Scorpions

Πρωτον εχω την αισθηση οτι ο συγκεκριμενος χρηστης δεν ειναι μικρος και μουσικα απειρος απλα εκατσε να ακουσει αυτο μονο απο Θεριον και μετα να μην θελησε να ακουσει τπτ αλλο!8)
Τωρα για τον Κοτιπελτο, σορυ αλλα και 'γω με φαλσετο τραγουδαω και το Παυσιπονο(Painkiller!).:stuck_out_tongue:
Ο Χαλφορντ εννοειτε οτι ειναι μεγαλος και τρανος και δεν νομιζω με το ποστ να τον προσβαλε ή να ηθελε να τον προσβαλει γενικα σαν τραγουδιστη αλλα για την συγκεκριμενη διασκευη.
Φιλικα(και ερωτικα) παντα!:stuck_out_tongue:

Ξεκινωντας να αναφερω οτι οι Σκορπιονς μου αρεσουν. Και στα 70’ς και στα 80’ς. Δεν τρελαινομια κιολας, αλλα μου αρεσουν. Παμε τωρα…

[ol]
[li]Yes, King Crimson, Genesis, Pink Floyd, Camel, Jethro Tull, τα υπολοιπα τα αφηνω στον bluezlick…
[/li][li]Εκτος απο Rainbow, καποιοι Queen ισως?
[/li][li]Εκτος του οτι το Black Sabbath δεν εχει καμια σχεση με χιππηδες, οι Pentagram μπορει να μην ειχαν full length αλλα κυκλοφορουσαν demos και singles απο το '72… :wink:
[/li][li]To οτι εχουν παιξει μελωδικο ροκ, AOR, heavy metal δεν μου λεει τιποτα. Χιλιαδες αλλα συγκροτηματα το εχουν κανει…
[/li][li]Το οτι εκμεταλλευτηκαν εξυπνα τις (πολυ ωραιες) μπαλαντες τους και εχουν τραβηξει κοσμο εκτος rock δεν μου λεει κατι…
[/li][li]Και τι να λεει αυτο? Εχουν εννοεις τοσο δυσκολη μουσικη που δεν μπορει να διασκευαστει? Δεν νομιζω. Δυο αποτυχημενες διασκευες δεν λενε τπτ…
[/li][li]Εχεις ακουσει Therion για να τους λες ανεκδιηγητους?
[/li][/ol]

+10000000000000000000000000000000000000000

εκτος απο το οτι εμενα δν μου αρεσουν οι σκορπιονς

1.Μπραβο, βρηκες παλιοτερο προγκρεσιβ γκρουπ. Ειπα εγω οτι ανακαλυψαν την φωτια? Αυτο που ειπα ειναι οτι το να πει καποιος οτι ειναι το ποιο προγρεσιβ κομματι μεχρι τοτε δεν θα ηταν βλακεια.
2.Το να αλλαξεις την μουσικη αποψη καποιου για κατι ειναι δυσκολο αλλα να καταπολεμησεις τον αναλφαβητισμο του ακομα ποιο δυσκολο. Το ξαναδιαβασα και καλα θα κανεις να το ξαναδιαβασεις και εσυ.
3. Αχα… Ολες οι συναυλιες σολντ-αουτ σημαινουν κατι αλλο… Αμα κλασω λαιβ και κοψω 100.000 εισητηρια δεν ειμαι εμπορικος, ειμαι ποιοτικος… Δεν ειπα οτι δεν ειχαν και ποιοτητα οι Ζεπς… Αλλα σωστα, το οτι οι Spice Girls κανουν ηδη σολντ-αουτς για την επερχομενη περιοδεια τους δεν ειναι στοιχειο εμπορικοτητας, μαλιστα…:-k
4.Δεν χρειαζεται να σου αρεσει το δε ζοο σαν τραγουδι αλλα σαν διασκευη ειναι πολυ καλη. Τωρα στα ποστς σου δεν βλεπω χιουμορ αλλα εμπαθεια. Ενταξει ρε παιδακι μου τους ξερει και η κουτση Μαρια, τσατιζεσαι που κανουν καθε χρονο συναυλια εδω και ειναι και σολντ-αουτ, ειναι ευπεπτοι, εχουν πολλα καψουροτραγουδα, ειναι στην πιατσα απο την εποχη των δεινοσαυρων και ακομα κοβουν κολους, ο Ρουντολφ δειχνει σαν 40αρης και εχει ακομα μια Ρωσιδα μουν@ρ@ μοντελα, κοψανε 4 τραγουδια απο το καινουργιο τους DVD, ο Κοττακ ειναι ποζερι του κερατα, o Meine kai o Jabs εχουν φαλακρα αλλα εν τελει ολοι αυτοι οι λογοι δεν πρεπει να ειναι αρκετοι για να βγαζεις τοση ΧΟΛΗ συνεχεια.
5.Δεν θελω να αναιρεσω τπτ για τους κυριους Τζαμπς και Σενκερ, με ικανοποιουν απολυτα τα κιθαριστικα τους μερη. Κουλοι-κουλοι αλλα ειχαν και θεους-θεους δηλαδη? Κατσε, ασυμβιβαστο.
Οσο για αυτο με το στουντιο δεν ειμαι σιγουρος τι εννοεις αλλα παντως 4 φορες τους εχω δει ζωντανα και εκτελεστικα ηταν τουλαχιστον πολυ καλοι. Ειναι απο τα λιγα γκρουπς που λαιβ παιζουν καλυτερα και απο το στουντιο και δεν εχουν αναγκη απο 100 επανηχογραφησεις.
6.Χαιρομαι που δινω χαρα στον κοσμο. Αμα πιστευα οτι αυτα ειναι μαλακιες τοτε δεν θα τους ακουγα, δεν περνω ποσοστα για να ειμαι τοσο θετικος για αυτους. Και δεν χρειαζεται να σε πεισω, ουτως ή αλλως ακομα και ο Σφακιανακης ειναι ανωτερος απο αυτους.

ρε παλικαρι συνεχεια το βλεπω να το λες

θεωρεις τραγικη εμπειρια να ακους κομματια οπως το in trance και we’ll burn the sky και ολα τα αλλα απο τα 70’ς???
ελεος δηλαδη!!
ξερουμε οτι δεν σ’αρεσει το heavy metal και το hard rock.μην προσπαθεις ομως να νιωσεις καλυτερα εσυ,υποβαθμιζωντας αυτα τα ειδη και οσους τα ακουνε!!

Απολαυστικο ποστ, απο καθε αποψη. Παμε λοιπον!

  1. Δηλαδη το προγκρεσιβ ροκ φτιαχτηκε το 1974. Αν εννοεις αυτο, να το λεω να γελαμε. Αν εννοεις οτι το Fly to the rainbow (τραγουδαρα παντως κι ολος ο δισκος κορυφαιος) ηταν οτι πιο προγκρεσιβ, σου δινω παρακατω 3 πασιγνωστους, παλιοτερους δισκους οπου το πιο ευπεπτο κομματι κανει το Fly να μοιαζει απλοϊκο.
    Yes-Close to the edge, Camel-Mirage, King Crimson-Larks’ tongues in aspic. Απο “φιλικα” προς τον μεσο ακροατη συγκροτηματα ε, να μην παμε σε τιποτα Gong κλπ.
  2. Το τραγουδι αυτο δεν ειναι power metal. Μπορει να υπηρξε επιδραστικο, αλλα παουερ μεταλ δεν ηταν. Κι αν μιλαμε για επιρροες, το ειπες και μονος σου οτι το Stargazer ειναι παλιοτερο. Που να παμε στις ακομα πιο αμεσες επιρροες, τυπου Uriah Heep και Queen, αρκετα χρονια πριν το 1977.
  3. Πρωτος δισκος Σαμπαθ, πρωτο τραγουδι. Εδω η κουβεντα σταματαει.
  4. Ποσο πολυ διαφερουν αυτα τα τρια ιδιωματα ωστε να θεωρουμε επιτυχια το οτι τα επαιξαν ολα? Οι Ζεππελιν επαιξαν ρεγγε-ανατολιτικα-κελτικα, οι Κουην ντισκο-οπερα-50ς. Εδω μαλιστα.
  5. Ε και? Ενα γκρουπ ειναι μεγαλο αν οι διασκευες τραγουδιων του ειναι αποτυχημενες? Δηλαδη ο Μπομπ Ντυλαν ειναι πεταμενος?
  6. Ε οκ. Το ακουσαμε κι αυτο. Ας πηγαινε να τραγουδησει ο Meine το Painkiller να δουμε.
    Βασικα μπορουν να βρεθουν τοσα πολλα επιχειρηματα ικανα να καταδειξουν ποσο σημαντικο γκρουπ ειναι οι Σκορπιονς. Οταν γραφετε τετοια μονο υπερ αυτης της αποψης δεν λειτουργειτε.

