World Cup - Qatar 2022 (Μουντιάλ)

Ποτε δεν ειναι αργα για αυτο το topic, ειδικα απο την στιγμη που τελειωσε και το Euro 2020 και πλεον τελειωνει σιγα σιγα και αυτο το καλοκαιρι. Θα εστιασουμε προς το παρον στα προκριματικα της UEFA μιας και η Ελλαδα ειναι σε αυτην την ζωνη, αλλα καλοδεχουμενες ειναι και οποιεσδηποτε κουβεντες για προκριματικα σε αλλες ηπειρους, αν αυτα εχουν καποιο ενδιαφερον.

Η κατασταση μεχρι τωρα εχει ως εξης:





Η διαδικασια προκρισης στο επομενο Παγκοσμιο Κυπελλο ειναι λιγο πιο απαιτητικη απο οτι στο παρελθον, αφου η Ευρωπη εχει μονο 13 απο τις 32 θεσεις (οταν στο προσφατο παρελθον ειχε 15-16). Αυτο σημαινει οτι στο Μουντιαλ περνανε απευθειας οι 10 πρωτες των 10 ομιλων, ενω οι 10 δευτερες θα πρεπει να συμμετασχουν στον δευτερο γυρο, μαζι με 2 ομαδες που θα προκυψουν απο το Nations League, για να διεκδικησουν τις τελευταιες 3 θεσεις.

Η Ελλαδα εχει ξεκινησει καπως μετρια, καθως ναι μεν απεσπασε μια ισοπαλια στην Ισπανια, αλλα στην συνεχεια παραχωρησε 2 ισοπαλιες σε αγωνες με την πολυ αδυναμη Γεωργια και το Κοσοβο, που μαλιστα θα επρεπε να μας εχει κερδισει.

Στα 4 υπολοιπα ματς θα πρεπει να κερδισουμε οπωσδηποτε τα ματς με Κοσοβο και Γεωργια, ενω θα πρεπει να παρουμε τουλαχιστον 4 βαθμους εναντιον Ισπανιας (εντος εδρας) και Σουηδιας (εκτος εδρας), ενω μαλλον θα πρεπει να ελπιζουμε και σε καποιο στραβοπατημα τουλαχιστον μιας εκ των δυο (ευτυχως παιζουν μεταξυ τους). Μονο τοτε θα εχουμε εξασφαλισει δευτερη θεση, και θα εχουμε αξιωσεις για πρωτη θεση.

Καποια πραγματα που βρηκα προσωπικα αξιοσημειωτα:

  • Η Δανια πραγματοποιει αψεγαδιαστη πορεια στα προκριματικα, αφου παρα τον σχετικα ευκολο της ομιλο, εχει ως τωρα 6 νικες σε 6 ματς, με γκολ 22-0 (!!!) Λατρεμενη ομαδα, προφανως εχει ηδη εξασφαλισει την πρωτη θεση εκτος συγκλονιστικου απροοπτου.

  • Το Βελγιο και η Αγγλια ειχαν 5 στις 5 νικες, αλλα σημερα εφεραν ισοπαλιες σε Λευκορωσια και Πολωνια αντιστοιχα.

  • Η Ιταλια εχει πλεον το παγκοσμιο ρεκορ σε σερι αγωνων διχως ηττα, αφου εχει πλεον 37 επισημους αγωνες αηττητη (30 νικες και 7 ισοπαλιες - απιθανο), μετα τον θριαμβο της με 5-0 επι της Λιθουανιας.

  • Καποιες παραδοσιακα μικρες ομαδες-χωρες της Ευρωπης εχουν κλεισει την ψαλιδα. Το Λουξεμβουργο για παραδειγμα, κυνηγαει προς το παρον εως και προκριση εκει που καποτε αποτελουσε σακο του μποξ ακομα και για μετριες ομαδες, ενω τα Νησια Φαροε πηραν νικη και πλεον δεν ειμαστε η μονη ομαδα που ξεφτιλισαν (2 φορες μαλιστα) πριν λιγα χρονια ισως στην μεγαλυτερη ντροπη της Εθνικης ομαδας στην ιστορια της. Επισης, ομαδες οπως Λιχτενσταην και Ανδορρα ναι μεν μαζευουν την μια ηττα μετα την αλλη, αλλα προβαλλουν μεγαλυτερη αντισταση απο οτι στο παρελθον.

  • Στον 8ο ομιλο υπαρχουν 4 ομαδες του ανατολικου μπλοκ (Ρωσια, Κροατια, Σλοβενια, Σλοβακια) που εχουν στην σημαια τους 3 οριζοντιες γραμμες με τα ιδια χρωματα (λευκο, μπλε, κοκκινο - οι 3 μαλιστα με την ιδια σειρα) και οι μονες που λειπουν απο το παρεακι ειναι οι Ολλανδια και Σερβια, ενω αν επεκταθουμε και σε καθετες γραμμες ή σε τριγωνακι μπορουμε να βαλουμε και Γαλλια/Τσεχια στο παιχνιδι, ενω με σταυρους βαζουμε και Νορβηγια, Φαροε, Ισλανδια :stuck_out_tongue:

Πειτε καμια προβλεψη, προτιμηση ή οποιαδηποτε αλλη ακυροτητα για να ζεσταινομαστε σιγα σιγα μεχρι τα προκριματικα του Οκτωβριου και του Νοεμβριου.

3 Likes

Kαι μην ξεχνάτε, 438 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤ1

7 Likes

Αυτό το ποστ σε συνδυασμό με το αβαταρ σου είναι τελειότητα

1 Like

Η εθνική σε αυτά τα προκριματικά είναι Dr Jekyll and Mr Hyde. Κερδίζεις Σουηδία με πολύ καλό ματς και παίρνεις Χ με Ισπανία αλλά φέρνεις 2 Χ με κατώτερους αντιπάλους και μάλιστα έπρεπε να χάσεις κιόλας.

Η πρόκριση για μένα ήταν πολυ δύσκολη απ’ την κλήρωση τώρα πλέον θελει πολλά να γίνουν επιστρέψει στην διεκδίκηση έστω της 2ης θέσης. Ελπίζω ο Ολλανδός να βρει επιτέλους έναν σταθερό κορμό παιχτών ταλέντο έχουμε αρκετό με παίχτες που παίζουν σε καλές ομάδες στην Ευρώπη. Ισπανία λογικά πρώτη και θα γίνει μάχη με Σουηδία για την 2η θέση αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις βέβαια

Στους υπόλοιπους ομίλους τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Στον πρώτο Πορτογαλία/Σερβία λογικά η δυάδα όπως και λογικά η Πορτογαλία πρώτη. Στον 3ο Ιταλία/Ελβετία δεν νομίζω να μπορεί η Β. Ιρλανδία. Στον 4ο η Γαλλία καθάρισε και μένει να δούμε ποια θα είναι η 2η που πιστεύω θα είναι η Ουκρανία. Στον 5ο Βέλγιο εύκολα και θα πέσουν κορμιά μεταξύ Τσεχίας και Ουαλίας (Μπέιλ βσκ). Στον 6ο απίστευτη Δανία εύκολα 1η και χαμός για την 2η θέση που πιστεύω και ελπίζω να πάει στην αδυναμία μου την Σκωτία (τους πάω φουλ αν και το ποδόσφαιρο που παίζουν είναι άχαρο). 7ο όμιλο η Ολλανδία πήρε φόρα και μετά βλέπω Νορβηγία με βάση την πτωτική πορεία της Τουρκίας απ’ το Γιουρο και μετά. 8ο όμιλο Κροατία/Ρωσία. 9ο όμιλο Αγγλία πρώτη μετά χαμός. Στον 10ο επίσης Γερμανία πρώτη και μετά παίζεται.

Χαίρομαι που τα περισσότερα μικρά κράτη έχουν εξελιχθεί και παίρνουν αποτελέσματα η έστω αντιστέκονται. Χώρες όπως το Καζακστάν και τη Μάλτα έχουν 4+ βαθμούς πχ

Υγ

Τα τελευταία 3-4 Μουντιάλ τουλάχιστον θυμάμαι να έχει πάντα 13 εισιτήρια

Υγ2 τι μαλακια αυτήν που θα τις κάνουν 48 τις ομάδες από το 26

Υγ3 Κάποια ενδιαφέροντα για εμένα θέματα από τα υπόλοιπα προκριματικά: Απίστευτα σκηνικά σε Βραζιλία και Γουινέα το τελευταίο τριήμερο. Στην μια μπαίνουν μπάτσοι να συλλάβουν παίχτες της Αργεντινής και στην άλλη έγινε πραξικόπημα την μέρα πριν το ματς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φύγουν οι παίχτες απ’ την χωρα. Στα πιο ευχάριστα τώρα γέλιο προκαλούν η 11αδα του Βιετνάμ που είχε 9 παίχτες με το ίδιο επίθετο, η απίθανη γκάφα του κιπερ στο Μαλάουι-Μοζαμβίκη και ο απίστευτος τύπος στην Ουγκάντα που έκατσε μπροστά απ’ την κάμερα και δεν έφευγε για να γίνει τηλεοπτική μετάδοση. Τέλος από αγωνιστικής πλευράς ξεχώρισα το καλό ξεκίνημα του Καναδά που αν συνεχίσει θα περάσει για 2η φορά σε Μουντιάλ μετα από 1000 χρόνια

2 Likes

Εχεις δικιο, το 2006 και το 2018 ειχαμε 14 Ευρωπαικες γιατι ηταν 13 + η διοργανωτρια, θυμομουν λαθος. Ισως να μου φαινεται πιο δυσκολη η διαδικασια προκρισης πλεον, γιατι με την συνεχομενη διασπαση κρατων και με την ανοδο των μικρων, υπαρχει περισσοτερος ανταγωνισμος.

Α εγω ΚΩΛΟγουσταρω. Και μαλιστα θα ειναι και σε αμερικανικο εδαφος και θα εχουμε συνολικα 60 αγωνες, θα γινει χαμος, και θα ειναι το πρωτο Παγκοσμιο Κυπελλο που για μενα θα μοιαζει οντως με Παγκοσμιο Κυπελλο, αφου η αυξηση των ομαδων θα ευνοησει κυριως Ασια, Κεντρικη Αμερικη και Αφρικη, οι οποιες εχουν τρελο under-representation αυτην την στιγμη.

Ισχυει στον υπολοιπο κοσμο γινεται απλα χαμος, αλλα δυστυχως εξωαγωνιστικα.

Ο Καναδας κατα 90% θα ειναι παρων το 2026 xD

2 Likes

Αυτό είναι το μόνο κομμάτι που μου αρέσει. Κάτι δεν μου κάθεται καλά εκεί στο format με τους ομίλους των 3 ομάδων κλπ. Θα συνηθίσω υποθέτω…

Double post

Μπήκα έτσι από περιέργεια στα σοσιαλ της εθνικής Σουηδίας και στα σχόλια τρώμε απίστευτο βρισιμο και σε αρκετά ποστ εκτός ποδοσφαιρικού πλαισίου. Φιλάκια και περαστικά να ευχηθώ εγώ…

1 Like

Τα σχόλια ειναι του στυλ μόνο από μας χάσανε? Χαχα, ξυδακι.
Καναδά να μπει 2026, άντε να δω και οικογενειακως κάνα ματς τότε χαχα

2 Likes

Ελπιζω να το ανοιγει και Ευρωπη το λινκ.

Αργεντινη - Βολιβια 3-0 με χατ-τρικ του Μεσσι.

Δεν ξερω τι να πρωτοσχολιασω. Το πρωτο γκολ που ηταν μια ομορφια οπως λιγοι μας προσφερουν? Τις ενεργειες του Μεσσι που τελικα δεν κατεληξαν σε γκολ αλλα ηταν απο τα καλυτερα highlights? 'Η την συγκινηση του οταν στο τελος πανηγυριζει μπροστα στο Αργεντινικο κοινο την κατακτηση του Copa America πριν 2 μηνες?

Επισης, ειναι πλεον ο πρωτος σκορερ Νοτιοαμερικανικης χωρας με την Εθνικη ανδρων της χωρας του, αφου μετραει 79 γκολ σε 153 συμμετοχες ξεπερνωντας τα 77 γκολ του Πελε με την εθνικη Βραζιλιας.

3 Likes
3 Likes

Πολύ ωραία τα λέει ο Φινλανδός, αλλά νομίζω ότι αν ήθελαν όλοι οι ποδοσφαιριστές να έχουν ουσιαστική δράση, θα έπρεπε να κάνουν ολοκληρωτικό εμπάργκο, κι όχι απλά να μας λένε να μιλήσουμε για το θέμα και να πιέσουν την FIFA και την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει “έρευνα” για το θάνατο των εργατών. Αυτό δε θα έχει καμία σημαντική επίδραση, εκτός κι αν αλλάξει η χώρα διοργάνωσης.

Χαμος στα μπαραζ για την προκριση.

Η Ιταλια εχει 32 σουτ απεναντι στην Βορεια Μακεδονια και 66% κατοχη, και τρωει γκολ στο 92’ και χανει με 0-1 που οδηγει σε αποκλεισμο :dizzy_face:

Η ομορφια του ποδοσφαιρου θα πουν μερικοι. Απο την αλλη, Μουντιαλ χωρις την Ιταλια για μενα δεν υφισταται. Ποσο μαλλον οταν ηδη εχουν προκριθει ομαδες απατη οπως η Ελβετια. Αλλα ας προσεχαν οι Ιταλοι κι ας μην εχανε τα πεναλτι ο Ζορζινιο το ενα μετα το αλλο.

Βεβαια ο νικητης θα παιξει με την Πορτογαλια που κερδισε 3-1 την Τουρκια. Η Ουαλια (ή μαλλον ο Γκαρεθ Μπεηλ) κερδισε την Αυστρια με 2-1. Στο Σουηδια - Τσεχια παμε για παραταση.

1 Like

Είμαι πάντα υπέρ της έκπληξης αλλά περίμενα Ιταλία πως και πως στα τελικά ξενερα. Και κάπως έτσι η Πορτογαλία πάει Μουντιάλ (οκ δεν πιστεύω να γίνει τέτοιο πράγμα 2η φορά)

1 Like

Δεν παίζει το βίντεο που έβαλες.

Τι γκολάρα έβαλαν οι Βορειομακεδόνες! Τσαπού οι Ιταλοί!

Ειναι χαμενη ευκαιρια απο την Ιταλια στο 29ο λεπτο, σε κενο τερμα το εχασε ο παπαρας ο Μπεραρντι

Ρε @QuintomScenario εσύ που είσαι και ιταλοφιλος μια απορία έχω. Αυτός ο Μπεραρντι από ένα τρελό ματς με την Γιουβέντους (4-3 αν θυμάμαι καλά) πριν 6-7 χρόνια που είχε γίνει ο ντόρος έχει εξελιχθεί καθόλου; Και στο γιουρο η μοναδική παραφωνία μου φαινόταν εμένα

1ος Όμιλος

Κατάρ
Ολλανδία
Σενεγάλη
Εκουαδόρ

2ος Όμιλος

Αγγλία
Η. Π. Α.
Ιράν
Ουαλία/ Σκωτία - Ουκρανία

3ος Όμιλος

Αργεντινή
Μεξικό
Πολωνία
Σαουδική Αραβία

4ος Όμιλος
Γαλλία
Τυνησία
Δανία
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Αυστραλία/ Περού

5ος Όμιλος
Ισπανία
Γερμανία
Ιαπωνία
Κόστα Ρίκα/ Νέα Ζηλανδία

6ος Όμιλος

Βέλγιο
Κροατία
Μαρόκο
Καναδάς

7ος Όμιλος

Βραζιλία
Ελβετία
Σερβία
Καμερούν

8ος Όμιλος

Πορτογαλία
Ουρουγουάη
Νότια Κορέα
Γκάνα

1 Like

Ισπανια, Γερμανια, Ιαπωνια βλεπω στον 5ο ομιλο…

Μονο η Ιταλια λειπει για να ονομαζαν τον ομιλο το Πεμπτο Ραηχ

Τέρμα αδιάφορο ματς πρεμιέρας Εκουαδόρ-Κατάρ :stuck_out_tongue: