Champions League 2017-18

Έλα, ας τα συγκεντρώσουμε εδώ καλύτερα, παρά να τα γράφουμε στο topic κάθε ομάδας.

Αφου το ξερεις οτι μετα απο 3-4 ποστ θα γυρισει σε Metallica.

2 Likes

Είμαι περίεργος να δω τον τρόπο αυτή τη φορά!

1 Like

Bλέπω city ή bayern ρεαλιστικά και από κοντά barca, θα ήθελα liverpool ή juventous λόγω της εικόνας τους μέχρι τώρα, ενώ Real και Roma μόνο αρκετή τύχη θα περάσουν στους 4, καμία δεν εμπνέει για κάτι παραπάνω -η Ρόμα μέχρι εδώ πάει, η Ρεάλ οκ είναι Ρεάλ αλλά δεν αξίζει κάτι καλύτερο φέτος συγκριτικά με τις παραπάνω και μόνο πιάσει το 110% της από δω και πέρα ίσως περάσει παραπάνω (ή να της κάτσει καμιά Ρόμα/Σεβίλλη)-

H καρδιά λέει προφανώς united αλλά με το φετινό μας τσίρκο προτιμώ να πέσει μια μινι ψυχρολουσία την επόμενη και να αποκλειστούμε από τη Σεβίλλη, παρά να περάσουμε και να μας κάτσει κάνα μεγαθήριο και να μας ξεφτiλίσει -ειδικά τώρα που ανανεώσαμε τον special μαλάκα και δε παίζει να τον διώξουν τέλος σεζόν :frowning: -

1 Like

Θα έχει πολύ δυνατές ομάδες στους 8 και θα είναι γαμώ να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος των δελφίνων για να αποκαθηλώσουν τις ισπανικές. Η Ρεάλ θα είναι πολύ σκληρό καρύδι γιατί το ChL είναι ο μόνος στόχος που της έχει μείνει για φέτος και θα ρίξει όλο το βάρος της εκεί.

1 Like

Γουσταρω φουλ Ρεαλ να το παρει για τριτη συνεχομενη φορα αλλα δεν νομιζω υπαρχουν δυνατες ομαδες , οποτε θα ηθελα να το παρει μια αγγλικη ομαδα (Liverpool)

Και για να σου απαντησω και σε αυτο, το οποιο για μενα δεν εχει (και ουτε ειχε) ποτε καμια λογικη και καμια βαση, και το θεωρω μια απο τις χειροτερες κλισε καραμελες των κακων δημοσιογραφων… ας παμε να δουμε λιγο την ιστορια των Ρεαλ, την ομαδα για την οποια συνηθως γραφεις αυτο το καταπληκτικο με την φανελα, και Γιουβεντους, την ομαδα για την οποια το εγραψες χθες, μονο για το διαστημα των τελευταιων 15 χρονων. Εκτος αν νομιζεις οτι και τους τιτλους των 1998, 2000, 2002 τους πηρε η Ρεαλ με τη φανελα :stuck_out_tongue:

2003
Ρεαλ και Γιουβεντους αναμετρωνται στα ημιτελικα, σε μια απο τις καλυτερες σεζον Champions League, αφου ολες οι αναμετρησεις των προημιτελικων, των ημιτελικων, και ο τελικος, κριθηκαν ειτε στο ενα γκολ, ειτε στα πεναλτι, και πολλες απο αυτες κριθηκαν στο τελευταιο 10λεπτο του δευτερου αγωνα. Καθως χρησιμοποιησες το επιχειρημα περυσι για τον τελικο περι φανελας επισης (και πως δηλαδη η Ρεαλ εχει “μεγαλυτερη φανελα” απο την Γιουβεντους), αναρωτιεμαι τι εγινε στον δευτερο αγωνα οπου η Ρεαλ βρεθηκε να χανει με 3-0 απο μια Γιουβεντους που ο κοσμος κατηγορουσε ως αμυντικογενη. Αυτο που εγινε φυσικα, ειναι οτι μιλαμε για μια απο τις καλυτερες Γιουβεντους ολων των εποχων, με Νεντβεντ, Ντελ Πιερο και Τρεζεγκε στα ντουζενια τους, παρολο που η Ρεαλ ηταν επισης μια καταπληκτικη ομαδα, και προερχοταν απο 3 τιτλους τις χρονιες 1998, 2000, 2002 (και με Ζινταν, Ραουλ, Ρομπερτο Καρλος κτλ επισης στα ντουζενια τους).

2004
Παραδοξως μετα απο μια χρονια στην οποια ειχαμε πολλα γκολ και ιστορικες ομαδες στους 8, το 2004 ηταν η χρονια που στην τετραδα ειχαμε Μονακο, Πορτο, Λα Κορουνια και Τσελσι. Η Γιουβεντους αποκλειεται απο την Λα Κορουνια, με δυο ηττες με 1-0, στην καλυτερη ευρωπαικη χρονια της δευτερης, η οποια εφτασε μεχρι τα ημιτελικα. Η Ρεαλ αποκλειεται απο την καλυτερη Μονακο ολων των εποχων χανοντας με 3-1 στον δευτερο αγωνα, κι ενω ειχε κερδισει με 4-2 στον πρωτο αγωνα. Που πηγε η φανελα τους? Η απαντηση ειναι απλη φυσικα. Εχασαν και οι 2 απο ομαδες που απλα ηταν καλυτερες.

2005
Δευτερη φορα μεσα σε 3 χρονια που η Γιουβεντους αποκλειει την Ρεαλ, στα προημιτελικα, αφου την κερδιζει με 2-0 στον δευτερο αγωνα (παραταση και Ζαλαγιεταρας) μετα απο ηττα 1-0 στον πρωτο αγωνα. Παλι αναρωτιεμαι που πηγε η μεγαλυτερη φανελα της Ρεαλ εκει περα. Η απαντηση ειναι πως κερδισε η ομαδα που εβαλε το γκολ στην παραταση, αφου μιλαμε για 2 περιπου ισαξιες ομαδες. Το οποιο ισχυει επισης και για τον αποκλεισμο της Γιουβεντους απο την Λιβερπουλ στον επομενο γυρο, σε συνδυασμο με την ηλιθια νοοτροπια εκεινης της ομαδας, που ειχε χασει 2-1 στην Αγγλια, και στο Τορινο επαιζε με πασουλες επι 70 λεπτα, πιστευοντας οτι θα βαλει γκολ οταν πιεσει στο τελευταιο 20λεπτο. Γκολ το οποιο δεν ηρθε ποτε φυσικα, και χαριστηκε ενα τροπαιο σε μια ομαδα που περασε απο τους ομιλους επειδη ο Τζιοβανι και ο Μπαγεβιτς ηταν οσο πιο αυτοκαταστροφικοι γινεται λιγους μηνες νωριτερα :joy: Ειμαι σιγουρος οτι πιστευεις πως κι εκει μετρησε η φανελα της Λιβερπουλ κι οχι η μαλακια των παικτων του Ολυμπιακου που εκατσαν κι εφαγαν 3 γκολ σε ενα ημιχρονο.

2006
Η Αρσεναλ αποκλειει ΚΑΙ τη Ρεαλ ΚΑΙ τη Γιουβεντους, χωρις να δεχθει γκολ στις 4 αναμετρησεις απεναντι τους, ενω φτανει μεχρι τον τελικο, τον οποιο και χανει απο τη Μπαρτσελονα, παραδοξως αρκετα πιο δυσκολα απο οτι ο κοσμος περιμενε μεχρι τοτε. Που πηγαν οι βαριες φανελες? Η απαντηση και παλι απλη, απλα μιλαμε για μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομαδα που τους απεκλεισε.