Ούφ!! Τώρα θα πρέπει να κάτσω να απαντήσω σε όλους!!! Δεν περίμενα να απαντήσουν τάσοι πολλοί!!! Πάμε λοιπόν! Έχεις απόλυτο δίκιο για τους King Crimson και γενικά για τα progressive groups των 70s που πολλοί γράψανε. Ίσως να έκανα λάθος στην διατύπωση της ερώτησης … Πιο progressive από μή progressive μπάντα. Και κάνετε ένα κόπο να ακούσετε και το Lonesome Crow ειδικά οι progressivaδες. Πιστεύω ότι θα σας αρέσει. Και είναι και στις αρχές του κινήματος (1971).

Αν έχεις να πεις κάτι με κάποια απόδειξη όπως ο φίλος ο Davidian πέστο. Αν δεν έχεις απλά δείχνεις ότι σε ενοχλεί και δεν μπορείς να απαντήσεις.

Το ασχολίαστο πάει στην διασκευή ή στους Therion. Γιατί η διασκευή είναι όντως άθλια. Αν πάει για τους Therion τότε δεν έχω να πω κάτι γιατί είναι προσωπική άποψη. Και τους έχω δει και live και albums τους έχω (παλιά κυρίως) και συνεχίζουν να μην μου αρέσουν οπώτε … με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’αυτό!:slight_smile:
Όσο για το φαλτσέτο … γνωρίζω τι είναι. Έχω κάνει μερικά χρόνια φωνητικά. Το θέμα είναι ότι αν αρχίσουμε να μιλάμε για τεχνικά θέματα θα χαθεί ο έλεγχος. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όμως και ελπίζω να συμφωνείς μαζί μου. ΄Οταν κάποιος δεν μπορεί να βγάλει ορισμένες ψηλές νότες τις βγάζει ψεύτικες! Τι να κάνουμε τωρά! Έτσι είναι τα πράγματα! Για τον Halford μπορώ να σου πω ότι με μερικούς καθηγητές φωνητικών που έχω συζητήσει μου έχουν πει το ίδιο πράγμα! Όλες του οι ψηλές είναι ψεύτικες. Δεν ξέρω αν είχες πάει στο Live των Priest με τον Ripper … το παλικαράκι τα έβγαλε όλα τα κομμάτια απίστευτα!!! Είναι 3 φορές καλύτερος τραγουδιστής από τον Ηalford.
Η μουσική όντως έχει προχωρήσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότί είναι και καλύτερη!
Και ναι … ΔΕΝ είμαι 15 χρονών αλλά 33. Και ναι … ΔΕΝ έχω αρχίσει να ακούω μουσική τα τελευταία χρόνια αλλά από το 1985 που πήρα το πρώτο album μου το World Wide Live και μέχρι το 1987 είχα ήδη δισκογραφία Scorpions αλλά και τα περισσότερα albums τις περιόδου 1985-1987. Και συνεχίζω μέχρι και σήμερα να γουστάρω!

