Μetallica

Maiden vs Metallica πάλι;

Εμένα μου αρέσουν και οι 2, τους έχω δει και τους 2 Live πολλές φορές και ειλικρινά δε θα μπορούσα να επιλέξω.
Το αν οι μεν αλλάζουν τον ήχο τους δεν είναι ένδειξη ποιότητας, το αν οι δε έχουν πιο σύνθετα τραγούδια επίσης. Μιλάμε για τις μπάντες που (μαζί με τους Sabbath) κυκλοφόρησαν τους μεγαλύτερους δίσκους στην ιστορία του metal.

σιγουρα ενα VS δεν εχει νοημα…

Ομως ξαναλεω πρεπει να μας αρεσουν ολα τα ιερα τερατα το ιδιο ; Δεν γινεται να τους σεβεσαι αλλα το ενα μονο να σε κανει να νιωθεις καλυτερα και να θες να ακουσεις περισσοτερο τις κυκλοφοριες του;

Δεν το καταλαβαινω αυτο , αληθεια.

ΝΚ_10 πρώτον την εισαγωγή την παίζει όλη μόνος του ο Hammett με δάχτυλα.
Δεύτερον τα κουπλέ ο Marshall τα παίζει με δάχτυλα, γιατί ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. χαχα!
Σε ενα σημειάκι κιόλας αν προσέξεις δείχνει ότι πιάνει την πένα για να παίξει το ρεφραίν…

Για τον Marshall λεμε με αφορμη αυτο που ειπες για τον Kisser, ναι στο κουπλε παιζει με τα δαχτυλα γιατι οντως δεν παιζεται αλλιως σωστα αλλα στο interlude παιζει με πενα, ο James ας πουμε δεν επαιζε με πενα το interlude…
Ανεκαθεν ο Hammett παιζει την εισαγωγη με τα δαχτυλα…

Προφανώς και ξέρω για τι μιλάμε! Για τα κουπλέ μίλησα.
Το interlude παίζεται και με πένα.
Ναι, ο Hammett παίζει την εισαγωγή, αυτό είπα.
Δε διαφωνούμε σε κάτι στο τελευταίο σου post…

Μιλαω πολυ σοβαρα, απλα δυστυχως δε μπορεις να μπεις στη θεση καποιου που δεν του λεει πολλα η μουσικη των Maiden, γιατι πολυ απλα εσενα σου λεει πολλα. Εγω αντιθετως, χωρις κανενα ιχνος arrogance, μπορω καλλιστα να μπω στη θεση καποιου που δεν του λενε κατι οι Metallica. Απλα δεν του αγγιζουν τις ευαισθητες του χορδες, τι να κανουμε τωρα?

Με βαση το οτι δεν εχω καμια ευαισθητη χορδη που να παλλεται οταν ακουω τη μουσικη των Maiden, ναι, δεν καταλαβαινω τι σου φανηκε περιεργο απο αυτα που εγραψα. Ειναι αρκετα πιο light και ελαφρολαικη η μουσικη των Iron Maiden, και ακουγεται αρκετα πιο ευχαριστα απο καποιον που δεν εχει συνηθισει τον πιο σκληρο ηχο. Οπως αντιστοιχα ας πουμε οι Metallica ειναι πολυ πιο πιασαρικοι και ευκολοακουστοι απο μια μπαντα σαν τους Gojira ή τους Meshuggah ας πουμε, τι να γινει τωρα? Δεν το λεω για αρνητικο, απλα ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δε μου αρεσει το πιο ελαφρολαικο στυλακι των Maiden και ο πιο μαλακος ηχος που εχουν. Συγγνωμη κιολας, δε θα το ξανακανω αν ειναι :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Φυσικα και καταλαβαινω απολυτα το να βρισκει κανεις πιο ενδιαφεροντες τους Megadeth κιθαριστικα, ειδικα αν παιζει κιθαρα. Εγω δεν παιζω κιθαρα και δινω μεγαλυτερη εμφαση στο πως μου ακουγεται κατι, παρα στο ποσο ενδιαφερον ειναι να το παιξει κανεις. Το Youthanasia ειναι το αγαπημενο μου Megadeth album και γενικα τους λατρευω, οποτε καταλαβαινω απολυτα τι λες. Αυτο δεν κανει το songwriting των Metallica συνολικα απλοικο. Σιγουρα ειχαν τις απλοικες τους στιγμες, οπως ειχαν και τις πιο συνθετες στιγμες οι Iron Maiden. Γι αυτο και αλλωστε τα αγαπημενα μου αλμπουμ τους ειναι τα Powerslave - Somewhere - Seventh (οπως και των περισσοτερων νομιζω).

