Μetallica

Βρε και 6 δισεκατομμυρια κοσμο να μου φερεις που ειναι μεγαλυτεροι και συμφωνουν με αυτα που λες, δεν προκειται να μου πει κατι αυτο. Στα πολυ σοβαρα τωρα ομως, μη μου ξαναπεις για τον αερα της μπαντας μεχρι το 1990. Δεν ησουν σε θεση να νιωσεις κατι τετοιο ως ενας 13χρονος Ελληνας που παρακολουθει μια μπαντα μεσω των λιγοστων media που ηταν διαθεσιμα εκεινη την εποχη παγκοσμιως, ποσο μαλλον στην Ελλαδα. Ναι, οι Metallica ηταν μια μπαντα που μεσα σε 7 χρονια κατεκτησε το μεταλ και η ανοδος της καλλιτεχνικα, εμπορικα, επιδραστικα, μουσικα, εγινε με τη μεγιστη κλιση στην καμπυλη του γραφηματος. Δε νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που να διαφωνει σε αυτο.

Το οτι ΓΙΑ ΣΕΝΑ εβγαζε ενα “μεγαλειο” η μουσικη τους μεχρι να πεθανει ο Cliff ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αλλο θεμα. Τα ξανασυζητησαμε αυτα, μην παμε πισω παλι. Εγω βλεπω ακριβως την ιδια λυρικοτητα στο Justice For All με τα προηγουμενα, μη σου πω και παραπανω. Γενικα τα Master & Justice τα θεωρω τα πιο μελωδικα, κλασικα, λυρικα τους αλμπουμ, που ορισαν τον ηχο και την μουσικη των Metallica. Για μενα ειναι κλασεις ανωτερα απο το Kill’Em All, και ΑΡΚΕΤΑ ανωτερα απο το Ride The Lightning. Προφανως διαφωνουμε. Δεν χρειαζεται ομως να κατσουμε να το συζηταμε 100 φορες. Agree to disagree. Και ΟΧΙ, δεν επρεπε να ειμαι 12-13 χρονων το 1988 για να νιωσω καλυτερα στο πετσι μου το Justice και τι ακολουθησε μετα απο αυτο. Τα ακουσα οταν τα ακουσα, και μετα απο εκατονταδες φορες ακουσματος, εχω απορροφησει πληρως τη ΜΟΥΣΙΚΗ που υπαρχει σε ολα τους τα αλμπουμς. Γιατι στο τελος, τη μουσικη κρινουμε, και οχι το περιτυλιγμα.

Το εγραψα ηδη, μαγκια σου και δικαιωμα σου. Απλα μην πας να το βγαλεις αντικειμενικα κατωτερο και να μας εκθειασεις ποσο επιδραστικο και δυνατο και συμβολικο ειναι το κλασικο τους λογοτυπο. Ολα αυτα ειναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Και καλα κανεις. Απλα νιωσε λιγο πως δεν εχει ο καθε ανθρωπος την ιδια αντιδραση βλεποντας την εικονα που βλεπεις εσυ.

Διαφωνουμε fundamentally, απλα. Εσυ πιστευεις σε μετρα συγκρισης, αξιολογησης, καταχωρησης της μουσικης. Εγω οχι. Βαζουμε βαθμους για τη φαση στα διαφορα αλμπουμς, αλλα μεχρι εκει. Ουτε σημαινουν κατι αυτα τα νουμερα, ουτε με ενδιαφερει καν μια λιστα απο πανω ως κατω. Αυτα ειναι για ανθρωπους που εκστασιαζονται βλεποντας ταινιες οπως το High Fidelity. Εγω δε βρισκω το λογο. Ο αλλος καθεται και γραφει για ΦΙΛΕΤΟ και ΠΙΤΟΓΥΡΑ. Εγω καποιες μερες θελω φιλετο, αλλες θελω πιτογυρα. Καποιες μερες προτιμω να ακουσω το Load, αλλες το Master Of Puppets, αλλες το Justice For All. Ποιο ειναι ανωτερο? Δε με νοιαζει. Αμα θελω να ακουσω το Load, τοτε αυτο παιρνει 10 και τα αλλα 0. Αμα θελω να ακουσω το Justice, τοτε αυτο παιρνει 10 και τα αλλα 0. Προτιμω να ακουσω 100 φορες το Saint Anger απο το να ακουσω μια φορα οποιονδηποτε δισκο των Meshuggah ας πουμε. Καποιος μπορει να τραβηξει εγκεφαλικο με μια τετοια δηλωση. Προβλημα του, οχι δικο μου 8)

