Iron Maiden - The Final Frontier

Τον ακούω τον δίσκο, απλά τώρα προσπερνάω το The Man Who Would Be King και το The Talisman…τουλάχιστον τις εισαγωγές τους:):!:

Εγω μια χαρα συνεχιζω να τον ακουω τον δισκο και τον απολαμβανω οπως και στις αρχες. Καποια τραγουδια με κουραζουν λιγο και καποια μου αρεσουν πιο πολυ οσο τα ακουω, αλλα σε γενικες γραμμες μια χαρα τον ευχαριστιεμαι.

[B]Back to metal ways για το album που “δίχασε” όσο κανένα άλλο το “μεταλλικό” κοινό τη φετινή χρονιά:[/B] Iron Maiden - The Final Frontier! Θα πω πρώτα απ’όλα κάτι για να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα: [B]Οι Maiden ΔΕΝ πρόκειται να ξανακυκλοφορήσουν αντίστοιχο album με το ομώνυμο πρώτο τους ή το ‘Number of the Beast’ … όχι γιατί δε μπορούν, αλλά γιατί … δε θέλουν! So everybody should get over it! [/B]Δεύτερον, κάθε φορά που κυκλοφορούν οι Maiden (και με τους Metallica το ίδιο γίνεται) νέο album, υπάρχει ένα standard “απορριπτικό” κύμα με τα ίδια πάνω κάτω “επιχειρήματα”. It comes with greatness! Δε λέω ότι το Final Frontier είναι αριστούργημα, αλλά αν ξανακούσω κάποιον συνομήλικό μου να “εκθειάζει” το ‘Somewhere in Time’, ενώ όταν κυκλοφόρησε το 1986 το “έβριζε” για τις synth-processed κιθάρες … θα κάνω εμετό (ή φόνο). Τα ίδια και με το ‘Brave New World’, το τι “θάψιμο” είχε πέσει τότε που κυκλοφόρησε δε λέγεται … τώρα οι περισσότεροι λένε ότι είναι το καλύτερο reunion album κτλ. [B]Με άλλα λόγια we should give the f**king album the necessary time and try to understand it … ΠΡΙΝ το “θάψουμε”![/B]

[B]To ‘Final Frontier’ είναι και αυτό μία “κινηματογραφική ταινία”, σαν όλες όσες δημιούργησε το συγκρότημα στα post-2000 albums του.[/B] Αυτή εδώ έχει να κάνει με το διάστημα και τις προκλήσεις του. Το soundtrack μίας ταινίας δε “βιάζεται” ούτε “αναλώνεται” σε τρίλεπτα “χιτάκια”. Οπότε ή παρακολουθείς την ταινία ως το τέλος ή φεύγεις από το cinema και λες ότι αυτά “δεν είναι για εμένα”, ας τα κρίνουν άλλοι! Θα αναφερθώ πρώτα απ’όλα στην παραγωγή (ως ήχος, όχι ως “κατεύθυνση”), σημείο έντονης τριβής σε αυτό και στο προηγούμενο album. Οι Maiden είναι λάτρεις του pure, raw, αναλογικού ήχου και δηλωμένοι “εχθροί” των mp3s! Οπότε μόνο βινίλιο “for the full monty”. Στην ψηφιακή “εκδοχή” μην περιμένετε να ακούσετε Steven Wilson-style sound clarity!

Στα κομμάτια: Η “εκκίνηση” πραγματοποιείται με το ομώνυμο, κλασικό post-reunion Maiden κομμάτι![B] To lead single ‘El Dorado’ που ακολουθεί (με την Barracuda-style εισαγωγή), δεν είναι μόνο μία κορυφαία σύνθεση, αλλά περιέχει ίσως και τους καλύτερους στίχους που έχει γράψει ο Dickinson τα τελευταία χρόνια![/B]

Greed, lust and angry pride

It’s the same old, same old ride

The smoke and mirrors visions that you see are just like me

I’m a banker’s face

With just a letter out of place

I know someone just like you knows someone just like me!

Μία αλληγορική περιγραφή της οικονομικής “έκρηξης” και “πτώσης” των τελευταίων είκοσι χρόνων, μέσα από το πλέγμα της κυνικότητας του βιομηχανικού-τραπεζικού κεφαλαίου και της απληστίας και αφέλειας των ανθρώπων! Απλά έξοχο, εκατό φορές πιο ουσιώδες από αντίστοιχα άρθρα “ειδικών” που έχουν γραφτεί για την “κρίση”! Το ‘Coming Home’ θα το “εκτιμήσετε” μόνο αν ταξιδεύετε πολύ στη ζωή σας. Αν για παράδειγμα λείπετε καιρό από την πατρίδα σας και επιστρέφετε με αεροπλάνο, βάλτε το απλά “να παίζει” στα ακουστικά σας λίγο πριν προσγειωθείτε … και με ευχαριστείτε μετά με την ησυχία σας! Δε θα ασχοληθώ πολύ με το ‘Alchemist’, γιατί ως το πιο 80s-style Maiden ικανοποίησε τους πάντες! Θα προτιμήσω να τονίσω αντίθετα το ‘Starblind’, το “επικό” τέμπο του οποίου αποτελεί για μένα την καλύτερη στιγμή του album … simply brilliant and Dickinson at its best! Τα υπόλοιπα τέσσερα κομμάτια του album (‘Isle of Avalon’, ‘The Talisman’, ‘The Man Who Would Be King’, και ‘When The Wild Wind Blows’) δημιούργησαν και τις περισσότερες διχογνωμίες κυρίως λόγω της εξαιρετικά μεγάλης διάρκειάς τους. Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία και των τεσσάρων είναι όντως too much for a single album. Προσωπικά από τα τέσσερα ξεχωρίζω το ‘When The Wild Wind Blows’. [B]Τέλος, δεν αναφέρθηκα καν στα solos των Smith / Murray / Gers, πολύ απλά γιατί … I am not worthy να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο! Overall, ένα πραγματικά “συναρπαστικό” album![/B]

Το συγκρότημα ξεκίνησε (πάλι) μία “γιγάντια” περιοδεία για την “υποστήριξη” του ‘Final Frontier’ χρησιμοποιώντας τις “υπηρεσίες” του Ed-Force One,I am completely fired up to hear the new songs live!

Η πιο συναρπαστική πατάτα ever

ε να το κανει και επαγγελμα τοτε, να ανακαμψουμε βρε αδερφε

[COLOR=“White”]
dasggfsd[/COLOR]

o παπαχελας ακούει maiden…nice

Εμένα μ’ άρεσε το ποστ του, αρκεί να μην είχε τα αγγλικά quotes μέσα.

ποιος είσαι εσύ και τι έκανες στον ChrisP ?? :-k

:lol::lol::lol3: Αυτο θα πει κριτικη!!! Συντομη και περιεκτικη,οχι σεντονια και λαλακιες! Παντως μαλλον θα συμφωνησω και γω μαζι σου.Με καλυψες πληρως!:smiley:

+ 666

είδες? χωρίς φρου-φρου και αρώματα…8)

καλα ολα αυτα, αλλα ειδικα το σχολιο περι μεηντεν που μπορουν να γραψουν Number of the Beast αλλα δεν θελουν ειναι ψιλοκωμικο κι ενδειξη υπερτατου φανμπουλικιου

Το αν μπορούν δεν το ξέρουμε, το ότι δεν το θέλουν είναι σίγουρο.

Και το ότι δεν μπορουν σίγουρο είναι.

Εμένα μ’ άρεσε το ποστ του, αρκεί να μην είχε τα αγγλικά quotes μέσα.

Nike Air Max 2009 Shoes

UGG Classic AAA Boots

Α.Π.Λ.Α. Α.Π.Ι.Σ.Τ.Ε.Υ.Τ.Ο.Σ. Δ.Ι.Σ.Κ.Ο.Σ.

ανετα στα 100 καλυτερα του 2010.

Και στα 200 μη σου πω!

Αυτο. Εμενα μια χαρα μου αρεσε το post του Adrian Smith. Το αλμπουμ ειναι οντως συναρπαστικο και εχει τραγουδια και σημεια που ερχονται απο ολη την πορεια των Maiden. Τωρα αν δεν αρεσε σε καποιους και το βρισκουν πατατα, τι να κανουμε, γουστα ειναι αυτα… Αλλα η αληθεια ειναι οτι ειναι της μοδας να κραζει καποιος τους Iron Maiden ή τους Metallica, ειναι trendy πως να το πω?

Και τσι Μάνογουα!!!