2007
Την Γιουβεντους την ξεχναμε για τα επομενα λιγα χρονια (με κατι εκλαμψεις) λογω του γνωστου σκανδαλου, που κατεστρεψε την ομαδα προσωρινα, αλλα τελικα την εκανε καλυτερη σε βαθος χρονου, αφου αλλαξε η αμυντικογενης νοοτροπια, αλλαξε η νοοτροπια του “οτι και και να γινει καπως θα βρουμε τροπο να κερδισουμε”, και τελικα δημιουργηθηκε μια ομαδα απο το 2011 και μετα, η οποια εχει πλεον 6 σερι πρωταθληματα, 3 σερι κυπελλα, και 2 παρουσιες σε τελικους Champions League μεσα σε 3 χρονια, παιζοντας ταυτοχρονα παρα πολυ καλο ποδοσφαιρο με οσους προπονητες ειχε (κυριως με Conte & Allegri) ακομα κι οταν το ροστερ δεν ηταν οσο φαντασμαγορικο οσο αυτο αλλων ομαδων. Η Ρεαλ των Γκαλακτικος (μονο ο Ζινταν ελειπε) αποκλειεται απο την Μπαγερν των Μακαι, Λουσιο και Φαν Μπομελ. Παλι αναρωτιεμαι που πηγε η φανελα! Μηπως απλα η Μπαγερν ηταν καλυτερη εκεινη τη χρονια?

2008
Αποκλεισμος της Ρεαλ (για την οποια ειχε αρχισει η αγωνιστικη πτωση ηδη απο την προηγουμενη χρονια) απο τη Ρομα με 2 ηττες. Ας μην πουμε πολλα, καμια φανελα κι εδω.

2009
Επιστροφη της Γιουβεντους στο Champions League (προσωρινη) και αποκλεισμος στον γυρο των 16 απο την Τσελσι του Ντρογκμπα (Ινιεστα σε αγαπω παντοτινα για εκεινο το γκολ στο 93). Αποκλεισμος της Ρεαλ με συνολικο σκορ 5-0 απο τη Λιβερπουλ, στον ιδιο γυρο. Καμια φανελα για καμια απο τις δυο, για μια ακομα χρονια. Σημειωση, στον ομιλο η Γιουβεντους κερδισε Ρεαλ και τις 2 φορες, αφου εκεινη την δεκαετια τους ειχε κανει πελατες, με απολυτη επιτυχια σε καθε αναμετρηση μεταξυ των 2.

2010
Η Γιουβεντους αποκλειεται στον ομιλο απο τις Μπαγερν και Μπορντο, ενω η Ρεαλ αποκλειεται στους 16 απο τη Λυον. Μαλλον επειδη και οι δυο ομαδες ηταν αγωνιστικα σε μια απο τις χειροτερες περιοδους τους απο το 2000 μεχρι και σημερα.

2011
Η Γιουβεντους δεν τα καταφερνει να βγει ΚΑΝ στο Champions League, ενω η Ρεαλ κανει μια απροσδοκητα καλη χρονια (καθως πλεον εχει αρχισει να φτιαχνει το ροστερ της με τον Κριστιανο ως τη νεα σημαια της ομαδας απο το 2009) και αποκλειεται απο την Μπαρτσελονα στα ημιτελικα, πιο δυσκολα απο οτι δειχνει το συνολικο 3-1, και με δοση τυχης για τους Καταλανους.

2012
Αλλη μια χρονια χωρις Champions League για την Γιουβεντους, η οποια ομως προσελαβε τον Αντονιο Κοντε ως προπονητη, και απο εκεινη τη στιγμη και μετα θα αλλαζε δραστικα η εικονα για την Μεγαλη Κυρια (ειπαμε, 6 σερι πρωταθληματα 2012-2017, κυπελλα, τελικοι Ch. L. κτλ) ενω η Ρεαλ αποκλειεται στα ημιτελικα απο την Μπαγερν στα πεναλτι. Χρειαστηκε δηλαδη μια καλη ομαδα, αλλα και καποια τυχη για αλλη μια χρονια για να αποκλειστει η Ρεαλ, αφου ειναι η δευτερη σερι χρονια στην οποια θα μπορουσε καλλιστα να εχει φτασει τελικο.

2013
Η Γιουβεντους αποκλειεται απο την διαστημικη Μπαγερν εκεινης της χρονιας, ενω η Ρεαλ αποκλειεται απο την επισης καταπληκτικη Μπορουσια Ντορτμουντ (κριμα για εκεινη την ομαδα να μην παρει εναν τιτλο). Κοινως, αλλος ενας αποκλεισμος και για τις δυο απλα επειδη δεν ηταν οσο καλες οσο οι αντιπαλες ομαδες, ειτε με φανελα ειτε χωρις.

