SAVATAGE Exclusive European Show - WACKEN 2015!

Ρε ΗΛΙΘΙΕ, τόσες μέρες και ποστς μετά και ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι δεν το έγραψα εγώ αυτό για το γκομενάκι στο λάιβ. Δεν ξέρω τι κάνουν οι μοντς, εγώ θα έριχνα μπαν λόγω ασύλληπτης βλακείας.

Οντόπικ γιατί αρκετά με τον καθυστερημένο του φόρουμ,

υποθετικά μιλούσα, αλλά οι TSO βγάζουν δίσκο όπου να’ναι και φαντάζομαι θα ξεκινήσουν περιοδεία, δεν ξέρω αν τους επηρεάζει μια ενδεχόμενη περιοδεία Savatage, αν ναι ξέρω 100% τι θα προτιμήσουν Oliva και O’neill.

double post για να μη χαθεί στο από πάνω, επίσημο βίντεο:

Ρε ηλιθιε εσυ του προτεινες να παει editors με το γκομενακι αντι carcass. Ξερω πολυ καλα τι λεω foustanakia. Μου θες και savatage, δε ντρεπεσαι

Βρες μου το ποστ με το οποίο του πρότεινα “να παει editors με το γκομενακι αντι carcass”.

Συγγνώμη για το καθυστερημένος, εσύ δεν είσαι καθυστερημένος, δεν έχεις ξεκινήσει καν.

Προφανως εχεις θολωσει και δεν θυμασαι καν, σιγα μην ψαξω για την παρτη σου. Κρατα to mouni sernei karavi καλλυτερα. Τωρα καταλαβαινω.

Σωστά, μην ασχολείσαι ρε, παίξ’το υπεράνω, κάνε μόνο άλλα 54 άσχετα ποστς μετά από κάθε ένα δικό μου και μετά πήγαινε να κλαφτείς για ρουφιάνους.

Για να τελειώνουμε, η σειρά ποστς είναι αυτή:

χιούμορ το λένε, δεν περίμενα να καταλάβεις κάτι εσύ με το IQ χάμπουργκερ.

και μετά ξεκίνησες.

Και για σένα βγήκε “το μουνί της μάνας σου” αλλά δεν το λέμε, όχι μάνες.

τι σκας;

Εγώ πάντως, με κίνδυνο να γίνω κουραστικός από την προηγούμενη φορά που τα είχα πάρει με το θέμα (τότε με τα αφιερώματα σε rocking και Hammer), θα ήμουν ΠΑΡΑ πολύ απογοητευμένος από όλο αυτό.

Δεν είναι Savatage αυτό, είχε μια τζούρα στην αρχή, ΑΡΓΟΠΑΙΓΜΕΝΗ (κανέναν δεν τον χάλασε αυτό το πράγμα;) και μετά, δεν λέω, τεράστιο σώου και τέτοια, αλλά όχι Savatage, δεν είναι αυτό το πράγμα οι Savatage ρε παιδιά, πωπω. Δηλαδή αυτοί το λένε ξεκάθαρα βλέπω - TSO παντού και με αισθητή διαφορά στον χρόνο ο καθένας αλλά παρόλο που γενικά τους βλέπω με πολύ συμπάθεια…

…αν ήμουν στο WACKEN θα τα είχα πάρει στο κρανίο. ΜΕΤΑΛ ΡΕ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ, ΠΩΩΩΩΩ. Καπάκι αφού είδα το βίντεο έβαλα Nekromantheon να μου φυτρώσει πίσω καμιά τρίχα… Μετά από τόσο κιτσαριό και φλωροσύνη (το συγχρονισμένο headbanging της γυναικείας χορωδίας ήταν η τελευταία σταγόνα), να βλέπω έναν άκυρο τύπο ντουέτο με τον Stevens στο Chance και ποιος ξέρει πού αλλού, εγώ το (ξανα)λέω πάντως, δεν υπάρχουν Savatage, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SAVATAGE αυτό το τσίρκο! Τα 'λεγε και ο Jon στο Hammer, δεν ξέρω τι παίχτηκε εδώ όμως. Και στο Sava setlist πάλι το “έπος” το Magellan βλέπω να στηρίζουν.

