WOLVES IN THE THRONE ROOM Αθήνα 7 / 2 / 2020 - Θεσσαλονίκη 8 / 2 / 2020

European Tour Winter 2020
WOLVES IN THE THRONE ROOM (U.S.A.)
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 - Αθήνα - Gagarin 205

Ώρα έναρξης: 22:30 - Τιμή εισιτηρίου: 22 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) - 25 Ευρώ (Λοιπή Προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ

Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα / Τηλ: 211 2143554)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)
Cinema Libre (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Uncle Chronis Tattoo (Φανερωμένης 7, Χολαργός / Τηλ: 211-4007736)
ON-LINE: www.123tickets.gr

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 - Θεσσαλονίκη - Eightball

Προπώληση Εισιτηρίων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Musicland (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-264880)
Alone Metal Store (Γ. Θεοχάρη 2, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-266772)
Dizzy (Αιγύπτου 5, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2314-009474)
Café Bar Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-453998)
ON-LINE: www.123tickets.gr

5 Likes

Ε ναι!

7 Likes

Ντάξει αφήστε μας να πάρουμε μια ανάσα, με τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών.

1 Like

Οι Αμερικάνοι black metallers, WOLVES IN THE THRONE ROOM, έρχονται στην Αθήνα, την Παρασκευή 7/2 και θα παίξουν στο Gagarin205, μαζί με τους συμπατριώτες μας, extreme symphonic metallers, CAELESTIA και τους blacksters DECIPHER.
Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι το εξής:
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 19:45
DECIPHER: 20:30
CAELESTIA: 21:20
WOLVES IN THE THRONE ROOM: 22:30

1 Like

Συνήθως προτιμώ το μπλακμεταλ μου περισσότερο επιθετικό παρα ατμοσφαιρικό, κ σίγουρα λιγότερο hypαρισμενο απ’όσο είναι στην περίπτωση των wolves ( χωρις ούτως ή άλλως να το χρεώνω στους ίδιους αυτό).

Επιπλέον, είχα τον φόβο ότι τα λάιβ τους ωχριούν μπροστά στα αντίστοιχα των - τρόπον τινά- προπατόρων τους Agalloch ( των οποίων η εμφάνιση το 15 μου ειχε φανεί επιεικώς στοιχειωτική).

Φυσικά ούτε κ σ’αυτό μου έφταιγαν οι wolves. Κ πάλι για προσωπικο σκαλωμα μιλάμε ( κ μαλλον αυθαίρετο).

Όπως κ να χει, όλα τα παραπάνω είναι καποιοι απο τους λόγους για τους οποίους τους ειχα κάψει την προηγούμενη φορά και χαίρομαι πολύ που δεν εκανα ξανά το ίδιο( έτοιμος ημουν), γιατί οι τύποι στο σανίδι ηταν ψιλοκαθηλωτικοί.

Μ’ έναν ήχο στον θεό, ευκρινή, bigger than life κ all around μας ( σαν το Force ένα πράγμα), σκηνική παρουσία λιτή κ επιβλητική απ’όλους τους ( extra points για τη μονιμοποίηση του έτερου κιθαρίστα- δίνει πολλά στη συνολική ενέργεια της μπάντας, νομίζω),κ έναν ντράμερ (ο ένας εκ των δυο Weaver) με παίξιμο τόσο αυθεντικά επικό που τον κατατάσσει αυτομάτως στις πλέον ευμνημόνευτες παρουσίες του χώρου, οι wolves κατάφεραν κάπως να μεταφέρουν όντως το βαρος κ την αύρα των κασκαδιανών βουνών τους (μεσα απο το νορβηγικό βορρά ομως) στη σκηνή του Γκαγκάριν ( που τη γέμισαν κ με το παραπάνω).

Ναι, προφανώς κ θα μπορούσα να σχολιάσω τη διάρκεια του λαιβ (το περίμενα ότι κάπου τόσο θα είναι, ωστόσο γελάει το σύμπαν αν σ’ αυτήν την περίπτωση είμαστε οκ με το 70λεπτο λαιβ στα 25 ευρώ επειδη είναι οι γουλβς), αλλά προτιμώ να κρατήσω οτι τελικά, κ σε αντίθεση με τα προσωπικά μου σκαλώματα, αποδείχτηκαν κ στο σανίδι γαμώ τις μπάντες κ μπράβο τους.

Μαζί με τη λαιβαρα των Kawir(κ των συγκινητικών Sear Bliss) το περασμένο Σάββατο,κ το τέρμα οικογενειακό λάιβ των Αχερουσία την επομένη, ο μήνας αποδείχτηκε ήδη πλούσιος σε pagan κ black συναυλιακά βιώματα.

Περιμένουμε αρχές του Μαρτίου τώρα να γκρεμιστεί το σύμπαν ( Suffocation/Belphegor/Hate) και να αποκάψουμε μυαλά την επόμενη μέρα ( Ved Buens Ende).

8 Likes

τα live των λύκων είναι εμπειρία, κάπου τόσο είχαν παίξει και την προηγούμενη φορά, μια χαρά έχουμε ζήσει και χειρότερα (αν αυτό που έχει σημασία είναι μόνο η διάρκεια και όχι το βίωμα). Απολαυστικοί σε κάθε περίπτωση.

ps.εξαιρετικοί και οι Decipher πάντως

βιντεάκια:
WOLVES IN THE THRONE ROOM: angrboda

DECIPHER – enslaved to be

3 Likes

Από λαό λέει και στα 2 λίγα πράγματα. Λίγο πάνω από το 1/4 από αυτά που είχαν κάνει πριν κάνα δυο χρόνια. Και ΣΚ. Ελληνικό κοινό. Εντελώς αψυχολόγητο.

Πήγα κι εγώ -Θεσσαλονίκη. Όπως τα είπε κι ο Ironman παραπάνω, αν κι έχω την εντύπωση (κοιτώντας τα set-list σε άλλες εμφανίσεις) ότι εδώ παίξανε ένα κομμάτι παραπάνω. Πολύ καλός ήχος, εντυπωσιακή εμφάνιση, κυρίως ο drummer έκλεβε τις εντυπώσεις. Νομίζω ότι ίιισως ήθελα το κάτι παραπάνω (μη με ρωτήσετε τι είναι αυτό το “κάτι”), από την άποψη ότι μιλάμε για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα black metal συγκροτήματα των τελευταίων χρόνων, του οποίου η μουσική επιδρά με φοβερό τρόπο στη studio εκδοχή της (και μιλάω για τον κλασικό τρόπο ακρόασης μουσικής τύπου ακουστικά, ηρεμία κλπ.), ενώ οι ίδιοι εκφράζονταν αρκετά έντονα για τη “διαφοροποίηση” τους από τα κυρίαρχα black metal μοτίβα.

4 Likes

Πέρα από διεξοδικές αναλύσεις του ήχου της μπάντας, οι WitTR έχουν κάτι το ξεχωριστό στις μουσικές τους που δικαίως τους έχουν αναδείξει σε μια από τις σπουδαιότερες και επιδραστικότερες μπάντες του black metal της τελευταίας 15ετίας.

Εκεί που περιμένεις πως μια σύνθεση θα γίνει ακόμη πιο εσωστρεφής, την εκτοξεύουν με ένα επιβλητικό ξέσπασμα, σχεδόν σαμανικό. Από την άλλη, ένα χτίσιμο αρκετών λεπτών, μπορούν να μην το απογειώσουν ποτέ. Δείτε το Angrboda. Εκεί που λες θα οδηγηθούμε σε κάτι μεγαλειώδες, ένα υποχθόνιο riff σε βυθίζει.

Έτσι είναι και οι εμφανίσεις τους, ειδικά αν τους πετύχεις με καλό ήχο και σωστό κοινό (που δεν κουράζεται εύκολα, δεν κοιτάει κινητά, δεν κουβεντιάζει, δεν ψάχνει απλά αφορμές για headbanging). Μπορούν να έχουν εξίσου τόσες κορυφώσεις όσες και στιγμές που ψάχνεις το κάτι παραπάνω. Επίτηδες, ενώ είναι στον κόσμο τους, in trance. Πολύ σπουδαία μπάντα, μοναδική οπτική.

εδιτ: Θα ήθελα κάπoια στιγμή να σχολιάσω εκτενώς πόσο συμφωνώ με το δικαίωμα μιας μπάντας να παίζει και 70 και 80 λεπτά αντί για 100-120. Βέβαια βγαίνω οφ τόπικ. Αν περνάει το μήνυμα της και θεωρεί πως καλλιτεχνικά την γεμίζει να παρουσιάσει ένα τέτοιο σετ, δικαίωμα της. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ όσα χρόνια πάω σε συναυλίες πως πληρώνω στην τιμή την διάρκεια, αλλά την πρόταση. Στο μυαλό μου δεν είναι όλα τα είδη και όλες οι μπάντες εξίσου συναυλιακά. Για μένα πάντως. Ο καθένας με την λόξα του δηλαδή.

