Souls Series

Καταρχήν επέλεξα το όνομα του thread να ειναι γενικό γιατι εκτός απο dark/demon περιμένουμε καινούριο τιτλο που δε ξέρουμε ακόμα αν θα ειναι demon souls 2, beast souls ή κατι αλλο…

[B]OH SHIIIIIIIT[/B] για αρχή :wink:

H μαγεία ξεκίνησε το 2009 οταν η Ιαπωνική εταιρία From Software σε συνεργασία με την Sony έβγαλαν ενα αποκλειστικό action rpg τίτλο για το ps3 με τίτλο demon souls το οποίο ωστόσο θα κυκλοφορούσε μονο στην Ιαπωνια!! Ευτυχώς για το καλο τις gaming κοινότητας αυτο δεν έγινε και το παιχνίδι μετα απο ενα χρονο κυκλοφόρησε και σε Αμερική/Ευρώπη…

To σήμα κατατεθέν του demon και στη συνέχεια ολων των souls παιχνιδιών ειναι 1. Ο βαθμός δυσκολία ή αλλιως ο δικαιος και @@τος τροπος που αντιμετωπίζει τους παιχτες ,δεν σε παίρνει απο το χερι να σε παει στα απλα credits , με την From Software να αδιαφορεί αν κάποιος δε δει ολες τις περιοχές καθώς πρέπει απο μονος σου να τις ανακαλύψεις(Ειδικά στο dark souls ενα 30% τον περιοχών ειναι κρυμμένες!) 2. το interactive/ πρωτότυπο mutlipalyer 3. τα επικά boss fights 4. Προσωπικά ενα απο τα πιο creepy/epic/dark soundtrack που εχω ακούσει…
Δυστυχώς εγω παρότι το λιγουρευόμουν δεν ειχα την ευκαιρία να το παίξω μιας και δεν ήμουν κάτοχος ps3… :confused:

Η From Software στη συνεχεία για να μπορέσει να βγάλει το “sequel” του και στη κονσόλα της MS το ονόμασε dark souls! TO DS ήρθε να βελτιώσει και να προσθέσει αρκετά πράγματα απο τον προκάτοχο του…

Για να μη τα πολύλογο και επειδή δεν εχω και πολυ χρονο (ξερω οταν μπορέσει ο tidus θα κάνει κάποιο post σεντόνι) αυτο το video review που πιστεύω πρέπει να το δει οποίος θέλει να ασχοληθεί για να μπει λιγο στο κλίμα και να καταλάβει κάποιους μηχανισμούς του παιχνιδίσουν…
[B]Dark Souls - Review[/B]

Και παμε στο 2013 με το Dark souls 2 που τελειοποίησε τις βελτιώσεις του προηγούμενου (εκτός απο το pvp που κανει ενα μεγάλο σφάλμα με τo soul memory αλλα κάκια δε μπορώ να κρατήσω )

Λοιπόν αυτα για εισαγωγικό post ξέρω ίσως ειναι αποτυχημένο καθως δεν ειπα σχεδόν τίποτα (και ειναι παρα πολλα τα πράγματα που μπορούμε να αναλύσουμε lore, σύστημα μάχης, covenants,items,npcs,bosses κτλ) αλλα πρέπει κάποια στιγμή να παω να διαβάσω το τελευταίο μάθημα για το γαμωπτυχίο :stuck_out_tongue:

Θα κλείσω δείχνοντας σας τα 2 καμάρια μου που για να τα παρω θυσίασα πολλές αλλες ενασχολήσεις μου αλλα στα @@ μου dark souls εισαι! :smiley:


και

:smiley:

1 Like

οκ λοιπον για πειτε με τι χαρακτηρα παιζετε;

το μονο που χρειαζεται καποιος για να ασχοληθει ειναι να δει μαχη με Αρτοριας ή Mανους.

Είδα αυτό και γέλασα αρκετά. Έπαιξα λίγο λιγότερο από ώρα ίσα-ίσα για να δω τί φάση είναι και νομίζω καλά τα λέει ο τύπος.

Neo μάλλον παρεούλα θα το παίξουμε αν έχεις όρεξη, δεν είμαι τόσο της υπομονής και με ξενίζει πάρα πολύ η απουσία pause και save slot.