2014
Γιουβεντους αποκλειεται στην τελευταια αγωνιστικη των ομιλων με ηττα απο την Γαλατασαραι, ενω της αρκουσε και η ισοπαλια. Το λες και ξεφτιλα σιγουρα, και γελαμε με οποιοδηποτε επιχειρημα για φανελα. Η Ρεαλ κατεκτησε το τροπαιο, εχοντας αποκλεισει ΤΡΕΙΣ γερμανικες ομαδες στους νοκ-αουτ γυρους (μαλιστα Σαλκε και Μπαγερν πανυεκολα) και ισοφαριζοντας την Ατλετικο στον τελικο, κυριολεκτικα στην τελευταια φαση της κανονικης διαρκειας. Μετρησε η φανελα αραγε ή το οτι η Ρεαλ συνολικα ειχε διπλασια σουτ απο την Ατλετικο στον αγωνα (20 συνολικα!) και κατοχη 60%? Αν ειχε ληξει ο αγωνας 1 λεπτο νωριτερα και κατακτουσε η Ατλετικο τον τιτλο, θα ελεγε εστω και ενας πως ΔΕΝ ηταν τυχερη? Σε εναν αγωνα 90 λεπτων ολα γινονται, ε αυτη τη φορα συνεβη το να παιξει ισοφαριση στο 93΄ . Αλλες φορες την παταει η Μπαγερν απεναντι στη Manchester Utd, αλλες φορες η Milan απεναντι στη Liverpool, αλλες η Μπαρτσελονα απεναντι στην Τσελσι, ε εκεινη την χρονια την πατησε η Atletico, τι να γινει τωρα?

2015
Juventus τελικο απεναντι σε Μπαρτσελονα και υπερτιμια προσπαθεια, αλλα οταν παιζεις απεναντι σε μια απο τις καλυτερες ομαδες ολων των εποχων, ειναι δυσκολα τα πραγματα. Η Μεγαλη Κυρια απεκλεισε στον γυρο των 16 την Μπορουσια με δυο νικες και συνολικο σκορ 5-1 και τη Ρεαλ στα ημιτελικα με συνολικο σκορ 3-2.

2016
Η Γιουβεντους αποκλειεται στο γυρο των 16 απο τη Μπαγερν στην παραταση, ενω η Ρεαλ κατακταει το τροπαιο στα πεναλτι απεναντι στην Ατλετικο, εχοντας ιδρωσει σε προηγουμενους γυρους απεναντι στην Βολφσμπουρκ και την Μαντσεστερ Σιτι. Ισως η μοναδικη χρονια που η Ρεαλ δεν αξιζε το τροπαιο βασει αποδοσης, αφου η Ατλετικο ηταν σαφως καλυτερη καθολη τη χρονια, εχοντας αποκλεισει Μπαρτσελονα και Μπαγερν. Συμβαινουν κι αυτα σε εναν τελικο στα πεναλτι.

2017
Ρεαλ και Γιουβεντους οι δυο καλυτερες ομαδες της χρονιας (και μαζι με Μπαρτσελονα και Ατλετικο μονοπωλουν τους τελικους απο το 2014 εως και το 2017), φτανουν στον τελικο, ο οποιος ειναι μοιρασμενος μεχρι το 60 και μετα η Μεγαλη Κυρια καταρρει. Καλως ή κακως η διαφορα στα ροστερ ειναι εμφανης, και η Ρεαλ κερδιζει δικαιοτατα, επειδη απλα ειχε καλυτερη ομαδα, οσο μαστορας κι αν ειναι ο Αλλεγκρι ολη τη χρονια.

Κοινως φιλε μου Παντελη, και η Γιουβεντους αλλα και η Ρεαλ, οταν ειχαν εμφανως καλυτερη ομαδα απο τους αντιπαλους τους εφτασαν μεχρι τον τελικο ή ακομα και το τροπαιο (σε 3 περιπτωσεις για τη Ρεαλ) κατα τα τελευταια 15 χρονια, ενω οταν δεν ειχαν καλη ομαδα, απλα δεν πηγαν πουθενα, και αποκλειστηκαν απο ομαδες με πολυ “μικροτερη φανελα”, οπως οι Μονακο, Γαλατασαραι, Λα Κορουνια, Μπορουσια Ντορτμουντ, Αρσεναλ, Ρομα, Μπορντο, Λυον.

Η Ρεαλ του 2012 και μετα, ειχε την τυχη και το οραμα να φτιαξει εναν βασικο κορμο με πολυ καλες μοναδες, και οχι με βεντετες και γκαλακτικος, οπως εκανε κατα την προηγουμενη δεκατια, και αντι να εστιασει στο ποσες (βαριες) φανελες θα πουλησει, πηρε παικταραδες οπως ο Ισκο, ο Γκαρεθ Μπεηλ, ο Μπενζεμα, ο Τονι Κροος, ο υποτιμημενος Μοντριτς, και ακομα και ο σωτηρας σε πολλες περιπτωσεις Κεηλορ Ναβας, για αυτο και κατεκτησε 3 τιτλους μεσα σε 4 χρονια.

Μαζι με καλη ομαδα, χρειαζεται και λιγη τυχη οταν παιζεις σε νοκ-αουτ αγωνες, και η Ρεαλ ειχε και τα δυο. Εσυ το λες βαρια φανελα, ο καθενας οπως τη βρισκει. Θα ηθελα να δω αυτη τη βαρια φανελα και σε αγωνες στους οποιους να μην ειναι το φαβορι η Ρεαλ παντως, και να καταφερνει να περασει στον επομενο γυρο. Ελαχιστες φορες εχει συμβει αυτο, οπως ελαχιστες φορες εχει συμβει και για την Γιουβεντους, και για οποιαδηποτε αλλη ομαδα.

Τι κάθησες κι έγραψες μωρέ μλκ; Όταν η μια ομάδα είναι καλύτερη από την άλλη, προφανώς και έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει. Φέτος ας πούμε η Παρί ήταν καλύτερη από τη Ρεάλ, μέχρι να συναντηθούνε. Όταν συναντήθηκαν, φάνηκε ότι η Παρί δεν πίστεψε ότι μπορούσε να περάσει τη Ρεάλ. Έκλασε μέντες. Έπαθε ίλιγγο. Στο πρώτο ματς ήταν ισοπαλία και στο τελευταίο τέταρτο η Ρεάλ βγήκε μπροστά και τους κατάπιε.

Η Τότεναμ φέτος ήταν εξαιρετική, έριξε στ’ αυτιά της Ρεάλ στον όμιλο, αλλά εκεί που χρειάστηκε κι αυτή να κάνει το “βήμα παραπάνω”, δεν το έκανε. Κόντραρε καλά, αλλά έφαγε 2 γκολ σε 3 λεπτά. Αν είδες το ματς, όταν έφαγε το πρώτο, ήταν θέμα χρόνου να φάει και το δεύτερο.

Ίδια περίπτωση είναι μέχρι σήμερα και η Σίτυ, η οποία έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, έχει παίξει μπαλάρα, αλλά στο ΤσΛ δεν έχει φτάσει σε έναν τελικό ας πούμε.

Όσο για το:

εκεί φίλε μου καλέ μέτρησε και η “φανέλα” αλλά κι η “έδρα”, άλλο ένα “δημοσιογραφικό κλισέ”. Οι παίχτες είναι άνθρωποι, δεν είναι ρομπότ. Οι παίχτες του Ολυμπιακού δεν έτρωγαν σίδερα σε εκείνο το ματς, όπως έπρεπε να κάνουν. Αντίθετα, ο Νειλ Μέλορ κι ο Πογκόλ πίστευαν ακόμα κι όταν στο 80’ ήθελαν δύο γκολ, ότι με κάποιον τρόπο θα τα βάλουν. Και οι παίχτες του Ολυμπιακού πίστευαν ότι μπορεί και να τα φάνε, γι’ αυτό και τα έφαγαν. Δεν είναι πάντα “1+1=2” η μπάλα, αν ήταν έτσι θα βγάζαμε τους νικητές μέσω προσομοίωσης σε υπολογιστή.