7 Likes

Αυτό ήταν που πήγαινε για ακύρωση λόγω λαού;

25 ευρώ χωρίς support για 70’ συναυλία στο 8ball και με τον συναυλιακό χαμό που πλησιάζει, πραγματικά ποιος θα μπορούσε να ψυχολογήσει την απουσία του κόσμου :neutral_face:

Όταν είναι να μην πάει ο κόσμος βρίσκει λόγους.
Dimmu με ακριβό εισιτήριο, 60 λεπτά με το ρολόι και support που έσκασε ένα χαρτί για να παίξει και ήταν σαν Dimmu με ΠΑΣΟΚ και Dimmu Σύριζα/απο τα lidl παρέα, ΤΙΓΚΑ.
Wolves 2018 είχαν 800 + 2020 ΣΚ είναι λογικό να έχουν 300 σε χώρο που χωράει 1300 Αθήνα και πάνω ας μην το αναλύσουμε καλύτερα ?

Δεν ξέρω αν είναι unpopular opinion, αλλά το χωρίς support (καθότι ας πούμε 8 στα 10 σαπόρτ είναι παγερά αδιάφορα) και το 70-80 λεπτά (σε τέτοιου ύφους μουσικές είναι μια χαρά διάρκεια για να φτάσεις σε μια ολοκληρωμένη κορύφωση) προσωπικά είναι ένα κίνητρο παραπάνω για να πάω και να περάσω ωραία.

Και πέρα από τα παραπάνω που είναι απλά προσωπική άποψη, αλίμονο αν μετριόταν η τιμή ανάλογα με τα λεπτά και ανάλογα με την ελληνική μπάντα που έβαλε κάποιος (συνήθως τζάμπα) να παίξει.

25 ευρώ για μία αμερικανική μπάντα που είναι από τις τοπ και πιο δημοφιλείς στο ύφος της μου μοιάζει αρκετά λογικό αναλογιζόμενος την αγορά της πιάτσας.

Δεδομένου ότι ο Φλεβάρης τουλάχιστο είναι αρκετά φτωχός συναυλιακά, κατά τα φαινόμενα αυτός είναι ο κόσμος που αντικειμενικά αναλογεί στους WitTR στην Ελλάδα το '20.

2 Likes

22 ειχε στην προπωληση.

Πακέτο εξω Amorphis/Dimmu Borgir/WITTR . Εδω σκέτα και με τσουχτερό εισιτήριο. Καλα κάνει ο κόσμος και δεν πατάει. Επίσης απο τέλη Φλεβάρη γίνεται ο κακος χαμος απο συναυλιες.

1 Like

Αν ερχόταν αυτό το πακέτο πάντως, μιλώντας για τον εαυτό μου, δεν θα πήγαινα. Τα 2/3 με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Μπορεί να είναι άξιο πακέτο όσον αφορά την σκηνική απόδοση και ιστορία των μπαντών, αλλά δεν μου λέει τίποτα προσωπικά.

Αν και νομίζω αυτό ήταν μόνο για Γενάρη, μπορεί να κάνω λάθος δεν τα ξέρω αυτά.

Θα συμφωνήσω όμως με τον Μάνο, δεν θεωρώ το εισητήριο τσουχτερό δεδομένης της θέσης της μπάντας στον χώρο σήμερα, ειδικά για τους φανατικούς του ιδιώματος. Σαν μέταλ συναυλία εν γένει, δεν μπορώ να ξέρω, ούτε τι τιμές παίζουν ούτε αν κάποιος θα το σκεφτόταν και θα επέλεγε άλλη συναυλία.

1 Like

Αν έπαιζαν εξω οι WITTR με εισιτήριο 25€ πολυ αμφιβαλλω αν θα μάζευαν περισσότερο κόσμο. Επισης το τι αρέσει στον καθένα πάντα ειναι σχετικο (και εννοώ και τον εαυτό μου), το θεμα ειναι γενικα τι βλεπουν εξω και πως φερνουν, οτι φερνουν τελος πάντων , εδω.

