Zeal & Ardor (και άλλα projects)

Είπα να ανοίξω ένα θρεντ για έναν ακόμα αγαπημένο μου καλλιτέχνη, τον Manuel Gagneux. Αρκετοί στο φόρουμ τον ξέρουν ήδη, καιρός να τον μάθουν περισσότεροι και να μπορώ κάπου να ποστάρω και μικρότερες ειδήσεις γι’ αυτόν.

Σουηδοαμερικανός με αρκετά projects αλλά σίγουρα το καλύτερο και πιο επιτυχημένο του είναι οι Zeal & Ardor. Όπως έχει πει σε συνέντευξη, συνήθιζε να μπαίνει στο μουσικό board του 4chan και να μοιράζεται κομμάτια του επειδή ήξερε ότι όσοι τα ακούσουν εκεί θα του πουν ακριβώς τι πιστεύουν, τελείως αφιλτράριστα. Αυτό το έκανε κάτω από το όνομα Birdmask και είχε συγκριτικά πάντα πιο ροκ/ποπ αέρα. Πολλές φορές τους έλεγε να του πουν δύο/τρια genres και έγραφε σε 15-30 λεπτά ένα αντίστοιχο κομμάτι μέχρι που μια μέρα του ζητήθηκε να συνδυάσει “black metal” με “nigger music” και έτσι εγένετο οι Zeal & Ardor.

  • Manuel Gagneux – lead vocals, lead guitar, rhythm guitar, synthesizer, programming] (2013–present)
  • Denis Wagner – backing vocals (2017–present)
  • Marc Obrist – backing vocals (2017–present)
  • Tiziano Volante – rhythm guitar, lead guitar (2017–present)
  • Mia Rafaela Dieu – bass (2017–2019; on hiatus)
  • Lukas Kurmann – bass (2019–present)
  • Marco Von Allmen – drums (2017–present)

Μέσα από τρία albums και ένα EP έκανε ακριβώς αυτό και ουσιαστικά απάντησε τι θα είχε συμβεί αν οι Αμερικανοί σκλάβοι είχαν στραφεί στον Σατανά αντί για τον Ιησού. Black Metal, Avant Garde, Blues, Soul, Spirituals και διάφορα άλλα στοιχεία που ενώ ακούγονται αταίριαστα, δένουν φανταστικά.

Είναι αδύνατο να διαλέξω συγκεκριμένα κομμάτια για να δειγματίσω, γιατί μου έρχεται να τα ποστάρω όλα, αλλά τέλος πάντων το Stranger Fruit (2018) είναι ο δίσκος που πρέπει να ακούσετε πρώτα καθώς είναι πιο ολοκληρωμένος και με ξεκάθαρες ιδέες για το ύφος της μπάντας σε σχέση με το Devil Is Fine (2016) ενώ έχει καλύτερη ισορροπία μεταξύ του Blues και του Black Metal σε σύγκριση με το ομώνυμο (2022). Όπως και να 'χει όμως, ακούστε τα όλα και μη παραλείψετε με τίποτα το Wake of a Nation EP (2020).

Don’t You Dare

Ship on Fire

Tuskegee (διαβάστε περί τίνος πρόκειται αν δεν γνωρίζεται)

Hold Your Head Low

I Caught You

Εκτός όμως από τη δουλεία του με τους Zeal & Ardor ή ως Birdmask, έχει ακόμα ένα project το οποίο λέγεται GEIZ σε πιο ηλεκτρονικούς ήχους. Εδώ Geiz να διασκευάζει Z&A:

και η αφορμή για το άνοιγμα του θρεντ, ο δίσκος που κυκλοφόρησε σήμερα με τον Samuel Tschudin:
Chill, Yacht Rock ονόματι Soft Captain

Πέρα απ’ όλα αυτά, το τελευταίο που θέλω να πω είναι ότι πολύ συχνά στρημάρει στο Twitch και κάνει αυτό που έκανε παλιά στο 4chan. Κάθεται και γράφει κομμάτια μπροστά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του chat και ενός τροχού της τύχης. Έχει κάνει σε στυλ Rammstein, Tom Waits, Kvelertak, Muse, doom, goth, country μέχρι γαλλική house αλλά το προσωπικά αγαπημένο μου είναι το “Summer Hit 2022” Μη μου πείτε ότι δεν το φαντάζεσται να παίζει σε beach bars :stuck_out_tongue:

7 Likes

(δεν μπορω να κανω εντιτ στο αρχικο μου ποστ αλλα απο Ελβετια ειναι ο ανθρωπος. Δεν ξερω γιατι εγραψα Σουηδοαμερικανος)

:wave::wave:
νεο κομματι:

και φιλερακι

2 Likes

γα@ το σπιτι που λενε…