Black Metal Albums

Βασικά, το logo είναι:

Θα είναι ωραία κυκλοφορία (και αν και το έχω σε βινύλιο), υπάρχει περίπτωση να το πάρω αλλά πραγματικά θέλω να ξέρω σε πόσες εκδόσεις θα κυκλοφορήσει αυτό το άμοιρο demo! Αν και αύτη εδώ παίζει να είναι και η πρώτη official έκδοση…(μετά την reaper records)

Edit: @Chrisp:
Οχι ρε. Αφου εχει μεχρι και τις γραμμες στα φτερα αν το καλοπροσεξεις.

[SPOILER][/SPOILER]

Τωρα αν θες να συζητησουμε απο που το πηραν οι Ondskapt, αυτο ειναι ενα τελειως διαφορετικο θεμα.

Ε, όταν οι [B]Treblinka [/B]έγιναν [B]Tiamat[/B], μπήκαν και οι γραμμές στα φτερά!
Έχει και το Pentagram. :lol:

Γενικά η νυχτερίδα παίζει πολύ στο ορθόδοξο, βλ. [B]Ondskapt[/B], [B]Ofermod [/B](εξώφυλλο [B][I]Tiamtu[/I][/B]), [B]Acrimonious[/B]…

Μιλώντας για [B]Acrimonious[/B], είδα στο αρκάηβς ότι μπήκαν στην μπάντα Acherontas και Carl Tiburtius (των σουηδών [B]Matricide [/B]με το θεϊκό [B][I]Black Mass Gathering[/I][/B] του 2004). Άρα να ελπίζουμε σε κάνα live ίσως? :papas:

Πήγα να αγοράσω cd, είχα λεφτά, είχα τη λίστα που με κόπο φτιάχνω εδώ και 2 μήνες (20 και πράματα) και πήρα τα αρ%*Ι&^ μου γιατί όλα είχαν μόλις τελειώσει ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΣΙΝΤΙ ΜΟΥ ΡΕ!

Τέλος πάντων, στα δικά μας τώρα.

Λοιπόν, πλάκα έχει. ένα κομμάτι, χωρισμένο σε 8 νοητά μέρη. Με λίγη προσοχή, μεράκι και το booklet αγκαλιά μπορείτε να ακούσετε τις αλλαγές. Αυτό που πραγματικά μέτρησε, είναι πως έχει απίστευτα δομημένη ροή, ωστόσο είναι ευδιάκτιτες οι ηχητικές αλλαγές. Πολύ μαζεμένο σε “δράση” και ταχύτητες. Ξεκινάει thrash/black, με στιβαρά, μονολιθικά και μονότονα επαναλαμβανόμενα riffs, στο 12.00 μπαίνει το θεϊκό δεύτερο μέρος με γκάζια στο rhythm section κι ένα μαζεμένο αργόσυρτο riff, μετά κάνει αλλαγή σε ένα βαρύτατο αργό doom/death, και κάπου εκεί φτάνουμε στο 20κάτι και μέχρι εδώ έχω ακούσει 2-3 φορές, δεν έχω πάει ακόμη παρακάτω:roll:
Πάντως μου κάνει εντύπωση το πόσο μαζεμένο είναι, σου δίνει την αίσθηση κάπως πιο “εσωτερικής” δουλειάς, δεν το περίμενα έτσι ακριβώς, γαμώ. Τελετουργική φάση.
Λίγο πολύ “καθαρή” παραγωγή για το old school στυλ που παίζουν και για τα γούστα μου.
Δίκοπο μαχαίρι λιγάκι οι αργές γενικά ταχύτητες, το “τελετουργικό” των επαναλαμβανόμενων riffs που τείνουν στο άπειρο και το ένα μόνο κομμάτι - παίζει να γίνει και βαρετό.
Και απ’ότι κατάλαβα -χωρίς να παίρνω όρκο- είναι concept γύρω από τις ατομικές βόμβες σε Xιροσίμα/ Ναγκασάκι.

