Wolfheart greek tour

Οι Φινλανδοί WOLFHEART του Tuomas Saukkonen (BEFORE THE DAWN, BLACK SUN AEON, DAWN OF SOLACE?) και οι Έλληνες AmongRuins με αφορμή την κυκλοφορία των ολοκαίνουριων albums τους ξεκινούν από κοινού την Ευρωπαϊκή περιοδεία τους με πρώτη στάση την Ελλάδα. Ταξιδεύουν από το Βορρά ως το Νότο επισκέπτονται 3 πόλεις και υπόσχονται να απογειώσουν τους Έλληνες metallers! Τελευταίος προορισμός Αθήνα - AN Club! Damage: 8 EURO!

Πέμπτη 17/10 Θεσσαλονίκη στο 8ball, Σάββατο 19/10 Ρέθυμνο και Κυριακή 20/10 Αθήνα

δεν τιθεται θέμα εκεί θα είμαστε :smiley:

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ήχος και δυστυχώς ελάχιστος κόσμος παρά το φοβερό 8?. Μάλλον δεν έχει ακουστεί τόσο το όνομα των Wolfheart, το album πάντως είναι εξαιρετικό. Εγώ το καταευχαριστήθηκα…τέτοιες μελωδιάρες, μόνο ο Tuomas! Μακάρι να μην αποκαρδιωθεί και να ξανάρθει!

Σετλιστ όλος ο δίσκος; Από BTD έπαιξε τίποτα;

Δε μου κάνει εντύπωση η προσέλευση, και BTD 3 κι ο κούκος ήμασταν.

Και θεσσαλονικη ελαχιστοι ηταν. 7 ευρω με μπυρα ρε καρντασια? Επισης μετριος ο ηχος, ο ετερος κιθαριστας (των eternal tears of sorrow) ουτε που ακουγοταν. Κανα 40λεπτο επαιξαν, τιποτα απο τα αλλα projects του. Κριμα…

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

στα της Θεσσαλονίκης, κλασικό ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ 8μπολ, στην αφίσα έγραφε ώρα έναρξης 20:00 και οι πόρτες άνοιξαν στις 21:00. 3 μπάντες support, που τέλειωσαν στις 00:00, ημέρα Πέμπτη ξέρω γω. καθυστέρηση στο φουλ.

οι Starve The Hydra μου άρεσαν πολύ, μελωδικό death, έπαιξαν και Violent Revolution και Only For The Weak. οι Among the Ruins δε με κέρδισαν, αν και έπαιξαν τίμια και αντρίκεια και τους στηρίζει ο Saukkonen μου φάνηκε πολύς θόρυβος για το τίποτα. οι Spellbound ήταν απλά απαράδεκτοι και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμφανίστηκαν πριν τους Wolfheart και έπαιξαν τόση ώρα. το νεαρό της ηλικίας ίσως να είναι δικαιολογία για κάποιους, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες δεν δίνω ούτε ένα ελαφρυντικό. το “τώρα θα παίξουμε ένα τραγούδι των Μπιφόρ δε Ντάουν, το Φόνιξ Ράιζινγκ” ήταν ο ιδανικός επίλογος μιας αστείας εμφάνισης.

Wolfheart βγήκαν λίγο μετά τις 00:00 και έπαιξαν 50’ (όπως και οι Before the Dawn την προηγούμενη φορά). ο Saukkonen κλασικός λατρείας, μορφάρα, να γεμίζει τη σκηνή και να χορταίνεις να τον βλέπεις. από κοντά και ο drummer που δε σταμάτησε να κάνει headbanging όσο έπαιζε. ο ήχος δεν ήταν τόσο χάλια όσο τον περίμενα και όσο μας έχει συνηθίσει το 8μπολ, ο κόσμος λίγος, εγώ γούσταρα πάντως. το ότι δεν έπαιξε κομμάτια before the dawn ίσως να ξενέρωσε τους περισσότερους, εγώ το σέβομαι απόλυτα και δίνω και respect.