Δεν κάνω σεντόνι φίλε neo, όχι ακόμα τουλάχιστον :stuck_out_tongue:

  • Η απουσία pause ενοχλεί πολύ, ειδικά στις αρχές, αν και μετά δεν θα το σκέφτεσαι καν. Αν θες να σηκωθείς απ’ την καρέκλα, ή τον αφήνεις εκεί τον κάρακτερ, ή quit στα μπαμ. Με το autosave που έχει το γκέιμ, δηλαδή ακόμα και να κλάσεις θα το σώσει, θα σε αρχίσει από εκεί που σταμάτησες. Save Slot δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά το autosave που έχει το γκέιμ είναι απ’ τα σημαντικότερα και καλύτερα στοιχεία του τίτλου.

  • Mάχες με Αρτόριας και Μάνους είναι απλά έπικς, κάτι που λείπει δυστυχώς απ’ το DS2. Δηλαδή τέτοιες επικές boss fights.

  • @Στορμ, εγώ στο πρώτο DS πρώτο πλέιθρου άρχισα με pyromancer αλλά εξελίχθηκε σε heavy melee build με λίγα pyromancies. Το δεύτερο πλέι ήταν με sorcerer, το λες και easy mode.
    Στο δεύτερο Dark Souls, heavy melee build πάλι, και το τράβηξα μέχρι και το ng++ και τώρα ψιλοχαζεύω με sorcerer (πολύ πιο δύσκολος απ’ το DS) και faith build (cleric αρχικός χαρακτήρας) και έχω στα σκαριά dex, hexes, mundane και pyro builds. :stuck_out_tongue:

old iron king μωρη γκρινια

*Εγω γενικά σε ολα αυτά τα games παίζω κατα κύριο λογο rogueαδες/ agilitαδες…
Οπότε στο 1 πηρα Theif (αυτο το master key που εχει χωρίς να το πάρεις σαν gift είναι λιγο cheat) και στο 2 swordsman παίζοντα με dual handed uchigatana σε power stance mode… \μ/

*Feeble Cursed One! βάση της δικιά μου εμπειρίας πρώτα ειναι ο kalameet και μετα οι αλλοι 2 + το αγαπημένο μου σκυλάκι sif… :stuck_out_tongue:
Εdit: @ Joker οχι ρε συ μεγάλη φολα ειναι… γενικά τα στατικά boss ειναι λίγο fail! Απο το 2 για μενα ειναι ο sinner και darklurker A και η μάχη που έβγαλα καρκίνο οι 2 pursuer φυσικά!

*για pause και save οτι ειπε ο απο πανω…

@Στέλιο ναι μεσα ειμαι εγω αλλα οπως λεει και ο τυπος στο βίντεο πρώτα πρέπει να βγάλει την περιοχή titorial δηλαδή να σκοτώσεις αυτον

[SPOILER]

ohhh that boss fight is easy peasy as long as you have…firebombs!! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: χαχα
[/SPOILER]
Γενικά ομως ενα μεγάλο μερος του παιχνιδιού το παίζεις μονος σου… Οπότε αν δεις οτι δε τραβάει άστο…

Χαχα, δεν γκρινιάζω ρε μαν, και το DS2 έχει τις στιγμές του στις boss fights, καλούτσικη μάχη ο old iron king, και συμπληρώνω και Darklurker και Ancient Dragon, αλλά δεν φτάνουν σε έπικνες Αρτόριας, Μάνους και Κάλαμητ.

Μπορεί να το έχω ξαναγράψει, δεν θυμάμαι, αλλά θεωρώ το DS2 πολύ καλύτερο του DS1 σχεδόν σε όλα. Δύο (σημαντικά) πράγματα κάνει καλύτερα το DS1, το connectivity του κόσμου και ότι έχει Solaire.

[SPOILER]το πρωτο το boss χανει την μιση του ζωη αν ενω πεφτοντας κοπανας,βγηκε χωρις firebombs παντως…

ασχετο ποσο μου την σπανε τα αχωνευτα σεντουκια που σε ρουφανε :lol:[/SPOILER]

Ξεκινησα warrior και τωρα παιζω με light armor για γρηγοραδα ανεβασμενο strength-endurance-vitality και λιγο dexterity.
Παντως οσα λαθη κανεις μαθαινεις καινουργια πραγματα.Εφτιαξα το weapon μου πριν παω στα depths αλλα δεν αγορασα τι μαλακια για να το κανω repair μονος μου.Εφθασα λοιπον στην αραχνη στο blighttown και γαμηθηκε το dragon sword μου( που απεκτησα με το γνωστο κολπακι/cheat :p).Τωρα ξεμεινα με longsword,κανα δυο dexterity weapons και κατι για τον πουτσο τεραστια τσεκουρια(απο gragoyle,dragon) που νομιζω λιγο θα βοηθησουν.Θα μου παρει καμια ωρα μεχρι να σκοτωσω την κωλοαραχνι.Κι ουτε το κιτ για να κανω τα weapons upgrade εχω.

