Indie κυκλοφορίες

The National - High Violet

εσείς του indie το έχετε πάρει χαμπάρι αυτό?
αν σε πετύχει την κατάλληλη στιγμή είναι ικανό να σε ρίξει στα πατώματα…

δεν περιμενα ποτε πως μπορουσε να με γαμησει ετσι απροκάλυπτα ο φιλλιπακης.

να με κεφοφτιαχνει τον ειχα :frowning:

εξαιρετικο

Band of Horses - Infinite Arms

Ωραιο το καινουργιο-χαρουμενο-γλυκο band of horses :slight_smile:

Factory
Compliments “Live”

Λίγες φορές είναι αυτές που θα συναντήσεις μπάντες οι οποίες θα είναι κοντά στο πνεύμα του τραγουδιού των 70ς που καθιέρωσαν ο Νικ Drake, οι Velvet Underground και αρκετοί άλλοι, συνδυάζοντάς το με επιρροές από protest songs, new wave, disco και εθνικ. Και ακόμα λιγότερες θα είναι από τη χώρα μας.

Το βάζω εδώ γιατί αυτοπροσδιορίζονται ως ιντυ, αλλά και γιατί αυτοί που ενδιαφέρονται για ίντυ δε κολλάνε τόσο πολύ σε ταμπέλες. Πρόκειται για μια κολλεκτίβα, που εμπλουτίζει απίστευτα τη μουσική της με γιουκουλέλε, ακορντεόν, βιολί, μαντολίνο, τσέλο, τρομπόνια, τρομπέτες και δεν ξέρω τι άλλο. Και πραγματικά δεν τα βάζει τυχαία, αφού πραγματικά δένει με το πνεύμα των συνθέσεων, αποπνέοντας ένα τρομερά αισιόδοξο και ελπιδοφόρο mood.

Γνωρίστε λοιπόν τους Λεόν, μια πολύ ενδιαφέρουσα και αξιόλογη μπάντα, που θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της μες στη χρονιά. Στο προφίλ τους έχει 3 τραγούδια από ντέμο, αλλά φτάνουν για να σε κάνουν να ασχοληθείς μαζί τους.

Το καινούριο Band of Horses το βαρέθηκα λίγο, όσο για τους Νάσιοναλ αγάπη γενικώς, και για το καινούριο ακούω τα καλύτερα…

Broken Social Scene - Forgiveness Rock Record (2010)

τέταρτος δίσκος από την indie κολλεκτίβα από τον καναδά που παρά τη μεγάλη του διάρκεια για indie δίσκο (σχεδόν 65 λεπτά) ακούγεται ευχάριστα και δεν κουράζει καθόλου.είναι και καλοκαιρινό μέχρι εκεί που δεν πάει και βάζει κάτω το τελευταίο (πολύ καλό) national.
αγαπημένα του δίσκου τα world sick,art house director,ungrateful little father και water in hell (το οποίο θυμίζει έντονα pavement.λογικό αφού συμμετέχουν μέλη τους)
ο indie δίσκος της χρονιάς για μένα.

Τιμιος ο απο πανω δισκος :thumbup:

The Radio Dept. - Clinging to a Scheme

In Swedish bands we trust! 8)
Ομορφο indie-pop/dream-pop/shoegaze.

Heaven’s On Fire

KAI

Ariel Pink’s Haunted Graffiti - Before Today

Χιπικη ψυχεδελικη ποπ/experimental. :hippy:

Bright Lit Blue Skies (μεγαλη αγαπη)

το clinging to a scheme το έχω ακούσει και πρόκειται για εξαιρετικό δίσκο που το καλοκαίρι σε τραβάει να τον ακούσεις.
το δεύτερο δεν το ξέρω καν, θα το τσεκάρω σίγουρα όμως.
επίσης έχει ακούσει κανείς το soundtrack του twilight:eclipse?
έχει κάποια ωραία κομμάτια μέσα.ειδικά αυτά των dead weather και beck είναι κορυφαία.

Και black keys, vampire weekend, band of horses, bravery κτλ κτλ
Εχει πολυ πραμα μεσα…
Ομως δεν του εχω δωσει πολυ σημασια ειναι η αληθεια.

ναι ξέχασα και τους black keys…επίσης και το unkle μου αρέσει αρκετά.
το χειρότερο πάντως σίγουρα είναι των muse…:stuck_out_tongue:

Χαλαρα και αναλαφρα indie-pop. 8)

The Drums - The Drums

Let’s Go Surfing

Little Red - Listen to Little Red

It’s Alright

ρε παιδια, σορρυ που ειμαι λιγο offtopic, αλλα τελευταια ακουω αρκετα πραγματα με την ταμπελα του ΄΄indie’’ και δεν ξερω τι ακριβως αντιπροσωπευει…

μπορει καποιος να μου εξηγησει?
(και μη μου δωσει λινκ απο wikipedia)

κατσε τωρα να δεις τι παιζει.

Μπορεις να το δεις απο την οπτικη γωνια του ορου “independent sound”, το οτι δεν βρισκονται σε καποια μεγαλη δισκογραφικη εταιρια αλλα ειναι σε μικρες ανεξαρτητες. Μπορεις εδω να πεις και πως τα συγκροτηματα κανουν την παραγωγη απο μονα τους ή οτι τον κυριο λογο στην παραγωγη τον εχουν αυτα. Για αυτο τον λογο θα δεις στο internet ακομα και metal ή και pop μπαντες-καλλιτεχνες να εχουν και ενα indie διπλα στο gerne.

Τωρα απο την αλλη να το εξηγησεις μουσικα ως ειδος ειναι λιγο δυσκολο. Μπορεις να πεις πως ειναι ταμπελα που θα βαλεις σε καποια συγκροτημα για να καταλαβεις τι παιζουν. Indie-rock, indie-pop, indie-folk, indietronica, dream pop, twee pop, phych folk κτλ, ακομα και experimental, μπορουν να μπουν κατω απο την ομπρελα του indie και οσο παιρνανε τα χρονια ξεπηδανε ολο και νεα ειδη (ταμπελες).
Τωρα αν το ψαξεις πρισσοτερο μουσικα μπορει να δεις π.χ.
Στην Αγγλικη σκηνη μπορουν να θεωρηθουν πατερες του indie ηχου μπαντες οπως οι smiths, stone roses και υστερα pulp, oasis, blur, supergrass κτλ κτλ.
Στον συγχρονο indie rock ηχου 00s θα δεις πως το μπαμ το εκαναν οι strokes (θα δεις πολλα συγκροτηματα με garage rock αισθητικη ή πολλα συσγκροτηματα με το the μπροστα απο το ονομα τους :p), μετα τους strokes ακολουθησαν απο την απεναντυ μερια του Ατλαντικου οι Libertines και μετα βγηκαν τα αλλα γνωστα συκροτηματα οπως οι Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Kasabian κτλ.(και καλα post-punk νεα γενια)
Στο indie folk θα δεις πως κυριαρχουν ολο μουσατοι αμερικανοι :stuck_out_tongue: iron and wine, fleet foxes, band of horses, bon iver αλλα εχει γινει και ενα ντου απο σκανδιναβια μερια.

Αν ψαξεις ξεχωριστα καθε ηχο που εχει την ταμπελα indie θα καταλαβεις που θελει να καταχωρηθει το καθε τι και απο που ηρθε.

Ελπιζω να εβγαλες λιγο ακρη :?

Τι φοβερη δισκαρα ειναι αυτο:

οτι οι strokes ειναι και γαμω τις μπαντες?:stuck_out_tongue:

καταλαβα στο περιπου, θενξ:wink:

Καταπληκτικό, όντως.

Το my mistakes were made for you το έχω στα χείλη μου ακόμα και σήμερα, 2 χρόνια αφού το άκουσα.

respect σε αυτά τα “παιδιά” από τη Βρετανία που γράφουν λες και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε μια άλλη εποχή…8)

:bounce: Περυσι ειχαμε τους Real Estate για surf-rock “album για το καλοκαιρι”, φετος μαλλον το βρηκαμε στους Beach Fossils :bounce:

Beach Fossils - Beach Fossils

Youth, Daydream .

Απο κοντα αλλα σε λιγοτερο surf ρυθμους και πιο πολυ σε beach :stuck_out_tongue: οι Best Coast με το Crazy for you.
When I’m With You

το beach fossils μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω…:hippy:

Wavves - King of the Beach (2010)

αυτός είναι ο δεύτερος δίσκος των wavves οι οποίοι στην ουσία είναι ο nathan williams.surf/skate punk με έντονες επιρροές από beach boys και 60’s μπάντες και με fuzzy ήχο.μπορώ να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα.πολύ ανώτερος του ντεμπούτου, είναι ένας εξαιρετικός δίσκος στο είδος, για να γίνεις ο βασιλιάς της παραλίας σε έναν κόσμο με ατελείωτο καλοκαίρι.8)