Τι θα ήθελα; Τουλάχιστον δέκα κομμάτια της Criss εποχής και μετά αφού ντε και καλά η φάση είναι TSO, φέρε τον Stevens, πες μερικά Edge of Thorns/Handful of Rain (Edge of Thorns κομμάτια και το Chance δηλαδη για να τα λέμε όλα) και μετά κάνε την φάση σου. Αυτό το πράγμα με 5 κομμάτια Savatage ατόφια και μετά τίγκα στο broadway θα μου ήταν πιο ξενέρωτο ακόμα και με την φάση που παίχτηκε με τους Flotsam στα Χανιά…

savatage ητανε αυτο που εγινε το2002 στο Σπορτινγκ.Στο wacken ητανε πιο πολυ tso φαση και καπως εορταστικo event savatage.

αν οντως παιξουν ελλαδα(ειχε ερθει η didi σε επαφη με oliva)δε νομιζω να μαζεψουν πανω απο 3.000.

Arxika sorry gia ta greeklish.

Defteron, den exei noima na prospathiso na apityposo sunaisthimata klp, opote kapoies skorpies gia to show.

Eidame ena savatage show ntumeno me paragogi TSO. Vasismeno sta meta Criss kommatia fusika, kathos paizan 2 mpantes parallila opote polla kommatia eprepe na prosarmostoun stous TSO.

Ta prota 35’ itan enas sunaisthimatikos orgasmos.

To olo stage production itan adianoito.

To koino itan pagera adiaforo pera apo tis protes 2-3 seires. Na kanoun reunion tour gia na paizoun pou? Den exoun kosmo paidia.

Katalavaino oti den itan ena 100% Savatage show, alla dedomenon ton sunthikon itan oti kalutero mporouse na ginei. Kai to goustaran polu kai oi idioi.

Prosopiki ektimisi oti to kefalaio Savatage ekleise oristika. Oi Savatage pleon einai oi TSO, oi CIIC kai oi JOP. Osoi goustarete pragmatika Savatage, stirixte tous, to aksizoun.

Telos, ta klamata tou Caffery sto Believe kai eno deixnei psila ston ourano einai oti pio sunaisthimatika entono exo viosei pote se live.

Ρε φίλε και νόμιζα ότι μόνο εγώ κατάλαβα ότι τα παίξανε πιο αργά! Τι κόσμο να έχουν οι Savatage ρε παιδιά εδώ δεν έχουν άλλοι κι άλλοι. Και ξεχάσατε ότι στην Ελλάδα έπαιξαν κάτω από Cradle of Filth το 2001 ενώ μόλις είχαν κυκλοφορήσει καινούριο δίσκο;

Αν μαζέψουμε τα τραγούδια από όλες τις κυκλοφορίες JoP βγαίνουν δε βγαίνουν 2 καλοί δίσκοι, και ο χοντρός έχει πει ΤΙΣ μαλακιάρες, αλλά στηρίζουμε/να στηρίξουμε γιατί είναι λατρείας και όσες μαλακιάρες και να πει για φράγκα που του χρωστάνε οι Savatage και άλλα γραφικά θα τον αγαπάμε.

Οι CIIC έβγαλαν το Wathing in Silence που είναι δισκάρα και μετά μόνο μετριότητες, αλλά επίσης στηρίζουμε/να στηρίξουμε κι άλλο γιατί και ο Ζακ είναι λατρείας και νομίζω πλέον είναι αρκετά αδικημένος σε σχέση με την προσφορά του.

Το τσίρκο των ΤSO όμως γιατί; Πρώτον δεν το έχουν ανάγκη, μια χαρά χέζονται στα φράγκα σε κάθε λάιβ στην Αμερική και δεύτερον να πάνε να γαμηθούν κι αυτοί και οι γκομενοχορωδίες με το συγχρονισμένο χεντμπανγκινγκ που έγραψε και ο Βικ και ο κάθε άσχετος που νομίζει ότι το Christmas Eve και το Chance είναι τραγούδια των TSO.