Για να στο πω στεγνα γιατι δεν εχεις καταλαβει ουτε χριστο ουτε παναγια, σταρχιδια μου η “απειλη για μια αγαπημενη μου μπαντα”. Δεν ειμαι 20 χρονων να παθιαζομαι με συγκροτηματα. Δε βλεπω καν μπαλα σε οπαδικο επιπεδο πλεον, κραζω ολα τα πολιτικα κομματα ανεξαιρετως, και ενοχλουμαι παρα πολυ οταν ανθρωποι πωρωνονται με θρησκειες, ομαδες, κομματα, εταιρια κινητης τηλεφωνιας, εταιρια παιχνιδιων ή οτιδηποτε αλλο εχουν θεοποιησει στο μυαλο τους.

Απο κει και περα, ο Cliff ηταν ενας πολυ καλος μπασιστας που προσεφερε ενα σημαντικο κομματι συνθεσης σε μερικα τραγουδια των Metallica. Ο οποιος δυστυχως πεθανε πολυ νεος. Το αν τον αντικατεστησαν ή οχι… φανηκε απο τις αλμπουμαρες που εβγαλαν σερι μετα το θανατο του. Δεν πηραν εναν νεο Κλιφφ φυσικα, αλλα πηραν καποιον που ηταν πωρωτικος και τους εδωσε εναν αερα. Αν δεν ειχε πεθανει ο Κλιφφ δε θα ηταν οι ιδιοι που ειναι τωρα, αλλα μπορει και να ηταν χειροτερα. Δεν εχουν καμια σημασια οι υποθετικες δηλωσεις, αφου κανεις μας δεν ξερει.

Ναι, ειναι το ΜΕΤΑΛ. Οι “μεταλλαδες” που ανεφερα προηγουμενως δεν ειναι απαραιτητα αποκλειστικοι ακροατες μεταλ, ακουνε κι αλλα πραγματα. Θα κανουν λιστες, θα συγκρινουν, θα εχουν ιερα πραγματα που δε μπορει να αγγιξει κανεις, κτλ. Ε δεν ειναι ετσι η τεχνη. Μισω τη μουσικη των Beatles, για παραδειγμα. Γραφω στα παλια μου τα παπουτσια οποιον προσπαθησει με επιχειρηματα και στοιχεια να μου αποδειξει ποσο “μεγαλη μπαντα” ηταν. Δε με ενδιαφερει ρε παιδι μου. Βρισκω τη μουσικη τους επιεικως ΣΚΑΤΑ. Το αγαπημενο μου αλμπουμ των Kreator ειναι το Endorama. Θεωρω οτι εκαναν φοβερη υπερβαση και οτι τους πηγαινε παρα πολυ αυτο το στυλ. Δε με ενδιαφερει αν αυτο το βρισκει ιεροσυλια ο οποιοσδηποτε θρασερ που μεγαλωσε στα moshpit των Kreator το 1993. Το Chameleon ειναι μια μαλακια που δεν ακουγεται. Αλλα προτιμω την εποχη του Deris απο του Kiske. Το Falling Into Infinity ειναι μακραν το καλυτερο αλμπουμ των Dream Theater μουσικα. Απλα οι Dream Theater εκει που ειχαν την επιλογη να γινουν μια τεραστια (καλλιτεχνικα) progressive rock μπαντα, επελεξαν να γινουν η μεγαλυτερη progressive metal μπαντα. Μαγκια τους, αυτο δε σημαινει οτι θα πρεπει να αποθεωνω καθε μετριοτητα τυπου Train Of Thought. Δεν ξερω τι ειναι το Strange And Beautiful.