Για τους Rush, Yes, κλπ δες προηγούμενο post. Δεν διαφωνώ. :slight_smile:
Το Sails δεν είναι Power Metal. Τι είναι? Soul?
Για Sabbath γνωρίζω και τους έχω δει με αρκετά line up. Δεν μίλησα για το Doom όπως παίζονταν από τους Sabbath και το τόνισα. Έχει διαφορά το Doom των St Vitus και των Trouble αλλά και των Cathedral από το Doom των Candlemass, Memento Mori, Solitude Aeturnus και Sorcerer! Δεν είναι το ίδιο πράγμα! Πως να το κάνουμε τώρα!
Και για τους Zeppelin έχω ακούσει … μην γίνεσαι προβλέψιμος!!! Κατάλαβες τι ενοώ! Στην ΑΘΗΝΑ εγραψα ότι κάνανε 4 συνεχόμενα lives με 10000, 25000, 350000 και 30000 κόσμο!!!
Αν θέλεις να σου απαριθμήσω τους μη σοβαρούς που έχουν γουστάρουν ή έχουν διασκευάσει Scorpions … τότε μπορώ να το κάνω! Malmsteen (κουλος!!!), Warlord (δες το video να δεις ότι δεν τους γουστάρει ο Τσάμης), Memento Mori (ανάπηροι), Bruce Dickinson (μουγγός), Halford (ασχετα αν δεν τον γουστάρω είναι τεράστιο όνομα), Stratovarius (βλ. Halford), κλπ. Όντως είναι όλοι κουλοί όπως ο Uli Roth, ο Michael Schenker, ο Rudolf Schenker, ο Klaus Meine, ο James Kottak (που βέβαια ήταν καλός πριν πάει στους Scorpions αλλά κουλάθηκε με το που πήγε σ’αυτούς). :lol:

Μα ρε φιλαράκο για τους Scorpions μιλάμε. Αν μιλήσουμε για τους Zeppelin θα πούμε και τα δικά τους! ¶κουσε το Lonesome Crow και πες μου λοιπόν αν έχουν παίξει progressive rock! Δεν είναι κακό να παραδεχτείς κάτι έστω και να μην σου αρέσει η μπάντα. Και εμένα ο Halford μου προκαλεί αηδία … αλλά παραδέχομαι ότι είναι μεγάλο όνομα στον χώρο! Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς! Και οι Priest μου αρέσουν και τους γουστάρω και με τον Halford. Φιλικά πάντα έτσι …

Όλοι οι μεταλλοπατέρες εδώ μαζεύτηκαν. Δεν έκανες καν τον κόπο να πας στο prifile μου να δεις την ηλικία μου! Για τους Therion στα είπα σε προηγούμενο post. Για τον Στρατοβάριο το ξαναλέω … είναι τεχνική για κάποιον που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΣΟ ΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!! Sorry και για το ύφος αλλά αυτό πρέπει να το καταλάβεις. Αν μπορεί να τραγουδήσει τόσο ψηλά γιατί δεν το κάνει!
Όσο για Priest δεν είπα δεν τους γουστάρω. Το αντίθετο μάλιστα. Για τον Halford είπα ότι δεν τον πάω! Αλλά Prist ακούω ΚΑΙ με Halford. Δεν σου έχει τύχει να σου αρέσει η μπάντα και τα τραγούδια της και να μην σου αρέσει ο τραγουδιστής? Εδώ γουστάρω τα 2 Maiden με τον Blaze και δεν θα γουστάρω Priest με Halford!!!
Και ΔΕΝ έχω ακούσει μια μπάντα … έχου ακούσει πιο πολλές
Και δεν είμαι 16 … αν και στα 16 μου πίστεψέ με είχα πολλέ κυκλοφορίες στην κατοχή μου!

Ευτυχώς τουλάχιστον που συμφωνούμε για τις διασκευές! Δεν μπορώ να δεχτώ για κανένα λόγο ότι είναι καλές! Είναι πραγματικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. :slight_smile:

Φιλικά πάντα έτσι!:slight_smile:

Συνονόματε Χρηστάρα, έχω κουραστεί να γράφω αλλά … τι να κάνουμε πρέπει …:slight_smile:

  1. Τα είπαμε πριν όλα αυτά.
  2. Ποιο κομμάτι των Queen θεωρείς Power?
  3. Εδώ έχεις δίκιο. Πάλι δεν το έθεσα σωστά. Απλά θεωρώ ότι ο επί Ozzy ήχος τον Sabbath χωρίς να είναι χίπικος θύμιζε 70ίλα. Το έγραψα πιο πριν. Μιλάω για τον ήχο των Candlemass και Solitude Aeturnus (και Sorcerer, κλπ) που ναι μεν ακούγανε Sabbath αλλά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από αυτό των Sabbath. Και με τους Sabbath αν και δεν ακούω την Ozzy περίοδο είχα πάει στο birmingham (το 1997 αν θυμάμαι καλά) για να δω το πρώτο reunion τους. Απλά προτιμώ την Tony Martin και Dio περιοδό τους.
  4. Και εδώ συμφωνώ αλλά το ίδιο έχουν κάνει και χιλιάδες συγκροτήματα και σε άλλα είδη μουσικής! Τι να κάνουμε τώρα!
  5. Δεν εκμεταλεύτικαν τις μπαλλάντες τους γιατί στην δεκαετία του 70 είχαν περισσότερες μπαλλάντες αλλά ήταν πανάγνωστοι! Ας πουμε λιγότερο γνωστοί για να μην έχουμε διαφωνία. Απλά έτυχε εκέινο το διάστημα να βγούν μεγάλες μπαλλάντες από πολλά groups και τους πήρε και αυτούς η όλη φάση! Και στην τελική όλοι έχουν βγάλει μπαλλάντες! Και όλοι στην δεκαετία του 80 τις χορέψαμε! Δεν είναι ντροπή!:slight_smile:
  6. Δεν είναι δύο … είναι περισσότερες!:lol:
  1. Δεν είπα αυτό. Σε παραπέμπω σε προηγούμενο post.
  2. Δεν συμφωνώ. Εγώ το θεωρώ Power. Και δεν μιλάμε με Power δεκαετίας 90. Εγώ έχω μεγαλώσει με το 80s Heavy/Power. Shok Paris, Helstar (που έχουν διασκευάσει απίστευτα το He Is A Homan She Is A Man), Jag Panzer, Crimson Glory, και όχι με Stratovarius και Hammerfall.
  3. Εδώ η κουβέντα αρχίζει … αλλά δες προηγούμενο post μου γιατί βαριέμαι να τα ξαναγραφω. :slight_smile:
  4. Και οι Scorpions έχουν παίξει ρέγγε … και? Εδώ μιλάμε για αυτή την μπάντα και όχι για τους υπόλοιπους.
  5. Δεν είπα αυτό. Είπα ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να διασκευάσεις αυτούς τους “κουλούς” όπως όλοι θεωρείτε.
  6. Όταν τραγουδήσει ο Meine το Painkiller θα το συζητήσουμε. Αυτή την στιγμή μόνο ο Halford είπε το Blackout και το σκότωσε. Οπώτε δεν υπάρχει θέμα συζήτησης.
    Δηλαδή τι άλλα επιχειρήματα μπορούμε να βρούμε! Αφού με το που είπαμε μερικά πέσατε να μας φάτε!

Και για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιο μίσος. Στην τελική ότι και να πει κάποιος για το συγκρότημα που ακούει το πιστεύει! Και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι να μην το γουστάρουν! Αν δεν γουστάρουν ας γράψουν αλλού! Εμείς εδώ είμαστε βαμμένοι, έχουμε Ελληνικό fan club που αριθμεί πάρα πολλά ΕΝΕΡΓΑ μέλη. Κάνουμε parties με τεράστια συμμετοχή και γεμίζουμε κάθε χρόνο το Καραισκάκη! Όποιος δεν θέλει δεν ακολουθεί! Αλλά γιατί τα παίρνει στο σκαλπ με την επιτυχία που συνεχίζουν να έχουν? Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο … αν ήταν λίγο έξυπνοι (οι Scorpions) και είχαν κανονικό manager και όχι αυτό τον βλάκα που έχουν τώρα θα ήταν ακόμα πιο δυνατοί! Αααα και μην το ξεχάσω … το τελευταίο album έγινε Νο1 ΜΟΝΟ στην Ελλάδα … και αυτό σημαίνει ότι είμαστε πολλοί … και τσιμπάμε (:lol: )! Scorpions forever … Και πάντα φιλικά έτσι! Στα χαλαρό!

Κοίτα, η μουσική προϋπήρχε των σκόρπιονς και ΕΥΤΥΧΩΣ συνεχίστηκε και μετά τους σκορπιονς, χωρίς να είναι απαραίτητη η συνδρομή τους. Κάτι που προφανώς παραβλέπεις και θέλεις να τους παρουσιάσεις σαν το νο.1 κοσμογονικό συγκρότημα. Ε, όχι λοιπόν. Τόσα συγκροτήματα αναφέρθηκαν παραπάνω, πχ οι Zeppelin, των οποίων ο μύθος, η σημασία, η επιδραστικότητα και φυσικά η αξία είναι έτη φωτός μπροστά από την “χρυσή εποχή” των σκόρπιονς. Και αυτό μόνο σε ένα παράδειγμα ε.

Σεβαστή η άποψή σου και η αδυναμία που τρέφεις στο εν λόγω συγκρότημα, αλλά ντάξει μην λέμε και ό,τι θέλουμε τώρα.

Ρε συ αυτο που θελω να σου πω εγω ειναι οτι παρουσιασες τους Scorpions σαν το υπεργκρουπ που δημιουργησε και επηρεασε ειδη. Το οτι ειχαν progrssive στοιχεια στις αρχες ισχυει αλλα δεν σημαινει οτι επηρεασαν εστω και ελαχιστα το prgressive. Αντιθετα, ισως σημαινει οτι μαλλον επηρεαστηκαν απο την kraut σκηνη της χωρας τους. Το οτι επηρεασαν το τευτονικο power (εσυ αναφερεις αμερικανικες μπαντες και μου κανει εντυπωση, δεν πιστευω οτι ο ηχος τους εχει να κανει σε κατι με Scorpions) ειναι λογικο αφου ειναι Γερμανοι. Δεν το επηρεασαν ομως περισσοτερο απο Rainbow, Heep, Queen (A Night At The Opera μιας και ρωτησες, ρωτα και τους Blind Guardian :wink:). Ειχαν και doom κομματι με την εννοια που λες εσυ. Δεν το αρνουμαι. Απλα καμια doom μπαντα δεν θα αναφερει ποτε τους Scorpions στις επιρροες της. Μπορει να επαιξαν μελωδικα, να επαιξαν AOR, heavy metal αλλα δεν ηταν και παλι οι πρωτοι ουτε οι μονοι που το εκαναν…

Αν το ποστ σου (το πρωτο) ηθελε να καταδειξει οτι οι Scorpions δεν ειναι κουλοι οπως καποιοι γραφικοι θελουν να λενε, συμφωνω 100%. Ειδικα στα 70’ς εβγαλαν εκπληκτικα πραγματα. Οχι οτι στα 80’ς δεν ηταν καλοι. Απο το σημειο αυτο μεχρι να λεμε οτι επηρεασαν την παγκοσμια rock/metal σκηνη απεχει λιγο…

Είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι οι Scorpions και να μην υπήρχαν δεν θα είχε καμία διαφορά η μουσική σκηνή? Τους θεωρώ πολύ μικρούς για να έχουν επηρεάσει το οτιδήποτε (εκτός ίσως από κάτι γελοία pozer γκρουπάκια στα 80’s).

Να κανω και γω λιγο τον δικηγορο του διαβολου,οσο αφορα τους led zeppelin!!
αν δεν ειχανε σταματησει και συνεχιζωντας κυκλοφορουσανε 4-5 μετριους δισκους,θα χανε το ιδιο status που εχουνε σημερα??!?!?

και αν οι scorpions ειχανε σταματησει πανω στην δοξα τους στις αρχες των 80’ς,δεν θα χανε ενα μεγαλυτερο status απο αυτο που χουνε τωρα???

τι θελω να πω?? (και μην αρχισετε αντεπιγχειρηματα του τυπου και μενα αν η γιαγια μου ειχε πατινια…)

οι scorpions στα 70΄ς ηταν τεραστια μπαντα,οσο αφορα το θεμα μουσικης.το χα πει και σε παλιοτερο ποστ,αλλα δεν σχολιαστηκε!οι van halen δηλωναν οτι παιζανε διασκευες scorpions στο ξεκινημα τους!!!
για μενα συνεβαλαν και αυτοι σε αυτη τη μουσικη!!!ιδιαιτερα με τον uli jon roth!!!μεχρι και στους alabama thunderpussy ο κιθαριστας φορουσε μπλουζακι in trance!!!εχουν σχεση οι alabama thunderpussy με scorpions??
φυσικα οχι!!απλα στα σολο τους,μπορει να εχουν επηρεαστει και απο τους scorpions!!
καπως ετσι λειτουργει η μουσικη.δεν ειναι απαραιτητο να μοιαζει η μουσικη μιας μπαντας με μια αλλη,για να πουμε οτι εχουν επηρεαστει οι μεν απο τους δε!ετσι και αλλιως παρα πολλες ακραιες μπαντες δηλωνουν black sabbath σαν επιρροη.εχουν σχεση??