Btw η ίδια φανέλα μέτρησε και στον τελικό εκείνης της χρονιάς. Και στον ημιτελικό. Εκτός αν εκείνη η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη από την Τσέλσι που απέκλεισε και από τη Μίλαν από την οποία πήρε το τρόπαιο.

Τέλος πάντων, ας πούμε για το φετινό ΤσΛ και όχι για πριν 15 χρόνια.

Ξυπνησα 5 το πρωι και ειχα αυπνιες, οποτε ειπα να κατσω να κανω κατι εντελως ανουσιο :stuck_out_tongue:

Αυτο το καταλαβες στα περιπου 120 δευτερολεπτα που περασαν μεχρι να βαλει το δευτερο η Γιουβεντους? Εσυ κι ο Μπατμαν.

Αρα λοιπον το συμπερασμα ειναι οτι οταν κερδιζουν η Ρεαλ και η Γιουβεντους, ειναι επειδη μετραει η φανελα, ενω οταν χανουν, ειναι για οποιονδηποτε αλλον λογο, καθως εκει το επιχειρημα περι φανελας εξαφανιζεται. Οκ, το πιασα :stuck_out_tongue:

ΥΓ. Στο γηπεδο η Ρεαλ ηταν καλυτερη της Παρι και στους 2 αγωνες, και ευνοηθηκε και απο τη διαιτησια, οπως ευνοειται και η Γιουβεντους απεναντι σε ομαδες με “μικροτερη” φανελα (αν και εχει να ευνοηθει στην Ευρωπη μαλλον περιπου 15 χρονια και παραπανω ισως). Οποτε ναι, αν με το φανελα εννοεις ευνοια, τοτε οκ, συμφωνουμε.

Η ρεαλ ξερεις ποτε ευννοειται απο διαιτησια αλλα ευχαριστεις τον ινιεστα το 2009 και οχι τον οβρεμπο στο πιο εμετικο ματς στην ιστορια του τσαμπιο… :joy:

Στο ματς που δεν πηρε 2 πεναλτι η Τσελσι και αλλα 2 η Μπαρτσελονα? Ναι, πολυ εμετικο.

Βλεπεις επιλεγμενα χαιλαιτς απο μπαρτσα τιβι μαλλον. Εχουμε κ ματσακι μεσα στη βδομαδα να γελασουμε παλι

Ναι αυτο πρεπει να ειναι, οπως και τα φαλτσοσφυριγματα που πηρε η Ιντερ απεναντι στην Μπαρτσελονα το 2011 ηταν κι εκεινα επιλεγμενα μαλλον :joy:

Ειπα οτι μιας και εγινε το καινουριο τοπικ απο τον Παντελη δε θα πηξουμε με φανς της Ρεαλ που τα βλεπουν ολα τιμια και δε βλεπουν το πως ευνοειται σταθερα η ομαδα τους απεναντι σε μικροτερες ομαδες, αλλα τελικα δεν υπηρχε περιπτωση προφανως.

Εδώ με την Παρι την έσπρωξαν :joy:

1 Like

Μεγαλος μυθος, τον οποιο δυστυχως πολλοι ακομα πιστευουν. Στα δυο ματς του ζευγαριου, ισορροπημενα τα διαιτητικα λαθη υπερ και εναντια και στους δυο. Ειναι μυθος επιπεδου ματς Δουρου (αν και δεν το φτανει αυτο). Τα εχουμε πει πολλες φορες εδω για το Τσελσι-Μπαρτσελονα το 2009, μια χαρα δικαια ειχε περασει η Μπαρτσελονα.

2 Likes

Μην του χαλας την καραμελα. Ειπαμε, η Ρεαλ παντα δικαια, και η Μπαρτσελονα λογω της ΟΥΕΦΑ.

Στην Μπαρτσελόνα έχουν επίπεδο οι ποδοσφαιριστές. Δεν είναι σαν το Ράμος που παρατάει στη μέση τον αγώνα και φεύγει. Σε 5 λεπτά επέστρεψε κιόλας στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε καν πρόλαβε να σκουπιστεί ο βρομύλος.

:joy: :joy: :joy: :joy:

1 Like

Και αυτο το θρεντ μπουρδελο θα το κανετε?

Πες τα, σκατα το εκαναν.

1 Like