Freedom με την πρώτη ευκαιρία δώσε και μια εικόνα του όλου φεστιβάλ, οργάνωση, λάσπες, κάμπινγκ, μερτς Savatage κλπ

Συμφωνώ ότι οι TSO είναι μια εντελώς άλλη μουσική προσέγγιση σε σχέση με savatage, δε μου βγαίνει να αισθανθώ ότι " οι savatage είναι πλέον TSO" ακόμα κι αν τα ίδια πρόσωπα έχουν συμμετάσχει στη μουσική τους.

Οι μεν υπήρξαν ένα σπουδαίο (σχεδόν μυθικό λόγω της μεγάλης απώλειας) προγκ/χαρντ ροκ/μεταλ συγκρότημα το οποίο όντως δεν αναγνωρίστηκε σαν αξία όσο του άξιζε και οι δε είναι μια ας μου επιτραπεί η έκφραση “metal meets classic” οπερετική/συμφωνική ορχήστρα με υπέροχα σόου, υπέροχους καλλιτέχνες αλλά σε καμία περίπτωση δε βρίσκει κανείς σημείο επαφής με τους savatage

@bastard τους αδικείς πολύ πάντως. Εξήγησα παραπάνω που συμφωνώ και μαζί σου, αλλά από την άλλη έχουμε να κάνουμε με συγκλονιστική μπάντα/ορχήστρα whatever και όχι τσίρκο. Δίσκοι όπως το night castle και το beethoven’s last night είναι ονειρικοί. Οι εμφανίσεις τους επίσης…Για την ασχετοσύνη επίσης συμφωνώ απόλυτα

To Beethoven’s για μένα είναι 10άρι και το Night Castle 9 και μου αρέσουν πολύ περισσότερο απ’όσο ίσως φάνηκε με το ποστ μου.

Το “τσίρκο” το χρησιμοποίησα κυρίως για την εκτέλεση του Chance στο wacken, σόρυ αλλά θα μπορούσε να είναι μόνο ο Ζακ στη φωνή και ο χοντρός στο πιάνο και να είναι η ανατριχίλα η ίδια και πιο συγκλονιστικό από όλα τα λάιβ των TSO μαζί. Αλλά ο Ο’νιλ είπε σε συνέντευξη πριν το φεστιβάλ ότι “μετά τα κομμάτια των Savatage θα αρχίσει η μαγεία” - έλεος. Στα λάιβ τους βέβαια καλά είναι όταν πουλάνε μπλουζάκια μόνο λογότυπο Savatage 25ευρώ.

tl;dr, κλαίω που δεν πήγα Βερολίνο να δω TSO και που δεν πήγα Wacken έστω για αυτό το show και επίσης δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσω ότι οι ΤSO είναι ένας από τους λόγους που τέλειωσαν οι Savatage.

Εντάξει, γνωστό εδώ και χρόνια ότι όσο μπορεί να εκμεταλλεύεται οικονομικά το όνομα των savatage και τη μνήμη του αδερφού θα το κάνει χωρίς ντροπή, έχεις δίκιο και για τα μπλουζάκια και για κάτι δουλειές όπως το Raise the Curtain που αν θυμάμαι καλά έλεγε ότι ήταν συνθέσεις επηρεασμένες από διάφορες ηχογραφημένες ιδέες του Criss…

Το chance μου άρεσε πολύ και έτσι όπως το παρουσίασαν, να πω την αλήθεια. Η διαφορά με το να ερμηνευόταν όπως λες θα ήταν χαοτική, δε διαφωνώ καθόλου…Τεσπα η συναυλία σωστά επισημάνθηκε ότι ήταν των TSO με ένα μινι σετ από savatage ( έκανα λάθος ενθουσιασμού όταν σε ένα ποστ μου εδώ ανέφερα για συναυλία savatage). Άμα το δεις από αυτή την οπτική έχουμε να μιλάμε για έπος.

Ήθελα να ήταν ειλικρινείς στο τι θα έβλεπε το κοινό. Συμφωνώ και με τον VIC στο ότι για να συζητάμε για λαηβ savatge χρειαζόταν ένα πιο πλήρες σετ με κομμάτια της χρυσής εποχής με τον criss, τα οποία θα έδεναν με την εποχή stevens και θα κατέληγαν στο σήμερα με την διαφορετική προσέγγιση/μορφή των TSO…αυτό θα ήταν η μαγεία του πολυπόθητου reunion…Δεν υπήρξε καν τέτοιο. Δεν υπήρξε συναυλία savatage ουσιαστικά και πρακτικά

Pantos asxetos to pos stithike to live, perissotera kommatia Savatage paixtikan kai oxi TSO. Apla mporei na sas xalase to set. Ok, to Necrophilia lserame oti de tha to epaizan etsi ki allios.

Tha epaneltho avrio analutikotera.

Η λάσπη στο WAAACKEEEEEN ήταν άπειρη αλλά όχι απ’την βροχή αλλά επειδή άλλοι χύσαμε, άλλοι κατουρηθήκαμε πάνω μας και άλλοι κλαψανε. Κάποιοι όλα μαζί.

πραγματικα δε θα ηθελα να τους δω τωρα μπροστα σε λιγο κοσμο και με ενα κοινο γεματο οθονες κινητων.καποια πραγματα ας μεινουν ετσι οπως τα θυμομαστε.Ας μεινουμε με τη μαγεια του 2002 στο καταμεστο Σπορτινγ.

Δεν εχω κουραγιο για αναλυτικο ποστ για το φεστιβαλ αλλα
στα της συναυλιας: πρωτο 35 λεπτο ονειρικο δε πα να τα παιξαν καπως αργα αυτο μπορουν αυτο κανουν και ειχαν να παιξουν και ποσα χρονια, στη συνεχεια το μερος των τσο ηταν κατα τη γνωμη μου εντελως βαρετο και στην υπολοιπη ωρα που παιξαν μαζι ηταν μια πολυ πολυ καλη συναυλια που οποτε πηγαινε να απογειωθει πετουσαν ενα τσο τραγουδι η διναν μια στιχαρα σαβαταζ σε καποιο ομορφοπαιδο απο απεναντι και το χαλουσαν εντελως. η φαση με τις χορευτριες (δε θυμαμαι σε ποιο τραγουδι) στη σκηνη των σαβαταζ ηταν απο τα πιο ξενερωτικα πραγματα που εχω δει λαιβ.
Μη νομισει βεβαια κανεις οτι δε μ’αρεσε, ηταν απιστευτη εμπειρια αλλα απλως πολυ καλη συναυλια (συνολικα το 2ωρο) με 2 μεγαλα αρνητικα το οτι εχανε συνεχως τη ροη που επιανε οποτε παιζαν οι απεναντι και οτι δε τραγουδησαν εξ ολοκληρου τα τραγουδια τους οι ιδιοι (και προφανως νιωθω οτι ειδαμε πολυ λιγο τον ζακ,…)
Βεβαια η συναυλια εξαρχης ηταν Savatage & TSO οποτε δυστυχως τα ψιλοπεριμεναμε αυτα…
Η εντυπωση μου παντως ειναι και μενα οτι Σαβαταζ πλεον οριστικα και αμετακλητα τελος

Σε αυτα που λεει ο μπασταρδ ψιλοσυμφωνω γαμιουνται οι ΤΣΟ που μας εφαγαν τη μπανταρα αλλα τι να κανεις. και προφανως κοσμο δεν εχουν εδω αρκετο εσεις που λετε για μαλακασα.
δυστυχως μακαρι να ειχαν να υπηρχε περιπτωση να τους δουμε (εστω και ετσι) αλλα δε νομιζω…

ενα λινκ παρακαλω για τη συνεντευξη του Paul o’neil να το δω και με τα ματια μου αυτο για τη μαγεια