Πάντως τελευταίες μέρες παίζει πάρα πολύ αλμπουμάρα [B]diocletian - doom cult,[/B] αναμένοντας το επόμενο (που φυσικά δεν το βρηκα γιατί μόλιςείχετελιμπλαμπλαμπλ^%@#:x)

News
Gehenna, Darkthrone, DHG, Thorns, Behemoth reissues coming Feb/March - 03/02/2011
Early 2011 sees new editions of some classic releases, available now to pre-order, starting with Gehenna’s storming ‘WW’ album on 28th Feb which includes 3 bonus tracks, followed by Darkthrone’s sixth album, ‘Total Death’ on 14th March featuring bonus track & extra commentary disc. Next is the Dodheimsgard (DHG) masterwork, ‘666 International’ & also the split album from ‘Thorns V Emperor’, both released on 21st March with bonus tracks. Behemoth’s mighty ‘Demigod’ album is also released 28th March as a CD/DVD with deluxe packaging.

Τώρα με κάθε αγορά 5 κυκλοφοριών δώρο 1 TROB MASTER.

Διέρρευσε, κατεβαίνει και ακολουθεί επικό λιώσιμο.

[B]Kaoteon - Provenance of Hatred[/B]
[I]Demo, Unsung Heroes Records
February 7th, 2004[/I]

Oι [B]Kaoteon[/B] από τον [B]Λίβανο[/B] στο Provenance of Hatred παίζουν ένα Black/Death metal που όταν το ακούς (εγώ προσωπικά) άκουσα το πάντρεμα κάποιον αγαπημένων μου μπαντών. Disavowed/Dying Fetus μαζί με Ravencult/Rotting Christ/Marduk. Στο επόμενο demo τους παίζει και o πρωην θεός drummer των Disavowed, Romain Goulon. Ωραία τύμπανα και γρηγορα, με ριφ απο τις παραπάνω μπάντες και φωνητικά πότε black και πότε Disavowed φάση “με τη χούφτα”.

Πρωτοντεμάκια νεκροκεμπάμπ θα σε σκίσω :!:

[B]Negative Plane “Surreality” [demo 2010][/B]

Επί τη ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου [B]Negative Plane[/B] (που από σήμερα το έχω στα χέρια μου και αναμένεται να είναι ο δίσκος της χρονιάς) δεν κάνει κακό να κάνουμε μια αναδρομή στις αρχές τους. Το demo τους ειδικά στα πρώτα δύο κομμάτια, παρά τον εμφανώς ωμό ήχο, έχει στριφνές ριφάρες που έχουμε αποθεώσει στο ορθόδοξο bm και το ενδιαφέρον είναι ότι κυκλοφόρησε πριν τα [B][I]Salvation [/I][/B]και [B][I]Si Monvmentvm[/I][/B].

[B]Isänmaa “Yli Peltojen, Vetten Ja Tunturien” [demo 1994][/B]

Μιας και οι [B]Impaled Nazarene[/B] είναι αρκετά hot αυτήν την περίοδο, ας δούμε τι έκανε ο Kimo “Sir” Luttinen, αδελφός του Mikka, αφού πλακώθηκε με τον Taneli Jarva και την έκανε από τους Imp Naz. Πήρε ό,τι υλικό είχε συνθέσει για την επερχόμενη κυκλοφορία τους και έβγαλε αυτό εδώ το demo, παίζοντας τα πάντα μόνος του. Μιλάμε προφανώς για καβλωμένο φινλάνδικό blackthrashing metal με ήχο ξερό όπως πρέπει. Μόνο ξύλο! Κυκλοφόρησε αρχικά σε κασέτα σε 50 κόπιες (αν κάποιος έχει μία από αυτές ρισπέκτ) και από πέρσι επανακυκλοφόρησε σε 7’’ και mini-CD.

Mαλλον ειναι το πιο χεβι μετσαλ αλμπουμ τους…αν κι εχει ολα τα [B]Vreid[/B] στοιχεια.Εγω γουσταρα παντως,εχει ολα οσα με εκαναν να τους αγαπησω στα προηγουμενα αλμπουμ.Κοινως οποιος γουσταρε Vreid θα συνεχισει να γουσταρει,για καινουριους οπαδους δυσκολο 8)

Φερτε τους για λαιβ γαμω!!

