καθόμουν μπροστά, στα κάγκελα, στον εξώστη και κατέβηκα και κάτω. Πολύς κόσμος στον εξώστη, στις σκάλες και στο κυρίως μέρος του κλαμπ μέχρι τις πόρτες. Οι Ελληνικες μπάντες άψογες, οι Thy Darkened Shade ειδικά με εντυπωσίασαν, πολύ ανώτεροι και μουσικα και σε σκηνική παρουσία (ακόμα και σαν φιγούρες «έγραφαν») από πολλές πιο ξακουστές καλτ ελληνικες black metal μπάντες. Τσίμπησα και το τελευταίο cd τους. Οι Dead Congregation επίσης πολύ καλοί αν και αυτό το συγκεκριμένο είδος death metal δεν μου πολυαρεσει live. Πάντως ήταν καλοί και δημοφιλείς. Οι Watain άψογοι σε όλα, τοπ επαγγελματική μπάντα. Αυτά.

3 Likes

Καλησπέρα.

Εμένα προσωπικά μου φάνηκε πολύ μέτριος ο ήχος και άλλαξα θέση 2-3 φορές στην συναυλία. Ειδικά στους DC τους χαντάκωσε για το μισό setlist. Στους Watain το μπάσο δεν ακουγόταν αν και δώσανε ρεσιτάλ. Βέβαια όντως η διοργάνωση ήταν εξαιρετική.

Πάντως ήταν ευτυχία τέτοια support acts. Πολύ σπουδαίες μπάντες αναγνωρισμένες αρκετά και εκτός συνόρων στα ιδιώματά τους. Τώρα για τον κόσμο, Watain τον περίμενα προσωπικά τέτοιο χαμό ειδικά στα πιο γνωστά τους τραγούδια. Χάρηκα που ο κόσμος είδε ζωντανά τους TDS που δεν παίζουν και συχνά εν αντιθέσει με τους DC . Δεν μπορώ να πω αρκετές φορές πόσο μπαντάρες είναι.

1 Like

Εμένα ο ήχος μου άρεσε πολύ. Στους TDS ήταν κρυστάλλινος και ξυραφενιος. Το είδος των DC πάντα θα ακούγεται έτσι και αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού που έχω δει σε χαοτικό death metal ύφος έτσι ακούγονται, είχαν και το τεχνικό προβληματάκι κάποια στιγμή. Στους Watain μου φάνηκε τέλειος, σχεδόν studio ποιότητα , τουλάχιστον από τον εξώστη. Ειδικός δεν είμαι πάντως.

Η διοργάνωση ήταν σχεδόν πρωτοφανής.

1 Like

Μπορεί να έχει να κάνει και με το ότι ήσουν εξώστη. DC τους έχω δει πέντε φορές, χτές ηχητικά ήταν η χειρότερη νομίζω αν και από το προβληματάκι και μετά ανέβηκαν πολύ. Μπαντάρα.

TDS ήταν όντως ξυραφένιος αν και θυμάμαι κάπου στο δεύτερο τραγούδι να μην ακούγονται οι ρυθμικές καθόλου σε σημείο ο κιθαρίστας να το αφήνει το κομμάτι για να φτιάξει τον ήχο.

Watain μόνη μου ένσταση στην αρτιότατη εμφάνισή τους είναι το μπάσο. Περίμενα σε κάποια κομμάτια να τα γεμίσει και αν δεν ήξερα το σημείο θα νόμιζα ότι έτσι πήγαινε η σύνθεση. Οι κιθάρες και τα φωνητικά τους πάντως ήταν 10/10.

1 Like

Video από την συναυλία.

H χθεσινή συναυλία ήταν σαν να μην είχε έναν headliner αλλά τρεις.
Οι Thy Darkened Shade ήταν εξαιρετικοί επάνω στην σκηνή. Ενδιαφέρον black metal με άποψη και ένας εκπληκτικός drummer που μας έδωσε τα μυαλά στο χέρι.

Οι Dead Congregation αποτελούν μπάντα παγκοσμίου βεληνεκούς και το αποδεικνύουν σε κάθε τους εμφάνιση. Οι γαμάτες συνθέσεις τους, το παθιασμένο τους παίξιμο, η άνεση που έχουν επάνω στην σκηνή και γενικά η δύναμη που αποπνέουν είναι το κάτι άλλο. Εχθές έσκισαν για άλλη μια φορά.

Το show των Watain πολύ εντυπωσιακό, με ήχο και απόδοση σε υψηλό επίπεδο όπως αναμενόταν. Προσωπικά όμως βρήκα ατυχή την επιλογή να μην συμπεριλάβουν την κομματάρα “A Throne Below” στο setlist.

Όσο για την διοργάνωση ήταν πράγματι υποδειγματική με το χρονοδιάγραμμα να τηρείται στο ακέραιο. Καλό θα ήταν να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

1 Like

Εγω δυστηχως δεν καταφερα να παω απο νωρις στο Gagarin, εφτασα οταν τελειωσαν οι DC.
Απο αυτο που ειδα απο τους Watain μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα παρα πολυ. Κατω καθομουν, κεντρο και ο ηχος ηταν μια χαρα, πολυ καθαρος.Το show, στα προτυπα μιας Black Metal μπαντας και ο κοσμος ικανοποιητικος και απο προσελευση αλλα και απο κεφι.
Ολα καλα λοιπον, αλλο ενα καλο live περασε στην ιστορια και χαιρομαι γι’αυτο,γιατι ειδικα τα τελευταια που εχω παει,εχω φυγει ευχαριστημενος.
Επομενη σταση Cannibal Corpse,Marduk,Dr.living dead

Υ.Γ. Μου ηρθε η μπακετα στο στηθος οταν την πεταξε,αλλα ο ΜΛΚΣ εκεινη την ωρα εβαζα το κινητο στην τσεπη και δεν ειχα ελευθερο χερι,με αποτελεσμα να την βουτηξει ο πισω μου. Χαλαλι του!

1 Like