Γενικα δε με ενδιαφερει τι αποψη εχουν οι αλλοι για την αποψη μου οσον αφορα το τι μουσικες ακουω. Οπως δε με ενδιαφερει να αλλαξω κανενος την αποψη για το τι αλμπουμ γουσταρει.

Το Strange…είναι αμφιλεγομενος δίσκος των Crimson Glory. Το Train of Thought είναι ίσως η τελευταία δισκάρα των Theater.
Συνεχίστε…

Κάποιοι ξέρουν. Θα ήταν καλύτερα.

[U]Μάπα.[/U] Η τελευταία “δισκάρα” των Dream Theater είναι το Metropolis. Το πρώτο μισό του Six Degrees είναι εκπληκτικό, το ομότιτλο είναι βαρετό. Μέχρι εκεί. Από τότε δεν ξανάβγαλαν δισκάρα (έβγαλαν και καλούς δίσκους όμως).

Το Metropolis είναι το τελευταίο τους αριστούργημα!

Α ρε Παντελο λατρεια, κατα λεξη συμφωνω.

Vic sorry αλλά θα κάνω quote τον ξεροκέφαλο γιατί το παίζει και έξυπνος και δεν αντέχεται…

Ο ορισμός του ξεροκέφαλου, όλος ο κόσμος να σου λέει δλδ ότι είσαι ξεροκέφαλος εσύ δε μασάς αγόρι μου, εσύ έχεις δίκιο. Βγές στο μπαλκόνι και φώναζε “ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ” μπας και χαλαρώσεις…

Έχεις ανακαλύψει το ταξίδι στον χρόνο και δε μας το λές μήπως? Αν κάποιος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ήσουν ΕΣΥ. θες να έχεις και άποψη για το παρελθόν που ΔΕΝ ΕΖΗΣΕΣ τρομάρα σου. Εβγαλες και συμπέρασμα με την ατράνταχτη λογική σου ότι δεν ήταν σε θέση να νιώσει…wtf dude

Τουλάχιστον έστω και εμμέσως παραδέχτηκες κάτι, αυτή τη γαμημένη διαφορά προσπαθούμε να επισημάνουμε, ότι τα μέν είναι φιλέτα τα δέ πιτόγυρα, άλλοι γουστάρουν μόνο τα μέν ή τα δε, άλλοι και τα δύο, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΦΤΙΖΕΙΣ το γύρο φιλέτο επειδή έτσι γουστάρεις, και μας πουλάς και τρελίτσα από πάνω. Δεν απαξιώσαμε τις γευσιγνωστικές σου ικανότητες, μη τρελαίνεσαι.

Καλό το λογοπαίγνιο σου, νομίζεις ότι παίζοντας με τις λέξεις θα καταφέρεις κάτι? Ο λόγος είναι μέσο έκφρασης όχι χειραγώγησης, μικρέ γκέμπελς.
Αν μιλάς για την συνολική πορεία των Metallica μέχρι τώρα τότε ναι ο cliff πλέον φαντάζει ένα “μικρό” κομμάτι που απλά προσέφερε ότι προσέφερε σε “κάποια” από τα 150 κομμάτια τους. Απλά “όλως τυχαίως” προσέφερε στα κομμάτια/άλμπουμ που χαρακτήρισαν τη συγκλονιστική τους πορεία στα 80ς. Το αντιλαμβάνεσαι ότι η πορεία αυτή διαμορφώθηκε στον μεγαλύτερο βαθμό από τον cliff και τους έκανε Metallica?

Ας θεωρήσω όμως ότι το βλέπεις πιο αγνά…μπορεί να αγαπάς και τα 150 κομμάτια τους και δε σου λέει τίποτα πλέον ο άνθρωπος πίσω από τα MoP και RtL γιατί είναι ένα μικρό κομμάτι πλέον της ιστορίας τους, σε κάποιους άλλους όμως λέει πολλά, σε άλλους επίσης λέει τα πάντα. Το ότι εσένα δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων το προσπερνάω γιατί είναι απλά χυδαίο για σκεπτόμενο άνθρωπο.

Σου παραθέτω δύο quotes δικά σου για να δείς πόσο γλοιώδης χαμαιλέων είσαι.

Απλά γελοίος, προσπαθείς να μειώσεις με τραγικούς τρόπους μια γαμημένη άποψη επειδή τι? Σε ενοχλεί? Σε μειώνει? Νιώθεις μικρός και καλείς τους φίλους σου να γελάσουν μαζί της για βοήθεια? ούστ ρε

Η υποκειμενική αντικειμενικότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Μπορεί να σου κόβει και να νομίζεις ότι όταν γράφεις ζωγραφίζεις καλλιτεχνίες αλλά απλά το νομίζεις…επίσης γιατί προσπαθείς να “δυναμώσεις” την άποψη σου πασπαλίζοντάς την με ειρωνία? και εγώ το έκανα μερικές φορές, ελπίζω να μην το κάνω ακόμα…

Το θέμα είναι αν το φιλέτο τρώγεται με αιματάκι ή κάρβουνο. Η υπόλοιπη συζήτηση είναι για σήριαλ με πρωταγωνιστή το Χειλάκη και τίτλο Logo Timis.

Matia, παλι καλα που το προσπερασες οτι δε με ενδιαφερει η γνωμη των αλλων. Φανταζομαι αν δεν το ειχες προσπερασει, θα μου ειχες απαντησει με 8 σελιδες και με 20 προσωπικες προσβολες παραπανω. Εισαι αναξιος και ανικανος για διαλογο, αρα δε θα παρεις απαντηση απο μενα. Συνεχισε το σολαρισμα, ειναι εως και απολαυστικο μεχρι ενα σημειο.

Ενταξει, εχω δει ατομο να λεει πως οταν ηταν 7 χρονων το 1991 ειχε ηδη καταλαβει οταν εβλεπε τον Michael Jordan πως βλεπει τον μεγαλυτερο παικτη ολων των εποχων και την καλυτερη ομαδα ολων των εποχων, και μαλιστα ειχε αποφασισει απο τοτε οτι δε θα υπαρξει τετοια ομαδα ξανα, δε θα κολλησουμε τωρα στον Vic που απο τα 13 του ειχε νιωσει την ξεχωριστη μαγεια του Master Of Puppets που δεν επιασαν ποτε ξανα μετα οι Metallica και καλα… Ξερουμε και κοπελα που ισχυριζεται οτι εχει αναμνησεις απο τη γεννηση της, οκ, τετοια πραγματα ουτε η Princess Leia οταν ελεγε οτι θυμαται τη μανα της…

[πλάκα]Αυτό μου θυμίζει κάτι παλιούς κομμουνιστές που πιστεύουν ακόμα στον εφαρμοσμένο κομμουνισμό![/πλάκα]

Ναι ρε φίλε χαχαχαχα

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για να χαλαρώσω λίγο το κλίμα, είχε πέσει στα χέρια μου ένα χαμερ του '91(ακόμα κάπου το έχω) που είχε δημοψήφισμα για τα καλύτερα της χρονιάς, καλύτερος ντραμερ ς είχε βγει ο Lars…

Εεεεεεεεε ναι για χρόνια έβγαινε . Μετά έγινε μόδα να τους κράζουν οι μετσαλαδες, αυτός προχώρησε ( λίγο βαρέθηκε και να παίζει ) , έγιναν η μεγαλύτερη μπάντα του πλανήτη ( το ήθελαν αυτό πάνω κάτω από την πρώτη μέρα ) , και οι σκληροπυρηνικοι ξερολες έμειναν στην μιζέρια τους . Μουσικά δεν πειράζει, αυτοί που τους κράτησαν μούτρα γιατί τους έβλεπαν με τα κιάλια, τους γλύφουν ακόμα τα αρχιδια μπας και τους πάρουν μαζί σε καμία συναυλία ή να βγάλουν καμιά φώτο μαζί τους για να ανέβουν οι μουσικές μετοχές τους .

