Pc problems\αποριες

Άμα δεν κάνει μπιπ σημαίνει οτι δεν μπορεί να κάνει post (power on self test) η mainboard, μάλλον έχει καεί (η mainboard).

(άποψη μου πάντα,μπορεί να φταίει κάτι άλλο)

Εγω σκεφτομαι μηπως φταει η τροφοδοσια…
Να προσθεσω οτι αν βγαλω ολες τις RAM, το κανει το κλασσικο το beep-beep-beep που υποδεικνυει οτι δεν εχει RAM

Eπειδη εχω αρκετα καλη γνωση απο υπολογιστες καθως εφτιαχνα σωρηδον στο παρελθον, ειχα αντιμετωπισει τετοια προβληματα και συνηθως ηταν πολυ απλο.Αμα δεν εχει καει καμια motherboard τοτε θα φταιει ο επεξεργαστης (CPU) οποτε δοκιμασε να τον βγαλεις για περιπου 5 δευτερολεπτα και μετα ξαναβαλτον.Στη συνεχεια ανοιξε κανονικα τον υπολογιστη σου και θα τα δεις ΟΛΑ!!!(θελω να ελπιζω:p)

Και εγώ με το που διάβασα το πόστ σου το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν οτι η μητρική σου τα έπαιξε. Πες μερικά πραγματάκια:

  1. Πόσο καιρό την έχεις;
  2. Τι τροφοδοτικό έχεις;
  3. Πότε την καθάρισες τελευταία φορά από σκόνες και πώς;
  4. Καμία ανωμαλία στο ρεύμα τώρα τελευταία;
  5. Ups έχεις;

3 χρονια την εχω
405W, για ποιοτητα θα σε γελασω, δεν θυμαμαι, εχει σημασια; Βαριεμαι να το ψαχνω
Vettex i think, προσφατα, α και με αερα(ακου φαση, ειχε χαλασει το cpu fan, και εβαλα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ να φυσαει μεσα για να μην σβηνει το pc απο υπερθερμανση, για καμια 3 μερες αυτο, μεχρι που αντικατεστησα το fan, εβαλα θερμομονωτικο arctic silver(για να σε προλαβω), αλλα αυτο ηταν ενα μηνα πριν.
Γενικα ανωμαλια δεν νομιζω, απλα να σου πω κατι που εχω απορια και μπας και φταει:
Εχω ενα πολυμπριζο 9 χρονια τωρα, καλης ποιοτητας ασφαλειας με διακοπτη on/off και γενικα φαινεται οτι ειναι καλο, ωστοσο υπαρχει ενα “προβληματακι” τωρα τελευταια(τελευταια εννοω 3 μηνες, να σημειωσω οτι πριν απο 4 μηνες μετεφερα το pc σε αλλο δωματιο).
Θα σου φανει αστειο αλλα, τροφοδοτω απο κει περα την λαμπα για το γραφειο μου και αν την ανοιξω, ακουγεται ΣΤΟ PC! ο ηχος οτι συνδεθηκε USB συσκευη, btw εχω και το sub woofer συνδεδεμενο στο πολυμπριζο το οποιο δουλευει 80% of the time(οτι να ναι, και αυτο τωρα τελευταια το κανει) και μια στις τοσες ενω ειναι αναμμενο το λαμπακι του ΔΕΝ δουλευει, τοτε ΑΝΑΒΩ ΤΟ ΦΩΣ και ΔΟΥΛΕΥΕΙ μετα απο 2 δευτερολεπτα… ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟ;
ΕΠΙΣΗΣ, και τα ηχεια εχουν αρχισει να γινονται προβληματικα…(απο προχθες αυτο, αλλα εγω νομιζα οτι τα χαλασα απο το πολυ ambient black metal που ακουω, πρεπει να ειναι βιασμος για τα ηχεια να παιζουν ολη μερα τοσο distortion και fuzz)
Self-note: Να δοκιμασω με αλλο πολυμπριζο να δω αν θα δουλεψει
και 5) Οχι
Το πολυμπριζο:

Εμενα αναβει μονο το πορτοκαλι που γραφει ΟΚ, το πρασινο ειναι σβηστο και εχει μια ενδειξη απο πανω κατι σαν ~
[SIZE=“5”]UPDATE: δοκιμασα με αλλο πολυμπριζο αλλα δεν εφτιαξε[/SIZE]
anyway αν μπορει καποιος να εξηγησει και το θεμα με το πολυμπριζο που μπερδευεται, ας το κανει

Εαν αποκλεισω οολα τα αλλα θα το κανω, γιατι ειναι πρωτον λιγο ζορι το βαλε βγαλε fan και δευτερον θα ξαναχρειαστει θερμομονωτικη παστα…

[SIZE=“6”]EPIC FAIL[/SIZE]
Εβγαλα και ξαναεβαλα την καρτα γραφικων και δουλεψε η μαλακια, τελικα τοσο απλο ηταν γαμω τη μπαναγια του

Πως μπορω να παιξω αρχεια μουσικης τυπου FLAC?

Κατέβασε αυτό

Eυχαριστω πολύ φιλε ! :smiley:

Τελικα μαγκες κατα τυχη δουλεψε χθες…
Σημερα παλι δεν αναβε και αποφασισα να ξανακανω την χθεσινη πουστια βαλε βγαλε καρτα γραφικων αλλα δεν επιασε…
Συμφωνουμε ολοι οτι φταει η καρτα γραφικων ή υπαρχει καποια αλλη περιπτωση;
Υπενθυμιζω οτι με βγαλμενη καρτα κανει κανονικα POST ενω με βαλμενη την καρτα αναβει αλλα δεν κανει POST

Πάνω στο γραφείο σου γίνεται της ανωμαλίας με το ρεύμα ρε! Από την στιγμή που μου λές ανάβω το φώς και ο υπολογιστής κάνει τον ήχο που κάνει όταν συνδαίεις usb ή τα leds του υπολογιστή δουλεύουν σε σχέση με το πορτατίφ σου, τι να πώ; Το μόνο σίγουρο είναι οτι τίποτα δεν είναι εντάξει γενικά εκεί πάνω στο γραφείο σου! Δεν μπορω να σου πώ κάτι.

Βγάλε και ξαναβάλε τον επεξεργαστή σου…

Απο γειωση πως παει το σπιτι σου?

δεν ξέρω πάντως ειμαι έναν όροφο πάνω από το ισόγειο.
Γενικά πάντως παρατηρώ μπολικες ανωμαλίες στο ρεύμα εδώ κ εκεί… Λες να φταίει η γειωση;

Αφηνεις το πισι, αφηνεις τους τεχνικους, και πρωτα φωναξε εναν ηλεκτρολογο.

Πέρα απο τις ηλεκτρικές ανωμαλίες που παίζουν στην περιοχή, μου ήρθε μια flashia γιατί είχα παρόμοιά συμπτώματα. 2 μέρες πάλευα να δω τι φταίει.
Τσέκαρε αν η motherboard σου , ακουμπάει καθόλου πάνω στο κουτί του υπολογιστή σου. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δημιουργείται βραχυκύκλωμα πάνω στην motherboard και όλο και κάτι δεν λειτουργεί σωστά.
Ποτέ δεν ξέρεις : )

Να την επαναβιδωσω για καλο και για κακο;

Καλό θα ήτανε. Αλλά αν είναι να μπεις σε αυτή την διαδικασία (βίδωμα, ξεβίδωμα της motherboard), δοκίμασε να ανοίξεις το PC χωρίς το κουτί για σιγουριά.

Υ.Σ : Σε περίπτωση που σκαλώσεις για το πως θα ανοίξεις το PC σου λόγω της απουσίας του μπουτον on/off, κάπου στο manual της motherboard θα σου λέει ποιά pins πρέπει να βραχυκλώσεις.

Πάει το pc… :frowning:

Χα Χα ! Φάε την γλώσσα σου :stuck_out_tongue:

Οκ, τωρα γραφω απο το πισι μου, ειχα ξεχασει οτι μπορεις να συνδεσεις την οθονη κατευθειαν με την motherboard και μολις το εκανα αλλα εχω βγαλμενη την καρτα γραφικων ωστε να μπορει να ξεκινησει