οσο αφορα τα 80’ς γινανε και μεγαλοι εμπορικα.απο τις μεγαλυτερες μπαντες.και μιλαμε για μια μπαντα ευρωπαικη!και μιλαμε για μπαντα που παιζε hard rock βασισμενο στις κιθαρες.και χωρις την υποστηριξη των πληκτρων,οπως σε μπαντες τυπου bon jovi (προσοχη δεν λεω οτι δεν ειναι καλοι),που κατεκλεισαν την αγορα στα 80’ς!!

και επισης οτι παιξανε στο rock in rio μαζι με μπαντες οπως maiden,queen,ac dc και yes,ε κατι πρεπει να λεει!!

αλλα ναι οκ,ειναι η μπαντα με το γελοιο ονομα,που εχει 2-3 καλα τραγουδακια,και τις πολλες μπαλαντες,που τους εκαναν διασημους!!!

Φιλε Καμπει εννωειται οτι ολα τα λεμε φιλικα.
Απλα αυτο που ειπες οτι η μουσικη ξεκινησε απο τους Σκορπιονς ακουγεται και ειναι “καπως”.
Πιστεψε με οτι και χωρις τους Σκορπιους η μουσικη θα υπηρχε σημερα.
Θεωρω οτι ΗΤΑΝ πολυ καλο συγγροτημα.Απο ενα σημειο και μετα οταν δε ξερεις που να σταματησεις καταντας κουραστικος.Δε γινεται να εχεις 100 χρονια εμπνευση.Εκτος αν εισαι οι Μανοβαρ :lol: :lol: :lol:
Και για να ξερεις ημουν στο τελευταιο σας παρτυ με τι μικρο ταρανδο (ρουντι :stuck_out_tongue: ) και περασαμε παρα πολυ ωραια :wink: :wink: :wink:

και μικρός και τάρανδος…:-s

γιατι τα τελευταια 3 χρονια καθε φορα που ερχονται γεμιζουν το καραισκακη με 20-25 χιλιαδες κοσμο…α και μια φορα το καυτατζογρειο…8) 8) 8) 8)

@kambei κ γενικα οσοι ειστε τοσο κολημενοι με ενα group βουτατε το πληκτρολογιο σε κανα μυαλο πριν γραψετε!

ΠΕΤΡΕΛΕΟΣ!
παλι καλα που δεν αναφερθηκαν κ οι scorpions ως ιδρυτες της ατονικοτιτας!

οσο για το lonesome crow συμπαθητικο ειναι αλλα μεχρι εκει! πολυ ανωριμος δισκος κ τπτ το ιδιαιτερο για την εποχη εκεινη!
τωρα για το μονο κοματι scorpions που μπορω να πω οτι ηταν μπροστα(αλλα μονο το σολο) ειναι το catch your train! ολα τα αλλα απλα εχουν γινει πιο πριν! αυτο δεν ειναι κακο ουτε ανερει τπτ απλα μην λεμε οτι νανε!

Οτι θα αναφερονταν ο Jaco Pastorius,το doom metal και το prog σε ενα τοπικ(η εστω κουβεντα) για τους Σκορπιους δεν το περιμενα για να μαι ειλικρινης.αλλα ο οπαδισμος κανει θαυματα απ ο,τι φαινεται!

Παω να ποσταρω αν ειναι για Ash ra Tempel σε τοπικ για το poser.

Αν μου βρεις που είπα ότι είναι το Νο 1 κοσμογονικό συγκρότημα και ότι η μουσική σταμάτησε μετά από αυτούς να μου το δείξεις σε παρακαλώ για να καταλαβαίνουμε και τι λέμε. Τωρα αν εσύ θεωρείς ότι οι Zeppelin είναι πιο επιδραστικοί μαγκιά σου εγώ δεν συμφωνώ! Και δεν πρόκειται να κάτσω να μετρήσω πόσα συγκροτήματα έχουν επηρεάσει οι μεν και πόσα οι δε. ¶ποψή σου και άποψή μου. Και στην χρυσή εποχή των Scorpions και τα lives τους ήταν θρυλικά και μαζεύαν απίστευτο κόσμο!