Λοιπόν είδα μερικά βιντεάκια χτες για Tips/Builds κλπ αλλά μου φάνηκε πολύ χαοτική η όλη φάση.

Ζητώ τα φώτα των βετεράνων λοιπόν. Πείτε μου τί αρχικές επιλογές να κάνω ώστε να προχωρήσω το δυνατόν περισσότερο χωρίς να βρίζω (πάρα πολύ) και, κυρίως, χωρίς να χρειαστεί να το ξαναρχίσω όταν καταλάβω τί μαλακία έκανα που δεν πήρα το τάδε skill κλπ.

Ει δυνατόν, θα προτιμούσα κάτι που να περιλαμβάνει και μάχη εξ αποστάσεως. Τόξο, ξόρκια, whatevs.

χαχα αν εννοείς cheat που βαρας με bow απο κατω δεν ειναι ρε συ σιγα εγω σε ολο το παιχνίδι τέτοιους τρόπους/bug έψαχνα για να προχωρήσω με ασφάλεια…
Θυμάμαι στον [B]capra demon[/B] ειχα απογοητευτεί πολυ που δε ειχα καθόλου χώρο και έτρωγα πολλές ηττες μεχρι που μπήκα τρέχοντας ανέβηκα τις σκάλες και πήδηξα σε μια κολόνα και τον έφαγα απο εκει με bow… :stuck_out_tongue:
Tο ιδιο εκανα και με τον [B]executioner’s chariot[/B] με το που μπήκα στο fog άραξα και καθε φορα που περνούσε έτρωγε και 2 βελοι μεχρι να φτάσει στο 25% και μετα έπεφτε μεσα στην τρυπα τις αρενας!! :smiley:

edit: stelio θα έλεγα να κάνεις pyromancer(ειναι πολυ δυνατό class) gift να παρεις κανα master key ή firebooms
και να ανεβάζεις κατα κυριο λογο attunement (έστω μεχρι να φτάσεις να έχεις 4-5 slots για pyromance) endurance(που δίνει stamina),dexterity(για bow και light-γρήγορα όπλα) και ανα 3-4 level ανέβαζε vitality…

τον Capra Demon τον εφαγα με την πρωτη :stuck_out_tongue: αυτος που με ζορισε αρκετα ηταν ο δρακος που εβγαινε απο τα νερα,δεν θυμαμαι το ονομα του…

Μετά από ένα live tutorial από Neo άρχισα κάπως να καταλαβαίνω τί παίζει. Δυστυχώς δε μας άφησε να παίξουμε co-op και σκάλωσα στο 2ο boss.

Έχει πολύ βάθος πάντως η φάση, προσφέρεται για αρκετό λιώσιμο. Απλά νομίζω ότι παραείναι bare-bones η όλη εμπειρία, δηλαδή το ότι δε σε αφήνει να παίξεις αν είσαι σε party (στις κονσόλες πάντα) και η έλλειψη συστήματος invite ώστε να μπορείς να μπεις εύκολα για co-op με κάποιον μου φαίνονται υπερβολικά.

παιδες θελω την αποψη σας…βρηκα εναν γιγαντιο σιδερα στο Ανορ και μπορω να αναβαθμισω το bastard +10 σε lightning…να το προχωρησω η να το ανεβασω κανονικα στο +12;απο οτι ειδα στο Lightning δεν παιζουν καθολου ρολο μετα τα stats…εχω παει 71 επιπεδο και απο εδω και περα το μονο που θα ανεβαζω θα ειναι STR & DEX που θα ανεβαζουν και πιο πολυ το bastard… :-s

Νεο και stelios, γυρίστε το στο πισί, θα χωθώ κι εγώ μέσα να κάνουμε θρίσαμ. Έχουμε dscfix εμείς ρε! Βρίσκουμε ο ένας τον άλλον στα μπαμ. Σοβαρά, πηγαίνετε πισί να βρείτε την υγειά σας, μέχρι και new char φτιάχνω για να σας βρω. :stuck_out_tongue:
Επίσης stelio, για όλα αυτά που ρωτάς καλό θα ήταν να μιλάγαμε από κανά skype, αν και είπες σε βοήθησε ο νεο, γιατί αλλιώς θα γράφουμε ποστ-σεντόνια. Αν θες τίποτα και δεν βρίσκεις τον νεο, στείλε κανά πμ να τα πούμε.

