Yakuza - Of Seismic Consequence (2010)

Yakuza - Of Seismic Consequence

  1. The Ant People
  2. Thinning The Herd
  3. Stones And Bones
  4. Be That As It May
  5. Farewell To The Flesh
  6. Testing The Waters
  7. Good Riddance (The Knuckle Walkers)
  8. The Great War
  9. Deluge

Μόλις θυμήθηκα ότι η συζήτηση για αυτό έγινε στο thread των Yakuza. Κρίμα να μην έχει δικό του θρεντ γιατί είναι δίσκαρος τεράστιος. Σίγουρα όχι καλύτερος του Samsara, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.

Οντως αξιζει να εχει δικο του θρεντ αυτη η δισκαρα.Για μενα κομματαρες ειναι Be That As It May,Farewell To The Flesh και Deluge…

ο δίσκος είναι σκέτη τελειότητα.ναι,έχουν ρίξει κάπως την ένταση.ναι,είναι ίσως ο πιο βατός τους δίσκος.παρόλα αυτά είναι και ο καλύτερος τους .κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι πάει καρφί για δίσκος της χρονιάς.
πάντα οι yakuza αλληλεπιδρούσαν μουσικά με τους minsk.ας πούμε κάποια κομμάτια του “the ritual fires…” θα μπορούσαν να βρίσκονται σε δίσκο των yakuza και επίσης κάποια κομμάτια από το “of seismic consequence” θα μπορούσαν να βρίσκονται σε δίσκο των minsk.
τρομερή η ψυχεδελική τριάδα “be that is may”,“farwell to the flesh”,“testing the waters”.γενικά όμως δεν υπάρχει ούτε ένα filler στο δίσκο.
ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΔΙΑΟΛΕ!

και

μέχρι πρότινος θεωρούσα καλύτερό τους το samsara αλλά το τελευταίο είναι ο πιο μεστός και κατασταλλαγμένος τους δίσκος, (και ο πιο “εύπεπτος” συνάμα χωρίς αυτό φυσικά να είναι κακό) και ενδεικνύεται για ταξίδια πάσης φύσεως.και είναι κρίμα δίσκοι σαν το crack the skye να αποκτούν (εντελώς δικαιολογημένα βέβαια) τέτοιο hype και το νέο yakuza να μένει στην αφάνεια.πάντως εξελίσσεται σε μεγάλη λατρεία αυτή η μπάντα!:smiley:

αυτά είχα πει μες στις άκρες για το of seismic consequence στο thread τους.και βασικά μπράβο που του άνοιξες thread γιατί σκεφτόμουν ότι είναι κρίμα μια τέτοια δισκάρα να μην έχει δικό της topic.
τα περισσότερα τα έχω πει.το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως είναι κρίμα να μην το ακούσουν όσοι γούσταραν πέρυσι το crack the skye.
α, και αγαπημένο μου του δίσκου το farewell to the flesh.

εδιτ: έλα να πέφτουν τα replies…

Δισκάρα είναι.

Ναι είναι!

υπάρχουν κάπου στίχοι; έχει βγει κάνα φλακ με σκανς;

~ Bump !

Ψιλοντροπή τέτοιος δίσκος να μην έχει φτάσει καλά καλά στη δεύτερη σελίδα. Εδώ πατάνε μάλλον λίγο περισσότερο στην πιο Isis πλευρά τους και σε πιο ψυχεδελοντούμ φάσεις και με διάφορους Crack The Skyeσμούς όπως πχ οι “μέσα από το μαστοντονοφίλτρο” thin lizzysmοί του testing the waters σε σχέση με την πιο προφανή Grindcore επιθετικότητα τους. Κορυφαία τα Stones And Bones, Be That As It May(με το θεικό μέρος από τη μέση και μετά), Testing The Waters, Knuckle Walkers. Πάντως πιο βατό δεν είναι σε σχέση με την υπόλοιπη δισκογραφία τους, πείτε με παράξενο αλλά παρά την πολυσυλλεκτικότητα τους πάντα εύκολα μου κάθονταν και εδώ χωρίς ένα Cancer Industry πχ να σε πιάνει με τη μια από τα μούτρα δε μου έκατσε εντελώς αμέσως αλλά και πάλι δύσκολο δεν το λέω.

ξέθαμα, bump και τα πάντα όλα, για έναν από τους καλύτερους (αν όχι τον καλύτερο) prog metal (με την ευρεία έννοια) δίσκους των 10s μέχρι στιγμής

Το Be that as it may πρέπει να είναι ήδη στο πάνθεον των τραγουδιών του είδους

Ύμνος πραγματικά!