Zola Jesus

Η 22χρονη Ρωσοαμερικανίδα Nika Rosa Danilova, ευρέως γνωστή ως Zola Jesus, είναι δίχως αμφιβολία ένα μουσικό φαινόμενο της εποχής μας. Σε αυτήν οφείλεται όλη αυτή η μόδα με κοπέλες που εξερευνούν darkwave/synthpop μονοπάτια, όπως οι EMA, Esben and the Witch, Anna Calvi, Mushy, και όλη η υπόλοιπη συνομοταξία. Αυτό που έκανε στην ουσία ήταν να ακολουθήσει τα χνάρια της Florence and the Machine, από τη σκοτεινή όμως πλευρά, προσθέτοντας goth στοιχεία από ερμηνεύτριες όπως η Siouxsie Sioux στο σήμερα.

Zola Jesus - The Spoils (2009)

Το ντεμπούτο της Zola Jesus ηχογραφήθηκε στο σπίτι της στο Wisconsin, στην καρδιά του χειμώνα, με την προσθήκη κάποιων κομματιών από δύο εφτάιντσα singles που είχε ήδη κυκλοφορήσει. Ο ήχος εμπίπτει στο lo-fi και είναι αρκετά ομιχλώδης, καλύπτοντας σκοτεινές πειραματικές pop συνθέσεις. Πέραν από τα reverbs και τις ψυχρές dark αναζητήσεις, στην καρδιά των συνθέσεων υπάρχει ένας πυρήνας που κοχλάζει. Οι ερμηνείες της Zola Jesus είναι χαρακτηριστικές, το ταλέντο της αδιαπραγμάτευτο, και η Diamanda Gallas είναι σίγουρα υπερήφανη.

Άκου: Devil Take You Smireneye Odessa

Zola Jesus - Stridulum II (2010)

Μόλις ένα χρόνο μετά το “Spoils”, η Zola Jesus μεταπηδά από τη Sacred Bones στη Souterrain Transmissions και αποφασίζει να ασχοληθεί με την προαιώνια μάχη του καλού με το κακό. Εφαλτήριο σε αυτήν της την προσπάθεια είναι το Stridulum του Giulio Paradisi (κλικ). Ήδη είχε κυκλοφορήσει το “Stridulum EP”, και αυτό που γίνεται ουσιαστικά είναι η επεξεργασία αυτών των κομματιών και η πρόσθεση τριών καινούριων. Ο ήχος καθαρίζει, γίνεται πιο επικός και μεγαλοπρεπής, και η φωνή της Zola Jesus αντηχεί μέχρι τα πέρατα του κόσμου. Το Night γίνεται ύμνος αιώνιος, η Zola Jesus μια σύγχρονη diva, και το “Stridulum II” ένα εξαιρετικό δείγμα σκοτεινού λυρισμού και goth δραματουργίας. Εξιλέωση. Από τις λίγες φορές που το σκοτάδι είναι τόσο δελεαστικό…

Άκου: Night Tower Sea Talk

Τον Οκτώβρη που μας έρχεται, η Zola Jesus κυκλοφορεί τον τρίτο της δίσκο, επιστρέφοντας στη λατρεμένη Sacred Bones, με τίτλο “Conatus”:

Το πρώτο single ονόματι Vessel έχει ήδη διαρρεύσει, παίζει ασταμάτητα στο repeat, και σίγουρα πρόκειται για μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του δεύτερου μισού του 2011.

ps. Δε βάζω ακόμα poll, γιατί είναι νωρίς με δύο μόλις κυκλοφορίες. Ίσως μπει το χειμώνα που θα έχει κυκλοφορήσει και το νέο άλμπουμ.

Συγκλονιστική ερμηνεία της Zola Jesus στα studios του KEXP. Must watch:

http://blog.kexp.org/blog/2011/07/11/live-video-zola-jesus/

Ήρθε ο καιρός κάποιος να τη φέρει και στην Ελλάδα, δε νομίζετε?

Η Zola Jesus επί σκηνής μαζί με την EMA, σε ένα από τα ενσταντανέ του 2011:

http://www.youtube.com/watch?v=ZHDFqJ2DlaI

Ακούστε τη.

Νέο κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο. ‘Seekir’.
Δυνατό.

http://soundcloud.com/sacredbones/zola-jesus-seekir

εισαι η επιτομη του χιπστερ αλλα σε αγαπαμε :stuck_out_tongue:

(πηγα χθες ΒΙΟS για μια προβολη κ σε θυμηθηκα αλλα δεν ηξερα ποιο απολα τα ανδρογυνα αγορακια με μουστακι κ φουλαρι ησουν)

Έλα, δεν είναι και τόσο χίπστερ φάση η Zola Jesus. Ούτε καν βασικά.

(Για την προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Warren Ellis μιλάμε, έτσι? Έλεγα να έρθω και εγώ αλλά είχα κανονίσει. Εσύ πήγες όμως κρυφοχίπστερ! :p)

Εllis και χιπστερ στην ίδια πρόταση. Μάλιστα.

Bασικα καλα σας τα λεγε εδω ο φευγατος ο Χορρορ. :!:

Η γκομενα εχει ΦΩΝΑΡΑ και αυτα περι hype, hipsters και λοιπες πιπες μου ακουγονται απλα περιττα.

Το Conatus ειναι απ τα πολυ καλα δισκακια του '11 και ειναι ο ορισμος του δισκου που στηριζεται στη μουσικη και συγκεκριμενα και αποκλειστικα στη φωνη της Ντανιλοβα .Δικαιως λεω εγω ασχετα αν οντως δν κατλαβαινεις ουτε λεξη απ οτι λεει,χαλαλι της !

Ξεχναμε οτι εχει hype,οτι προωθειται απο το Pitchfork ,βγαζουμε τις παρωπιδες και τοτε θα φτασει στα αυτια μας και η φωναρα της Zola Jesus .