Storm, πριν σου προτείνουμε όπλο καλό θα ήταν να μας έλεγες τι stats έχεις. Αυτό που θα σου πω σίγουρα εγώ είναι να παρατήσεις το bastard και να το γυρίσεις σε (motherfucking!) Claymore αν γουστάρεις Greatswords. Επίσης, στα Souls γκέιμς καλό όπλο θεωρείται αυτό που γουστάρεις ΕΣΥ το moveset του, αλλά εννοείται να συμβαδίζει και με τα stats.

Claymore δεν εχω συναντησει…τα βασικα στατιστικα ειναι: 36 VIT 40 END 17 STR 16 DEX 15 RES…
πλεον ειναι 73 level…

βλεπω λιγο σε wiki το Claymore και στο +10 βαραει 206 ενω το μπασταρδο που εχω στα 210…που ειναι καλυτερο;

Σχώρα με, μάι μπαντ, σκεφτόμουν DS2 :stuck_out_tongue:

Στο DS1, το Claymore είναι καλύτερο σε δύο τομείς. Έχει λίγο μεγαλύτερο reach, και έχει και thrust attack, που δεν έχει το Bastard, σε κλειστούς χώρους είναι must τέτοια attack. Γενικά το Claymore είναι φοβερά δημοφιλές, και για pve και για pvp. Ένιγουέι, αφού έχεις φτάσει τόσο ψηλά το Bastard, και το έχεις μάθει και πλέον, μείνε σε αυτό.

Xμμ, γιατί έχεις μείνει τόσο πίσω σε str/dex; End σταματάς εκεί, Res ελπίζω να μην ανέβασες καθόλου. Σωστός πάντως, από εδώ και πέρα, ανεβάζεις str/dex γιατί το Bastard είναι quality weapon και κάνει scaling και με τα δύο. Προτείνω να συνεχίσεις να το ανεβάζεις στο κανονικό path, αν και δεν θα έβλαπτε να έχεις και 1 ακόμα για backup. Lightning Zweihander θα ήταν μια καλή ιδέα, αν και είναι πολύ αργό για τα γούστα μου. Επίσης, υπάρχουν και τα resins.

ο χαρακτηρας ανεβηκε με “αμυντικο” προσανατολισμο για αυτο εμεινε πισω σε αυτα τα 2 χαρακτηριστικα…βεβαια με το υψηλο endurance μπορει και κανει αρκετες επιθετικες κινησεις…
Resistance το ανεβασα 15 κυριως για το poison αλλα θα το αφησω εκει…

2ο οπλο back up εχω ενα Lightning Spear που το βρηκα απο drop σεντουκοmob…

Kρίμα, τσάμπα λέβελς. Το Resistance είναι μεγάλο φάουλ του γκέιμ, είναι τελείως αχρείαστο. Δεν το ακουμπάμε ποτέ. Οι defenses καλύπτονται και με το παραπάνω απ’ το armor…

…το οποίο ελπίζω να κάνεις upgrade γιατί είναι φοβερά σημαντικό. Γενικότερα, στο DS1 είναι πιο σημαντικό να κάνεις upgrade όπλα, ασπίδα και άρμορς, παρά τα στατιστικά (γι’ αυτό το λόγο είναι δημοφιλή και εύκολα τα Soul Level 1 πλέιθρου).

Κατά τα άλλα κομπλέ είσαι, End δεν ανεβαίνει μετά το 40 η στάμινα, οπότε σταματάς εκεί και ανεβάζεις μόνο αν θες eq load. Vit είσαι καλά, οπότε εστιάζεις str/dex από 'δω και πέρα.

*Enjoy the Anor Londo Boss (αν δεν το έσκισες ήδη), τέτοιες εμπειρίες δεν τις ξαναζείς εύκολα. :slight_smile: