Zoroaster - Matador

Μιας κ δεν βλεπω θεματακι, ανοιγω γιατι θα μας παει για καιρο πιστευω…

Το ακουσε κανεις ? Εντυπωσεις ?

Ειπες kylesa και baroness οτι μοιαζει.Θα το ακουσω γιατι αυτου του ειδους οι μουσικες ειναι οι αγαπημενες μου.Ακου και το φετινο black tusk.

Πότε πρόλαβες και το άνοιξες το θρεντ μωρέ? Τεσπα μεταφέρω από το άλλο.

Δεν έχω ακούσει το καινούριο, βασικά ούτε το περσινό τους. Μόνο το Dog Magic του 2007 που είναι υπεργαμάτο και παίζει και ξεθάβειν ας γουι σπικ ραιτ νάου. Συμπαθητικότατη μπάντα οι Zoroaster γενικά.

Βέβαια βλέπω κάτι για μπαρονεςμαστοντονμπλακτασκ και σκιάζομαι λίγο ενώ και το εξώφυλλο δεν είναι ό,τι πιο εμπνευσμένο, αλλά ας ακούσουμε πρώτα και τα ξαναλέμε.

Από την άλλη βέβαια…

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΛΑΤΖ ΜΟΥ??? :razz:

Αν μιλάμε για σκηνή Georgia εννοείται ότι αγαπάμε και τσεκάρουμε άμεσα…

οταν τα προτεινα γω στο τριπ χοπ, δε μακουγατε…

Αντρογυναικωτα φωνητικα ε?:stuck_out_tongue:

νταξ ρε φιλος μου το προτεινε φιλος κ επειδη το ακουσα 2-3 φορες κ μου αρεσε ειπα να ανοιξω θεμα 8)

τωρα αυτα τα σλατζ εγω δεν τα καταλαβαινω,αμα κατι ειναι καλο μιλαμε για αυτο αν οχι το αφηνουμε

ειναι καλο δισκακι κ ψυχεδελιαζουν αρκετα τα παιδια-μπραβο

@adistt σνανταρ θα γουσταρεις αλλιως να πεσει το χερι του magic :stuck_out_tongue:

Λοιπον Awake με τα σχολια σου για το δισκο(σε διαφορα τοπικ) με εκανες να τον κατεβασω αμεσως,να παρατησω τους Pendejo με των οποιων το αλμπουμ εχω κολλησει και να ακουσω το Matador!:stuck_out_tongue: Το πρωτο κομματι με αφησε καπως μπερδεμενο στο αν μου αρεσει η οχι κυριως λογο φωνητηκων τα οποια στα αυτια μου ηταν σαν να ψελνει παπας :stuck_out_tongue: !Αν στο Ancient Ones(και ιδιαιτερα στο τελος του,που γινετε αυτη η εκρηξη ψυχεδελιας :D) αρχισα να νομιζω οτι τελικα το αλμπουμ ειναι τελικα καλο,στο Oddysey πραγματικα αρχισα να πορωνομαι,για να ερθει το τελικο χτυπημα!!!ΤRIDENT!!!Aν με την πρωτη ξεχωρησα ενα κομματι αυτο ειναι το Trident!Μιλαμε κολλησα.Παρατησα προσωρινα το υπολοιπο αλμπουμ και το ακουσα μερικες φορες!!!Nταξι πλεον ακουσα τον υπολοιπο δισκο με “διαφορετικη διαθεση” και τον ξανακουσα και τον ξανακουσα :p!!!Firewater!Διαστημικη-κομματαρα!!Οld World καλο αν και εξακολουθουν να μην με τρελαινουν αυτα τα φωνητικα!Βlack Hole πολυ καλο και περισσοτερο Sludge!Οdyssey II ατμοσφαιρικο και πιστευω οτι θα μπορουσε να εκλεινε ο δισκος με αυτο,Μatador εξισου καλο με το Black Hole!Γενικα αυτο που μου αρεσε και με κολλησε στο δισκο ειναι αυτο που ειπε ο Awake!!Οτι ψυχεδελιαζουν πολυ!!Τους Zoroaster τους ηξερα μονο σαν ονομα αλλα αν τα αλλα τους αλμπουμ ειναι το ιδιο καλα η καλυτερα απο αυτο,τοτε σιγουρα θα ακουσα και τα υπολοιπα αλμπουμ τους αρκετα συντομα!!!Οποιος δεν το εχει ακουσει ακομα να το κανει! :smiley:

άργησα να το πάρω χαμπάρι, αλλά το άκουσα κι εγώ. διαφορετικό από τα προηγούμενα τους, αλλά δεν με χάλασε καθόλου μιας και παίζει να μ’ αρέσει περισσότερο απο τ’ άλλα. γενικά παρουσιάζουν μικροδιαφορές τα αλμπουμ τους, πράγμα καλό. από το δεύτερο κομμάτι ξερωγω είσαι σίγουρος ότι θα είναι δίσκαρα. και είναι δηλαδή. να το ακούσετε. το matador με το οποίο και κλείνει είναι απίστευτη κομματάρα. και τα odyssey. γενικά γαμάει, προβλέπω λιώσιμο, στους δίσκους της χρονιάς κλπ. congrats, awake, που του έφτιαξες thread.

bump, γιατί δεν ξέρω πόσοι το πήρατε είδηση αυτό εδώ.

Του’χω ρίξει κάμποσες ακροάσεις, δε μ’έχει πάρει από τα μούτρα, αλλά είναι πόλυ (ΠΟΛΥ όμως) καλό δισκάκι, και βασικά καμία σχέση με τους Zoroaster που ήξερα (τουλάχιστον από το Dog Magic)

O ήχος σ’αυτό το άλμπουμ είναι αυτό το “μετα-sludge” της σκηνής της Georgia με γενναίες δόσεις space/ψυχεδέλειας, και εντελώς rock αντίληψη (με κύρια αναφορά τους The Cult). To Sludge στοιχείο μάλλον λείπει, ή για να το θέσω καλύτερα το άλμπουμ απευθύνεται περισσότερο σε όσους γούσταραν τα τελευταία Mastodon (άρα Νομιστεράκι μακρυά! :p), Boris/Astbury, Ufomammut, Kylesa κλπ, παρά όσους περιμένουν το νέο Soilent Green ή Crowbar.

Πιο rock και λιγότερο “extreme” προσεγγίσεις δηλαδή.
Sludge is the New Grunge λοιπόν? Ίσως. Πάντως ξαναλέω ότι το άλμπουμ μ’αρέσει πολύ. Και όσο κι αν μου λείπουν τα sludge riffs που σου βάζουν το κεφάλι στην πρέσα (εκτός από το κομμάτι “Black Hole” που όμως θυμίζει εξοργιστικά Mastodon), δεν μπορώ να αρνηθώ ότι κομματάρες σαν το “Odyssey” δεν ξαναγράφονται.

Πάρτε και βιντεάρα:

καιρός ήταν, μπλιντιν[-X ν’ ακούσει κανείς μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς, γιατί στο ντούκου φαίνεται να περνάει.
βέβαια, δε θα μπορούσα να εντάξω τον ήχο κοντά στις μπάντες που λες (ίσως ufomammut). κρατάμε την μίξη ψυχεδέλειας και σλατζ όμως :thumbup:

η ψυχεδέλεια υπάρχει σίγουρα, το σλατζ όμως?
Βασικά όπως είχε πει κι ο νομιστεράκης για τους μπαρονές “για τα ριφφς ακούμε αυτή τη μουσική” και εδώ δεν υπάρχουν κτηνώδη ριφφς, αλλά μια γαμάτη “ροκιά”.

Από την άλλη, η σκηνή της Georgia δείχνει να ξεχωρίζει και να κινείται προς τα κει (σε rock καταστάσεις δηλαδή). Sludge rock? meta-sludge? Κάτι διαφορετικό τέλος πάντων που θα κατακτήσει τον κόσμο! 8)

Και στην τελική, ναι το δισκάκι είναι γαμάτο.
Μην κοιτάτε που το πρότεινε ο awake, δεν είναι vinyl rip Miles Davis. :p:p:p:p

Εχει δικιο μου φαινεται ο bleedin για αυτην την αλλαγη στη σκηνη της Georgia.Περα απο baroness και zoroaster που αναφερθηκαν και οι black tusk που ειναι απο την ιδια σκηνη αλλαξαν αρκετα τον ηχο τους μεσα σε 2 χρονια.Ενω το Passage Through Purgatory[2008] ηταν πολυ δυνατο με ριφαρες και ντραμς ακομα και d-beat [θυμιζοντας αρκετα kylesa] τοn Taste the Si (2010) ειναι πιο τριπι.Βασικα,νομιζω δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους.Οχι οτι ειναι ασχημο αλλα σιγουρα πιο ψυχεδελικο.Τωρα προσφατα τους επιασα τους black tusk ,οπωτε κανας πιο σχετικος αν θελει να σχολιασει.Μπορει και το νεο των Kylesa να κρυβει εκπληξεις.

Ας ανακαλύψουν το sludge οι πολυεθνικές, ας πουλήσει εκατομμύρια, ας βγάλει μεγάλα χιτς και το συζητάμε. Προς το παρόν όχι.

Εμένα η σκηνή της Αθήνας της Γεωργίας (sic) μου αρέσει.
Sludge rock ωραίος όρος. Όπως και το sludge ‘n’ roll που παραπέμπει και στο rot ‘n’ roll (Ουπς! Οι Entombed! Μα πόσο επιδραστική είναι αυτή η μπάντα επιτέλους!)
Θα έλεγα βέβαια ότι αυτό sludge rock στην ουσία είναι η σύγχρονη εκδοχή του noise rock! :roll:

Έτυχε να ακούσω τους black tusk πριν υπογράψουν στη relapse. To Passage Through Purgatory με ταρακούνησε άγρια. Ψάξε επίσης τα περσινά splits με ASG κτλ. Και άκου και τις άλλες μπάντες που συμμετέχουν.
Το φετινό το βρήκα… τζούφιο! Χωρίς ψυχή! Και το artwork μεγάλη αντιγραφή Baroness. Ναι ο ίδιος κάνει τα εξώφυλλα όλης της τοπικής “σκηνής” αλλά όχι τόσο ίδια ρε γαμώτο!

Ον τόπικ: Το Matador μου άρεσε αρκετά! Δεν είχα δώσει βάση στα προηγούμενα, αλλά αυτό με κερδισε, μ’ αρέσει γενικά αυτός ο ήχος.