Έτσι κι αλλιώς τους Vreid πάντα “heavy” black τους θεωρούσα/ θυμάμαι. Έχω ακούσει τα προηγούμενα και χωρίς να το έχω ακούσει αυτό ακόμη, από το σχόλιο του prosatanic βλέπω πως μένουν πιστοί και εξελίσσουν το μουσικό τους στόχο. Σεβαστό.
(δεν είναι από τους αγαπημένους μου … )

Όντως και στα προηγούμενα ήταν αρκετά heavy μεταλάδες και συνεχίζουν στα ίδια μονοπάτια, αρκετά σόλο στα κομμάτια αλλά και πολλά ατμοσφαιρικά break που προσδίδουν αρκετή ποικιλία στο άκουσμα και μερικά καθαρά φωνητικά που πάντως δεν είναι το φόρτε τους. Συνθετικά πάντως ίσως να είναι ένα κλικ πιο κάτω από το προηγούμενο τους. Δύσκολα ξεχωρίζει κάποιο κομμάτι αν και ακόμα είναι στην 3η ακρόαση.

Ωραίος!! Αύτο το demo το είχα ‘‘λίωσει’’ όταν είχε κυκλοφορήσει !! thrashoblack του κερατά με χύμα παραγωγή…Το είχε η unisound τότε 500 δρχ και το είχα τσιμπήσει (αν και απέφευγα τις κασέτες).Τώρα αν είναι original η κόπια που είχα πάρει δεν ξέρω, unisound ήταν αυτή…

Καινουριο [B]Fen[/B] επισης στα γνωστα μερη…Ελπιζω σε κατι καλυτερο απ’το ντεμπουτο.

[U][B]Fen [/B]- Epoch (2011)[/U]

Ξέρω ότι κάποιοι θεώρησαν καλό το ντεμπούτο των fen (μερικοί εξ’ αυτών είναι φίλοι μου) αλλά προσωπικά το θεώρησα ορισμό του γλυκανάλατου.

Εχθές το βράδυ έβαλα λίγο το φετινό και άντεξα πέντε κομμάτια. Κάτι καλύτερο είδα μέσα του αλλά στα ίδια επίπεδα.

σύνθεση του στιλ:

μελωδία/ηρεμία/bm/postιά

και αλλαγή με 2 κουταλιές bm

bm/μελωδία/ηρεμία/bm/postιά

Θα ξαναπροσπαθήσω σε κάποια φάση αλλά λογικά πάει γι ακροατήρια alcest και πέρα, γενικά γι’ ακροατές που θέλουν ν’ ακούσουν λίγο Black metal σε ένα δίσκο ή για οπαδούς Marduk/Dark Funeral που βρήκαν κοπέλα

:lol:

Οι συγκεκριμενοι ισως κι αν δε βρηκαν :stuck_out_tongue:

Όταν λέτε ντεμπούτο εννοείτε το ancient sorrow ε?

To The Malediction Fields το βρήκα πολύ μέτριο.

Μα τι έχετε πάθει όλοι με τους marduk ΜΟΥ ωρε!
Ομολογώ πως η μεταφορά πάντως γάμησε :lol::lol::lol::lol:

Οχί το The Malediction Fields λέμε το άλλο είναι ep, αν και εχεις δικιο βέβαια διότι ντεμπούτο πρέπει να θωρηθεί όποια κίνηση είναι πρώτη και όχι το πρώτο Full-length.

Οι Marduk είναι μια χαρά τους Dark Funeral τρολάρουμε λίγο αλλά και αυτοί μπροστά στους fen μπάντάρα είναι :stuck_out_tongue:

Κι εμένα το ‘‘The malediction fields’’ στην αρχή μου είχε αρέσει γενικά, μιας και δεν είχα συνηθίσει αυτό το black metal- meets- post rock. Αλλά τελικά δεν κράτησε, ο Plunderer το περιέγραψε σωστά. Πολύ γκλυκανάλατο μου ακούγεται πια.