η μόδα ξεκίνησε από τους white stripes, και έκανε cool στα indie/alternative (και όχι μόνο) λημέρια τον garage/heavy/bluesy ήχο των 60’s και των 70’s.
και μπορεί οι white stripes να έχουν πλέον διαλυθεί, αλλά υπάρχουν εκεί έξω πολλές μπάντες ικανές να αναπληρώσουν τον ήχο τους. αυτό που ζητώ είναι απλό. ψηφίστε ποιο από τα πνευματικά τους τέκνα προτιμάτε περισσότερο. :country:
Καταρχήν, χαρά στο κουράγιο σου που ανοίγεις τα θρεντ !
Ας αρχίσω τώρα την κλασική γκρίνια “Πού είναι ο χ? Πού είναι ο ψ?”!
Πού είναι οι [U]Strokes[/U]? [SIZE=“1”](αγαπώ 15χρονο Julian Casablancas!)[/SIZE]
Πού είναι οι [U]Interpol[/U]? [SIZE=“1”](το μισό αντίτιμο του εισητηρίου το πλήρωσα με χαρά για τούτο το τραγούδι μόνο) [/SIZE]
Πού είναι οι [SIZE=“3”][U]Arctic Monkeys[/U][/SIZE] βασικά?!
Οι [U]Editors[/U]?
Οι [U]Eels[/U]? (personal fav)
Και η, διαβόητη πλέον στα indie θέματα, καθώς είναι γκουρού και την αναφέρω συχνά, κολλητή μου σίγουρα θα ενίστατο για την απουσία των [U]Menomena[/U] (ίσως και των [U]Stornoway[/U]).
Νομίζω μερικά -τουλάχιστον- από τα παραπάνω είναι μεγάλα ονόματα που θα ‘πρεπε να βρίσκονται εδώ. Οι Raconteurs π.χ. είναι ένα ακόμα πρότζεκτ του White που αν έχει άλλο τραγούδι εκτός απ’ το Steady as She Goes, δεν το ξέρω. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να βγει.
Κι εγώ ήξερα τα 5/9 από τη λίστα μόνο, αλλά τσέκαρα και τα υπόλοιπα, τα περισσότερα μου άρεσαν, δοκίμασα μικρό δείγμα όμως.
Ψήφισα Black Keys γιατί αυτοί αντιπροσωπεύουν τα γούστα μου περισσότερο από τη λίστα, αλλά αν υπήρχαν Monkeys θα έκλινα προς τα 'κει μεριά. Πάντως κι οι Dead Weather είναι γαμάτοι.
Το “but I like it” σημαίνει “προσωπικά αγαπημένα του the horror” τελοσπάντων??
Σ’ αυτή την περίπτωση, να το δεχτώ…
[SPOILER]Αν δεν υπάρχει ήδη, προτείνω να χρησιμοποιούμε αυτό το θέμα για τις indie ανησυχίες-προτάσεις μας.
Εγώ πάντως αυτό έκανα, καθώς έβαλα 50 λινκς παραπάνω! Μουαχαχα!!
Ούτε εγώ έχω ασχοληθεί με όλα τα συγκροτήματα της λίστας αλλά νομίζω καταλαβαίνω τη λογική πίσω από την επιλογή αυτών των συγκροτημάτων…Νομίζω οι λέξεις κλειδί στο αρχικο κείμενο είναι οι heavy/bluesy οπότε αυτό αποκλείει συγκροτήματα όπως οι Interpol, Editors, Strokes από αυτό το poll. Αυτά πάνε σε άλλη κατηγορία του indie.
Προσωπική αδυναμία έχω στα πραγματικά παιδιά του Jack White(ιδιαίτερα στους Raconteurs) και όχι τόσο στα πνευματικά.
Θεωρώ ότι και τα 2 albums των Raconteurs είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλά.
Πολύ αξιόλογοι και οι Wolfmother με πιο heavy ήχο( και αρκετή αντιγραφή στα τραγούδια τους για τους πιο κακοπροαίρετους). Όπως και να έχει με τη μουσική τους κέρδισαν και τον σεβασμό των Led Zeppelin και προσκλήθηκαν να παίξουν το Communication Breakdown όταν οι Zeppelin μπήκαν στο βρετανικό hall of fame πριν μερικά χρόνια.
Αααα, ναι μπράβο! Βλακείες έλεγα, με το που είδα “Blue Veins” έγινε το κλικ στο μυαλό μου και θυμήθηκα πριν καμιά 5άρα χρόνια που είχα κατεβάσει 4-5 τραγούδια Raconteurs.
domino, αυτό που λέει ο boig. εστίασα στον συγκεκριμένο ρετρό heavy/bluesy ήχο που είναι κοντά στους white stripes. μπαντάρες όλες αυτές που αναφέρεις, αλλά περιόρισα αρκετά το ηχητικό εύρος του thread. εξού και οι επιλογές του poll.
οι raconteurs πάντως μπορεί να μην είναι το αγαπημένο μου project του white, αλλά σίγουρα έχουν κι άλλα πολύ καλά κομμάτια πέραν του steady as she goes.
οι hives ποτέ δε με ξετρέλαναναν, και τους hellacopters δεν τους θεωρώ και τόσο indie.
τέλος, απαιτώ η κολλητή σου να γραφτεί το συντομότερο δυνατό στο φόρουμ.
λατρεύω menomena και stornoway. μόνο που τους αναφέρεις ανέβηκες ένα σκαλί στην εκτίμησή μου…!
Είπαμε δεν τα πάω και πολύ καλά με αυτές τις ταμπέλες αλλά αν οι Hellacopters είναι indie τότε εγώ είμαι Ινδός
White Stripes γουστάρω αλλά απ’τις μπάντες του πολλ να 'χω ακούσει 1-2 τραγούδια και όχι απ’όλες. Οπότε απέχω 8)
Επίσης,
αν ήταν στο πολλ θα τους ψήφιζα
Τους γουστάρω πολύ και δεν είχε πάει το μυαλό μου τόσο στο indie/alternative κομμάτι όσο στο garage rock 60’s-70’s, όπως αναφέρεις στο πρώτο ποστ.
that’s exactly my point για τους hellacopters. ναι, πολύ ωραίοι, αλλά εν τέλει όχι για αυτό το thread.
τώρα, σχετικά με τους hives, είναι σε πιο garage/punk φάση. το “veni vidi vicious” πάντως είναι ένα μικρό κομμάτι των εφηβικών μου χρόνων. το είχα αγοράσει και το είχα λιώσει όσο λίγους δίσκους εκεί στα early 00’s. ειδικά αυτό το [U]Hate To Say I Told You So[/U] είναι ύμνος διάολε.!
πέραν από αυτόν το δίσκο όμως, δε μου έκαναν ποτέ ιδιαίτερη εντύπωση. οκ, σίγουρα τους ακούω ευχάριστα, αλλά όταν θέλω να ακούσω κάτι σε τέτοιο στυλ, θα προτιμήσω κάτι άλλο. σε φάση libertines ας πούμε…
α ναι, ψηφίζω kills. είμεθα groupies της alison. γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε?..
Άρα επιβεβαιώνεις αυτό που είπα. It’s all about you[-X
Ναι μωρέ, το κατάλαβα, απλά 'ντάξει, γιατί να το περιορίζουμε??
Τα εκτίμησα όμως κι αυτά που έβαλες εδώ, δεν μπορώ να πω, καλές μπάντες.
:lol: Την ψήνω!! Θα ‘βρισκε ο τέντζερης το καπάκι μ’ εσάς νομίζω!=p Μόλις με το καλό ξεμπερδέψει με πανελλήνιες…!
Ωωω, σπεύδω! Wtf, πώς μου ξέφυγαν αυτά?!!8O Βασικά, το περίμενα ότι κάτι θα υπήρχε, αλλά τα έχασα μέσα στον συρφετό της μεταλλιάς.