μετά το τέλος του λάιβ ο Tuomas έκατσε για υπογραφές/φωτογραφίες κλπ, ευδιάθετος και ομιλητικότατος, είχε ΤΡΕΛΟ άγχος για την εμφάνισή τους και το καταχάρηκε όταν του είπα ότι φαινόντουσαν πολύ δεμένοι πάνω στη σκηνή (όντως, δεν το είπα έτσι), του είπα ότι ελπίζω να μην απογοητεύτηκε από τον ελάχιστο κόσμο και μου απάντησε ότι περίμενε και λιγότερους (!) δεδομένου ότι είναι νέο όνομα και το cd είχε βγει πριν 4-5 μέρες, στη Φινλανδία λέει αν είσαι καινούρια μπάντα και δεν έχεις δίσκο στο πρώτο λάιβ είναι νέκρα (“it’s dead”). Τα κομμάτια τα έπαιζαν live 2η φορά εκτός από 2 (δε μου είπε ποια) που τα πρόβαραν εκείνο το πρωί.

Τον χαιρέτησα λέγοντάς του ότι φαίνεται να είναι πολύ ικανοποιημένος με αυτό που κάνει πλέον και του ευχήθηκα τα καλύτερα γιατί τα αξίζει, έπιασε το πρόσωπό του με τα 2 χέρια, ξεφύσηξε και μου είπε ότι και αυτός ελπίζει όλα να πάνε καλά γιατί τώρα είναι πραγματικά ευτυχισμένος, μετά από πολύ καιρό.

σετλιστ:

Ψυχάρα Tuomas…setlist μόνο όλο το album των Wolfheart, 50 λεπτά περίπου. Φυσικά τιμή του που δεν έπαιξε τίποτα άλλο, έτσι κι αλλιώς τερμάτισε όλα τα projects που είχε για να κάνει κάτι καινούριο. Απλά σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε να παίξει 1-2 κομμάτια από το τελευταίο BTD που δεν έχει μελωδικά φωνητικά και είναι (νομίζω) μουσικά ό,τι πιο κοντινό στους Wolfheart.

Ξέχασα τα support…τους Desert Near The End δεν τους πρόλαβα, μπήκα μόλις είχαν αρχίσει οι Mindthreat, οι οποίοι ήτο λυκειόπαιδα, με γονείς μέσα στο venue που τους αγκάλιαζαν μετά την εμφάνισή τους! Έπαιξαν πολύ καλά, στο χώρο του metalcore παίζουν μπάλα, θέλω όμως να τους ξαναδώ με καλύτερο ήχο. Πιστεύω ότι άμα συνεχίσουν έτσι, το όνομά τους θα ακουστεί.

Για τους Among The Ruins, ίδια άποψη με τον bastard. Πολύ βαβούρα, δεν κατάφεραν να μου πουν κάτι. Τη διασκευή του “Forsaken” από As I Lay Dying, την κατάλαβα στο ρεφρέν. Ο Tuomas βέβαια έσταζε μέλι γι αυτούς.

Μακάρι να του πάνε όλα καλά, γιατί είναι εξαιρετικός μουσικός και έχει γράψει απίστευτα κομμάτια.

Λίγος κόσμος στο 8ball.
Εντάξει 4?(7? με μπύρα) για να δείς έναν μουσικό που είναι καταξιωμένος στην χώρα του και αλλού είναι αστείο ποσό!
Τώρα το οτι ήταν καθημερινή, ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος δεν πολυστέκει για μένα.
Στα μείον η μεγάλη καθυστέρηση γιατί κάποιοι ήθελαν να προλαβουν λεωφορεία ή δούλευαν την επόμενη μέρα.
Τα support σε κάποια φάση με κούρασαν.
50 Λεπτά το setlist αλλά δεν περίμενα να παίξουν κάτι από τα άλλα συγκροτήματα που είχε.
Έτσι κι αλλιώς το δήλωσε οτι κλείσανε τον κύκλο τους και οτι ακόμα και οι BTD δεν πρόκειται να ξαναπαίξουν live ή να βγάλουν δίσκο.
Ο Tuomas όντως γεμίζει την σκηνή και μου άρεσε πολύ το Live.
Μετά την συναυλία ήταν φιλικότατος για φωτογραφίες και συζήτηση.
Το merch δεν πήρα χαμπάρι που ήταν και στο τέλος ήθελα να αγοράσω το άλμπουμ αλλά το ξέχασα με τις φωτογραφιες.