Lars είσαι θεός ! Σας (μας) γλεντάει όλους !

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η πλάκα είναι ότι ο Lars επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό το metal drumming της δεκαετίας του 90 με το Justice, αλλά και ο ήχος του στο Black Album είναι το άπιαστο όνειρο του κάθε ντραμερ. Άντε όμως να κάτσεις να εξηγείς…

Ναι ρε παιδί μου , χαβαλές να γίνεται . Και ο Hetfield έλεγε το 2004 που δεν έπαιξε στο Donington ο Lars , ότι επιτέλους έχουν κανονικό ντράμερ .

Επίσης οι περισσότεροι μουσικοί τους δείχνουν σεβασμό σε αντίθεση με πολλούς μετσαλαδες.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μεταβολή και πίσω στη σπηλιά που είναι όλα safe…μπράβο και εις ανώτερα…αν πια σε προσέβαλα τόσο πολύ που σε πλήγωσα ζητάω συγγνώμη αλλά ρε συ προσβάλεις την νοημοσύνη μας συνεχώς με τις καλυμμένες “αντικειμενικές” και ειρωνικές προσεγγίσεις σου και το “εγώ έχω δίκιο σε όλα” attitude…

Τα σημεία όμως που δε μπορείς να αντικρούσεις τα έκανες γαργάρα ακόμη μια φορά…μη μου λές ότι είμαι ανάξιος για διάλογο όταν αποφεύγεις τα δύσκολα σαν κοριτσάκι δημοτικού…μη μου πείς οτι προσβλήθηκες πάλι…

Μάλλον εσύ QS θυμάαι τον εαυτό σου από τα 18 και μετά. Εγώ με θυμάμαι ΚΑΛΑ από τα 6 μου και έχω άπειρες αναμνήσεις και από πριν. Αν δεν με πιστεύεις, πρόσεξε, ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ, δεν τα γράφω για να πείσω εσένα, την αλήθεια μου λέω. Ακούς εκεί, θα μου πεις αν θυμάμαι τι αισθανόμουν και τι ήξερα στα 12 μου. Περίεργα πράγματα.

Κατά τα άλλα, και όποιος έβλεπε τον Jordan και ασχολιόταν λίγο (λίγο, να έχει δει τους αστέρες), ε, κάτι πρέπει να χαμπάριαζε, στο κάτω-κάτω σημαίνει ότι θα έβλεπε με σχολιασμό μεγαλύτερων ανθρώπων του.

Και για τον Jordan και για τους Metallica δίκιο είχε, όποιος και να το έλεγε, δε πα να τανε 7 ετών ή 77.

Αυτά και τέλος, λέμε τα ίδια και τα ίδια δέκα σελίδες τώρα γιατί η ξεροκεφαλίαση πέφτει σύννεφο. Ο matia σας είχε δώσει το πρόσχημα της αγένειας για να τον κράζετε και για πράγματα που δεν σας παίρνει καθόλου να τον κράζετε αλλά και σεις μια χαρά κάφροι είστε και έχετε πετάξει πολλές χοντράδες επί προσωπικού γιατί ντάξ, ίντερνετ είναι, λέμε και καμιά χοντράδα παραπάνω αλλά μη τυχόν και μας πει την χοντράδα η μειοψηφία… Τέλος πάντων.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΡΕΣ.