Οσον αφορα για το πασα σε κενη εστια, μπορει να μην το εριξα συρτα χαμηλα στο κεντρο της εστιας και να μην απαντησα τα παπακια στη σειρα (που δεν ξερω ποιο τραγουδι εννοεις φυσικα), αλλα με τα Holy Smoke και τα Can I Play With Madness νομιζω σκοραρα επισης πολυ ευκολα κι ας πηγε λιγο πιο γωνια το σουτ.

ΥΓ1. Εννοειται πως δεν παρεξηγηθηκα, αν ειναι δυνατον, γιατι να παρεξηγηθω οταν δεν υπαρχει ουτε μια προσωπικη προσβολη ή αναφορα? Ουτε εμενα ειναι θειοι μου οι Metallica, και οταν διαφωνω για κατι σχετικο με τους Metallica εχει να κανει με το οτι μπορει να διαβασω κατι που θεωρω εγω ανακριβεια (οπως ας πουμε οτι το Load ειναι ανωτερο του Reload :stuck_out_tongue: ) ή κατι που αντικειμενικα ειναι ανακριβεια (οπως ας πουμε οτι το Reload ειναι τα απομειναρια του Load και αρα πολυ κατωτερο του :joy:)

ΥΓ2. Δε χρειαζεται να αρεσουν σε ολους οι Maiden ε. Δεν καταλαβαινω γιατι φαινεται τοσο περιεργο σε καποιον το να θεωρει καποιος αλλος τους Maiden μια αδιαφορη σχετικα μπαντα με καποιους καλους δισκους. Ειναι μια μπαντα οπως πολλες εκει εξω, που εκφραζουν μια μικρη μεριδα κοσμου του συνολικου πληθυσμου της Γης, και δεν εκφραζουν πολλους αλλους. Συμβαινει, δεν ειναι κατι κακο ξερεις

Μωρέ παπάρα θέλω να σου κάνω Like και πας γράφεις αυτό το ΥΓ2 . Τι να σε κάνω ; χαχαχαχαχα.

Εντάξει όχι και μικρό μέρος του πληθυσμού. Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνώ σε όλα όσα λες .

ΥΓ εγώ δεν διαφωνώ με κάποιον αν μου πει ότι το Reload είναι ανώτερο από το Load . Διαφωνώ όταν και καλά βλέπει την αλήθεια των metallica μέχρι εκεί που είναι του γούστου του και αν εγώ καταφέρνω ή νομίζω ότι καταφέρνω να δω κάτι παραπάνω είμαι αστείος και τυφλός και άλλα τέτοια …

Αν διαβασεις ξανα καλα τι εγραψα ομως θα δεις οτι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ μιλαμε για ενα μικρο μερος του πληθυσμου. Εχουμε 7 δισεκατομμυρια κοσμο στη Γη. Και 300 εκατομμυρια να μου βαλεις οτι ειναι οι ανθρωποι που γουσταρουν Maiden αρκετα, παραμενει ενα πολυ μικρο ποσοστο. Οπως και για τους Metallica.

Ναι αλλά έτσι κατά μία έννοια μηδενίζεις όλη την επιρροή - επίδραση που έχει η μουσική σε παγκόσμιο επίπεδο …

Νομίζω καλά κάνει, αλλιώς δε γίνεται ουσιαστική συζήτηση. Τα ποσοστά και τα νούμερα μηδενίζουν τις συζητήσεις…

restart

Μωρέ τις μηδενιζουν ως ένα σημείο τις συζητήσεις .

Απλά είναι και αυτό άλλο ένα στοιχείο σημαντικό .

Και πάλι όμως αντικειμενικα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό από πάρα πολλούς άλλους.

Χααχαχαχα απο που κι ως που? Που μιλησα εγω για επιδραση και επιρροη?

Ποιος μηδενισε τη συζητηση ρε matia? Ξεπερνα τα κομπλεξ σου καποτε και μπορει να εισαι ικανος και για “ουσιαστικη” συζητηση. Σορρυ, δεν ηξερα οτι θα νοιαστει ο Μπρους και ο Στηβ αμα γραψει ενας ασημος σε ενα τυχαιο ελληνικο φορουμ πως οι Maiden και οι Metallica και η καθε μεταλ μπαντα δεν εχει και τοσο μεγαλο κοινο παγκοσμιως ε. Εκτος αν ηθελες να πεις κατι αλλο και δεν το καταλαβα, οποτε συγχωρεσε με που σε ειπα κομπλεξικο :stuck_out_tongue:

Εντωμεταξυ που σταθηκατε μωρε, ειλικρινα αυτο το κομματι του ποστ μου μπορουσατε απλα να το προσπερασετε οπως ηταν… λες και εχει καμια σημασια αλλωστε ποσοι ακουνε Maiden και ποσο ακριβως γνωστοι ειναι, ημαρτον.

Έλα μωρέ… Μην παίζουμε με τις λέξεις ! Έτσι όπως το γράφεις το ΥΓ2 είναι σαν να μειώνεις την αξία τους ή τέλος πάντως να εμφανίζεις ένα ακόμα στοιχείο για να ισχυροποιησεις την άποψη σου .

Τέλος πάντων οκ . Λίγα είναι τα πράγματα που αρέσουν σε μεγάλο ποσοστό στο πληθυσμό αυτού του πλανήτη .

Για το υπόλοιπο post όπως σου είπα συμφωνώ . Και στο ΥΓ2 βέβαια δεν μπορώ να διαφωνήσω. .την αλήθεια λες .

Καμια αξια κανενος δε μειωνω. Η Μεταλ μουσικη απευθυνεται στη μειοψηφια του πληθυσμου, ανεκαθεν ετσι ηταν, και ετσι θα ειναι. Η πλειοψηφια θα ακουει Katy Perry, Drake, Justin Bieber κ.ο.κ. Αφου ετσι ειναι, τι να κανουμε δηλαδη?

Αν θες να το παιξεις 100% σωστα το part στο interlude που παιζει o James παιζεται μονο με δαχτυλα…
Επισης και το κουπλε παιζεται με πενα ανετα αλλα οχι μελωδικα οπως με τα δαχτυλα και ο James αρχισε απο το 1996 να παιζει με πενα τα κουπλε…

LEMMY always wins…!!!

1 Like

Με 2 ασους και 2 οχταρια θα ηταν πιο πετυχημενο.

Υποτίθεται ότι συμφώνησα μαζί σου και είπα καλά κάνεις που δεν παίρνεις υπόψιν νούμερα κλπ γιατί αυτά είναι που μηδενίζουν τις συζητήσεις εν τέλει…δλδ καλύτερα να μένουμε στις προσωπικές απόψεις και ας αφήσουμε αναφορές σε πωλήσεις και ποσοστά γιατί μόνο επιχειρήματα δεν είναι…
μου φαίνεται ξεχνάς siga siga τα ελληνικά εκεί πέρα στην άγρια δύση…τουλάχιστον κανένα american ass χουφτώνεις? :stuck_out_tongue:

1 Like

Έχουν μικρύνει το setlist σε αυτή την promo tour. Ελπίζω να είναι μόνο για τώρα.