[B]@Mech-Cannibal[/B] Ρε, να σου πω κάτι; Νομίζω πως ξαφνικά θέλουν όλοι να φύγουν γιατί δεν αντέχουν τη γκατζολία στην Ελλάδα και νομίζουν πως έξω είναι ο πολιτισμός και εδώ είναι οι ούγκα μπούγκα πρωτόγονοι να πούμε.
Το να βρίσκεσαι σε μία χώρα που ο γιατρός δεν παίρνει φακελάκι, που ο εργοδότης σε πριμοδοτεί άμα είσαι έγκυος ή άμα έχεις το τάδε πτυχίο, που σπουδάζεις κυριολεκτικά δωρεάν, που μετακινείσαι στη φτήνια, που υπάρχει αξιοκρατία στην εύρεση εργασίας και χίλια δυο άλλα, ναι, είναι γαμώ. Έτσι να το δεχτώ. Αλλά όταν ακούω ότι ο άλλος φεύγει γιατί στην Ελλάδα είναι όλοι ούγκανοι και γιατί δεν υπάρχει πολιτισμός και δεν είναι οι Έλληνες ευρωπαίοι, ε, τότε τρελαίνομαι.
Δηλαδή, πόσο πολιτισμένο είναι να δουλεύεις 14 ώρες την ημέρα και το βράδυ να μη μπορείς να βγεις για μία μπύρα με τους φίλους σου γιατί θα είσαι πτώμα από την κούραση; Στην Ελλάδα, θα μου πεις, δε γίνεται αυτό; Φυσικά και γίνεται (όταν γίνεται βέβαια), αλλά γιατί εδώ είναι σκλαβιά ενώ στο εξωτερικό είναι αποδεκτό και “τι να κάνουμε, έτσι είναι οι ρυθμοί εκεί; εκεί δεν είναι παίξε-γέλασε…”;
Δεν έχω σκεφτεί από που πηγάζει αυτή η ξενομανία. Έχουμε χάσει νομίζω λίγο το νόημα. Γιατί να μην προσπαθήσει ένας νέος άνθρωπος να κάνει κάτι, μία επένδυση ας πούμε, στην ίδια του τη χώρα για να βοηθήσει και την ανάπτυξή της; Ο καθένας στο βαθμό που μπορεί. Είναι πολλά τα ρίσκα βέβαια, αλλά το να φύγεις από το σπίτι σου στην τελική, δεν είναι ρίσκο;
Τεσπα, μέχρι να το ζήσουμε στο πετσί μας, όσοι είμαστε ακόμα εδώ και δεν έχουμε αναγκαστεί να φύγουμε, είναι λες και είμαστε μαζεμένοι γύρω από μια λίμνη και πετάμε πετρούλες.
[SPOILER]Πάντως, αν ήταν να φύγω σε φάση μεταπτυχιακού,θα θελα να πάω ή στην γλυκά ψυχρή Φινλανδία ή στη μαμά πατρίδα Ιρλανδία - μνημόσυνα στο Ρόρυ, κάθε χρόνο στα τριμπιουτ κτλ κτλ… [SPOILER]:):p[/SPOILER][/SPOILER]