αυτο ειναι το πιο σημαντικο . Οποτε οι αναμνησεις μας και οι αντιληψεις μας συνδυονται καλλιστα με το πως μας μετεφεραν οι γυρω μας καποια πραγματα.

για πολλοστη φορα θα πω οτι ειναι αδικο να λεμε οτι μεχρι τοτε ειναι το μεγαλειο της μπαντας και να προσπαθει καποιος να το αποδειξει κιολας. οπως αδικο ειναι να χαρακτηριζει καποιος τον αλλον φανμποι επειδη του αρεσουν οι Metallica απο το 1990 και μετα. δεν ισχυει.
Το θεωρω πιο τιμιο να λεει καποιος οτι του αρεσεουν οι ταδε δισκοι ή οι δεινα παρα να ξεχωριζει εποχες που συνδυαζονται κιολας με την απωλεια ενος ανθρωπου. Επιμενω οτι την εικονα την βλεπουμε μιση ετσι.

Ναι, μεγαλώσαμε κιόλας και μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό που νιώθαμε και ξέραμε μικροί ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κάποιοι ενδιαφέρονται να ξέρουν αν ήταν ηλίθια οπαδάκια που τα βλέπανε όλα άσπρα ή αν υπήρχε και κάποια μαυρίλα από πίσω.

Ε, στην περίπτωση αυτή, κανένα λάθος. Απλά ο Cliff είχε και μεγαλύτερη μουσική συμβολή από αυτή που ήξερα μικρός.

Μου αρέσουν πιο πολύ οι τάδε δίσκοι. Τι διαφορά έχει αυτό από το ξεχωρίζω την εποχή των τάδε δίσκων; Καμία απολύτως. Μην την βγάλουμε πιο ξεχωριστή από την άλλη εποχή ε; (ναι, ντέζα βου, πάλι τα ίδια).

εχει Βασιλη μου γιατι υπαρχει αυτο που λεει και η ΙΟΝ . Η πρωτη σου αγαπη και παντοτινη. οι τοτε στιγμες παιρνουν την μορφη του μυθικου , του ονειρου. Το συνδυασες και με τον Cliff που μετα τους 3 πρωτους δεν υπαρχει και παει … τελος.

Απλα δεν σημαινει οτι αυτοι οι 3 δισκοι ειναι αναγκαστικα καλυτεροι και εχουν μεγαλυτερη μαγεια απο τους επομενους 3.
Και οτι βρισκεις περισσοτερα σημεια επαφης με τις καφριλες του Matia … δεν ξερω τι να πω.

Εστιαζω μονο σε αυτες τις καφριλες γιατι εκεινος το ξεκινησε και δεν καταλαβαινει απο λογια. Οποτε καποια στιγμη καποιος ξεκιναει να μιλαει στο δικο του στυλ μπας και ανοιξει λιγο το μυαλο του.

Και οχι δεν ειναι φιλετο και ποιοτικο και δεν ξερω και εγω τι αλλο μονο οτι αρεσει στον Matia , που θελει να μας το αποδειξει κιολας.

Και φυσικα αφου μιλαμε για ηλικιες κανα χρονο διαφορα εχουμε. Αρα εγω απλα δεν βλεπω την πραγματικη αληθεια επειδη τα δικα μου αδερφια δεν ακουγαν metal ;

Και εγω μεγαλωσα και ειδα πραγματα που εσυ τα μεταφραζεις αλλιως και εξειδικευεις πραγματα και καταστασεις για παιδια 20 και 22 χρονων που δεν ειχαν προλαβει να ολοκληρωσουν καν την δικη τους προσωπικοτητα. Ειχαν τις βασεις αλλα η ζωη μερικες φορες διαλεγει μονη της που θα σε παει…

Κανενα de-javu.

Καλα εδω ο harris βγαινει καλυτερος μπασιστας απο οταν πρωτοαγορασα το περιοδικο (88) εσυ κολλας στον lars μιας χρονιας;

Sent from my iPhone using Tapatalk