Wishdoom - Helepolis

Απορώ πώς δεν έχει ανοίξει thread γι’ αυτό το μικρό διαμαντάκι… Δισκάρα, απλά!! Προσωπικά δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ ένα album από ελληνικό metal συγκρότημα που να ακροβατεί ανάμεσα στο epic και το doom, θυμίζοντας πολύ έντονα Doomsword και λίγο Manowar, αλλά το cd τα σπάει! Τσεκάρετέ το οπωσδήποτε!

Αντιγράφω από : http://www.metalholocaust.gr/component/content/article/34-kritikes-albums/745-wishdoom-helepolis-metal-on-metal-records.html

Ελέπολις : πολιορκητική μηχανή, ή σωστότερα κινούμενο οχυρό, είχε ύψος 41 μέτρα και πλάτος κατά το ήμισυ δηλαδή 20,5 μέτρα, πάνω σε οκτώ τροχούς διαμέτρου 4,6 μέτρων.
Αποτελείτο από εννέα ορόφους οι οποίοι ήταν εξοπλισμένοι κυρίως με καταπέλτες κάθε είδους και ήταν θωρακισμένοι στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές τους. Δεν συγκρίνεται με άλλους πολιορκητικούς πύργους διότι δεν χρησίμευε για την αποβίβαση στρατού στα τείχη, αλλά σαν κινούμενο οχυρό, πολύ καλά προστατευμένο, το οποίο κινούσαν μέχρι και 200 στρατιώτες!

Helepolis : η αντίστοιχη πολιορκητική μηχανή των Θεσσαλονικών Wishdoom. Ένα κινούμενο οχυρό, δημιουργημένο κατά μεγαλύτερο ποσοστό από τον Γιώργο “Samarithan G.” (κιθάρες). Αποτελείτο από 10 κομμάτια καταπέλτες του epic/doom ήχου, ενώ οι επιρροές από Doomsword, Manowar, Warlord και άλλα λοιπά καλούδια είναι παραπάνω από εμφανείς. Οπότε, δώρο Odin ο συγκεκριμένος δίσκος για τους φίλους του ήχου. Η παραγωγή είναι σίγουρα ένα πολύ θετικό, με έναν καθαρό, βαθύ ήχο, με τον απαραίτητο όγκο, δίνοντας ένα συν, στο όλο συναίσθημα, καθώς πλέον μιλάμε για συναίσθημα. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, το είδος κουβαλάει πολύ συναίσθημα, που μπορεί πολλά από τα μεγαθήρια του παρελθόντος, ακόμα να το ψάχνουν, υπάρχουν ωστόσο νέες, πιο φρέσκες μπάντες με μεγάλη αγάπη για το είδος αυτό, που το έχουν. Θεματολογία?μην περιμένετε τίποτα Σκανδιναβικά, η Ελλάδα έχει πολύ ιστορία για να πάει έτσι χαμένη, την οποία και τιμάνε σε πολλά σημεία [σ.σ.: δηλώνω μεγάλος fan των ?Helepolis? (guest Κυριάκος Βασδόκας, κιθάρες) και ?The Battle of Plataea?].

Ιδιαίτερα κινεί την προσοχή, η ερμηνεία-απαγγελία του Χρήστου “AD” Πασχαλίδη, δίνοντας στην όλη δουλειά, μια μορφή εξιστόρησης, κάνοντας το άκουσμα σίγουρα πιο ενδιαφέρον, μιας και δεν είναι ιδιαίτερα σύνηθες, ενώ το rhythm section των Χρήστο Πατσέ και Δημήτρη Ράπτη αξίζει να ακούγεται σε μεγάλες εντάσεις, παρασέρνοντας σε, σε ρυθμικό headbanging (σ.σ.: τον κλασσικό αργόοοο ανεμόμυλο)!.

Κλείνοντας πρέπει, να αναφέρω το εκπληκτικό εξώφυλλο του Dimitar Nikolov, ο οποίος μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν (βλ. Crosswind). Και για τους φίλους της ιστορίας, αυτούς που δε γνωρίζουν περί ελέπολις, αξίζει να το ερευνήσετε, οι Wishdoom δε φαίνεται να ονόμασαν έτσι τυχαία την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά?

Υ.Γ.: Κάπως έτσι κλείνει το ?Helepolis?, με το εκπληκτικό κομμάτι ?Wishdoom? (guest Λευτέρης Γέρμενλης, πλήκτρα), ένα κομμάτι που μάλλον θα αγαπήσουν πολλοί?.θα με θυμηθείτε?μετά το πρώτο άκουσμα, θα ακολουθήσουν σίγουρα 3 συνεχόμενα!

?When you first cast your spell upon me, I already knew it well. Your curse, will eternally doom me?Between life and death I shall dwell!?

Tracklist:

  1. Helepolis
  2. The Battle of Plataea
  3. Up the Hammers
  4. Cimmerian Plains - Son of Crom
  5. Crystal World
  6. My Wish Your Doom
  7. Zeus the Thunderer
  8. Guardians of Steel
  9. Screaming Blade
  10. Wishdoom

CURRENT LINE-UP:

Chris A.D. Paschalidis (vocals)
George Samarithan G. (guitars and backing vocals)
Christos Patses (bass)
Dimitris Raptis (drums)

www.myspace.com/wishdoom

Πολύ καλό πραγματικά!

θα τσεκαριστει συντομα… το ep τους μου αρεσε πολυ… ελπιζω σε κατι λιγο καλυτερο ομως!!!

σταθερά ανοδική πορεία. πολύ καλό άλμπουμ

Εύγε!!! nothing more.

τώρα αξιώθηκα να το ακούσω. δεν έχω να πω τίποτα παρά χίλια μπράβο στα παιδια!
αν ήταν ιταλοί ήδη θα θεωρόντουσαν το next big thing στον επικό ήχο… κομματάρες μέσα. άντε να τους δούμε και live γιατί δούλευα στο uth και τουσ έχασα :?

Πολύ καλοί είναι…πολύ καλά τραγούδια:):!:

Οντως πολυ καλο το αλμπουμ, κλασσικα το συγκροτημα δεν το ηξερα και το εμαθα απο εδω μεσα.

Ομορφη εκπληξη λοιπον.Τα κομματια ειναι δυνατα αλλα ξεχωρισα 4:

Battle of plataea
My wish your doom
Wishdoom
Guardians of Steele

υστερα ομως εψαξα τα πραγματα λιγο παραπανω καθως με ενδιαφερει πια η μπαντα και ειδα πως τα κομματια αυτα υπηρχαν και στο ιπι τους. Δεν το εχω ακουσει ομως για να εχω ολοκληρωμενη αποψη. απλα ισως να μην ειναι Η δισκαρα που λετε παραπανω. Αξιοι σιγουρα, ηδη σιγοτραγουδαω τα μισα κομματια οπως ειπα.

Υγ. Για φανταστειτε το battle of Plataea τραγουδισμενο απο JB ειδικα στα διπλα φωνητικα του ρεφραιν. Εδω που τα λεμε, φερνει και λιγο στο I am the North.

Δεν υπήρχαν όλα τα κομμάτα στ[B]α[/B] EP τους και δεν ήταν παιγμένα με τον τρόπο που παρουσιάζονται στο δίσκο (διαφορετικές ενορχηστρώσεις, στυλ τραγουδιού κλπ). Δεν ήταν τελειώς διαφορετικά, αλλά στο δίσκο σαφώς και έχουν βελτιωθεί αισθητά και φαίνονται αρκετά δουλεμένα από τα EP τους.

Μετά από τόσους μήνες και ακροάσεις δίσκων, ακόμα μου φαίνεται δισκάρα! 8)

Παιδια, ψαχνω παντου τους στιχους απο το χελεπολις αλλα ματαια. Καμια βοηθεια??

Εμένα ήταν από τους αγαπημένους δίσκους της χρονιάς. Από τις λίγες μπάντες που θεωρώ πραγματικά επικές. Μεγάλη ελπίδα μαζί με War Dance.

Στηριξε τη μπαντα κ αγορασε το cd.

που ρε φιλος να το αγορασω, στο Καταρ??Νιωθεις???Μου εχει ερθει το λιμιτεντ υπογεγραμμενο και ετσι απο τους θεους cage απο το Νοεμβρη και δεν τολμαω να ζητησω απο bro να το στειλει μην το λογοκρινουν στα τελωνεια!!

Αλλα αμεσως να πεταξουμε την κουβεντα…

Κανεις τους στιχους ρε παιδια, μιλαμε για δισκαρα, κριμα να μην τα τραγουδας ολα!

οπως ειχα πει και παραπανω εψαχνα καιρο το σιντι τους για στιχους κτλ. Γυρισα Ελλαδα πριν απο 2 βδομαδες και πηγα σε ολα τα γνωστα σινταδικα σε αθηνα και μοναστηρακι (συνολο 6 νομιζω γυρισα).

Ε, μαντεψτε. Σε κανενα δεν υπηρχε και κανεις δεν δεχτηκε να το μου το φερει, απλα το κλασσικο “ελα σε 1 βδομαδα και μπορει να το φερουμε”. so much for supporting the greek scene.

τελικα το πηρα απο Play.κομ και μου ηρθε μεσα σε 4 μερες.

Για την ιστορια, το αλμπουμ τα σπαει.