Μetallica

'Οποιος έχει χρόνο ας την τσεκάρει. Πάντα είναι ωραίο να ακούς τον Lars

1 Like

Στα σοβαρα τωρα, πιστευετε οτι οι Metallica εφαγαν κραξιμο για τις στυλιστικες τους επιλογες και τα “μαζεψαν” στο βιβλιαρακι του Reload για να κερδισουν τους πληγωμενους μεταλλαδες που δε μπορουσαν να συμβιβαστουν με την αλλαγη του image και του υφους της μπαντας? Πραγματικα με κανετε να απορω παρα πολυ αν οντως ειναι αυτο που λετε.

Θα το πω οσο πιο ευγενικα μπορω, γιατι σεβομαι πληρως την αντιθετη αποψη σε οποιοδηποτε θεμα, αλλα αν βλεπετε στυλιστικες και καλλιτεχνικες διαφορες στις παρακατω εικονες, τοτε υπαρχει προβλημα. Η μπαντα προσελαβε τον Anton Corbjin (επι πολλα ετη φωτογραφο της μπαντας) για το φωτογραφικο υλικο, και σε ΟΛΕΣ τις φωτογραφιες βλεπετε ακριβως τα ιδια φιλτρα, την ιδια τεχνοτροπια, το ιδιο στυλ, ειτε μιλαμε για studio, ειτε μιλαμε για εξωτερικη φωτογραφηση σε δρομους, ειτε μιλαμε για live. Παραλληλα, τη δημιουργια και το design και των δυο booklets ανελαβε ο Andi Airfix, ο οποιος χρησιμοποιησε οπως ηδη ξερουμε απο τοτε που βγηκαν αυτα τα αλμπουμς inkblots βασισμενες στο ψυχολογικο τεστ Ρορσαχ, για να δημιουργησει το αισθητικο αποτελεσμα που βλεπουμε.

Μαντεψτε ποιος ειναι ο λογος για τον οποιον χρησιμοποιηθηκαν φωτογραφιες απο studio, ηχογραφησεις και δρομους για το βιβλιαρακι του Load. Ο λογος δεν ηταν για να προκαλεσουν, αλλα γιατι αυτο ηταν το look τους τοτε, και ετσι ηχογραφουσαν. Ο Hammett δεν εβαφε το νυχακι και τα ματακια του μαυρα γιατι ηξερε οτι θα επελθει φωτογραφηση, αλλα γιατι πολυ απλα ετσι εβγαινε και στα lives. Και βασικα, αν δειτε τις φωτογραφιες του απο την περιοδεια του HTSD, ο Kirk παντοτε ειχε, εχει και θα εχει μια “αποψη” για το look του και τα ρουχα που θα φοραει. Απο την αλλη, ο James σε ολες τις φωτογραφιες καραβλαχος Αμερικανος φαινεται, οπως ηταν και θα ειναι. Πραγματικα κοιταω τις φωτογραφιες αποκατω και ΑΠΟΡΩ τι ακριβως το προκλητικο βρισκει ο οποιοσδηποτε. Δηλαδη ειναι λιγοτεροι γελοιοι οι σωληνες που φορουσαν ολες οι μπαντες στα 80ς με τα λευκα reebok απο αισθητικης αποψης?

Μαντεψτε και ποιος ειναι ο λογος για τον οποιον χρησιμοποιηθηκαν φωτογραφιες απο συναυλιες στο βιβλιαρακι του Reload. Γιατι πολυ απλα ηθελαν 1 χρονο μετα να ΜΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. Γιατι δηλαδη να βγαλουν ακριβως τις ιδιες φωτογραφιες, ενω πλεον ειχαν υλικο το οποιο συσσωρευτηκε μαλιστα απο τον Anton Corbjin στην περιοδεια Poor Touring Me ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ? Εσεις νομιζετε οτι οταν ηρθε ο Ιουλιος - Αυγουστος 1997 ειπαν “α ρε σεις, μην το γαμησουμε και προκαλεσουμε πολυ αυτη τη φορα, ας μη φορεσουμε τα ρουχα μας κανονικα οπως τα φορουσαμε περυσι, ας βγαλουμε φωτογραφιες απο τα live για να πιασουμε και τον μεταλλα”? Πιστευετε πραγματικα οτι οι ιδιοι οι Metallica οταν προσλαμβανουν καλλιτεχνες για το γυρισμα videoclips ας πουμε (οπως το 2016 με τα 12 διαφορετικα βιντεος για το HTSD) τους λενε τι ακριβως θα γυρισουν και τι φωτογραφιες θα βαλουν στα βιβλιαρακια τους και πως θα ειναι η τεχνοτροπια τους? Δεν λειτουργει ετσι το πραγμα, και μου φαινεται σουρρεαλιστικο το να υποθετει καποιος οτι “μαζευτηκαν” επειδη “προκαλεσαν πολυ”. Δεν εχω διαβασει πολλα πιο τρελα πραγματα εδω μεσα οσον αφορα τα Load/Reload :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Κι ενα τελευταιο… Για οποιον θυμαται τις μνημειωδεις βιντεοκασετες “A Year And A Half In The Life Of Metallica parts I & II” θα θυμαται οτι το “κολπακι” που εκαναν στα Load/Reload δεν ειναι καν πρωτοτυπια για αυτους!!! Η πρωτη βιντεοκασετα δειχνει εναμιση χρονο απο τις ζωες τους στις ηχογραφησεις του Black Album, και τους δειχνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο στουντιο και στους δρομους. Και η δευτερη βιντεοκασετα τους δειχνει εναμιση χρονο στην περιοδεια του Black Album, αποκλειστικα σε προβες, σε συναυλιες, και αφου εχουν τελειωσει τη συναυλια στα αποδυτηρια. ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο δηλαδη με τα δυο βιβλιαρακια των Load & Reload.

Και ξερετε γιατι? Γιατι ειναι γαματο το concept, για αυτο και μονο για αυτο. Ειναιγαματο να βλεπεις τις δυο πτυχες της μπαντας σε ενα ντοκιμαντερ με 2 μερη, και ειναι γαματο να βλεπεις τις δυο πτυχες της μπαντας στα 2 αδερφακια αλμπουμς, και αν θελετε να βαλουμε και στοιχημα, πονταρω ευκολα στο οτι το το φωτογραφικο υλικο και concept για τα δυο booklets ειχε αποφασιστει ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΒΓΕΙ το Load. Αυτες οι αποφασεις δεν παιρνονται με βαση τις αντιδρασεις μερικων οπαδων, αλλα παιρνονται με βαση του τι καλλιτεχνικου οραματος εχει η μπαντα και ολο το team με το οποιο συνεργαζεται. Λυπαμαι πολυ αν δεν το βλεπετε αυτο και νομιζετε οτι με το Reload η μπαντα μαζεψε την αποκλινουσα πορεια της…

ΥΓ. Θα λεω κι εγω απο δω και περα οτι το A Year In The Half Of The Life Of Metallica Part I δεν πουλησε οσο αναμενοταν, και αρα αντι να τους δειχνουν να παιζουν μπασκετακι, να φορανε γυαλια, να εχουν τα μαλλια τους πιασμενα πισω και αλλα τετοια παμπολλα προκλητικα, επιθετικα και μη-μεταλλικα, στο Part II τους εδειξαν να παιζουν live, το οποιο ειναι πολυ πιο μεταλ, και αρα θα πουλουσε περισσοτερο.

6 Likes

Συμφωνώ μέχρι τελείας.

3 Likes

Επιασα τον καλλιτεχνη, που δεν ειναι πολυ μεταλ! Στο επομενο μου ποστ θα τα μαζεψω και θα βγαλω αποψη απο λαηβ που πηγα, για να ειμαι πιο μεταλ.

1 Like

Δεκτό. Εγώ λέω οτι έπεσε νερό στο κρασί αλλα υποθέσεις κάνω. Ίσως και να ισχύει μόνο αυτό που λες. [quote=“QuintomScenario, post:8438, topic:3588”]
Δεν λειτουργει ετσι το πραγμα, και μου φαινεται σουρρεαλιστικο το να υποθετει καποιος οτι “μαζευτηκαν” επειδη “προκαλεσαν πολυ”. Δεν εχω διαβασει πολλα πιο τρελα πραγματα εδω μεσα οσον αφορα τα Load/Reload :stuck_out_tongue_closed_eyes:
[/quote]

Εγώ νομίζω από την άλλη οτι το έκαναν για τις πωλήσεις. Ήταν απότομο από τα 10 εκατομμύρια να πας στα μισά όποτε πήραν πιο συντηρικες αποφάσεις σε ενα ήδη αποφασισμένο, σε γενικές γραμμές, concept. Αυτά περι «μαζευόμαστε» γιατί «μας νοιάζει τι θα πουν», τα θεωρώ λιγότερο ρεαλιστικά.

1 Like

Aπαντάω εδώ σε αυτό, να μην κάνουμε κατάληψη σε άλλα τοπικ.

St. Anger 100% απαραίτητο κι ας μην αρέσει σε κανένα. Επίσης, δεν καταλαβαίνω πως διαφωνείς με τον Παντελή πχ για τα filler (κι εγώ μαζί σου) και μετά βγάζεις ολόκληρα άλμπουμ μη-απαραίτητα!
Αφού ήθελαν να το κυκλοφορήσουν σαν καλλιτέχνες, καλά έκαναν. Το πόσους θα αγγίξει είναι άλλο θέμα.

Α ναι, λογω του οτι εγραψα απο το lab και προφανως ηταν ενα ποστ χαζη απαντηση σε χαζη ερωτηση :stuck_out_tongue: , δεν εννοουσα αυτο που λες.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ το St. Anger ηταν απαραιτητο για τη μπαντα, γιατι αν δεν το εβγαζαν, θα ειχε διαλυθει η μπαντα, τελος. Ειναι η ψυχοθεραπεια τους. Ειναι ενα αλμπουμ το οποιο λειτουργει σαν τα εντομα που βγαζει απο το στομα του στο Green Mile ο αγαπημενος μας γιγαντας. Καθαρση, για να εξαγνιστει η μπαντα. Ειναι ο καρκινος της μπαντας, που εφυγε απο μεσα της, και της εδωσε ζωη.

Απο κει και περα, σαν μουσικο αποτελεσμα, ηταν εντελως μη απαραιτητο να βγει ετσι οπως βγηκε (για μενα ε). Δηλαδη οι επιλογες στον ηχο, στις συνθεσεις, στα παντα, για μενα ηταν απλα λανθασμενες. Δεν τους βγηκε, παμε παρακατω.

2 Likes

@QuintomScenario

Τι εννοεις 3η κιθαρα? 3ο κιθαριστα?

1 Like

στο τοπικ των Maiden ήταν γι’ αυτό και η αναφορά

εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα τους Metallica να ηχογραφούν το Load φορώντας make up, γούνες, τιράντες, κοστούμια…

2 Likes

Οχι, σε αυτο το βιντεο βλεπουμε ξεκαθαρα τους Metallica να προκαλουν και να γινονται ακρως επιθετικοι ΜΗ φορωντας κολλητα μαυρα παντελονια, πολλες μεταλλικες κονκαρδες, και αν ειναι δυνατον, εχοντας κουρεψει τα μαλλια τους.

Ωραιο το προβοκατορικο ποστ σου, σου πηρε 15 ωρες να ψαξεις να βρεις μια προταση, να την απομονωσεις, και να κανεις το χαβαλε σου :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Όχι βασικά ξύπνησα, διάβασα το ποστ σου μέχρι εκεί που κουόταρα και λέω “τι λέει ρε ο άνθρωπας ασούμε;;;” και μετά πόσταρα :smiley: Α στο ενδιάμεσο έφτιαξα και καφέ!

Θα επρεπε να ανησυχεις που 20 χρονια μετα ακομα σου εχει μεινει απωθημενο το οτι εμφανιστηκαν οι Metallica τοσο προκλητικοι που σε εκαναν να δηλωσεις αυτο:

Αλλη δουλεια δεν ειχαν οι Metallica, να κατσουν να “προκαλεσουν” το μεσο μεταλλα. Φορεσε ο Λαρς μια γουνα σε μια φωτο, και ισοπεδωθηκε το συμπαν, μα πως τολμησε. Τι συζηταμε ρε εν ετει 2017

Κι εγώ θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου σε κάτι πιο δημιουργικό από το να γράφεις σεντόνια με την “απόλυτη αλήθεια που μόνο εσύ ξέρεις και κατάλαβες” γύρω από το bussiness plan των Metallica 20 χρόνια πριν :wink:

Αυτα τα περι απολυτης αληθειας δεν ξερω τι παιρνετε οσοι τα γραφετε. Εγω εγραψα την αποψη μου, δε θα κατσω να γραψω μετα απο κατε ποστ μου “αυτο ειναι η αποψη μου” αν δε μπορειτε να το καταλαβετε απο μονοι σας απο το γεγονος οτι Α) ειναι γραμμενο απο μενα και Β) δεν γραφει πουθενα οτι ειναι η απολυτη αληθεια.

Απο κει και περα, ευτυχως που μετα απο ενα χρονο ολο το look πηγε περιπατο ναι. Τρελη διαφορα οι φωτογραφιες απο τα lives, ουτε μαυρο νυχακι ο Hammett, και τα μαλλια ειναι μισο μετρο πιο μακρια, γενικα ευτυχως που εβαλαν τις φωτογραφιες απο την περιοδεια και σταματησαν να προκαλουν… γιατι θα ειχαμε θυματα.

Γράφεις κάτι και σου αντιπαραθέτω ένα βίντεο το οποίο αποδεικνύει ότι αυτό που λες δεν ισχύει. εν μέρη ίσως αλλά δεν ισχύει. Το ότι ο Hammett, το 1/4 των Metallica, ξαναβάφει το νυχάκι του μετά από 20 χρόνια προσωπικά δεν μου επιβεβαιώνει τίποτα από όσα λες

Για να μην παρεξηγηθώ στο κομμάτι των φωτογραφιών και του όλου concept δεν διαφωνώ. Μόνο στο κομμάτι της εμφάνισης της μπάντας

Σιγουρα το 2017 δεν έχει και μεγαλο νοημα να το συζητάμε αλλα τα γεγονότα δεν εγιναν το 2017 εγιναν το 1996 και αν ήσουν έφηβος (οχι εσυ προσωπικά) την δεκαετία του 1980 και άκουγες μεταλ (γιατι αυτο ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό των οπαδών τους εκείνη την εποχή) δεν ήταν καθόλου ευκολο να το χωνέψεις αυτό που έγινε τότε.
Με τα δεδομένα του 2017 δεν έχει νοημα να το συζητάμε. Με τα δεδομένα του 1996 είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

1 Like

Απο αυτα που εγραψα εσυ καταλαβες οτι εννοουσα οτι ο Λαρς ηχογραφει τα τυμπανα με τη γουνα δηλαδη. Ενταξει.

Ημουν 15 χρονων το 1996, και με τα τοτε δεδομενα, δεν ηξερα κανεναν σοβαρο ανθρωπο που να πειραχτηκε επειδη φορεσε ο Λαρς γουνα σε μια φωτογραφια, ουτε επειδη εβαψε μαυρο το νυχακι ο Κερκ. Ποσο μαλλον που να βρηκε τις δηλωσεις των Metallica και τη συμπεριφορα τους επιθετικη και προκλητικη. Οποτε αν μου φαινοταν εως και λιγο αστειο να συζηταω τετοια θεματα το 1996, φαντασου πως μου φαινεται τωρα.

Χρονια πολλα στον Kirk Hamster που κλεινει σημερα τα 55

1 Like