Η μόνη μου εμπειρία εξω ειναι οτι με 45€ είδα ,σε χώρα με υψηλό βιοτικό επιπεδο (Σκωτία), ενα σωρο μπάντες να παιζουν ολες απο 40 λεπτα και πάνω πολυ πιο γνωστές απο τους WITTR σε συναυλία που άρχισε 11 το πρωί και τελειωσε μετα τις 12 το βράδυ.

1 Like

Μη συγκρίσεις το φεστιβάλ με μεμονωμένο. επίσης πόσο κόσμο είχαν ?
Το θέμα είναι ότι τα ίδια τα γκρουπ όμως δε ρίχνουν τα κασέ και δεν έρχονται. Γιατί ? Γεωγραφία.
Με ενα tourbus θα παίξουν 2-3 μέρες κολλητά σε κεντρικές χώρες και την επόμενη θα είναι σε διπλανή. Εδώ θα έχουν κενή, σκατά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων προσέλευση εδώ και αν γίνει κάτι, καλή στην Αθήνα. Αλλά το κασέ, ίδιο. Είσαι σε χώρα του ευρώ. Απλά και οι Βούλγαροι που είναι βοιωτικά πιο κάτω, ΠΑΝΕ. Δλδ έχουν κόσμο οι συναυλίες. Δεν πάνε τόσο άκλαυτες. Συναυλίες που εδώ είχαν 100-200, πάνω είχαν 300-500. Ο Έλληνας θα σου πει, μα μου…πολλές που γίνονται Βουλγαρία δεν γίνονται εδώ.

1 Like

Στην Βουλγαρία φερνουν τα κανονικα πακετα περιοδειών , οχι τις αρπαχτές που φερνουν εδω και με φτηνότερα εισιτήρια. Ήδη οι Ved Buens Ende πηγαν Fuzz. Μια χαρα κόσμος παει στην Ελλάδα σε σχέση με αλλες χώρες. Κόσμος στο φεστιβάλ ηταν σκάρτα 2.000 . Οποιος περίμενε με Katatonia, Suffocation/Belphegor/Hate, Ved Buens Ende, UTH (3 μερες), Sodom και ολο και καποιες συναυλιες ξεχνώ , μέσα στις επόμενες εβδομάδες συν τις ανακοινωμένες για το καλοκαίρι συναυλιες (που πολλοί νεαροί ειδικα πρέπει να κανουν τα οικονομικά κουμάντα τους απο τώρα) να σκίσει μια συναυλία με μονο WITTR και με 25€ εισιτήριο, ε δεν γίνεται τι να κανουμε ?

2000 X 45 με ευνοϊκότατη φορολογία σε θεάματα, προφανώς κάνε τον υπολογισμό. κοντά στη μια κατοσταρού. με τόσα σου φέρνω και τον Ιησού φαντάρο για λίγες μόνο παραστάσεις.

Υπερβολές. Black δεν είναι όλες αυτές. Ακραίες, άντε.
Απλά το ίδιο θα ακουστεί και αν δεν πάνε οι άλλες.

Ήταν καθημερινή
Έχει πολλές συναυλίες,
Είχα σπάσει ένα νύχι κτλ

Δεν είμαι οπαδός του συγκροτήματος αλλά δεν μιλάμε για κάτι το υγιές.

Στη Βουλγαρία τα κάνουν ΕΠΕΙΔΗ στη Βουλγαρία ΠΑΝΕ άτομα στα λαιβ !
Φεστιβάλ min 5000-10000 για πλάκα.
Εδώ είχε γίνει …
Venom, Iced Earth (reunion), Lacuna Coil, Meshuggah, Moonspell, Pain Of Salvation και είχε ΣΚΑΡΤΑ 3000.
Εκεί το αποκεντρωμένο φεστιβάλ του κώλου έχει 5000 και αυτά μέσα στη Σοφια 8-10.000 στο νερό.
Εδώ τα Αθηναϊκά οτι τραβήξουν και μην πούμε για τα >1000 εκτός Αθηνών.
Αν πήγαινε το κοινό θα γινόντουσαν μεγαλύτερα φεστιβάλ. Φταίει και η αρπαχτό νοοτροπία μερικών διοργανωτών, αλλά και η μανιέρα που γουστάρει το Ελληνικό κοινό. (πχ να βλέπει τα ίδια)

1 Like