Θα συνεισφέρω με διάφορες ακυρίλες
βασικά ίσως να παραπλανεί λίγο ο τίτλος του thread, ο οποίος αποτελεί παραλλαγή του it’s only rock’n’roll (but i like it) των rolling stones, και τον οποίο χρησιμοποίησα περισσότερο για το ρετρό της φάσης. το thread έχει να κάνει με τη συνομωσία των white stripes και με όσους έχουν κοινά με τον ήχο τους.
βασικά προήλθε από μια κουβέντα που είχα πρόσφατα για το συγκεκριμένο ήχο. δεν κρύβεται κάποια υποδόρια προσπάθειά μου να σας μετατρέψω σε πιστούς στο τάγμα του jack white και να απαρνηθείτε το υπόλοιπο indie or something. ούτε καν…
περιμένω λοιπόν δυναμική συμμετοχή στα indie threads, καθώς και ψήσιμο της φίλης σου για να κάνει log in στο φόρουμ…!!
οι χαιβς παντως οτι και να λεμε με το αριστουργημα βενι βιντι βισιους αξιζουν με το παραπανω μια θεση στο πωλ (αυτους θα ψηφιζα ναι) οσο για τους χελακοπτερς εχεις δικιο μου ρθαν λογο του ροκ εντ ρολ αλλα σιγουρα δεν ειναι ιντιε:)
χμ, λοιπόν. επειδή ξέθαψα veni vidi vicious και γούσταρα, και για να είμαστε πιο σαφείς, αν κάποιος [COLOR=“Yellow”][B]Moderator[/B][/COLOR] δει αυτό το post, ας βγάλει από το poll τους [COLOR=“Red”][B]Band of Skulls[/B][/COLOR] και στη θέση τους να βάλει τους [COLOR=“Lime”][B]Hives[/B][/COLOR].
επίσης, να αλλάξει τον τίτλο του thread σε [B]Η κληρονομιά των White Stripes[/B] για να είναι πιο ακριβές ως προς το που στοχεύει.
ως φαν του Jack White ψηφισα
Raconteurs γιατι εχουν και πολλες τραγουδαρες
[SPOILER]many shades of black
carolina drama
broken boy soldier
consolers of the lonely
level
steady as she goes
blue veins
bang bang (διασκευη)[/SPOILER]
κατα τα αλλα μ’αρεσουν οι dead weather
[U]treat me like your mother [/U]και τα μυαλα στα καγκελα
και kills και wolfmother
[B]BLACK KEYS[/B] ευκολα,απλα,αιδρωτα!ΜΕΓΑΛΗ μπαντα,τι να λεμε τωρα ! .Τι να τους πουν ολοι οι αλλοι οταν οι Β Κις εχουν να επιδειξουν 6 αλμπουμαρες ??
Απο τις υπολοιπες αγαπαω και εχω αδυναμια σε greenhornes.Το four stars ηταν απο τις ωραιοτερες ροκιες που ακουσα περσυ.Γενικα τιμια garageομπαντα που παιζει πολυ καλη μπαλα.
Οi the kills θα ειχαν πολυ καλυτερη τυχη, οσον αφορα τις προτιμησεις μου,αν ΔΕΝ ειχαν βγαλει το αμφιρροπο midnight boom.Παρ ολα αυτα το blood pressures που ηρθε φετος, μας εβαλε (ανελπιστα) στις θεσεις μας και καναμε μοκο.Μπανταρα !
Τωρα, φυσικα οι Raconteurs και ακομα περισσοτερο οι the dead weather θα μπορουΣΑΝ να τους πατησουν ολους τους αποπανω χαμω,αλλα προκειται για προτζεκτ γκρουπ των 1-2 αλμπουμ,που δν ξερεις αν θα ξαναβγαλουν και επομενο.Και οι δυο μπαντες παντως, ειναι ολοζωντανα παραδειγματα του φοβερου μουσικου ταλεντου,που εχει ο χιλιοκραγμενος Τζακ…
αν θελήσω ποτέ να ποστάρω πορνογραφικό περιεχόμενο ή παράνομα links για κατέβασμα μουσικής στο φόρουμ, τότε θα γράψω τη μαγική λέξη ‘indie’ στον τίτλο του thread. κανείς moderator δεν πρόκειται να μπει.