Yeah Yeah Yeahs

οι νεοϋρκέζοι yeah yeah yeahs (η karen o στα φωνητικά, ο nick zinner στην κιθάρα και ο brian chase στα drums) είναι για αρκετούς το κορυφαίο indie συγκρότημα των 00’s.
εκεί που δε χωράει αμφιβολία είναι για το αν διαθέτουν την κορυφαία indie performer των 00’s.στην karen o οφείλεται άλλωστε και το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας τους.
έχουν κυκλοφορήσει τρείς δίσκους που άνετα μπαίνουν όλοι μέσα στους καλύτερους 100 των 00’s.

Fever To Tell (2003)

το ντεμπούτο τους τάραξε τα νερά του indie το 2003.εκρηκτικό garage punk, με μία εντελώς παρανοϊκή ερμηνεύτρια που δε γίνεται να σε αφήσει αδιάφορο.ολόκληρος ο δίσκος είναι μια βόμβα αδρεναλίνης.και το “maps” είναι από τα καλύτερα κομμάτια του είδους στα 00’s.Yeah! New york!φρεσκαδούρα…
από τη μία πλευρά του ατλαντικού οι yeah yeah yeahs, και από την άλλη οι kills.ανακατατάξεις στα indie πεδία…

Show Your Bones (2006)

στο δεύτερο δίσκο τους, οι yeah yeah yeahs ηρεμούν, υιοθετώντας ένα πιο αρτίστικο προφίλ και φανερώνοντας κάποιες post punk επιρροές τους (αν και στο mysteries η karen o “ξεφεύγει” εντελώς πραγματοποιώντας την πιο ακραία ερμηνεία της καριέρας της.το εναρκτήριο “gold lion” γίνεται all time favourite, και οι yeah yeah yeahs αποκτούν ευρύ airplay.δυσκολεύομαι να επιλέξω ανάμεσα σε αυτό και στο ντεμπούτο.

It’s Blitz! (2009)

synths, ποιοτική 80’s pop και post punk.το “runaway” ακούγεται στο gossip girl.πολλοί οπαδοί τους που τους παρακολουθούσαν από την αρχή ξίνισαν.η αλήθεια όμως είναι πως οι yeah yeah yeahs δεν έμειναν στάσιμοι και εξέλιξαν κατά πολύ τον ήχο τους.rock εκρήξεις υπάρχουν (πως θα μπορούσαν να λείπουν άλλωστε με την karen o στο μικρόφωνο…), και το “zero” τους κάνει όνομα.
αντικειμενικά πρόκειται για εξαιρετικό δίσκο που με κάνει να ανυπομονώ να τους ακούσω στη συνέχεια.υποκειμενικά τους προτιμώ στην πιο garage rock εκδοχή τους…

εννοείται πως περιμένουμε κι άλλα από αυτούς…

παραθέτω και τα 8 videoclips που έχουν κυκλοφορήσει (κλικ):

Date With The Night
Pin
Maps
Gold Lion
Cheated Hearts
Zero
Heads Will Roll
Skeletons

edit: βάζω και poll.

το Fever to tell το βαζω σε τοπ 5 μου ανετα για τα '00ς…ποστ-σεντονι αλλη ωρα-γιατι εκανα ενα σημερα, τωρα πρεπει να τρομπαρω λιγο με μεηδενανες:p- αλλα ναι, αγαπαμε Karen O και σια παραφωρα και επισης τσεκαρουμε και το soundtrack που εγραψε φετος για το Where the wild things are, το οποιο gamaei…

δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι η karen o είχε γράψει το soundtrack του where the wild things are (το οποίο btw το έχω κατεβάσει εδώ και κάτι μήνες και ακόμη να το δω:p).
κατεβάζω ασαπ.

Gamay. Το where the wild things are εννοώ. Γιεα γιεα γιεαζ δεν έχω ακούσει.

και τολμάς και το λες έτσι?:o

βλέποντας τα ποσταρίσματά σου στο φόρουμ θεωρώ πως θα σ’αρέσουν.άκουσέ τους.το soundtrack του where the wild things are το κατέβασα και μόλις το ακούσω θα επενέλθω με εντυπώσεις σε αυτό το thread.[/SPOILER]

Υeah yeah yeah το blitz παει πρωτο 8)! Μονο εγω εχω ψηφισει.
Η Κaren O μαμαει συμπαντα και ο Zinner παιχτουρα…

btw, ο zinner συμμετείχε και σε κάποιους head wound city, οι οποίοι κινούνται σε hardcore/mathcore μονοπάτια και έχουν κυκλοφορήσει μόνο ένα δεκάλεπτο ep.
πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι, μου αρέσει αρκετά και η glitter ατμόσφαιρα του it’s blitz!.
θα ψηφίσω με μεγάλη δυσκολία το fever to tell για την εκρηκτικότητα του.

Οι πρώτοι δύο δίσκοι τους ανήκουν άνετα στους indie δίσκους της δεκαετίας (όσους έχω ακούσει τουλάχιστον). Η Karen O άνετα μια απο τις κορυφαίες γυναίκες του χώρου.

Δεν έχω ακούσει τον τελευταίο τους ακόμα, θα το κάνω όμως προτού καταθέσω τη λίστα με τους αγαπημένους μου δίσκους των '00ς, περισσότερο για να έχω μια πλήρη άποψη… έχει ενδιαφέρον όπως και να χει το οτι πειραματίστηκαν με ηλεκτρονικούς/synth ήχους, μένει να δω πως θα μου φανεί.

ω ναι μπανταρα απο τις λιγες.Τρελο κολλημα με το fever to tell οταν βγηκε…τον αγαπαω αυτο το δισκο.Πρεπει να τους και λαιβ οπου χωνουν καλα.Περιεργο βεβαια που δεν εχουν μπασο…y control στο repeat

ΥΥΥ… ειμαι φαν τους. Ψηφισα το Fever To Tell ως το καλυτερο τους, αλλα και τα αλλα 2 ειναι πολυ καλα. Τρελλαινομαι για τα Down Boyyy, Y Control, Maps και φυσικα το καραφανταστικοτελειο Heads Will Roll, -#2 στο περσινο end of the year chart μου το οποιο πρεπει να εχω παιξει πανω απο 10000 φορες περισυ και του οποιο το video οταν βλεπω πορωνομαι
για να πω και κατι κακο, θεωρουσα και θεωρω το Zero βαρετο…

η karen o συμμετέχει σε ένα εντυπωσιακά καλό κομμάτι με τη santigold, και εγώ βρίσκω ευκαιρία να κάνω το bump.

http://lifeandtimes.com/american-dreaming

Εκπληκτικη Live μπαντα !Δυστηχως οταν τους ειχα δει δν τους γνωριζα καλα και δν ειχα ιδεα του τι εστι Καρεν Ο !

Η γκομενα ειναι psycho τελειως,αλλα με τρομερη ενεργεια στη σκηνη και γενικα ειναι γαματη.Τους τσεκαρα αναλυτικοτερα λοιπον μετα ,αλλα πρωτος δισκος που ακουσα ηταν το bones,το οποιο μ αρεσε μεν αλλα δν με ενθουσιασε.Τεσπα θα ακουσω και τα αλλα καλυτερα καποια στιγμη.Για την Καρεν Ο και μονο :!:

τελικά αναρωτιέμαι πόσο άδικη είναι αυτή η ζωή. άτομα που δεν έχουν ιδέα του τι εστί karen o βλέπουν live τους yeah yeah yeahs, και εγώ που θέλω, δεν έχω δεήσει ακόμα… :(:stuck_out_tongue:

πάντως παράτα ό,τι μπορεί να σε απασχολεί και άκου το πρώτο τους, το “fever to tell”:!:

Φοβερή μπάντα. Μου αρέσουν όλοι οι δίσκοι τους. Κορυφή φυσικά ο πρώτος. Κορυφαίο κομμάτι το Maps

μιας που ειπωθηκε, http://www.youtube.com/watch?v=Aqzvpt50VNU

οχι οτι θασαρεσει.

εμενα μ’αρεσε περισσοτερο παντως

φλέεεεημ:!:

SPOILERντάξει, νόστιμη διασκευούλα είναι. έχω ακούσει όμως το original με τη φωνή της karen o τόοοσες φορές, που ο,τιδήποτε άλλο μου ακούγεται…κάπως…[/SPOILER][/SPOILER]

Αν και γνωρίζω πως η άποψή μου είναι μειοψηφική, παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως τόσο το Show Your Bones, όσο και το It’s Blitz είναι καλύτερα του Fever To Tell. Ιδιαίτερα το It’s Blitz αποτελεί για μένα έναν από τους καλύτερους δίσκους της περασμένης δεκαετίας. Από τους ελάχιστoυς δίσκους των τελευταίων χρόνων που δεν αναπαράγει, αλλά ανανεώνει το μουσικό του είδος.
Υγ. Αξίζει νομίζω και μία αναφορά στο εξαιρετικό τους ep Is Is του 2007 που προιδέαζε για τον μουσικό δρόμο που θα ακολουθούσαν στο It’s Blitz. Τραγούδια σαν το Down Boy και το Kiss, Kiss συγκαταλέγονται με ευκολία στα καλύτερά τους.

καταλαβαίνω γιατί μπορεί να θεωρεί κάποιος καλύτερο το it’s blitz από το fever to tell. νομίζω πάντως ότι το show me your bones δεν είναι καλύτερό του, υπό την έννοια ότι δε διαφέρει τόσο πολύ μουσικά από αυτό, καθότι είναι μια πιο άνευρη εκδοχή του. έχει μεγάλα κομμάτια μέσα, αλλά στην ολότητά του δεν έχει την έκρηξη του ντεμπούτου. anyway, γούστα είναι αυτά.
τρία χρόνια πάντως μετά την κυκλοφορία του it’s blitz, νομίζω ότι το είχα αδικήσει λιγάκι όταν είχε κυκλοφορήσει. είναι ο δίσκος που αποδεικνύει ότι οι yeah yeah yeahs είναι μια πραγματικά μεγάλη μπάντα. από μουσική σκοπιά, σίγουρα είναι ό,τι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει. απλά εμένα με εξιτάρει η ένταση του ντεμπούτου τους.

όσον αφορά το ep που αναφέρεις, είναι πράγματι εξαιρετικό, και το είχαν παρουσιάσει εξαιρετικά και live:

http://www.youtube.com/watch?v=FdbuuJNVsVY
http://www.youtube.com/watch?v=bTkF03cOhVw

τους εμαθα οταν τους βρηκα τις δουλειες τους σε σπιτι φιλης και αμεσως εντυπωσιαστηκα με τα εξωφυλλα τους