Ρε Χρηστάρα δεν μπορώ να καταλάβω που είδατε όλοι την λέξη ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ. Τα συγκεκριμένα κομμάτια τα έγραψα για να δειξω ότι δεν είναι κουλοί και ότι μπορούν να γράψουν ότι γουστάρουν. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Το ότι επηρέασαν το λένε οι ίδιοι οι μουσικοί … δεν περιμένω από τον καθένα σε αυτό το forum να μου το πει για να βεβαιωθώ! Είμαι 33 και δόξα τον Rudolf (τον Θεό) έχω ακούσει αρκετά πράγματα και θα ακούσω και άλλα. Αλλά αν δείς το video των Warlord ο Tsamis το λέει καθαρά. Όσο για τον Malmsteen δεν πιστεύω κανείς να νομίζει το αντίθετο. Μπορεί στις συνθέσεις να είναι Blackmorικός αλλά στο παίξιμο είναι και Uliκός! Είναι πολλές οι μπάντες. Δεν αξίζει να λέμε ποιός επηρέασε ποιόν!

Δηλαδή όταν δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ Γερμανικό group που να κάνει καριέρα στον υπόλοιπο κόσμο και οι ίδιοι οι Scorpions στην αρχή της καριέρας τους φάγανε τρελές φόλες δεν σου λέει τίποτα? Κάποιοι έκαναν την αρχή για την Γερμανία και αυτοί ήταν οι Scorpions. Και δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ έχω πολλά γερμανικά αγαπημένα συγκροτήματα (Accept, Helloween, Zed Yago, κλπ) και η μουσική που ακούμε θα ήταν διαφορετική δίχως αυτούς. Και αν θεωρείς poser τους Helstar, τους Warlord και τους Van Halen τότε έχεις δίκιο.

Προφανως αυτο το εγραψα για την πλακα. Ποτε δν ειπα οτι δν γουσταρω hard rock … !! (δν γουσταρω heavy metal αλλα δν ειπα τπτ το αρνητικο ουτε γιαυτο ουτε για το hard rock σε οποιο ποστ μου και αν δεις)

+100000000000000000


Οχι και γω το πιστευω !
:smiley:

+100000 :lol: :lol:

+100000000000000000000000

+10000000000000000000000000

Την πάτησες μεγάλε … θα σε καταστρέψω στο forum!!! Θα βγάλω βρώμα ότι ήσουν στο party του fan club των Scorpions!!!:lol: :lol:

AKOYTE … Ο TOLKI ΗΤΑΝ ΣΤΟ PARTY ΤΩΝ SCORPIONS!!! :lol: :smiley:

Η μουσική θα υπήρχε και χωρίς τους Beatles (προσωπικά τους απεχθάνομαι αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την επιδαρστηκότητά τους). Η μουσική θα υπήρχε γενικώς. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι ότι οι Scorpions είναι απλά ένα καλό συγκρότημα. Δεν είναι ένα απλά καλό συγκρότημα. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ συγκρότημα. Και αν μιλάμε για έμπνευση ναι όντως δεν μπορείς να βγάλεις ένα δεύτερο Blackout ή Love At First Sting αλλά το Unbreakable ήταν απίστευτο και πολύ καλύτερο από ότι έχουν βγάλει σύγχρονα groupάκια και το Humanity ήταν εξαιρετικό και αρκετά δύσκολο στο άκουσμα. Εγώ πιστεύω ότι έχουν ακόμα να δώσουν. Γιατί όμως δεν μιλάει κανείς για τους Deep Purple που έχουν να βγάλουν καλό δίσκο από την εποχή που ο εθνικός κήπος ήταν σε γλάστρα? H για το ότι οι Maiden συνεχίζουν ακόμα? Ούτε και αυτοί βγάζουν το νέο Seventh Son ή το νέο Powerslave. Αυτοί όμως έχουν άσυλο στο ότι βγάζουν! Η μήπως αν το Dance Of Death αν είχε βγει από κάποια άγνωστη μπάντα θα είχε πάρει καλές κριτικές. Έτσι είναι όλοι έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους. Το θέμα είναι να μπορούν να συνεχίσουν με καλά κομμάτια.

βρε ταύτιση απόψεων…